Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   858 / 1271
(#) zolika60 válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /
 
Ahogy írod beforrasztod az újat és kész.
(#) Robi85 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 18, 2013 /
 
Én még nem hallotam, de állitólag egy TV szerelő már javitotta a TV-t. Szétszedtem és a trafó bevan kenve sziloplasztal és a mellete lévő hűtőbordából is jó nagy darab levan fürészelve. Ebből következtettem arra, hogy a trafó lehet a hibás. És azokkal a potikkal kell valamit csináljak majd csere után?
(#) kadarist válasza Robi85 hozzászólására (») Aug 18, 2013 /
 
Kell, mert azokkal állítod be az alap fényerőt és a kép élességét.
(#) Robi85 válasza kadarist hozzászólására (») Aug 18, 2013 /
 
Rendben. Köszönöm szépen a segitséget.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Üdv újra.
Most lesz időm újra erre a csodára. Azt szeretném kérdezni, hogy mit kezdjek most vele? Ezen link alapján nem értem hogy hova adott 8,5V ot amivel fűtötte, mert most már nagyon jó lenne ha túl lennék ezen a tv-n mert elég sok helyet fog a szobámban. Ezt a 6107-es dolgot sem értem de hogy lehet az 5-ös lába bemenet, mikor az adatlapja azt írja oda hogy "output"? Ha tudnátok még segíteni nagyon megköszönném.
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
A másik pedig, hogy nem a 6107 tiltja az RGB-t mert azt a proci teszi és meg is teszi valamiért csak nem tudom miért teszi és hogy lehetne becsapni és hogy milyen hiba alapján tiltja az RGB kimenetet. A proc már akkor tiltja az RGB kimenetet mikor a képcső már befűtene. (Mikor a kép bejönne) Mivel a 6107 bemenetén leesik a bemenő fesz amit a procitól kap.
A hozzászólás módosítva: Aug 19, 2013
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
A képcső fűtőszálára adta a nyolc voltot.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Újabb buta kérdés. Azt hol találom azon a kis panelen és érdemes-e megpróbálni?
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Most fejből nem vágom, de a rajz segít. A képcsőfoglalatnál a nem testelt végét meg kell szakítani (ez megy a sortrafó tekercsére), majd direktben a testre és a most leválasztott fűtőszálvégre kell kötni a külső feszültséget.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Esetleg rajz alapján meg tudod mondani? Hátha úgy megtalálom.
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Linkeld be a rajzot.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Itt a rajz
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
A képcsőpanelen lévő R505-ös ellenállást emeld ki és a képcső felőli oldalára és a testpontra add rá a külső fűtőfeszültséget.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Bár ezzel szerintem nem kell vesződnöm, mert kb 7,8V van az ellenállás után a képcső felöli oldalon. Mit tehetnék még? Teljesen tanácstalan vagyok. Nagyon szeretnék már valami kép formájút látni a képernyőn Fogalmam sincs miért tilt a proci.
(#) Doncso hozzászólása Aug 19, 2013 /
 
Sziasztok. Egy olyan kérdésem lenne, hogy PT90-es sasszi (orion) tönkrement a sorvég tranyó utáni 1nF-os kondi, elfüstölt, ez fogta a tápot, kicseréltem, most megy a tv. De mitől mehet ez önkre? Utalhat e esetleg ez más, hamarosan bekövetkező hibára?
(#) matyusz válasza matyusz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Ja és az ezelőtti hsz-ben írt fesz természetesen váltóban mértem. A másik amit nem értek, ha le van kötve az 5-ös láb és lóg mint régen akkor halvány zöld a kép és csíkos ha visszakötöm akkor meg totál fekete a kép.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Esetleg érdemes e ilyenkor valamit kicserélni még?
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
A fűtési sorimpulzusokat nem tudod multiméterrel megmérni, ezzel ne is foglalkozz. Normál helyzetben 6,3V-os a sorfűtés effektív feszültsége, ami házi eszközökkel megmérhetetlen.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Ez spontán anyagfáradás miatt szokott bekövetkezni és ha működik a készülék, akkor nincs további teendő.
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Aug 19, 2013 /
 
Értem, köszönöm. Most azóta nézem, semmi különöset nem vélek felfedezni, betettem egy másik kondit, és összeraktam. Akkor beteszem a helyére.
(#) Fetisha hozzászólása Aug 19, 2013 /
 
Sziasztok!

Tegnap este néztem a tv-m, (régi típusú ALIEN), és egyszer csak pattant egyet, becsíkozódott a kép és elhalványult. Gyors kikapcsoltam, de mikor visszakapcsoltam már semmilyen kép sem volt. Szürke, mintha be se lenne kapcsolva, de hang van, és a távkapcsolóra is reagál, tudok kapcsolgatni, minden rendben, csak kép nincs. Mi lehet a baja???

Köszi!
(#) bajuszrichard hozzászólása Aug 20, 2013 /
 
Sziasztok!

Egy kis segitséget kérnék! Van egy "régi" LG CF-20E20 típusú tv-m aminek az a baja h nem lehet bekapcsolni! hiába nyomom be a fő kapcsolót nem hallani azt a kis zajt h áram alá kerülne!
A panelra rámegy az áram és a biztositék is jó benne! Valószínű hogy a kapcsoló romlott el! De nem találtam hol lehetne másikat venni bele (magyarországon) vagy esetleg ki iktatható e valahogyan?

Válaszokat előre is köszönöm!
(#) bajuszrichard válasza bajuszrichard hozzászólására (») Aug 20, 2013 /
 
Már megoldottam köszi!
(#) paprikascs hozzászólása Aug 20, 2013 /
 
Sziasztok. Van egy relisys hv209 márkájú tv-m.Nem kapcsolt be úgyhogy cseréltem a kondikat. Jelenleg beindul első bekapcsolás után megy vagy 20percet hiba nélkül majd elmegy a világítás. Ha kikapcsolom és újra bekapcsolom már csak pár percig van világítás. Ha leveszem áram alól várok vele visszateszem várok kicsit és beindítom ismét huzamosabb ideig megy majd ugyan azt a hibasorozatot produkálja. Hang megmarad kép is megvan irányítható is oldalról nézve minden megy csak a világítás kakkant be. Esetleg valami okosság? Valamelyik kondi még esetleg kuka lehet? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) paprikascs hozzászólása Aug 20, 2013 /
 
Vagy élvezzem a 20perceket és elégedjek meg ennyivel?
(#) 1984white válasza paprikascs hozzászólására (») Aug 20, 2013 / 1
 
Mondjuk . Ha találtál rossz elkókat a tápban akkor ne csak a púpost cseréld ki hanem a többit is. A gyárban egyszerre tették oda őket és ugyanúgy lehetnek rosszak a "többiek" is. (kiszáradnak kapacitást vesztenek stb) Első körben cseréld ki ezeket. Ha a hiba ezek után is meglesz akkor írj és segítünk a többiben.
(#) eyess válasza paprikascs hozzászólására (») Aug 20, 2013 / 1
 
Különösen az smd elektrolit kondenzátorokat kellene ki mérni .És ha megint előjönne a hiba , akkor meg kellene nézni a processzor mennyire meleg, mert nekem gyanús , hogy a miatt kapcsol ki , és amikor lehűl , akkor újra működik.Ezeket zongorázd végig , és ha nem lesz változás utána lehet tovább lépni.
(#) paprikascs válasza eyess hozzászólására (») Aug 20, 2013 /
 
Úgy került hozzám,hogy készenléti világított bekapcsoltam nem történt semmi és kikapcsolni csak akkor lehetett ha levettem áram alól. Szétszedtem és mivel hétvége volt ezért megmaradt kondikat tettem bele meg amit kiszedtem egy monitorból tehát fele használt volt. Bekapcsoltam beindult mikor érzékeltem,hogy elmegy a világítás nyálas nyelvemmel hő után kutattam Na jó nem egészen így volt csak jobban hangzik Szóval végignéztem nem e melegszik valami túl hátha még fűteni jó lesz télen ha másra nem is. De ilyen jellegű problémát nem észleltem hálisten.
(#) paprikascs hozzászólása Aug 20, 2013 /
 
Köszönöm a válaszokat végigfutok a javaslatokon. Ha nem sikerül akkor egy másik topikban megkérdezem hátha lehet belőle betonkeverőt csinálni.
(#) eyess válasza paprikascs hozzászólására (») Aug 20, 2013 /
 
Furfangos vagy , de mintha nem érdekelne annyira a sorsa , hogy jó lesz e vagy nem.Elöször is a táp környékén kellene nézelődni , hogy minden érték meg van e , és annyi is .
Következő: »»   858 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem