Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ugyan nem tőlem kérdezted, de ezek az én tapasztalataim:
Igen, van alávilágítás. Még ha minimális is, de van. Az ok, a védőfólia. Ez ugyan olyan vastag mint egy celofán - szinte elhanyagolható - de akkor is. A határoló vonalakon látszik, hogy nem az igazi. Ilyenkor a fényforrást helyezzük távolabb, hogy szűkítsük a beesési szöget.
Pedig az 100% fenyőgyanta! Nem marad vissza rezet maró sav, és természetes anyag. Ha nem volna esetleg az elektronikai üzletben, meg lehet nézni a hangszerboltban, mint "hegedűgyanta "
A fenyőgyanta, hegedűgyanta, forrasztógyanta ugyanaz lenne? Vagy a forrasztógyanta adalékolt? Köszi.
Én eddig csak 100% fenyőgyantást láttam.
Mindegyik alapanyaga a fenyőfa természetes gyantája, a kolofónium - keress rá guglival, kérj képeket, ott a hegedűgyanta is köztük. Régebben nem is volt elektronikai üzletben mifelénk, csak hangszerboltban
Én mérem a vegyszereket, úgy a szódát, mint a marató folyadék elemeit. Az előhívóhoz tipp: gyógyszerekhez szoktak adni pici, 10-15ml mérő "poharat"; mondhatnám minden családban előfordul ilyesmi időnként. Én ilyennel mérem a por alakú mosószódát. Mérlegen ellenőrizve, nagyjából annyi gramm, ahány milliliter Amennyit eltér, annyi belefér, nem számottevő.
1 liter vízhez 10ml (gramm) mosószóda, egy másfél literes ásványvizes flakonban össze rázom, hogy jól feloldódjon. Meleg vízzel, mert úgy gyorsabban oldódik, de csak jó kézmeleggel, mert a flakon nem nagyon bírja a hőt. Így tárolom, és (használat előtt felrázva) öntök belőle egy befőttes üvegbe amennyi kell, azt mikróban 30-50°C-ra felmelegítem - ahogy sikerül, de lényegesen jobb, mint hidegen, vagyis 20°C körül - és abban hívom elő a lefotózott nyákot. A befőttes üveg persze csak a melegítéshez kell... Általában 3-4 percig tartom az előhívóban (szintén mérem, a telefonom stopperével) közben egy normál másfél collos festőecsettel "sikálgatom" Mióta így dolgozom, nem volt elrontott fotózásom / előhívásom. Javaslom tanulmányozni Gulasoft topictárs videóját. A laminálás / előhívás rész általánosan érvényes.
Köszi a tanácsot. Végül találtam valami mosóporos adagoló poharat. Annak amúgysem baj ha mosószódás lesz Majd még próbálkozok. Kolegák írták itt, hogy nekik sikerült 7, 8 mil es vonalakat is létrehozni. Úgyhogy ezekszerint lehetséges.
Milyen fényforrást -és mesterfilmet használsz? Nálam 8s a maximális idő ami még nem eredményez túlvilágítást (igaz hogy lézernyomit használok és a nyomat szinte áttetsző de nálam így lesz tökéletes )
A fényforrás 3db 9W os UV fénycső. Legtöbbször fóliára tintás nyomattal. Nekem is eléggé áttetsző, ezért 3dbt szoktam összeragasztani. Multkor azt tanácsoltátok, hogy elég 2 + magasabbról világítsak. Ugy 5 perc alatt lemosódott, felett pedig vastagodott.
Kipróbáltam fehér irodai papírral és transparent 21 el lefújva. Úgy 5percet volt 5-10cm el a csövek felett. Úgy is megvastagodott. Fogok csinálni rá "szekrényt" és 20-30cm re helyezem majd el. Felülről világitom majd le. A nyákot habszivacsra teszem és üveglappal terhelem majd. Meglátjuk mi lesz.
Ezt láttad ?Remélem tudtam ötletet adni
Én is valami hasonlóra gondoltam. Van is egy régi szekrény. Abba beleszerelem a csöveket. Megfogott az a szivattyús leszorító, el is olvastam a cikked.
Várjuk a képeket az uv-s levilágító témában.
Rendben, ha kész lesz teszek fel képeket. Remélem sikerül majd kihasználnom a szabad péntekeket. 23. tól megkezdődik ujra az iskola.
Nem fontos, hogy zárható legyen a doboz? A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
Ha 5 percig világítasz nem árt ha rá tudod csukni ,nem igazán tesz jót a szemnek az UV. Nálam 8s a levilágítás és elég szűkös a hely ezért vettem le az ajtót .
Szerbusztok.
Szeretném megkérdezni kinek mi a tapasztalata a pozitív20 100ml lakkal kb hány db A4-es nyákot lehet lefújni? Üdv.
Rá van írva a flakon oldalára hogy hány m2 lefújására elegendő ezt az értéket osztd el kettővel és körülbelül annyi lesz a használható nyákok felülete. Az első flakont úgy számold hogy kidobtad ...A másodikkal már fogsz csinálni jó nyákot is
Köszi a segítséget, nem is néztem a flakont hogy van e rajta ilyesmi adat írva de megnézem. Mellékesen 100ml flakont vettem az első három fújás nem lett jó a többinél már nem volt hiba de van bent igazság az elsőnél sokat pazarol az ember.
Üdv.
Hello!
A lefolyótisztítót milyen arányban kell hígítani? Vettem valami Trendy nevű lefolyótisztítót, az van ráírva, hogy kevesebb mint 5% az NaOH tartalom, ezért kb 3x-osra hígítottam, ugy lekapta a fotolakkot mint atom.
8s, ekkora távolsággal ?!
Mekkora csövek azok ? Turbo solárium
Az uv nyáklevilágító témában van róla kép oldalanként 25cm a távolság , egyébként a Dry fólia sokkal érzékenyebb mint a P20
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2013
Fél literhez egy kanállal vagy kupakkal. Ha nem elég akkor fél adagokat tegyél hozzá amíg jó nem lesz. Csak legelőször kell kísérletezni, utána már tudni fogod a helyes arányt. Jobb mindig kevesebbet tenni mindenből, mert azt még tudod növelni, de ha már elsőre is túl sok akkor annyi az egésznek.
ok. megyek kotyvasztok egy kicsit belőle.
Oh. Úgy látom le kell szoknom a hirtelen gépelésről. Kaptam egy szép piros jelet.
Lehet mostanában venni valami olcsó laminálót ami megeszi a nyákot és az A3-as méret is belemegy? Amiket nézegettem azok mind 1mm alatti vastagságot esznek.
Itt van egy A3 lamináló eladó, talán alkudni is lehet egy kicsit. Meló meg mindegyikkel van, hogy normálisan vigye a másfél milis nyákot is.
Ok. Utánanézek. Van egy laminálóm, csak nem akartam buherálni, de ha mindegyiken kell akkor mindegy. Lehet, hogy megbuherálom ezt. Köszönöm.
Tisztelt Alkotó!
Magam is most kezdek tevőlegesen foglalkozni az SMD tervezéssel és szereléssel. Sprint Layout programmal terveztem egy kis próba nyákot. Levilágítottam és kimarattam. A nyákról készült fotó alább látható. A kocka alakú IC 3,5x3,5 mm-es 16 "lábú" jószág. Az egyik SMD IC lábnál szakadás látható. Ez a tervező programban készölt, nem a gyártás hibája. Azért tettem fel a képet, mert egy közöznséges tintasugaras nyomtatóval készült a film, egy Office depot- ban kapható viztiszta fóliára. A nyák gyárilag fényérzékeny. A levilágítás 6 perc, 4x15W UV fénycsővel, kb 15cm távolságból. A hívó általam készített 0.9%-os NaOH oldat. A marató szintén saját koktél: sósav és H2O2. Forrasztást még nem próbáltam. Ma jött meg postán a forrasztó paszta. Üdvözlettel, Papus51 A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
Szia Papus!
Azért jó lenne tudni a nyomtató típusát, beállításait. Nekem ez az írásvetítő fóliás dolog nem jött be az Epson D70-es nyomtatóval. 3 réteggel igen, de akkor már marad a papír meg a transzpausz, vagy a nyomdai kivitelezés. üdv lucky |
Bejelentkezés
Hirdetés |