Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, olyan ügyben, hogy milyen lehetőség van egy hagyományos fa tokos, normál üvegezésű helyiség külső lehallgatás ellen történő védelem kialakítására. Van-e olyan vastagságú, minőségű fólia, vagy ablaküveget kell cserélni, illetve a hagyományos fa tok megfelelő lehet, vagy meg kell valamivel erősíteni? Minden segítséget megköszönök! Üdv.
Szia!
Mit értesz külső lehallgatáson? A bent lévő rádióadó jele ne menjen ki, vagy az ablaküvegről visszaverődő lézerfényt ne lehessen felhasználni?
Szia!
Elsősorban (mondhatni most csak) az ablaküvegről visszaverődő lézeres lehallgatás elleni megoldásra lenne szükség. Ui:köszi a gyors választ
A kétrétegű temoüvegezés megfelelő védelmet nyújt. Ráadásul ha eleve zajos utcakörnyezet veszi körül az épületet, akkor normál üvegezés mellett is lehetetlen a lehallgatás.
Szia.
A sima kétrétegű termoüveg elegendő?? Azon keresztül nem lehet lézerrel lehallgatni? Mondjuk sajnos amiről szó van az a régi típusú fa tok, fa szárny, egyrétegű üvegezéssel. Azt fóliával lehet védeni? Illetve meg akkor is ott van a tok,szárny kérdés? Ablakcsere nélkül nem lehet utólagosan megoldani?
Pontosan úgy van, ahogy leírtad, ennek ellenére én már 7-8éve is találkoztam az interneten spy mobillal, ami egy átalakitott Nokia 3410-es volt, és 30-40ez.ft.ért is árulták, hírdető portálokon, idehaza.
A mostanság használatosak, az olcsó többnyire távolkeletről származó Bluetooth kütyük, ez egy headset, és egy pc.vel átprogramozott mobil, amiben alapból van BT. felismeri a külső eszközt, BT.headsettet, és annak mikrofonjelét fogadja, valamint továbbitja mint egy kis rádió adó, egy másik távolabb lévő mobiltelefonra. Ez a BT.eszköz már elég érzékennyé tehető, és pici méretű is, hátránya viszont, hogy az átjátszásra használt, 1.számú mobilnak, a közelben kell lennie, 10-15m, valamint a működési ideje is igencsak korlátozott, a beépitett akkutól függően, 4-9óra. Ezeket manapság szintén be lehet szerezni, már 20-25ez.ft,ért, a neten, túl nagy kereslet azért nincsen irántuk. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2013
Sziasztok!Találtam egy rajzot s nyáktervet viszont a tranyot nem ismerem benne tudnatok nekem segiteni ,hogy mivel lehetne kivaltani?
Ha visszaolvasol a topikban, akkor láthatod, hogy ezt a kapcsolást már többen megépítették, több kevesebb sikerrel. Azokban BC tranzisztor szerepel. RF tranzisztor biztosan oszcillálni fog, viszont a kisebb bemeneti kapacitása miatt a moduláció is kisebb lesz. Ezért használnak hangfrekvenciás tranzisztort, aminek elég magas a határfrekvenciája, és viszonylag nagy a bemenő kapacitása. Ekkor azonban előfordul, hogy nehezebben indul az oszcillátor. Kísérletezni kell.
Köszi.A 2n2222 es nemjo helyette.A rajzon szereplő tranyot hol tudok beszerezni illetve miből tudnam kitermelni?
Az is jó lesz. nem kell erőlködni a 2SC2058 tranzisztor beszerzésével bármilyen kisteljesítményű tranzisztor megfelel, aminek a határfrekvenciája 300 MHz felett van.
Hello, nálam a BC182-vel is működött, egy 3m körüli "antennával" 100m-es nagyságrendű távolságból fogtam egy lengyelpiaci autórádióval. Megépítettem még ifjú kalózkoromban több példányban, nem egy kényes kapcsolás. Ajánlott hozzá a leválasztófokozat (HE folyóirat cikksorozat), mert a környezet hatására igencsak elhangolódik.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Az is jó, de szép, meglett korú típus. Ha épp ez van a fiókodban, persze jó. De gyanítom újonnan beszerezni nem lesz egyszerű.
Bár ezzel is az a baj, hogy kicsi a bemeneti kapacitása, mindössze 4 pF, nem lehet vele rendes löketet elérni, és halk lesz, viszont könnyen berezgethető. Pl. a BC182 -nek 8 pF, és és az ft -je min. 150 MHz, ezért jobb választás. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Sziasztok! Most láttam hozzá ehhez a rádió adó megépítéséhez: Link a régebbi nyákterv alapján. Utólag jöttem rá, hogy kristálymikrofont elég bajos beszerezni. Van ötletetek, hogy hogyan helyettesíthetném másmilyen fajta mikrofonnal? (Vagy esetleg milyen régi tárgyból lehetne kiszerelni?)
Elég régi terv, de a youtube-on láttam több videót is róla, jó kis adónak tűnik. VK 200-as ferrit-et és 2n3553-as tranzisztort rendeltem ebay-ről.
Szia!
Használj elektret mikrofont! A képen látható ellenállásos tápellátással megoldható az ilyen fajta mikrofonnal való használat. A 470nF-os kondenzátor csatlakozzon az első tranzisztor bázisára.
Sziasztok!
Microportot szeretnék építeni! Tudna valaki linkelni nekem egy egyszerű kapcsolást, vagy tanácsot adni?
Mikroporthoz nincs egyszerű kapcsolás. Ami egyszerű, az nem jó mikroporthoz.
Sáv, lökethatárolt adó, és diversity vevő szükséges hozzá. Egyik sem egyszerű.
Értem. Köszönöm. Azthiszem, hanyagolom azt a témát. Valami mást építek.
Köszi a választ!
Nem értek annyira az elektronikához, de 470nF-os kondenzátor a kimenet, nem annak kellene a kettes számhoz csatlakoznia? A pozitívnak a "+"hoz, a negatívnak meg az egyeshez? ( itt a kapcsolási rajz ) . Arra gondoltam, hogy rakok elé még egy mikrofon erősítőt (a képek között).
Köszi A kapcsolásnak 18 voltot kell adni, mekkora ellenállást rakjak a mikrofon erősítő elé, hogy ne legyen neki sok?
Használj 12V-os stabkockát, akkor nem kell számolgatni.
Sziasztok!Megépítettem ezt a poloskát .Viszont a hatótáv max 5 méter .Megtudná valaki mondani,hogy mi lehet a baj?Netalán az ,hogy a 4,7 pf kondi helyett 4 pf- osat tettem bele?
Vagy esetleg próbálkozzak ezzel: https://www.youtube.com/watch?v=UZFLUTqtrVU
Működhet ez 200 méterig?Vagy valaki nem tudna egy olyan kapcsolást ami ilyen távolságon belül megy?
A hatótáv a rádióvevőtől is függ. Milyen vevőd van és milyen antennád?
Egy kétkazettás fél méteres antennás magnósrádió
Ha csökkented az R7-et, akkor majd növekszik az adóteljesítmény. Egyébként ha valamilyen normális tunerrel és rendes dipólantennával próbálkoznál, akkor könnyen megtöbbszörözhetnéd a hatótávolságot, csak egy üres frekvenciára kell hangolnod az adót.
Próbáld meg, hátha egy másik frekvencián is megtalálod! Néha, van hogy nem az igazi frekvenciát fogod, hanem valami harmonikusát, vagy a rádió szelektivitása miatt máshol is megjelenik az adód "hangja", de gyengébben.
R7 lefelé, akár 330 Ohm-ig is levihető, talán erősebb lesz, de sok múlik a tranzisztoron is. Az adód antennáját ne sajnáld, majdnem a hullámhossz negyedéig növelheted. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |