Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Otthoni repülőszimulátor építés
Lapozás: OK   4 / 7
(#) aviator17 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Az oda-vissza kommunikációra kaptam egy ötletet, viszont Freescale alapú. Egyik egyetemi tanárom könyékig benne van ebben, egy perc alatt válaszolt a kérdésre. Nem tudom a PIC-nél hogy van de a Freescale kontrollerek lábai programozhatóak, meg lehet adni hogy mit csináljon. Ha azt választod hogy a láb egyúttal ki és bemenetként is működjön akkor meg van oldva a kérdés. Részemről ezzel az a baj, hogy se Freescale-t se PIC-et nem tudok programozni. Ha bárki tudna ajánlani esetleg olyan irodalmat, könyvet akármit ami kifejezetten kezdőknek szól és sok példaprogramon keresztül megismertet az alapokkal annak örülnék.
(#) bbalazs_ válasza aviator17 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Az USB ELEVE oda-vissza kommunikacio. A labaknak ezekhez semmi koze. Tokmindegy, hogy PIC vagy Freescale.
A sok ki-es bemeneteket a panel szintjen egyszeru soros-parhuzamos atalakitoval meg lehet oldani, a vezerlojeleket nem szamitva ket labbal. De amennyi laba egy kozepes vezerlonek van, nem ez lesz a szuk keresztmetszet, hanem a protocol kello ismerete. Tehat a fo gond a PC es a PIC kozotti kommunikacio visszafele (PC to PIC) adacsomag resze.
(#) Fulcrum válasza aviator17 hozzászólására (») Jún 11, 2013 /

Szia!
A legegyszerűbb megoldás, ha soros porton keresztül kommunikálsz FSUIPC-vel. Nem túl "elegáns", de Egyszerű a PIC-be lekezelni. Ha az USB-t választod az kicsit nehezebb és azt talán inkább AVR-rel pl: ATMEGA8-cal lenne érdemes megoldani. (Persze lehet PIC-kel is..) Én is hasonlót építek, csak nagyon lassan halad, mert minden más "fontosabb". Az én első próbálkozásom is soros porton keresztül ment és jól működik. Folyamatban van az USB-re való áttérés. Így néz ki: Bővebben: Link (A Flight Simulator menüpont alatt látható néhány kép)
Akár USB, akár RS-232, mindenképp kell egy progi, ami a "külvilág" jeleit átküldi, átfordítja az FSUIPC nyelvére, ami már tud kommunikálni a Flight Simulátorral.

Üdv:
Fulcrum
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2013
(#) spyy55 hozzászólása Szept 3, 2013 /

Sziasztok!
Nagyon amatőr vagyok ebben a témában, sőt...
Viszont mindenképp szeretném megvalósítani az FSX-hez nemrég kiadott Majestic Q400-as gép cockpitjét. További okosságok lesznek rajta a közeljövőben, azaz training verzióig fejlesztik, ami annyit jelent, hogy pilóták képzésére is használni fogják. A szimulátorozás világában már évek óta benne vagyok és most jött el az az idő, hogy ne csak az egérrel kelljen nyomogatnom a monitort, hanem egy teljesen reális cockpitetben kapcsolgassam magam mellett/felett a kapcsolókat.
Ennek a gépnek a "bonyolultsága" egy Cessna és egy B737-es között mozog. A különböző kapcsolókat, gombokat, tekerőket, ledeket, kábeleket, faanyagot és plexit a "kárpitnak" mindent be tudok szerezni és csinálni, azonban a működésüket nem tudom hogyan kell életre kelteni. Az FSX-hez használt FSUIPC-ben programoznám be a gombokat/kapcsolókat, de nem tudom, hogy hardwer ügyileg mi kell ahhoz, hogy rákötve a gépre (esetleg USB) működjenek a funkcióik.
Láttam egy-két helyen, hogy pl. ILYET használnak. Ha több ilyet veszek (mert 32 gomb nem elég), akkor ezekkel tudom programozni a gombokat, tekerőket?
Olvastam ezen a fórumon, hogy valami PIC (vagy mi) programozása szükséges. Tudna valaki tanácsot adni, hogy pontosan kell-e az egyáltalán?
Vagy mi tanácsoltok, hogy álljak neki?
Ha valaki segítene, megadnám a Skype elérhetőségem.
Előre is megköszönöm!

Itt egy kép a gép overhead paneljéről: KÉP

Össze fogom írni a gombok, kapcsolók, tekerők számát és ahhoz kellenek a segítségek, hogy mi kell hozzájuk, hogy működjenek FSben.
(#) Kera_Will válasza spyy55 hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Ha semmi közöd nincs a uController világhoz + elektronikai alapismereteid is hiányosak akkor jobban jársz a kész termékkel.
Sokkal olcsób és gyorsabb mintha magad kezdenéd el faragni a periféria illesztő uC-es rendszeredet.
Elég lesz a "deszkát", plexit, gombokat, lyukakat megcsinálni.
Ezek után meg ügyesen felfűzni az egészet arra 2 3 4 darab USB-s modulra amit linkeltél,
végül pedig rábeszélni őket arra, hogy a szimulátor program olvassa, kezelje az állapot változásokat.
(#) spyy55 válasza Kera_Will hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Köszönöm válaszod!
Igen, kis utánajárással rájöttem arra, hogy egyszerűbb megvenni a BU0836X kontrollereket és azt összekötni a vezérlőkkel. Viszont azt nem tudom, hogy pontosan hány ilyet kell vennem, vagyis pontosan az adott gombokhoz milyet kell vennem. Gondolok itt arra, hogy van:
- két állású on/off billenő kapcsoló: KÉP
- három állású billenő kapcsoló: KÉP
- két állású on/off (on állásból visszabillenő) kapcsoló: KÉP
- nyomógomb: KÉP
- forgáskapcsolók (több féle is): KÉP
szóval, van pár vezérlő elem. Ezeket még össze kell írnom, aztán eldönteni, hogy pontosan milyen és hány db kontroller kell. Ha kész kapcsoló lista, számítok a segítségetekre.
NAGYON köszönöm.
(addig is tanulmányozom a kontrollereket, hogy a kötések száma mennyire korlátoz és mit enged)
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
(#) bbalazs_ válasza spyy55 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

A ketallasu billeno kapcsolo nem mas, mint egy nagyon hosszu ideig nyomva tartott nyomogomb. Annak is kell bekotni.

A harom allasu kapcsolo az ket db, ketallasu billeno kapcsolo (aminek a nyitott helyzete kozepen van), lasd fent.

A kor kapcsolo az tobb ketallasu kapcsolo, egy kozos ponttal. Vagyis annyi nyomogomb, ahany lehetseges helyzete van.

Amivel foglalkoznod kell, az az a fajta tekero, ahol az ertek novekedik az egyik iranyba tekerve es csokken a masik oldal fele.
Ezt is lehet mechanikailag kivitelezni, ugyanis a kontrollereknel ket nyomogombkent funkcional, az egyik noveli,, a masik csokkenti az erteket.
De elektronikusan is meg lehet oldani.

Amit erdemes megnezni, hogy a FSX szoftverben mik a lehetosegeid, tehat miket kezel egyaltalan az adott tipusnal, ugyanis csak azt erdemes bekotni.
Ha huen akarod megepiteni a fej feletti reszt, nyugodtan beteheted a helyere, de nem erdemes bekotni, mert nincs hova.
(#) spyy55 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

Köszönöm a segítséged, jól leírtad a gombokat már értem!

Mit értesz ez alatt?:
Idézet:
„nyugodtan beteheted a helyere, de nem erdemes bekotni, mert nincs hova.”

FSX-ben FSUIPC-et használva megoldható a kör kapcsoló. Pl. EZEN A KÉPEN a Temp Control résznél a COOL-WARM kör kapcsoló elvileg kivitelezhető egy potenciométerrel (szakaszos), amit rá lehet kötni a BU0836x-ra. Nem? Ha igen, légy szíves küldj egy rajzot, hogy a kontrollerre hogyan kell bekötni ezt a funkciót? Köszönöm! (a két állású kapcsolót értem)

Olvastam Loe Bodnar BU0836X kontrollerjéről, hogy van 12 és 10 bites is. Mi a különbség pontosan? (nekem Win7 64bit-es rendszerem van) Neten sehol nem találok értelmes leírást erről a cuccról (manual) és jó kapcsolási rajzokat sem, hogy egy adott gombot, kapcsolót miképp kell összekötni. B1+GND-től B32+GND-ig gondolom kétállású kapcsolókat lehet kötni. A kör kapcsolókat és a 3 állású kapcsolókat csak a többire? Ha igen, hogyan? Egyébként erre a kontrollerre csak 5V-os kapcsolókat lehet kötni?
Bocs a sok kérdésért, de meg szeretném érteni a működésüket.
(#) bbalazs_ válasza spyy55 hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

Ketallasu kapcsolo bekotese: Altalaban a nyoogombok ugy mukodnek, hogy a bemenet fel van huzva tapra, a gombbal meg foldre huzod.
A ketallasu kapcsolot kozepso szarat a foldre, ket veget meg az 1. es 2. gombra teszed.

Ugy ertettem azt a modatot, hogy egy igazi repuloben rengeteg olyan funkcio van (pl. belso lampa, ulesfutes, levegobefuvas, stb, aminek semmi ertelme a szimulatorban. Ezeket bele sem teszik, mert minek. De ha te elethu kabint akarsz csinalni, akkor ezek is tt lesznek, de funkcio nelkul, mert nem kotod be oket.

Ha a legkondinak van a kontroller reszen ilyen bemenete (en ugyan nem lattam) akkor elvileg be lehet kotni. De mi ertelme volna? Lasd fent.

A kapcsoloknak van aramterhelhetosege es feszultsegerteke, ahol lehet oket hasznalni. A kapcsolok es nyomogombok mind jok 5V-ra.

A 12 bites csak finomabb felbontast tesz lehetove, de szerintem a kezeddel sem tudod kihasznalni ezt.
(#) htibora válasza elektroby hozzászólására (») Nov 9, 2013 /

Kedves elektroby

Hadd gratuláljak első körben a remek munkádhoz! Hogy áll jelenleg a projekt? Fejlesztetted még? Nagyon hasonlóban gondolkodom én is, egy robotpilótát, egy szarvat és a gázkarokat szeretném első körben megépíteni. A mechanikus részekkel még nem is lenne gond, csak az elektronikával. Éppen ezért írok most neked, hogyan milyen formában kérhetném a segítséged? Esetleg elő körben a programozott pikk és a hozzá tartozó bekötésekben tudnál segíteni?
(#) szalaisanyi hozzászólása Nov 28, 2013 /

Sziasztok!
Az MJOY-ról kérdeznék!
Akinek már sikerült megépíteni, mivel programozta fel?
Párhuzamos portos programozót ír a leírás, de nincs a gépemben párhuzamos port!
USBASP programozóval és avrdude programmal programozom fel az AVR-t, de így csak egy ismeretlen USB eszköz a végeredmény!
Ha kiveszem az AVR-t, akkor is ugyanez, az eredmény, pedig azt hittem, hogy az AVR nélkül nem is szabadna látnia az eszközt.
Valaki tud rá megoldást, vagy ha párhuzamos porton keresztül a leírtak alapján felprogramoznám, akkor működne?
Üdv: Sanyi!
(#) htibora válasza elektroby hozzászólására (») Dec 8, 2013 /

Kedves elektroby! Nagyon profi a cucc amit összehoztál! Én is hasonlóban gondolkodom, csak az elektronikához ilyen szinten nincs meg a tudásom. Mennyiért tudnál nekem a képeken látható két pikket összehozni? Mire jutottál a gombokkal kapcsolókkal? Én láttam plexiből kimart kapcsolókat, hasonlóban gondolkodom én is. CNC gépen dolgozom lehet marok egy két mintát, majd festés és led világítás bele, meg se mondod hogy nem gyári! Várom válaszod! És előre is kösz!
(#) steve50k válasza szalaisanyi hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Szia szalaisanyi!
En is megepitettem az MJoy16-ot. A kapcsolasi rajzon talalhato ,printer portra csatlakoztathato eszkozzel, es a Poni-prog -al programoztam fel. Priman irom/olvasom az ATMega16-16PU-t, de nalam sem ismeri fel a komputer, 4 kulonbozo gepen 2 op rendszerrel probaltam. Regota keresek valakit, akinek van mukodo MJoy-16 C1 v1.3 programmal interffesze!! Udv:Steve
(#) szalaisanyi hozzászólása Dec 10, 2013 /

Szia!
Én az MJOY8-ast építettem meg, és printer portról Ponyprog-al lett végül felprogramozva!
Sikerült vele feléleszteni, jelenleg egy régen elfelejtett Gameport-os kormányomat alakítottam át és kiválóan működik! Sikerült szert tennem egy másik pedálszettre is, így kuplungot is tudok csinálni.
A "H" váltót akarom még valahogy megoldani!
Annyi észrevételem van, hogy az analóg bemenetek közül, ha valamelyiket nem használom, akkor egy jumperral GND-re kell húzni a nem használt bemenetet, mert a kalibrálásnál bezavar!
Ha lesz sok időm, megpróbálom, az MJOY16-ot is megépíteni, de abból már egy pilótafülke szerűség lesz!
(#) steve50k válasza szalaisanyi hozzászólására (») Dec 10, 2013 /

Szia! Egyreszt orulok, hogy az Mjoy8-asod mukodik! Ahogy olvastam mas, kulfoldi forrasoktol, azzal nem is szokott problema lenni, ha jol ossze van rakva, es helyesen fel van programozva! Masreszt szomoru vagyok, mert meg mindig nem talaltam senki hazankfiat, akinek van mukodo MJoy16-osa! (Nekem azert kellene a 16-os-eltekintve attol, hogy 16-os procim van ketto darab-, mert egy csomo rotary-switch-et is kellene hasznalnom, meg egy rakas kapcsolot/nyomogombot... Nekem is egy majdnem pilotafulke szeruseg a celom Udv:Istvan
(#) szalaisanyi hozzászólása Dec 10, 2013 /

Szia!
Még csak most olvasom a problémádat az MJOY16-al!
Nekem is a programozással volt a bajom, elsőnek USBASP-vel programoztam fel, gond nélkül felprogramoztam vagy százszor, de semmi!
Majd mivel, hogy nincs printerportom, szüleim gépén XP-vel Pony Prog és printerportos programozó (gyorsan összefabrikáltam), ismét felprogramoztam, de továbbra sem történt semmi, pedig a leírásnak megfelelően programoztam fel, majd rájöttem, hogy a leírás hibás!

A Programozás menete:
Letöltöd a Pony Progot innen: http://www.lancos.com/ppwin95.html
Én a 2.07c BETA-t töltöttem.
Kicsomagol, majd feltelepít.
A "bonyolult" programozónkat megfelelően csatlakoztatjuk, majd az USB kábelt is csatlakoztatjuk, mert ezen keresztül kapja a tápellátást programozáshoz!
Elindítjuk a Pony Progot.
Indítás után a Pony Progot kalibrálni kell, menüsor Setup -> Calibration majd nyomunk egy YES-t.
Ha kalibrálta magát, akkor nyomjunk a felugró ablakban OK-t!
Ezután beállítjuk aprogramozónkat, menüsor Setup -> Interface Setup...
Felugró ablakban, pötty a Paralell elé, majd legördülő menüben válasszuk az AVR ISP I/O -t, végül válasszuk ki a használni kívánt LPT portot.
Alul semmi ne legyen kipipálva! Ha kész, akkor OK gomb.
Válasszuk ki a Mikrovezérlő típusát, menüsor Device -> AVR micro -> ATmega16 (MJOY8 esetén az ATmega8-at válasszuk!).
Tallózzuk be a hex fájlt, menüsor File - > Open Device File...
Alul váltsuk át a .e2p formátumot .hex-re, majd keressük meg a számítógépen a hex fájlt.
Ha betöltöttük, akkor állítsuk be a biztosíték biteket, menüsor Command -> Security and Configuration bits...
Itt minden elől ki kell venni a pipát, amielől engedi! Lásd a képek közt.
Ha ezeket is beállítottuk, akkor OK gomb, majd mehet a felprogramozás!
Menüsor Command -> Write All.
A felprogramozás után leválasszuk először a programozót, majd az USB-t!
Ha mindent jól csináltunk, akkor az USB csatlakoztatása után már telepítenie kell az MJOY-t magától, nem kell hozzá Driver.

Én ezekkel a lépésekkel sikerrel jártam, igaz MJOY8-al, de az MJOY16-ot is ugyanígy kell tudomásom szerint!
Szerintem USB-s programozóval is fel lehetne programozni, de nem értek a biztosíték bitek állításához, Nekem USBASP programozóm van és ott nem tudom, hogy lehet állítani!
A számtalan sikertelen programozás is a biztosíték bitek miatt lehetett!
Remélem tudtam vele segíteni!
Csatolok képeket és az utolsó kiadású hex-eket MJOY8 (mjoy.zip), MJOY16 (MJoy16-C1_SW_v1.3.zip)
A hozzászólás módosítva: Dec 10, 2013
(#) steve50k válasza szalaisanyi hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Idézet:
„Ha betöltöttük, akkor állítsuk be a biztosíték biteket, menüsor Command -> Security and Configuration bits...
Itt minden elől ki kell venni a pipát, amielől engedi! Lásd a képek közt.”

Szia! Mindent ugy csinaltam (eddig is), ahogy leirtad, ugyanzzal a Pony Prog verzioval, es ugyanazzal, a printer portra dughato szerkezettel.
Vissza tudom olvasni a beirt programot a proc-bol es osszehasonlitani( Verify), minden OK!

Ha az MJoy 16-ast akarod majd megepiteni ATMega16-16 procc-al, akkor vigyazz, a konfig bitek NEM ugyanazok, mint a 8-asnal!!!! Es foleg arra vigyazz, eloszor az USB-t huzd le, utana a programozot, mert ugy jarsz, mint en is: veletlenul, a csati lehuzasakor, mivel van tapja, egy bitet atallithat az oszcillator konfigjaban, es External oszcillator allasban maradhat a proc!!! Es akkor nezegetheted, vagy keszitesz egy kulso oszcit (nekem most ez jon...aztan ujra, hogy miert nem ismeri fel a PC..de az mar mas tema ...) udv!
(#) htibora hozzászólása Dec 22, 2013 /

Nos nekiláttam én is kicsit építgetni. Gondoltam megosztom bár még nagyon kezdetleges de annak talán jó! Vélemény? Fogtam egy vízálló billentyűzetet és kioperáltam az elektronikáját, melyre gombokat szereltem. Egy kis dizájn az elejére illetve világítás. Bővebben a képen. Amivel még küzdök azok a rotarik. ENCODER EC-11 (THL) ROTARY ENCODER + PUSH BUTTON N=5, L=15 típusút használnék. abban a hitben voltam ,hogy két gomb melyeknek van egy közös és két különböző szálljuk, mondjuk pl "r" és "t", akkor egyik irányba tekerve az "r" másik irányba a "t" gombok kapnak jelet, melyekkel állíthatóm pl a Heading-et. és Ebben segítség?

1.jpg

2.jpg

(#) steve50k válasza htibora hozzászólására (») Dec 22, 2013 /

Szia! A Rotary encoderek nem ugy mukodnek,sajnos, ahogy te gondoltad. A ket szelso labat felvaltva (egymashoz kepest atfedessel)kapcsoljak a kozepsohoz, tekeres kozben.A tekeres iranyara abbol lehet kovetkeztetni, hogy a ket szelso lab kozul melyik kapcsolodik elobb, mint a masik, egyszeruen fogalmazva. Kis aramkort kell butykolni ahhoz, hogy a te elvarasodnak megfelelo jeleket produkaljon...Udv:steve
(#) htibora válasza steve50k hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Szia köszi a gyors választ. Sejtettem, hogy valami ilyesmire lesz szükség. Esetleg egy kapcsolási rajzot kaphatok? Megnézném mennyire bonyi, vagy van egyéb ötlet? Esetleg más kapcsoló? Bár gondolom a kis áramkőr lehet olcsóbb. Jó lenne megoldani, mert főleg ezért készült, hogy ezen értékeket állítani tudjam. És a teljes fülkében lesz pár ilyen gomb a végére!
(#) szalaisanyi válasza htibora hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Szia!
A kijelzőkön való visszajelzést hogy oldottad meg?

Én ezt építettem meg és működik, csak Arduino kell hozzá!

Ez azért tetszik, mert nem kell hozzá rotary, hanem 100K potméterrel tudod szabályozni, bár megpróbálom majd átírni a programját 7szegmenses kijelzőkre és külön potméterekkel szabályozni az értékeket. Az Autopilóta vezérlő gombokat pedig MJoy-al lehetne kapcsolni!
(#) htibora válasza szalaisanyi hozzászólására (») Dec 23, 2013 /

Szia!

A kérdésedre a válasz, még sajnos sehogy, ami látszik az csak grafika a címke fóliájára nyomtatva. Ezek szerint élethű lett! Majd ha elektroby visszaír akkor reméljük megoldható lesz az is ugyanis ő megcsinálta. A gombok tökéletesen működnek csak ugye a Rotary-ra kellenek még megoldások. De tervezek PIC-et is készíttetni csak nincs kivel. Én magam jelenleg ennyit értek hozzá! Elekroby gyártmánya itt Bővebben: Link
(#) elektroby válasza htibora hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Kedves htibora!
Először is köszönöm az elismerő szvakat.
A projekt fejlesztése nem állt meg, de sajnos nagyon kevés időm van rá mostanában. Amint látszik, itt is régen jártam.
Az áramkört átterveztem, így a jelenlegi változat 1 PIC-el tudja a:
- 16 analóg bemenet
- 128 nyomógomb (az "utolsó" 32 gomb helyett 16 ROTARY encoder köthető)
- 32 x 8 kimenet (pl. 32db hétszegmenses kijelző, CC vagy CA)
- 8 digitális kimenet (OC, 100mA/ch, 24x8-ig bővíthető
- néhány láb tartalékba a tobábbfejlesztéshez.
Táplálása USB-ről vagy külső tápról.
Az áramkört a PC (XP-n és 7-en tesztelve) joysticként ismeri fel de a korábban említett korlátozás miatt csak a 8 analóg és 32 gomb "látszik"
A többi bemenet és a kimenetek kezelését egy VB.NET-es program látja el az FSUIPC ingyenes verzóján keresztül.
Az egész kb. 5000 Ft alkatrész (+posta) + 2 db NYÁK. NYÁK-ot csináltattam a kis kínaiakkal, ami kb 1200Ft/db-ra jött ki. És így néz ki....

DSC_0232b.jpg

Szia(sztok) megint!
Ha a kérdés a rotary-ra vonatkozik, akkor nálam azt a PIC "dekódolja" és az elfordulással arányos értéket küldi vissza a PC-nek. Én a csatolt leírás alapján indultam el.
A többi interfészhez, ami csak nyomógombot kezel, meg lehetne próbálni pl. az itt: található kapcsolást (Up Down detection circuit). X "nyomogatná" a fel, Y a le gombokat.
(#) htibora válasza elektroby hozzászólására (») Feb 2, 2014 /

Kedves elektroby

Húúúúúú de jól hangzik! Röviden csak annyit KEL! Vagyis szeretnélek megkérni egy ilyen kütyü (PIC) legyártására. Az ár teljesen elfogadható számomra, és a gombok, rotaryk mennyisége is. Egyenlőre biztos, ezzel már repülhető egy B737-es! Várom a további részleteket a hogyan tovább-ról!

Üdv!
A programozással (PC, pl VB.NET) hogy állsz. A jelenlegi PC-s program csak alap, amit az egyéni igényekhez kell szabni. Nem atomfizika de azért egy kicsit konyítani kell hozzá.

Én az irányítást egy rendes joystickkal oldom meg, a tolóerő, fékek, fékszárny, spoiler, stb..., vezérlését az áramkörről akarom megoldani.

A 737 rádióját hogy akarod megoldani? Rengeteg kijelzője van az eredetinek. Az enyém csak 32 kijelzőt kezel + a visszajelzők többségét is ebből kellene megoldani. (B terv - Airbus stílusú RMP és XPANDER, amilyet a csatolt képen is látsz. Bár ez lehet hogy szentségtörés )
Sajnos az RMP gravírozásánál elromlott a gép, így azt újra kell csinálni.

Az egyéb részleteket meg emilben vagy PÜ-ben megbeszéljük.

Radio.pdf

(#) szocsi77 hozzászólása Márc 4, 2014 /

Sziasztok!

Én is elkezdtem egy Góbészimulátort fejleszteni a kondorra. A műszerek programozása már 90%-os szinten van

http://www.youtube.com/watch?v=D6xSEiqJYOs
(#) szalaisanyi hozzászólása Ápr 1, 2014 /

Sziasztok!
Az FSUIPC-működéséről nincs valakinek valami leírása?
Konkrétan valami parancslistára gondolok, hogy miket lehet vele vezérelni.
Egy Autopilóta vezérlőt szeretnék csinálni Arduino-val, 5db rotary encoderrel, és egy marék 7szegmenses kijelzővel.
A hardware-es részével még nincs is gondom, az adott értékeket folyamatosan átküldeném soros porton keresztül, de itt megáll a tudomány. AutoIt-vel már programoztam, azzal meg tudnám oldani hogy az adott értékeket beolvassam a soros portról, de innen hogy lehet tovább lépni?
FSUIPC.dll-el láttam már megoldást, de annak a működéséről semmit nem tudok, ha van valaki aki ért ehhez, akkor jelezze már felém! Elmagyarázhatná a működést, vagy küldhetne valami infót!
De szerintem ez nem csak engem érdekelne!
(#) kiborg válasza steve50k hozzászólására (») Ápr 1, 2014 /

Szia!

Nekem van MJOY M16 és működik is
Bár mivel én AVR körökben mozgok így van/volt lehetőségem saját programozóval felprogramozni. Ha kérdésed van vagy tudok segíteni szólj.
Kiborg
(#) steve50k válasza kiborg hozzászólására (») Ápr 3, 2014 /

Szia "Kiborg"
Egyetlen modon tudnal segiteni, es azt nagyon koszonnem: ha felprogramoznad nekem a 2db. ATmega 16-os procimat(DIP tokos). Ugyanis en mar a leirasok betuje szerinti pontossaggal vegigkovettem, es felprogramoztam 1000-szer, a printer portra dughato programozoval. Az szerint(tartalmat visszaolvasva) minden OK, de megse mukodik, legalabb 4 kulonbozo komputerrel probalva. ATmega8-ast megepitettem probapanelre "taknyolva", az meg mukodik .Szkoppal nezve, radugas utan vagy 10masodpercig mennek az adatok oda-vissza, aztan vege....
Mar arra is gondoltam, hogy a beegetendo software a hibas, de vagy 10 helyrol ugyanazt a hex. filet lehet letolteni.
Elore is koszi, es varom a valaszodat:
Steve
Következő: »»   4 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem