Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Próbáltad úgy, hogy diodákkal, de az összekötött kimeneteket egy néhány kilós ellenállással lehúzod testre?
Nem lesz probléma, mert 90°C közelébe sem engedem, másrészt lehet, hogy 12V-ról fog menni. Az erősítő egyébként D osztályú, TAS5630 chip. Az IC jelez 100°C-nál, 125-nél pedig lekapcsol, de én nem szeretném, hogy ennyire elszabaduljon a hőmérséklet, ezért a 4 modul hűtőbordájának közös, legmagasabb hőmérséklete fogja a ventilátort állítani, míg 70°C borda hőmérsékletnél Reset-elni fogom az adott IC-t, amíg 60°C-ig vissza nem hűl a borda...(ezért van szükség külön-külön és a közös max hőmérsékletre is).
Hello!
Azt mindenképpen tudni kellene, hogy jelenleg mi van meg, az miből és hogy épül fel, hol és hogy hozzáférhető. (Már mint villamosan.) Az elég nyilvánvaló, hogy a redőny eredeti mozgatójában vagy egy kapcsoló, vagy egy relé van, váltóérintkezővel. De mi van a távirányítónál? Gondolom van vevőegysége, és annak van tápja, de az milyen? Ezeket azért tudni kellene. Mert a 230V-ot érzékelni kell, és azzal összeházasítani a távirányítót. Ez kisfeszültség szinten van, majd újból működtetni a 230V-al a redőnyt. Vagy is ez a távirányító mellett, még két relét igényel, és valami kiegészítő elektronikát, ami elvégzi a logikai kapcsolatokat, impulzuskészítést, vezérli a két relét stb. üdv!
Sziasztok!
A segítségeteket ill. a véleményeteket szeretném kérni. Egy 50ccm -es krosszmotor hátsó lámpáját ledesítenénk. A motorban gyárilag nincs akkumulátor (a helye sincs meg) és a mérések alapján a lámpánál AC 9-12,5V feszültség mérhető. A kiszemelt piros led (20mA) min. nyítófeszültsége 1,85v, a maximális fesz. 2,5v. A kérdésem az volna, ha 6-os csoportokba osztanánk a ledeket (sorbakötve), hosszú távon működőképes volna e ez a megoldás. Előre is köszönöm!
A LEDeket áramkorlátozással, és nem feszültséggel szabad csak meghajtani. A feszültséget egyenirányítás után stabilizálni, szűrni kell. Ezután ellenállással korlátozni kell 4-5 darabos sorokat képezve.
Bővebb információ: Bővebben: Link, Bővebben: Link.
Sziasztok!
Még kezdő vagyok szóval bocs a kezdő kérédsért. Egyenirányításnál a pufferkondinak mekkorának kell lennie? Van valami képlet? üdv, Máté
Nos ahogy mondtad a redőnyt egy váltóérintkezős relé mozgatja, amit az óra kapcsol. Ami a távirányítót illeti, elvileg egy ditec modult lett tervezve, mert hogy az már van, és ez 12 vagy 24 voltról üzemel és ez is váltóérintkezőt kapcsolgat. A tápját magamnak kell megoldani tehát kell mellé egy trafó, valszeg 12V-os lesz. Ám ezt lehet változtatni, mert elvileg nem ide lett véve, van másik helye, szóval ha találok jobb rádiós modult vagy esetleg saját kütyüt kell beépiteni akkor ez változhat.
Itt valami disznóság van
Látni kéne a megépített panelt! A csatolt rajz arra utal, hogy egyszeres tápról szeretnéd járatni, viszont a bemenet kialakítása ezzel szöges ellentétben áll. Ki tudja milyen meglepetéseket rejt a valós áramkör
Szia! Az áramkörfüggő.. Attól függ mekkora a terhelésed, és mekkora hullámzást engedhetsz meg. Fönt a segédprogramoknál találsz ehhez számoló progit...
Az nekem gyanus , az a 12.5V, medig porgeted fel a motort amikor merted ezt a feszt?
6-7000 -es fordulaton is néztük, 12,5V fölé nem ment soha. Mennyire probléma a váltóáram a lednek? A motor gazdája vett LED -es 12V -os indexeket (ebay), azok gond nélkül mennek (csak ellenállás kellett hozzájuk az indexrelé miatt).
A ledeknek halaluk a valtoaram, de megoldhatod diodakal az egyen iranyitast, ha megvan akor mersz feszt es utana szamolod ki az elotet ellenalast a ledeknek. Itt az oldalon is rengeteg kapcsolas van ami hasznalhato a ledek meghajtasara, keres "aramgenerator" "led elotet ellenalas" stb. Talan meg anyit hozzafuznek, hogy stabilizatorban kenne gondolkodjal ha enyire ingadozik a feszultseg 9 es 12.5V kozott. De bisztosan segitnek neked a nagyok.
Sziasztok! Ezt milyen néven keressem ezt az RGB ledet? RGBmert elektronikai boltok honlapján nem találom., A Hestore-n találtam de kifutó típusként van feltüntette,esetleg milyen néven lehet még keresni? Választ köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Köszi, rákeresek. Mondjuk egy graetz híd és utána egy 7812 -es stabilizátor jó lehet erre a célra? Aztán 12v -ra számolnám az ellenállást.
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Hello! Jobb híján 230-ra ezt tudnám ajánlani. kb. egy perc után bontja a 230V körét. Természetesen mind a négy 230-as forrásra kell egy-egy áramkör. üdv!
RGB LED csillag, RGB LED Emitter on Star Bővebben: Link
SOS!
Vásároltam egy XY márkájú mobiltelefont, de mivel UK-ból jött, nem a mi hálózatunkra szánt villásdugója volt, így az üzlet adott egy átalakítót. Persze pici kínajiak szerelték az egészet, amikor ki akartam húzni, kijött az egész dugó a műanyag tokjából(mert össze se volt csavarva...), és most kiáll a falból a 2 réz érintkező. Mit tegyek, hogy biztonságosan (fogóval) ki tudjam operálni onnan? A feed-et kézzel nem lehet lekapcsolni, ugye? Mi a teendő? Üdv! A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Az automatát lenyomni, fogóval kihúzni..
Olyan dioda hidat kell keresel amin nincs feszultseg eses, mert a diodakon is esik0.6V. A12V stabilizator nem jo otlet mert 9V-al nincs amit csinaljon, nem emeli a feszultseget.
Ha komoly munkat akarsz csinalni akor keres egy DC-DC atalakitot es abol induljal ki az elotet ellenalasal. En sem vagyok othon a temaban , de az bisztos ,hogy az a feszultseg ingadozas nem jo a ledeknek, ha 9V szamolod az elotetet akkor a 12V mar gyilkolja a ledeket , ha 12V szamolod az elotetet akor meglehet ,,hogy 9V-on nem fognak vilagitani. Kereshetsz egy kozep utat ,igy megrovidited a ledek elet tartalmat, nem fognak 50000 orat vilagitani . De valto aramal 1 honapot nem fognak mukodni tapasztalatom szerint.
Sziasztok!
A problémám az lenne, hogy van egy STM32F4 discovery modul, ami pendrive-ról olvas be egy adott nevű .wav fájlt és az alapján vezérli a kimenetein a reléket és hogy ne kelljen átírni a szoftvert a processzorban ezért úgy gondoltuk, hogy nem lehetne valahogy úgy összekötni több USB pendrive-ot (mindegyiken ugyanaz a nevű fájl csak más tartalommal), hogy pl. valami kapcsolóval lehessen váltogatni őket. Természetesen a modulon megszakítom a tápot, átkapcsolom az USB-t és visszakapcsolom a tápot, s így egy másik fájl tartalmát játszaná le. Ez hogyan oldható meg? Próbáltam úgy (egyelőre csak számítógéppel), hogy kapcsolókkal váltogattam rendre a pendrive-ok tápját, azaz kivettem az USB csatlakozót a sz.gépből, átkapcsoltam a másik USB-t és visszatettem a sz.gépbe, de nem ismerte fel egyiket sem. Gondok lehetnek a vezetékekkel? Lehet az árnyékolás hiánya, sodort érpár hiánya vagy vezetékhossz probléma? Előre is köszönöm a válaszokat!
sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy az 555-ös timernek mekkorák a határai időben mérve? üdv, Máté
Milyen pontossággal? (Időben mérve) Lehet akár 5-10 perc is, de a pontosság már erősen kérdéses.
Okk, akkor jobban körüljárom ezt a témát. Köszönöm!
Köszönöm a linket,és itt Hungarisében esetleg Pesten?
Gondolom ez is jó arra a célra csak drágább RGB
kb 20 perces-et lehet? a pontosság nem nagyon számít
Hali.
Van valakinek tapasztalata egy ilyen led vezérlésében? Zseblámpához kéne, szóval mondjuk 3 góliát elemről menne a dolog. Valami ilyesmire gondoltam... Üdv, Máté A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |