Fórum témák
» Több friss téma |
Senki nem is írta, hogy kell, csak hogy mérd meg a kondin lévő feszültséget.
Egyébként pont azzal kezdted amivel nem szoktuk .Alkatrészt csak , abban az esetben cserélünk , ha teljes mertékben kiderül , hogy rossz , vagy mérés útján , vagy már eleve látható a jele.De az , hogy kicseréltél fetteket , ezt mi indokolta ?
Irtad , hogy mértél feszültségeket , és nincs meg aminek meg kellene lennie.Ebbe az irányban kell elindulni mielőtt bármit is cserélsz ,vagyis mérni kell.Nyilván ha a szekunder oldalon nem tudsz mérni értékeket , akkor a primer oldalon kell kezdeni , hogy eleve be indult e a táp , mert ha nem is működik , akkor addig hiába keresed a szekunder oldalon a 12 voltot , és a többit. Sokféle feszültség kell , hogy legyen , de ehhez előbb az kell , hogy a táp primer oldala tisztázva legyen , mert csak , így tudunk tovább haladni.
láttam egy oldalon hogy (repair kit) és a fet ek benne voltak, arra gondoltam ha ki cserélem akkor
minden mérés nélkül el fog indulni de ezek szerint rosszul gondoltam
nem nagyon értek hozzá és az egyszerűbb megoldás kerestem.
Akkor hogyan tovább szerinted ?
Lehet , hogy el kellene vinned egy szerelőhöz mielőtt nagyobb baj lenne hm ? Megkérdezhetem mennyire vagy jártas az elektronikában , mérésben , alkatrészek ismerete, stb stb stb .? Csak azért , mert , ha úgy érzed , hogy nem tudsz vele megbirkózni , akkor inkább rakd össze vidd el egy szerelőhöz mond el neki mit cseréltél ki benne , aztán a többit majd megmondja ő. Ne értsd félre segítünk mi itt mindenkinek , csak , azért némi alap hozzá értés kellene ezekhez a dolgokhoz .Legalább is , hogy nekünk is távlatból , azért meg legyen a partner ehhez. Remélem érted mire gondolok . A hozzászólás módosítva: Szept 7, 2013
erre is gondoltam de meg akarok vele birkózni
nincs sok ismeretem
Az lehet ,de nem biztos , hogy elég lesz egy LCD TV javításához.
Kérlek, használj írásjeleket, ahol kell nagybetűket, s megfontoltabban posztolj.
Elkészültek a mérések
Szerintem most rakd össze és vidd szerelőhöz. Áramot mérni egy kondenzátoron?
Szakadásra nem reagál.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Mi nem reagál milyen szakadásra? Érthetőbben is írhatnál, ilyen "behányok pár szót" hozzászólásból semmit nem értünk.
Nos lehet nem neked való az elektronikával való foglalkozás.
Mértél , de bár ne tetted volna. Az egy dolog , hogy ahol +24 voltnak kellene lennie ott csak hellyel közzel +12 volt van.És ahol meg +12 voltnak kellene lennie ott csak 2,9 mv van.De a szekunder oldali résznél a trafó közvetlen kimenetén nem mérünk DC állásban , mert ott AC van.De a másik kondenzátoron nem mérünk Ampert váltakozó AC állásban pláne párhuzamosan. Ampert sorba iktatott mérőkészülékkel szokás mérni , és nem így. Szerintem javasolok neked egy okos dolgot mielőbb szereld össze ezt a tévét vidd el szerelőhöz , mert nagyobb baj lesz belőle hidd el.És talán elsősorban olvasgass dolgok után alapismeretek , de nagyon , aztán műszer tanulmányozása , és vele való mérés ismerete. Ezt nem szokás így , hogy egyből bele a közepébe , mert ebből csak baj lesz. Fogadd meg tőlem ezt a jó tanácsot.
Köszi mindenkinek a hozzászólást de nincs ilyen ismerősöm.Aki értene hozzá
Ezt végképp nem akarom elhinni , hogy nincs a közelben egy tv szerelő.
Megtennéd, hogy teszel fel képet az egészről egyben? Mert kísértetiesen hasonlónak vélem a paneleket, mint az én LG lcd tv-mben van, és a hibajelenség is hasonló, csak nekem nincs hozzá távirányítóm, meg nekem néha néha bekapcsol, de azt is nehezen, meg kép nincs... Ellenben a menüben ha mászkálok az oldalán lévő kezelőgombokkal, akkor ,,csipog" szóval működik a készülék részben, meg pc-re csatlakoztatva is a gép felismeri, kezeli rendesen, de nem igen hajlandó képet mutatni...
Szia,
Elkeztem méregetni a feszültségeket,a rajz alapján amit feltettél,majdnem végigértem vele amit addig mértem feszültségeket megegyeznek a rajzon megadott értékekkel, a feszültség méresek közben észrevettem hogy a panel elég jól melegszik,ahol árnyékolva van,a fém ráccsal ,annyira hogy a kezem alig birja ez természetes?Ezek után kikapcsoltam távval.A panelre csak a táp vezetéket tettem,bekapcsolva ugyanúgy melegszik,merjem tovább folytatni vagy semmi értelme nincsen. Lehet rossz a Main-panelem ? Várom válaszod, köszi
Tapasztalataim alapján a main döglött. Vettem egy ugyanilyen új main-t, amiről lebontottam, a fém árnyékolást és az IC-re hűtőbordát tettem, megelőzés céljából. A burkolat a main körül ki lett vágva, tehát szabad levegn szellőzik mégis megégeti az ujjamat a hűtőborda (70°C), na most képzeld el ezt egy alig szellőzőző fémburkolatban, zárt műanyagburkolatt mellett... Kb. 140°C-ra tippelném az üzemi hőmérsékletét, de próbáld ki lehűzott LVDS-el, olykor a kijelző is tud ilyesmit csinálni.
Szia,
Próbáltam,csak a tápot tettem rá igy is melegszik Mennyiért lehet beszerezni egy ilyen tipust? A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
A melegedés oka nem biztos , hogy a main panel hibája. Hanem valami beterheli az ic t.
Ez lehet egy kondenzátor esr értékének rossz irányú változása .Értem ez alatt , hogy túlzottan átment ellenállásba , és beterhel , de lehet cső is igen, bár ilyenre inkább letiltana a táp Ennek a legegyszerűbb módja az lenne , hogy áramfelvételt kellene mérni abban a tápáramkörben ami beterhelődik .Vagyis azt hogy ezt megtudjuk a rendelkezésre álló pozitív feszültségek közzé külön külön sorba iktatni a műszert , és amelyiknél nagy lesz az áramfelvétel abban a körben lesz a hiba , és a melegedés is. Na most ha ez meg van , akkor abban a körben szépen méregetni egységeket ki iktatni , és ha megszűnik a melegedés , akkor máris meg van az okozó De ha csak az ic marad hátra , már , akkor egyértelmű lesz.Sajnos ezt az utat végig kell járni , de ez a biztos módszer arra , hogy célirányosan behatárolható legyen mi is a baj. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Lehet , de én nem temetném még el , azt a maint.
A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2013
Hát akkor rá kell szánni az idött,
Majd irok a fejleményekröl, Addig is szivesen várom az ötleteket, További szép estét
Ok reméljük sikerül behatárolni pontosan majd.
Jó napot mindenkinek.
Olyan problémám lenne hogy van egy Hyundai Hlt-2630-as lcd tv-m. nincs készenléti led. külső 24voltos tápos. A táp jó. A bisztiket a tv-ben meg néztem jók. feszabájzon van 24-v. megy is tovább. 2,3; 3,6; 5; 12,4 voltok jelenek meg. De mégsem jut el a bekapcsoló gomb részéhez a 5v. Segítséget előre is köszönöm.
Rajz esetleg van hozzá , mert most hirtelen nem találok hozzá.
Sajna nincs. Próbáltam keresni hozzá. Annyit tudok róla hogy LG belsős. Lg/Philips lcd: lcd260w01 (a5)(k8) kijelző van benne. De már pár napja keresem a rajzot. De úgy látszik esélytelen. Ezért fordultam hozzátok. Hát ha valaki tud adni valami tippet. Itt a kép a lapról. Van egy másik lapom is hozzá. De azt már valaki fordítva sikeresen rádugta a 24v-t és elégé el füstölt a panel a 24v-s részen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |