Fórum témák
» Több friss téma |
Mindenképpen kiveszem ez után. Párszor már megettem ezt a hibát, amikor lusta voltam kiszedni.
![]()
Sziasztok,
a beteg, amit kolléganőm hozott hozzám egy LG Flatron W1934S... A szokásos tüneteket produkálja, a tápegység jónak tűnik, bekapcsolás után 3-4 másodperccel eltűnik a kép, gondolom az inverter játszik, mert erős lámpával megvilágítva a kép ott van a kijelzőn, csak a háttérvilágítás kapcsol le. A lapon az elkók egyike sincs felpuffadva, bár a forrasztási oldalon itt-ott némi salétrom-szerű nyomokat fedeztem fel. Néhány helyen egyértelműen a termikus kifáradás is elkezdődött, ezeket átforrasztottam, de a hiba továbbra is fennáll... Abban kérném segítségeteket, hogy a fórumon olvasott időleges trükköt lehet-e szerintetek alkalmazni (párszáz kilós ellenállás beforrasztása), ha igen, akkor pontosan hová kellene mindezt megtenni? Igyekeztem két jó minőségű képet feltenni, remélem eléggé láthatóak. Köszönöm szépen előre is a segítséget! ![]()
Ha a cső hibás, működhet, de ne ezzel kezd. Mérd meg az inverter trafók szekunderének ellenállását.
Köszönöm szépen a válaszodat!
A mérés közel egyforma értékeket hozott: 626 és 630 Ohmot (7-es és 8-as kivezetések). Ez jónak számít?
Ahová csatlakoznak a csövek ott van két két kék színű kondenzátor azokat is mérd ki , mert felelősek lehetnek azok is a sötétségért .
A C506-on 632 Ohm, a C523-on 628 Ohm a C509-en és a C528-on szakadás lett az eredmény.
Remélhetőleg kiforrasztva mérted . Nos amelyiken ellenállást tudtál mérni az kuka . Ez így beterheli a kimenetet ellenállásként szóval azt cserélni kellene.
Természetesen. Köszönöm, akkor cserélni fogom a két jómadarat. A kérdésem még, hogy ezek milyen értéket képviselhetnek? 5 és 10 van rájuk írva, illetve hogy 3 kV és "sec". De 5 és 10 micsoda?
Köszönöm szépen a segítséget mindkettőtöknek!
![]() ![]() ![]()
Legalább lesz egy jó pontod a kolléganődnél
![]() ![]() ![]() Közben a jó hír, hogy feltúrtam az alkatrészkészletet és a tartalékok között találtam vadonatúj 5 és 10 pF-os kondikat, igaz 3,5 kV-ra (biztos tápegységjavításhoz vettem anno) de az ártani nem árthat, ha kicsit többet bírnak... Kimértem őket beforrasztás előtt, jónak tűntek. Nagy remények közepette beültettem őket... 3...2...1... és a háttérvilágítás ismét elvonult szunyókálni... ![]() Mi lehet a következő lépés? Tudom, szedjem elemeire a kijelzőt és nézzem meg mennyire sötétek a csövek... De lehet előtte még valami alternatíva? Bevallom eddig még csak úgy bontottam szét kijelzőt, hogy nem igazán terveztem ám utána az összerakását... ![]()
Még ne szedd szét a kijelzőt. Amikor bekapcsol nincs elszíneződve a fény, illetve nem villog valameliyk fele. Úgy próbáld, hogy lehúzod az LVDS-t a kijelzőről, akkor fehér lesz a kijelző és látod a fényét rendesen.
A monitorok kijelzoi (ellentetben a laptop kijelzokkel) manapsag a fenycsoveket konnyen hozzaferhetove teszik altalaban (termeszetesen van kivetel).
A csovek szama altalaban 2 vagy negy, azonnal latod a csatik szamabol. Altalaban 17 es felette mar 4 van. Szoval kihuzod a csoveket, legtobbszor egy csavar oldasa utan huzhato ki sinszeruen egy fem U alak, a belsejeben ketto db, parhuzamos, ceruzabel-vekonysagu fenycsovel, pici damilokkal rogzitve. Most a kijelzot felreteszed es a csoveket csatlakoztatod az elektronikahoz. Bekapcsolod. Figyeled a csoveket szembol. A negybol egy nem fog vilagitani semeddig sem. Utana felcsereled a ket csovet, ujbol elvegzed. Ha a hiba atment a csovekkel, akkor csovet (komplett sint) kellene cserelni. Ha a hiba maradt, akkor az inverterrel lesz valami gond, ott kell kezdeni a hibakeresest.
Inkább régebben voltak kihúzhatók a csövek, még a 17" korszakban és nagyon ritka volt az ilyen. Manapság már egyáltalán nem teszik ezt lehetővé, mert nem gyártják.
![]()
Üdv mindenkinek!
Egy kis segítségre lenne szükségem!Adott egy benq lcd monitor amiben az inverter részén zárlatosak lettek a tranyók.Kicserélgettem őket és el is indult a háttérvilágítás egy pár másodpercig majd leállt.Tovább keresgéltem és találtam egy elfüstölt smd tranzisztort amit sikerült beazonosítani a párja alapján.Szerintem ez a terhelés figyelés részét képzi.De az a gondom hogy hogyan keressek ilyet a boltokban vagy a neten ha csak egy szám van rajta!? A párján keresztbe van egyszer írva egy 40 szám és hosszára 907 nagy méretben.Ennek a panelnak a száma 48.l0g02.a20.Válaszokat előre is köszönöm!
En meg 19-esek eseten lattam inkabb, bar az igaz, hogy inkabb az elso szeriakbol javitgattam ezeket.
Eljátszottam ezt a tesztet, lehúzott LVDS-sel. Az egész képernyőn egyenletes, jó fénye van. Nincs villódzás semelyik oldalon, a sarkokban sem.
Sehol nem láttam többszöri teszt alapján elszineződést sem, úgy tűnik az egyenletes fényből, hogy minden cső rendesen üzemel. Bekapcsolás után kb. két másodpercig világít, elalszik és újabb 1-2 másodperc múlva még egyszer világítani kezd 1-2 másodpercre, utána véglegesen sötét marad.
Cseréld ki a táp elkókat, lehet, hogy csak annyi a probléma.
Szia!
Itt van a panelről egy fénykép. Melyik alkatrészt kell azonosítani? Üdv.: Feri
Ebből a tesztből , amit leírtál nekem az jön le , hogy a csövek jónak tűnnek , illetve ezt csak te láttad , hogy milyen fénnyel működtek.De tételezzük fel , hogy jók , és a kétszeri bekapcsolás után sötét lesz ez esetben mérni kellene , hogy a táp tilt e le , illetve nem esik e olyan mértékben a feszültség , hogy arról már az inverter nem tud működni.
Szóval meg kellene úgy nézni ezt a dolgot , hogy ismét bekapcsolod lesz fény , ahogy írtad is , de viszont a műszert rá kellene tenni a tápra , és mérni , hogy s miként változik a kimenete. Biztos vagyok benne , hogy ott lesz a következű hiba. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Azért villan kétszer, mert először az LG feliratot mutatja, majd a képet, és ekkor lekapcsol az inverter.
Hátul!Itt a képek!Az utolsó a kiégett tranyó.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
Az rendben van , de nem az LG felirat miatt , és a kép miatt kapcsol le az inverter .Hanem az az idő amíg kialakulnak az értékek , és esetleg a táp nem bírja aztán persze lekapcsol.
Pirossal bekarikáztam két tranzisztort vagy fet-et ami zárlatos volt és kicseréltem.Utána olvasva eléggé beteges széria.
Gyanúsak voltak a kondin mért eredmények, mivel passzoltak a trafók ellenállásával, és most megnéztem egy ilyen panelt, a két kondi amin mértél ellenállást a trafó szekunderével van párhuzamosan, ezért mérted rajtuk a trafók ellenállását és ebből teljesen egyértelmű, hogy nem kizsedve mérted.
Ha azt szeretnéd, hogy segíteni is tudjunk, akkor légy őszinte és talán nem fogod pocsékolni az idődet olyan kondik cserélésével, amik jók,
Azt írta kiszedve mérte , akkor még sem ?
Az ta
![]() A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |