Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   60 / 117
(#) Pyte válasza flashx hozzászólására (») Aug 14, 2013 /

Ha elfogadsz egy javaslatot, inkább vegyél után gyártott cartridge-ot ne töltögesd főleg meg ne a gyárit. A gyártók direkt megcsinálták úgy, hogy kopjon el minél hamarabb az OPC hengeren a fényérzékeny réteg. 4000-6000Ft ig lehet venni jó után gyártott cuccokat.
(#) 1984white hozzászólása Aug 16, 2013 /

Sziasztok!
HP LJ1100 nyomtatómat szétszedtem, hogy kitakarítsam mert csíkosan nyomtatott és piszkolta a papírt. A kérdésem, hogy a képek alapján a fuser fólia és az alsó nyomóhenger (gumi) cserélendő e ?
A fólián mákszemnyi lyuk van, a gumihengeren pedig egy vízszintes nyomódás.
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Nos, a nyomtatót összeraktam és már nem piszkol. Vettem bele egy xerox utángyártott új tonert és most így nyomtat, ami mellékeltem.
Fuser fixáló fóliát már megfordítottam és a hiba ugyanazon az oldalon maradt.
Mitől lehet ez??? Kérlek segítsetek, mert nagyon kellene a nyomtató a munkámhoz!
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

A kép lemaradt. Elnézést!
(#) Julcsika válasza 1984white hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Szia! én a lézer előtti üveget tisztítanám meg legelőször, ez jár a lehető legkisebb szétszedéssel.
Üdv: Julcsika
(#) 1984white válasza Julcsika hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

Köszönöm .
Az egész nyomtatót szétkaptam tegnap és alaposan kitakarítottam vízzel is. Ez a hiba megvolt és meg is maradt sajnos.
A lézer egységet is szétszedtem, de azt csak kifújtam levegőspray-vel.
Ezt hogyan takarítsam ki?

a prizmákat óvatosan leszoktam törölgetni alkoholos üvegtisztítóval, hogy ne legyen rajta semmi szösz meg csík, az " üveget " pedig úgy hogy fel hajtom a lezáró "fedelét" a kazetta felőli oldalról és alaposan letisztítom úgy mint a prizmákat. De ha korábban is meg volt a hiba és még ki is tisztítottad és ezek után is ez a hiba akkor még kazi hibára gyanakodnék, de ezer éve nem javítottam 1100-est.

A kazi hiba az a toner volna?
Mert az teljesen új xerox márkájú utángyártott. (ez a toner másik nyomtatóban jó)
Fuser fólia és nyomóhenger hiba nem lehet? Azok rosszak. Előbb tettem fel képeket ezekről.

Idézet:
„de ezer éve nem javítottam 1100-est.”

Van még egy kép, hátha ez segít a diagnózisban.

szerintem nem fixáló - nyomó henger és fólia- hiba, azok inkább elmaszatolódást okoznak, itt meg " nincs" rajta festék, amennyire én a képed alapján megtudom ítélni.
az inkább OPC hiba- az meg a tonerben van- vagy lézer hibára utal szerintem.
(#) Julcsika válasza Julcsika hozzászólására (») Aug 17, 2013 /

elég érdekes ez a hullám "mozgás" a szélén a friss képed alapján továbbra is tonerban lévő OPC-re gyanakodnék ha másik gépben viszont jól műkszik akkor nekem itt megállt a tudományom!! sajnos

Idézet:
„ha másik gépben viszont jól műkszik akkor nekem itt megállt a tudományom!!”

1 hónappal ezelőtt próbáltam ki a tonert másik gépben amiatt mert az enyém koszosan nyomtatott. A koszos nyomat miatt szétkaptam a nyomtatómat és kipucolás után már csak "ez" lett a baja.
Az OPC henger újszerű és tiszta. A toner is új, ezt már írtam.
Írtad a laser takarítását. Azt csak kifújtam tegnap, mert nem mertem jobban "megdolgozni".
Szerinted okozhat a tükör koszosodása ilyet? (lehet belefújtam a port ?)
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2013
(#) zsoltee0001 válasza 1984white hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Szia

Te most ezt rányomtattad az előző tesztlap hátuljára? Jól bevittél az erdőbe, agyaltam mire rájöttem.
Én a lézerhibát kilőném, ahhoz nem elég kontrasztos az átmenet, persze egy tükörtisztítás nem árthat, mert ahogy pörög a motor be tud koszolódni a prizma egyik széle, ezért a lap egyik szélén kihagyhat.
Viszont amit látok, hogy ismétlődik hullámmozgésszerűen, le kéne mérni a távolságot és megnézni minek van ilyen átmérője.
Idézet:
„alaposan kitakarítottam vízzel is”

Meg kéne nézni a transzfer rollert, remélem nem vizezted be, mert az nehezen szárad ki, mivel szivacsos.
Szerintem mérd le az átmérőjét (alul van a nyomtatóba, fekete hengeres izé, ennek a tetejére jön a kazetta)
Vagy nézd meg a kihagyás felöli oldalon lévő rugó rendben van-e, mert ha nem nyomja oda a papírt a dobhoz, bizony kihagyhat.
Üdv
szerk: Ja és a szkennered üvegét meg töröld le, az a folt középtájékon szintén megtévesztő tud lenni!
A hozzászólás módosítva: Aug 18, 2013
(#) 1984white válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Bocs a papírspórolás miatt. A transzfer hengert is "kimostam" majd hajszárítóval kiszárítottam. Elvileg száraz a transzfer-henger. A rúgói rendben vannak és nem is cseréltem fel! Erre figyeltem.
A lézert akkor kitakarítom, ahhoz még nem nyúltam komolyabban.
Ez a nyomtató évekig egy pincében volt, azért kapott nagy takarítást.
Most így jött ki a papír belőle. (átkerült a hiba, a jobb oldalra)

Átkerült a jobb oldalra, tuti? Ez azért elég sok mindent kizár.
És mit csináltál azóta rajta?
Nem lehet, hogy a transfer nem fekszik föl?
Azt hajtja valami fogaskerék, vagy csak a papíron keresztül kapja meg a hajtást a dobtól?
Azt egyébként azt nem kéne mosogatni, mivel öntisztulós, a papírport szoktam, ha nagyon ráérek kifúvatni belőle

Lehet rosszul emlékszem melyik oldalon volt tegnap a hiba.
Annyit csináltam vele este, hogy megfordítottam a fuser fóliát.
Idézet:
„Azt hajtja valami fogaskerék, vagy csak a papíron keresztül kapja meg a hajtást a dobtól?”
Fogaskeréken keresztül hajtja a toner nyomóhengert amikor beteszem a kazettát.
Szerencsére sikerült megoldanom a segítségetekkel.
Az optika volt a ludas!!. Ki kellett normálisan takarítani azt is seb benzinnel.
Csatolom a teszteket .

Még egy kérdés: A service manual szerint a heating element-nek 30ohm körül kell lennie. Nekem 110ohm. Ez lehet baj?
Jelenleg nem lehet a port letörölni a papírról ezért szerintem "még" ráégeti rendesen a fűtőelem.
Érdemes cserélni?

Na, gratulálok, ügyes.
A kép jobb oldalán a szélétől kb2 centire van egy ismétlődő fehér pontszerű kihagyás, szerintem az lehet a teflonhiba, ott nem fixálja a festéket

Így igaz, van egy lyuk a fixáló fólián. Engem ez egyelőre nem zavar.
A thermo elemnek nem baj, hogy nagyobb az ellenállása mint ami a sm-ben van?
(30ohm helyett 110ohm)
Azért kérdezem, hogy esetleg ez is a baja lesz e később.
(#) zsoltee0001 válasza 1984white hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Nem ismerem ezeket a thermoelemes fixálókat, 1x találkoztam canon fénymásolóknál alkalmazták, de arra se emlékszem, hogy fixen nyomta neki a fűtést nyomtatáskor vagy szabályozta valami hőérzékelőn keresztül.
Ha nagyobb az ellenállás, nyilván kisebb a teljesítmény, de ha fixál rendesen, akkor nincs gond (bár vizes papírnál még lehet meglepi, mert most szárazság van)
Nyilván ha nem cserélgette senki akkor nem nagyon lehet gond, a sm meg lehet, hogy a 110V-os verzióra gondol.
Üdv
(#) Hutty válasza 1984white hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Idézet:
„Még egy kérdés: A service manual szerint a heating element-nek 30ohm körül kell lennie. Nekem 110ohm. Ez lehet baj?”

Eddig olyan fűtéssel találkoztam, ami egy cső formájú halogén lámpa. Izzószál ellenálása hőfokfüggő, de lehet kezd elégni, vékonyodni, így nő az ellenálása.
(#) zsoltee0001 válasza Hutty hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Ez nem az a fajta, a canon 6012-ben alkalmaztak ilyet, hártyavékony teflonfólia kapta a fűtést hátulról, és mivel elhanyagolható volt a teflon tömege, azonnal üzemkész bekapcsolás után.
Akkoriba ez a kategóriájába elég jónak számított.
(#) 1984white válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Jójó ok köszönöm. Lehet tényleg a 110V verzióra vonatkozott az érték. Jelenleg fixál rendesen.
(#) 1984white válasza 1984white hozzászólására (») Aug 19, 2013 /

Azt nem tudjátok, hogy fényképet hogyan lehetne nyomtatni ezzel a géppel?
Jelenleg 2M a belső memóriája és usb-lpt átalakítóval használom win7 alatt.
Ha nagy fényképet nyomtatok vele (pl bizonyítvány fénymásolat, bármely irat be scannelve stb) akkor sajnos kiakad a nyomtató mert kevés a memóriája.
Van erre megoldás?(nyomtatási sor váltása a progiban vagy memória bővítés a hátsó üres szlotban stb)
(#) zsoltee0001 válasza 1984white hozzászólására (») Aug 20, 2013 / 1

Miért nem alakítod át fekete -fehérré nyomtatás előtt? Úgy se tud szineset nyomtatni.
Egy 32 bitest átalakítasz 8 bitessé. Árnyalatok tekintetében semmi veszteséged nem lesz.
Üdv
(#) 1984white válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Megpróbálom. Köszi!
(#) eyess válasza 1984white hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Ha szkenneled , akkor ne olyan nagy felbontásban szkennelni 600DPi bőven elég .
De a színes képeknél az a későbbiek folyamán baj lehet , ha fekete fehérben szkenneled , mert lehet , hogy bizonyos részek összefognak mosódni , mert fekete fehérben nem lesz annyi árnyalat , és néhol egybefüggővé fog válni a kép.
(#) 1984white válasza eyess hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Mindenképpen színesben scannelek, mert marad a tintasugaras nyomtatóm is a lézer mellett. Inkább átalakítom nyomtatás előtt a képeket. Ezt ti mivel oldanátok meg?
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
(#) eyess válasza 1984white hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Színesben is szkennelheted , csak próbálgasd a felbontást DPI állítgatni , mert minél nagyobbra veszed annál nagyobb lesz a méret is a végére..Na meg a fájl formátum sem mindegy , hogy mibe mented le .Nézegesd végig , és nem biztos , hogy kellesz az átalakítás , ha 2Mb nál kevesebb méretet kapsz.
(#) 1984white válasza eyess hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Eddig okés, de 300dpi -vel és A4 méretben sem tudok nyomtatni. Sőt 200dpi-vel sem jó. A formátum pedig "jpeg" szokott lenni. A kisebb méret eddig ment, de az A4 nem.
A hozzászólás módosítva: Aug 20, 2013
(#) zsoltee0001 válasza eyess hozzászólására (») Aug 20, 2013 /

Idézet:
„mert fekete fehérben nem lesz annyi árnyalat , és néhol egybefüggővé fog válni a kép.”

Az egyik dolog a dpi, a másik az árnyalat.
Ami fekete fehérnél vagy 8 bit (greyscale) ami 256 színárnyalatot jelent, a lézer fényerejét szabályozza.
Vagy lehet 1 bites (monocrome) vagy fekete a képpont, vagy fehér.
Bizonyos nyomtatók (led printerek) csak így tudnak nyomtatni, a színárnyalatokat pedig szoftveresen (raszterezéssel )érik el.
Ha most ő, 8 bites greyscale-ba konvertálja a képeket nyomtatás előtt, akkor abszolút veszteség mentesen tud nyomtatni ff-be.
Következő: »»   60 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem