Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   164 / 361
(#) herkthor válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Aug 27, 2013 /

Nagyon sokat segéltél, nagyon szépen köszönöm.
(#) pitybull hozzászólása Szept 4, 2013 /

Hogyan lehet megoldani hogy a pic két dolgot csináljon?
Azaz hogy az LCD kijelzése lassab legyen így olvashatóbb, mint az azonali vezérelt LED müködtető sebessége?Mert ha késletetést állítok be a kiíráshoz akkor jó,letudom olvasni a kiírást,de addig a vezérelt ledet sem működteti a pic.
(#) proli007 válasza pitybull hozzászólására (») Szept 4, 2013 /

C: Számlálót teszel az LCD engedélyezése elé, és csak pld. minden tizediknél engeded hogy ki is írja.
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

Szia
Az ADC feltételes elágazásnál a meghatározásnál mit jelöl az ADC_b?
(#) Kovabe válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 5, 2013 /

Csak szökésen: jé tényleg csak nem néztem teljesen át a programot. Azért köszönöm igy már értem.
(#) Gagyicom hozzászólása Szept 11, 2013 /

Sziasztok!
Rendeltem gsm modult és a probléma a következő: nem működik az rxint szerintem. Rátettem egy egyszerű progit ami inicializál és kiírja kijelzőre a retval-t. És mindig 255-öt ad vissza, miszerint nincs válasz, de a pc-re rádugtam és hyperterminálban látszik a válasz ami echo és az"OK". Van tipp, hogy mi lehet a baj?
Timer2 frissíti a kijelzőt.
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013
(#) watt válasza Gagyicom hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Rosszul állítod be a baudrate-et, vagy a frekit a projectben, ilyesmire tippelek.
(#) Gagyicom válasza watt hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

4MHz 9600, a gsm modul válaszol, de a pic nem olvas vissza...
(#) Gagyicom válasza Gagyicom hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Lehet, hogy bug-os az 5.5.2.1? Beállítottam csak simán egy rxint-et, hogy megszakításkor olvasson be string-et nTimout latency 200 10byte. Pc-ről küldöm neki és semmi!
(#) slogan válasza Gagyicom hozzászólására (») Szept 11, 2013 /

Ha csak simán a megszakot vizsgálod ?
(#) Gagyicom válasza slogan hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Sikerült még aznap megoldani a dolgot. Hiába ment a pic 3,3V-ról mint a gsm modul. Kell bele egy max232 a tökéletes komunikációhoz.
(#) pjg hozzászólása Szept 20, 2013 /

(#) Kovabe hozzászólása Szept 22, 2013 /

Sziasztok
Segitséget kérnék, van néhány 74HC595-ön és az a kérdés, miként tudom vezérelni ( milyen komunikációs makrót kell használni)? Nem teljesen tiszta az sem hogy a fenében vezérlek egyserre többet.
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Egyszerre többet (pontosabban egymás után többet) úgy tudsz vezérelni, hogy a Q7' kimenetet kötöd a következő IC-re. Itt van egy jó példa, hogyan tudod használni, mivel nincs hozzá külön makró (tudtommal): Bővebben: Link
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Köszi, de nem tudom megnyitni (fc5.4) azt irja ninc valami pic8.fcd file.
Ötlet?
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
(#) Bakman válasza Kovabe hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Nekem is az van, egyből nyitja. Esetleg próbáld átnevezni a fájlt úgy, hoyg speciális karakter és/vagy szólöz ne legyen benne, vagy telepítsd újra a programot.
(#) Kovabe válasza Bakman hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Siker, az a nyavajás szoköz kavart be.
(#) Gagyicom hozzászólása Szept 24, 2013 /

Sziasztok!
Küzdök egy LM75-tel. A mellékelt kép alapján működhet a kommunikáció az LM75-tel?
IIC harware-s és 100kHz-en fut. Mindig 255-öt kapok vissza, mintha bent sem lenne az ic. Van valakinek tapasztalata?
(#) m.gyula3 hozzászólása Szept 25, 2013 /

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni PWM szabályzás ügyében. Két motorral próbálok csinálni egy vezérlőt, odáig eljutottam, hogy a motorok forognak jobbra és balra, de arra nem jövök rá, hogy miért nem szabályozza a motorokat a PWM, pedig ha tekergetem az ADC-t, akkor látni a jel változását.
Köszi előre is, ha tudtok segíteni.

Gyula

PWM2.fcf

(#) Gagyicom válasza m.gyula3 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Mi lenne a célod ezzel a programmal? A potik a hardware-es pwm kitöltési tényezőjét változtatják, de annak semmi köze a léptető motorhoz.
(#) Kovabe válasza m.gyula3 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Szia
Elég sufni megoldás de a léptetőmotor irány meghivása után beteszel egy delay-t aminek az ideje a kitöltés ideje akkor már jó a sebességváltozás de ha rendes DC motort akarsz hajtani akkor ez nagyon nem jó, legalábis a léptetömotor nem megfelelő. Hidmeghajtást szeretnél vezérelni? Mert akkor relativ jó csak a léptetőmotor nem kell.
(#) watt válasza m.gyula3 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

A léptető motorhoz PWM-et akkor szoktak alkalmazni, ha finoman akarják léptetni, átmenet nélkül két lépés között is. Ezt a módot nem támogatja a FlowCode egyik modulja sem. A jelen összeállítás nem jó, semmi értelme.
(#) m.gyula3 hozzászólása Szept 26, 2013 /

Az a helyzet, hogy egy tankot szeretnék majd távirányítani és először ezt akartam összerakni próba képp, hogy majd ezt tovább fejlesztem. 12V-os 300RPM-es DC motort akarok vezérelni külön külön. Igen, tudom, hogy nem a legszebb megoldás ez még, de majd remélem profibb leszek. Ötletetek lennének akkor, hogy a DC motor felé milyen irányban menjek el.
Ezt az RF-hez ezt találtam a neten : http://www.matrixmultimedia.com/article.php?a=369
Úgy gondoltam, hogy valahogy össze vegyítem a kettőt. Kijelző nem kell ebből a megoldásból.
(#) watt válasza m.gyula3 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Ez eddig oké, de akkor hogyan jött a képbe a léptető motor? Miért nem kerestél egy kicsi DC motort a próbára? A két motor vezérlése köszönő viszonban sincs egymással!
(#) m.gyula3 válasza watt hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Nem találtam meg a DC motort és az hittem, próbálni jó lesz, hogy működik-e a progi.
A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
(#) Hp41C válasza m.gyula3 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Ugyan nem FlowCode, de érdemes elolvasni: Bővebben: Link
(#) m.gyula3 válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Köszi, átnézem. Ti milyen megoldást javasolnátok esetleg és a DC motort merre találom a flowcodeban, mert én nem láttam.
(#) m.gyula3 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Köszi!
(#) Moderátor hozzászólása m.gyula3 hozzászólására (») Szept 27, 2013

A mondatkezdő nagybetű nem választás kérdése, hanem elvárás.
(#) pitybull hozzászólása Szept 28, 2013 /

Sziasztok!
Infra adó-vevőt szeretnék építeni egy 6 relé vezérlésére on/off.
Gondoltam távírányitót nem építek mert az a régi tv-től megmaradt.
Miként lehet az infra jeleket feldolgozni pic-el?
Adc-bemenetre kötött infravevő leddel megoldható?
Csinált már valaki hasonlót?
Köszönöm!
Üdv:pityu
Következő: »»   164 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem