Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én úgy csinálnám, a zár beépítését, hogyha bevésős zárat szeretnél felszerelni, akkor először is felrajzolnám a helyét az ajtóra. Az éle felől és a két lapja felől is, hogy hová kerülnek a furatok, (kulcslyuk, kilincs helye). Aztán a zár helyét az ajtóban ki kell vésni. A vésést először úgy kezdeném, hogy olyan széles fúróval mint maga a zár egymás mellé közvetlenül befúrnék sok lyukat, és egy favésővel átvágnám a furatok közötti részt, és szépen kimunkálnám a zárnak megfelelő mélyedést, hogy passzoljon bele a lyukba. Ha nagyon precíz akarsz lenni, akkor ki lehet alakítani az ajtó élén a zár élén található lemez formájának megfelelő mélyedést, hogy szépen egy síkban legyen az ajtó élével. Ezután az oldaláról támadnám meg az ajtót, kifúrnám a kulcslyuk és a kilincs helyét, meg a takarólemezek furatait is. Ezután pedig beszerelném a zárat a helyére.
Amit Gery78 írt az jó, de csak ha elég széles az ajtód, pl egy 3420-as zártest szélessége 17mm (ez jellemző az összes bevésőzárra), a pajzs szélesség 22mm. Minimum 25mm vastag ajtó kell.
Ha vékonyabb akkor kereshetsz rátétzárat, ezeknek nem kell semmi csak felszereled a belső oldalra. Még annyi: én egy 12-es fúróval fúrom a zár helyét, majd marónak használva össze nyitom, kialakítom, véső, ráspoly csak a végén kell egy picit.
Ha "csak" egy mezei kamra ajtó, akkor elég egy tolózárat rátenni, kb 200 forintból megvan.
Ha kulcsra zárható is kellene, akkor tényleg lehet kapni olyan zárakat, amiket nem kell bevésni, hanem belülről csavarozhatóak fel. Kívölről ilyenkor csak két lyuk kell, a kulcsnak, és a kilincsnek.
Témában jártasokhoz lenne kérdésem.
A laptopomban van egy Intel Core2 T7200-as proci, ami elvileg támogatja a 64 bites utasításokat. 32 bites, vagy 64 bites Win7-et rakjak rá? 2GB RAM van. Szerk.: azért óvatoskodok, mert ez a proci a win7 előtti időszakból van. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2013
A 32-es jobban elterjedt, de a 64-es nem támogat minden programot. (Pl játékok közül párat). De ilyen alapon más programoknál is előfordul ilyesmi, ugyanakkor elvileg menni kell neki mindkét Windows verziónak..
2 GB RAM-mal nem ajánlott felrakni a 64 biteset. Ahhoz min. 4 GB kell.
Nyugodtan rakd fel a 32 biteset. A 64 bites lassabb lenne.
Amiket telepítettem gépeket x64-es Win7-el, azok nagy része 2GB RAM-os volt, és sok idő után sem nagyon lassultak be.
Nem lassul be nagyon, mert az alapsebessége is lassú lesz. Persze, ez azon is múlik, hogy milyen a többi alkatrész, de én rendesen szoktam használni és 4 gigánál is érezhető a lassulás(most lesz 8 ra bővítés).
Nekem ez drogos nóta bármilyen feldolgozásban.
Nekem 2 giga ramom van és mégis vígan elment rajta.
A Quimby nóták mind ilyenek, de Janicsák Veca előadásában kifejezetten jó volt. (Szerintem. Bár én kedvelem a Quimby-t)
Elmenni elmegy csak lassabb lesz mint a 32 bites.
Azt ajánlom rakd fel te is a 32 biteset. Hidd el jobb lesz.
Sziasztok!
Idén tavasszal tettem le az érettségit többek között angolból is ami 4-es lett. (2% hiján 5-ös lett volna de ez mindegy). Még az idén elköszönök itthonról és megyek Angliába dolgozni. Nem követelik meg az alapfokú nyelvvizsgát (oda ahova megyek, csak a társalgási szintűt de az meg megy) de én mégis szeretném letenni hogy legalább magamnak bizonyítsak. Kérdésem annyi lenne hogy egy alapfokú nyelvvizsga mennyivel ér többet mint egy 4-es angol? Külföldön gondolom nem nagyon érdekli az embereket az érettségi bizonyítvány jegyei (bár megléte alapkövetelmény a munkához), de mi a helyzet a nyelvvizsgával? Ahogy nézegettem picit nehezebb mint az érettségi, de megléte számít bármit is, vagy csak úgymond nem oszt, nem szoroz? Minden félképp szeretném letenni, de azért ez érdekelne. Lehet nem túl jól fogalmaztam, remélem értitek mire gondoltam. A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Megléte ahhoz kell, hogy el tudd végezni az egyetemet, hogyha mész. Illetve bizonyos munkáltatók kérik(csak a papír kell, hogy megvan, utána jön egy elbeszélgetés, hogy tényleg tudsz-e angolul).
De az alapfok az sokat nem ér. Azt sehol nem jegyzik(csak a hivatalban). Az általánosan elfogadott az a középfokú.
Szia,
ez a személyes véleményem, aztán csinálsz amit akarsz: Angliában szerintem nagy ívben tojnak arra, hogy van-e magyar alapfokú nyelvvizsgád, vagy nincs. Utána pedig ha hazajöttél pár hónap/év után, akkor már nem kell papírt lebegtetned, hogy tudsz írni/olvasni/dolgozni angolul... Egyszóval szerintem ha van fölös pénzed és időd, akkor ne alapfokú nyelvvizsga papírra gyúrjál, hanem menj el egy intenzív/félintenzív beszédcentrikus tanfolyamra. Egyébként meg sem fogod érteni, hogy mit mondanak (tapasztalat)... Annó, nekünk azt mondták, hogy "mi nem kérünk papírt a nyelvtudásról", viszont a felvételi beszélgetés angolul fog történni... Sok sikert, egyébként. Üdv, G.
Üdv! Itthon kellene pár csövet kicserélnem. Hideg és meleg vízcső is (panel lakás). Esztétika teljesen mindegy, mert a strangban lenne a nagy része. Namost eddig csak flexibilis csöveket használtam, viszont nem akarom az egészet azzal megcsinálni. Nem az ára miatt, csak úgy nagyon kókánynak néz ki. Eléggé barkácsoló jellemű vagyok, tehát csak végső esetben bíznám vízvezeték szerelőre. (Itt aztán nem forognak emberéletek kockán, ha ereszt, folyik, káromkodok egyet és kihívok egy szerelőt, de örülnék ha sikerülne nekem .) Nézegettem ezeket a KPE csöveket és nagyon szimpatikusnak tűnnek. Ha csak hideg vízről lenne szó nem is gondolkoznék. Viszont sehol nem találtam olyan infót, hogy meleg vízhez lehet-e használni ezeket. Szerintem itt olyan max. 45-50 fok körül lehet a meleg víz, amit folyamatosan keringetnek a 10 emeleten. Néztem ezt az alupexes 5 rétegű cső megoldást is, dehát én annyira azzal nem vagyok kibékülve első ránézésre. Tehát a KPE cső bírná a meleg vizet szerintetek? Nem olvad a kötéseknél, nem oldódik ki belőle valami káros anyag stb? Végülis csak pár méterről lenne szó amúgy erre-arra (csaphoz, mosógéphez), szóval ha gázos a KPE, akkor megoldom flexibilis bekötő csővel... Csak hátha van itt 1-2 olyan ember akinek van tapasztalata ebben És mégegyszer nem a pénzt sajnálom a szakembertől, de nagyon szeretek barkácsolni és ez viszonylag veszélytelen barkácsolási mód! Köszi!
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Nekem ilyen irányú a végzettségem is. A KPE csövet nagyon gyorsan felejtsd el, az kültérre, földbe fektetve használják. Belső térben a modern gépészet vagy vörösréz csöveket vagy 5 rétegű csöveket használ. Ne félj az 5 rétegű csőtől 95 fokig bírja a hőmérsékletet ls 16 Bar nyomást bír. Egy lézerrel hegesztett alumínium "lemez" van benne mint nyomástartó. Ismerősök volt hogy felfőzték fűtési rendszert (5 rétegű csővel szerelt rendszer) és kibírta azt is (kb 110-120 C fok lehetett a hőmérséklet). A vörösréz cső elegánsabb és mutatósabb valamint strapabíróbb, és jó hosszú élettartamú. Lágyforrasztással még te is meg tudnád oldani a csövek összekötését. Ha döntenél vagy kérdésed lenne nyugodtan írhatsz.
Szia! Nagyon rendes vagy, hogy ilyen gyorsan válaszoltál
Igazából a meleg víz részét 2 bekötőcsővel megoldanám, mert az csak 2 helyre kell. A hidegre miért nem ajánlatos a KPE? Annyit tudok, hogy sehol sem látszana ki, tehát nem szépségversenyre megy. Vagy ez is olyan dolog, mint a villanyászatban, hogy kék vezetékre nem kötünk fázist? 5 rétegűtől azért ijedtem meg, mert ahogy nézem esélytelen lenne nekem itthon egyedül összeraknom. Plusz annyiféle márka van, nem tudok kiigazodni rajtuk. Pedig szebb lenne nyilván azzal. Vörösrézhez meg végképp semmit sem konyítok. Forrasztani max a vezetékeimet szoktam, a vízvezetéket nem nagyon és ettől kicsit azért be lennék rezelve! Plusz gondolom ahhoz is kell legalább egy hőlégfúvó vagy valami. Ráadásul azt ahogy tudom nem is lehet hajlítani, csak idomokkal. Esetleg tudok olyan 5 rétegűt szerezni, amivel van esélyem megoldani többtízezres szerszámok nélkül? Köszönöm! Ha mégsem, akkor marad egy szerelő aztán essen neki! Csak azt hittem ez még nekem is menne
Nincs mit!
Az ötrétegű csövet lehet nem préses (drágább módszer) hanem villáskulcsos (olcsóbb a szerszám hozzá) idomokkal is szerelni, maga a technológia nem bonyolult. A vörösréz szereléshez kell görgős csővágó, tisztításhoz eszközök, folyasztószer, cin, gázlámpa stb...
Szerinted ha bemegyek egy ilyen szerelvényboltba és kérek 5 rétegű csövet akkor nagyon butának néznek majd vagy kicsit? Plusz hozzá idomokat Villáskulcsos idomokat! Nem gond ha drágábbak, mert csak pár elemről lenne szó (max 4-5 és az is csak T elem és csókolom). Alap szerszámok persze vannak itthon, mindenféle villáskulcs, franciakulcs stb. És tudok is bánni velük. Van esély, hogy itthon én összedobjam magamnak? Elég sok ilyen jellegű bolt van itt (Veszprém), tehát az anyagellátással szerintem nem lesz gond.
A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2013
Szia!
Nem kell megijedni, ahogy olvasom a barkácsolási lendületed meg van, egy kis után olvasással (google) bármire képes az emberfia, én is magam szerelek mindent a házamba, és szakembert megszégyenítve néha jönnek létre a remekművek. A rézcsőhöz is van (villáskulcsos) megoldás ha forrasztani nem volna kedved. Bővebben: Link Az, hogy felkészíted magad egy kis előtanulmányozással sosem árt! Sok munkafolyamatot a youtub-ról néztem végig én is, ha kell többször is, és mire nekivág az ember, úgy érzi mintha mindig is azt csinálta volna. Szóval kitartás és csak megfontoltan, vigyázva a balesetek megelőzésére.
Én sem vagyok vízvezeték szerelő, amit Zoly15 mondott az használható és egyszerű technológia számunkra is. Szóval csak bátran. Idomokat kapsz minden szerelvényboltba, csövet is és butának sem fognak nézni.
Ennyire egyszerű az ötrétegű csőszerelés. Bővebben: Link
Én 5 rétegűt is, meg rezet is szereltem már. A réz mint írták, tartósabb, de macerásabb, viszont az 5 rétegűvel is ki vagyok békülve. Attól ne félj, hogy "elolvad" a meleg vízre
Otthoni, tényleg csak pár szerszámmal megoldható módszer, az Alupex (5rétegű, én ezt használom). A videón bemutatott csővágó, se kell, elég egy éles tapétavágó. Annyira kell vigyázni, ha az idomot húzod rá, akkor a benne lévő gumigyűrűt ne sértsd meg. Árba meg egyáltalán nem vészes.
Tudna valaki egy olyan linket küldeni, hogy a tetőn kivezetett kémény mellett hogyan akadályozzuk meg a csapadék víz lakótérbe jutását? (beázás)
No ez engem is érdekel. Ugyan körül van bádogozva a kémény, de ha az eső nekiverődik a kémény oldalának az lefolyik a kémény tövéig. Nem tudom nálad van e bádogozás, (kell) a bádog és kémény találkozásához gondoltam szilikont nyomok.
A barátunk segít: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |