Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DCF77 óra Nixie-csövekkel
Lapozás: OK   187 / 254
(#) Gery78 válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Még azt tűnt fel, hogy a teli 4-essel rendelkező csöveknek sötétebb a piros bevonata. Azok szebbek is szerintem. Az ebay-en is van egy sötétpiros bevonatos pakk, az a neve, hogy Deep Red version. Z566M
(#) kisgeri válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Az szerintem messze nem volt tudatos. Mikor milyenre sikerült kikeverni a lakkot. Ezeknél a csöveknél sajnos ezt nem tudom megnézni, mert csak egy piros belőlük, hét eredetileg is lakk nélküli verzió, a többi meg már lemosva került hozzám. De más csöveknél én is látok világosabbat, sötétebbet egyaránt.
Szerk: a nocrotec-es csávó szeret ilyen hangzatos neveket adni a cuccainak. Több néven is árult már, több weboldala is van. (Amin behaltam a termékei közül, az a nixie cső lábegyenesítő. Érdemes az árát is megnézi. )
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
(#) Gery78 válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 3, 2013 /

Hát lehet, hogy így sikerült a lakkot kikeverni. Ez az AS (ahogy sikerült) verzió. Neked csak lakkmentes csöveid vannak? Ja azon szoktam én is röhögni, hogy a Nocrotec-es csávó mindíg a csajával próbálja eladni a cuccokat. Hát nem semmi szerszám ez a lábegyengető az biztos. Most vagy olyan sok csöve van, hogy szüksége van egy ilyenre, vagy nincs fogója.

Szerk: Egyébként most próbálom a katódmérgezést megszüntetni az egyik csőnél. Csak néhány karakter olyan, de szépen gyógyul. Az 5-ösnek például nem látszott a teteje, de most már szépen világít. Nagyobb áramot engedek át rajta.
A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
(#) kisgeri válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Vagy egy nagyon menőnek kinézni akaró cucc, amiért sokat lehet elkérni... Amúgy nem hülye ötlet, de a töredékéért sem kéne. Igen, azokat a képeket is láttam.
566-os-ból igen, egy kivételével mind lakk nélküli. De a más típusúak 1-2 kivétellel mind eredeti állapotúak.
(#) Gery78 válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Hát itt a CNC melót kell megfizetni, meg a gravírozást. Amúgy tényleg nem rossz ötlet, de szerintem is felesleges. Mondjuk aki erős, az belenyomja egy ilyenbe, és van az ügyes, ő meg használja a fogóját.
És használsz eléjük valami piros plexit? Vagy ilyen doboz tetejére kiültetős?
Amúgy Te hogyan csinálnád a katódmérgezés megszüntetését?
(#) sooty válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Nekem 21+6 csőből egy sem "teli" 4-es , akkor igaza lesz a nocrotekesnek, hogy ritka... Amúgy láttam közben egy szép kevert csöveset: Standard
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2013
(#) yodee válasza kisgeri hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Amúgy mennyire lehet megbízni ebben a nocrotec-es emberkében? Ha az oldalán van fenn olyan pl, hogy Z566m New, in original box, akkor az tényleg teljesen úgy és sosem használt?
(#) Gery78 válasza sooty hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Hát akkor én pont kifogtam két ilyen ritka példányt. Hú de szép ez a kevert csöves óra.
(#) MrBrown válasza Gery78 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Áhhh..., megnéztem, nekem is mindegyik az "újabbik/gyakoribb" verzió. Összekevertem az IN-18-as órám 4-es karaktereivel
(#) Gery78 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Köszi szépen, hogy megnézted, hát akkor most tényleg nem tudom mit kezdjek ezekkel a felemás csövekkel. Mert tényleg szép a teli négyes, de valahogy hülyén mutat, hogy nem egyforma. Esetleg meggyőzhetnélek arról, hogy eladnál nekem két esetleg három csövet?
(#) baloghvl hozzászólása Szept 4, 2013 /

Sziasztok!

Szerettem volna innenBővebben: Link letölteni az elvi kapcsolási rajzot, de sajnos nem lehet. Fel tudná ide tenni valaki akinek esetleg megvan?

Köszönöm!

Az az igazság, hogy a felhalmozott készletemből egyedül a 4db új Z568M-től szabadúlnék meg, de (...) annyiért nem fognak kapkodni utána. Legalább is itthon nem, a nemzetközi szállítás meg túlságosan rizikós nekem.
(#) Pali79 válasza baloghvl hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

A cikk elején ott van jó felbontású képen, az nem jó?
(#) Gery78 válasza MrBrown hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Hát ha nem vagyok indiszkrét miért adnád el és mennyiért?

A négyet együtt 300.000HUF-ért, csak személyes átvétel, Budapesten belűl bárhova elviszem. Elsőre pofátlannak tűnő ár tudom, de az ebay-hez képest (és máshol nemigazán fellelhető) korrekt.
Sosem használt, dobozos példányok.
(#) baloghvl válasza Pali79 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

A cikk elején kép van, a letölthető anyagoknál meg sch fájl. Azért a kettő nem ugyanaz.

Nem is állítottam, hogy ugyan az, de tartalmilag az van azon is.

Akkor esetleg feltehetnéd.
(#) sooty válasza baloghvl hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Az elvi rajz:

Mule v2.sch

(#) baloghvl válasza sooty hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Köszönöm szépen a rajzot!

Kérdezném még, hogy piros festésű nixie csövekről le lehet-e mosni a festést? Érdemes ilyesmin gondolkodni, vagy nem? Csinált már valaki ilyesmit? Úgy értesültem a higany alkalmazása miatt kék vagy lila árnyalatúan világítanak a számjegyek ezért kell a piros szűrő.
(#) kocsgab002 válasza baloghvl hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Le lehet mosni, langyos víz és szivacs kell hozzá.
Piros bevonat nélkül is szép élénk narancssárgán világítanak a csövek.
(#) baloghvl válasza kocsgab002 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Akkor elgondolkodom a dolgon, mert így csak pirosan lehetne alávilágítani. Minden más szín eltűnik benne (z570m). Meg aztán az aljában lévő műanyag lap is sokat felfog.
(#) Csupasz válasza baloghvl hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Nyugodtan lemoshatod, és akár RGB LED is mehet alá...
(#) baloghvl válasza Csupasz hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Arra gondoltam én is.

Ha az emule-hoz kitalált RGB alávilágítást megcsinálod akkor egyenesen kötelező lemosni. Egyébként jobban lejön a lakk ha langyos vízbe állítod a csöveket pár órára. Utána körömmel megkaparva szinte egybe lejön róla.

Azt hiszem láttam már itt a topic-n azt az rgb-s tervet. Majd végigolvasom az egészet! Egyenlőre alkatrészbeszerzés. Még csak a csövek vannak meg, meg a dobozjelöltek.

Nagyon jó az itteni fiúk által összehozott RGB(mellékelem a tervet, de itt is fent van már több verzióban is). Kezeli a PIC alapból, távirányítóval olyan színt állítasz be amit akarsz, sőt még magától is keveri, változtatja a színeket ha úgy akarod. Én nem hittem benne elsőre (3db ilyen órát raktam össze), de egyszer gondoltam kipróbálom. A panel elég macerás, sok smd alkatrésszel, viszonylag finom rajzolattal, de a végeredmény csodaszép!
(#) Hp41C válasza baloghvl hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Az apróhirdetések között panel ajánlat is van.
(#) Pali79 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

Ha H2opok paneljára gondolsz, az már elkelt.

Jól hangzik. Ehhez van a 2.45-s progarmverzió? Ha igen akkor feltehetnéd nekem a csöves panel tervét is! A hex-ek már megvannak.
Következő: »»   187 / 254
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem