Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   62 / 117
(#) yuden hozzászólása Szept 15, 2013 /

Igen, nem is lehet elrontani, mindegyik csatinak egyedi formája van. A tonertől jobbra lévő (rugós) érintkezőket szétszedtem, a rugókat kicsit megnyújtottam, hogy jobban érintkezzenek, de persze nem segített. A lézer és a tükrök tisztának tűnnek, de holnap veszek alkoholt és megpuccantom mindenhol, aztán nagyjából feladom..
(#) eyess válasza yuden hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Ne add fel megoldjuk. Igen a tükröknél lehet gond , de akkor is több mindennek kellene lennie a papíron ettől , és sötétebbnek.Ja a tükröt nehogy alkohollal takarítsd meg nem tudni van e rajta valami réteg , és aztán az alkohol oda vág neki.Annak általában egy sima száraz valamivel , akár papír zsebkendővel való takarítás is elegendő.
Egy kis segítség addig is képekben.

Samsung.PNG

(#) yuden hozzászólása Szept 15, 2013 /

Köszönöm a segítséget, de már késő, alkohollal megpucoltam, azóta "LSU hiba". Szóval megy a a kukába az egész. Azért köszönöm, hogy ennyi időt szántatok rám!
(#) eyess válasza yuden hozzászólására (») Szept 15, 2013 / 1

Azért én még nem dobnám ki .Nem biztos , hogy veszve van még.
Tisztítás után , ha nem sérült a felület , akkor nincs baj.
Ez a hiba jelzés lehet azért is , ha nincs meg a feszültség rajta sőt szerintem biztos ez lesz a hiba is , és ezért nincs töltés sem.
Délután leszek , akkor belemélyedünk jobban , addig is méregess.

LSU.PNG

(#) elektrorudi hozzászólása Szept 15, 2013 /

Sziasztok!
Van egy HP 6L nyomtatóm, amit NYÁK készítésre használok. Van-e lehetőség a felvitt por mennyiségének növelésére? Jobb fedettséget szeretnék elérni. A beállításoknál csak két lehetőség van a "sötétség" beállítására: gazdaságos mód ki/be. Nem vettem észre, hogy jelentős különbség lenne a kettő között. Az előző magyarázó ábrán látom, hogy a hengerek feszültsége nagyon nem mindegy. Olyasmire gondolok, hogyha pl. az 5kV-ot megnövelném 6kV-ra, akkor több por kerülne rá? ... vagy hogy szabályozzák a sötétséget?
(#) eyess válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

A sötétséget nem csak a szoftver határozza meg , hanem a por minősége is.
És nem beszélve a nyomtató felbontása minél jobb felbontást tud , annál jobb a minőség , és ez által a felvitt por mennyiség is több.Ez az alap elv , de lehet sok tényezője ennek még a papír fajtától kezdve a nyomtató belvilágáig bezárólag.
(#) sargarigo válasza yuden hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Az alkohol nem bántja a tükröt, más baj lesz ott!
Van egy nagyon sunyi ok, amikor az oldalapon lévő ajtókapcsoló vezetéke nincs visszadugva a helyére, vagy nincs bekapcsolva (értsd ajtó becsukva). Szerintem ez lesz a hiba oka!

Ha nem vált be, akkor lehet hogy a takarítással kimozdítottad a lencsét, vagy valamelyik tükröt a helyéből! Van egy érzékelő az LSU-ban, ami a szinkronizálást végzi. Lehet hogy valami az útjába került. A fényképen ezt a panel alsó végén látod.
esetleg, hogy a csatlakozót rosszul dugtad vissza a lézer egységre, esetleg megsérült a csati, vagy a vezeték. Kb ezek okozhatják az LSU hibát.
(#) zsoltee0001 válasza yuden hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Ezt most mire irtad?
Belámpáutál neki nyomtatàs közbe?
(#) zsoltee0001 válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Gagyi nyomtatóknal a 24vos kört szokták megszakítani ajtokapcsoloval. Így letudják a biztonságot is
(#) sargarigo válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Ennek nem néztem utána, nem tudom. De a fenti meglepi számomra egy fél napos fejvakarást jelentett, és már éppen készültem beadni a jelentkezésemet a vigyorgóba, mikor rájöttem!
(#) gerenk válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Nekem 5L nyomtatóm van, két tonert használok, egy utántöltött irodai munkához és
egy eredeti NYÁK nyomtatáshoz. A különbség óriási !!!!
(#) eyess válasza gerenk hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Ezért lehet annyira nagy a különbség , mert nem minőségi porral töltötték fel az után töltött tonert.
Én saját magam töltöm mindig, és ilyen különbség nincs sőt mondhatnám egyáltalán nincs.
Ugye a gyárban is csak feltöltik . Nagyon nem mindegy a por minősége inkább , azt mondanám.
(#) zsoltee0001 válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Igen, az ilyen tud szivatós lenni, meg amikor betol egy reteszt a lézer elé, ha nincs becsukva az ajtó, de találkoztam olyannal amelyik ha nincs betolva a toner a helyére akkor reteszel le és dob hibakódot.
A poén az, hogy pont ennek a retesz rése mentén megy tele porral a lézeregység, kreálva egy 2-3 órás melót
(#) elektrorudi válasza eyess hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Sokféle tonert, papírt, fóliát kipróbáltam már, eredetit, töltöttet, minden variációban. A felbontás adott: 600 dpi. Sajnos nem vagyok elégedett a fedettséggel. Arra sem gondoltam, hogy szoftveresen javítsam a minőséget... Inkább arra lennék kíváncsi, hogy valamelyik feszültség növelésével lehet-e eredményt elérni?
(#) elektrorudi válasza gerenk hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Pillanatnyilag, én is így használom. A legutolsó gyári HP tonerrel befürödtem: valószínűleg régi volt, és kemény a lehúzó blade. Most egy Canon tonert használok a NYÁK-hoz, és utántöltött HP-t a síma nyomtatáshoz. Azt nem mondanám, hogy a különbség óriási, de kétségtelenül a gyári jobb minőséget ad. (számomra nem meglepő).
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
(#) sargarigo válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 16, 2013 / 1

Voltak már ilyen próbálkozások ha jól emlékszem.
Azzal kellene kezdeni, hogy menükben visszaállítasz minden fényerőt, stb alapra.
Ezután megméred a csatlakozópontokon, hogy melyik mekkora feszültséget ad. Ehhez általában ki kell vezetni készüléken kívülre. Több száz (!) voltról beszélünk, szóval csak óvatosan!
Egy lap, egy mérés. Álló helyzetben ugyanis nem dolgozik.
Ezután megkeresed a nagyfesz panelt, és azon szoktak lenni pici potik, nyakonöntve trutyival. Általában azt is ráírják hogy melyik micsoda. Bejelölöd hogy éppen hol áll, aztán egyesével elkezded tekergetni.
Fogod az elsőt, kitekered egyik állásba, mérsz, megnézed a nyomatot. Kitekered másik állásba, mérsz, megnézed. Ha tetszik jó, ha nem, akkor vissza a megjelölt pozícióba. Veszed a következőt, és ugyanígy. Ekkor már elvileg látnod kellene, hogy melyik potinak milyen látható szerepe van. Lehet játszani.
Ez egy nagyon favágó módszer, elképzelhető hogy ami elsőre jónak tűnik, az pár nyomat után telehányja a gép belsejét festékkel, vagy egyéb anomáliákhoz vezet. Akár a gép is károsodhat.
Csak saját felelősségre, és ne feledd hogy a villany az bizony ráz!
(#) gulyi88 válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 16, 2013 / 1

Én próbálkoztam ilyesmivel xerox 3117 esemen. A developer meg a supply hengerek feszültségét mososítgattam olyan 0..+20%-os tartományban, de semmi látható hatása nem volt.
(ebben a kettő henger közötti feszültségkülönbséget egy zenner határozta meg, az alapfeszt meg egy potival lehetett változtatni.)

Ha jutsz valamire légyszives oszd meg.
Mióta kifogyott a gyári toner azóta nyáknyomtatásra egyátalán nem alkalmas (se a gyári toner töltésével, se utángyártottal, gondolom a festék nem elég jó minőségű.
De ha egyszer a papírra viszi a festéket, azaz működik, akkor kell hogy tudjon valamiképpen vastagabban nyomtasson, akármilyen is legyen a festék!).
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
(#) elektrorudi válasza sargarigo hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

Köszi, de ezzel a módszerrel biztosan nem fogok próbálkozni.
Először azt szerettem volna megtudakolni a hozzáértőktől, hogy ELVILEG van-e esélyem a sötétebb nyomtatásra. Mert el tudom képzelni, hogy marketing okokból állítják olyanra a feszültségeket, hogy pl. 2500 oldalt lehessen nyomtatni elfogadható minőségben egy tonerrel, így a konkurenciánál kedvezőbb adatot adhassanak meg. Ha sikerülne sötétebb nyomatot elérnem, akkor nem érdekelne ha csak 1000-2000 oldalt tudok nyomtatni.
Mellesleg a Service Manual-ban nem találtam semmilyen állító szerkentyűt (potit), amivel bármit is be lehetne állítani. Csak néhány helyen a feszültségek meglétét lehet elenőrizni )+5V; +12V). Tehát olyan magyarázó ábra sincs, mint amit eyess közzétett.
Attól tartok, így esélytelen.
(#) sargarigo válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

Te tudod hogy mire vállalkozol!
Attól hogy nincs a manuálban, még a panelon ott vannak!
(#) elektrorudi válasza gulyi88 hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

No, ez már egy konkrét válasz. Bár nem jó hír, de legalább egy info, hogy mi nem hoz eredményt.
Nem célom a készülék szétbarmolása, de ha lenne itt valaki, aki tudja, hogy mivel érdemes (lehet) próbálkozni, akkor nem félek a komolyabb beavatkozástól sem. A S.M. szerint, az "economi" nyomtatást úgy érik el, hogy minden második pontot kihagynak (ezt mutatja a magyarázó ábra). Na, most ezt szoftveresen érik el, vagy valamilyen feszültséget csökkentenek, amitől kevesebb por kerül a hengerre?
Addig biztosan nem jutok semmilyen eredményre (és hozzá sem fogok), amíg nem kapok valami konkrét pozitív választ (ha van ilyen egyáltalán)... Ha mégis, akkor természetesen megosztom, hiszen azért vagyunk itt!
(#) zsoltee0001 hozzászólása Szept 18, 2013 /

Én nem annyira vágom ezeket az asztali gépeket, de ugye itt egykomponensű festékezésről beszélünk, tehát x mennyiségű toner van developer hengeren.
Ebből kifolyólag hasztalan lehet bármilyen feszültség álligatás.
Ha olyan kell amit a vak is el bír olvasni akkor 1,5- 2 komponensű festékezésű nyomtató kell.
(#) eyess válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Talán , ha leírod milyen nyomtatód van , illetve milyen nyomtatóhoz kellene magyarázó ábra , akkor szétnézek a puttyonyomba , és hátha lesz neked is benne valami.
(#) gulyi88 válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 18, 2013 / 1

Volt egy másik próbálkozásom is. Alap dolog hogy a második (developer) hengeren lévő festékréteget kell megvastagítani, ennek a vastagságát fizikailag a doktor blade nevű lemezke állítja be (ésvagy hengerek feszültsége is, ésvagy a henger felületi érdessége is), gondoltam, ha kicsit megpiszkálom a lemezkét, akkor lehetséges, hogy vastagabb festéket hagyjon fent. Ezzel sikerült tönkretemmem a gyári lemezt, így reszeltem egy nyákcsíkot a lemez helyett, amit csavarokkal rögzítettem, hogy piszkálni tudjam a hézagot a henger és a lemez között (A reszelést üvegfelületen finom smirglivel próbáltam a lehető legegyenesebbre csinálni).
Alapvető probléma hogy a henger nem fix csapágyazású, tehát mozog (a lehúzó pengének követnie kell(ene))!
De egyes részeken (hosszrányú sávokban) el tudtam érni olyan festékvastagságot, ami kívánatos lenne, persze máshol meg kevés, vagy túl sok volt a festék.
Valami más anyag kellene a penge helyett, ami elég rugalmas (valami szilikon-műanyag kombó), ugyanakkor a hengerre ható nyomóerőt változtathatóvá kell tenni, hogy kívánt festégvastagságot be lehessen lőni.
A henger érdességére visszatérve észrevehető volt a nyomtatáson, főleg kevés festékvastagságnál.
Aztán arra gondoltam hogy befognám az esztergába a developer hegnert és lekapok belőle pár tized mm-t, de akkor már nem volt ép a gyári blade és egy másik tonert nem akartam szétbarmolni, úgyhogy abbahagytam a kisérletezgetést a mechanikával és megpróbáltam az új utángyártott tonterrel a feszültségek manipulálását.
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2013
(#) elektrorudi válasza eyess hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Szia,
Ilyen:
Idézet:
„Van egy HP 6L nyomtatóm, amit NYÁK készítésre használok. Van-e lehetőség a felvitt por mennyiségének növelésére?”

Gyári Service Manual-om van hozzá, de az (mint tudod) nem tér ki ilyesmire. Tehát nagyon megköszönném, ha a puttonyodben találnál valamit.
(#) elektrorudi válasza gulyi88 hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Úgy hallottam, hogy a lehúzó lemeznek kifejezetten rugalmasnak kell lennie. Ha megkeményedik, akkor az egész papír szürke lesz (ott is, ahol fehérnek kellene maradnia).
A "komolyabb beavatkozáson" nem azt értettem, hogy reszelnék bele másik hengert , hanem azt, hogyha az elektronikát kellene komolyabban átalakítani, azt megpróbálnám.
Érdekes kérdés, hogy pl. az utángyártott toner, miért ad gyengébb minőségű nyomatot? Az nem jó válasz, hogy "mert rossz a por". Miért???
Van olyan nyomtató, ahol folyamatosan állítható a sötétség... (A HP6L-nél csak "normál" és "economi" között lehet választani.)
Van olyan nyomtató, amivel egy rétegben is elég vastag réteget lehet elérni, kivánló kontraszt mellett...
Tehát nem gondolom, hogy csak mechanikus átalakítással lehet változtatni a sötétséget. De még mindíg lehet, hogy rosszul gondolom...
(#) eyess válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 18, 2013 / 1

Ezt találtam neked , de szerintem neked is ez van , ha mégsem , akkor szerencséd van
(#) gulyi88 válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Az én toneremben (xerox phaser 3116) a penge egy acéllemez volt, ami a henger felöli végén derékszökben meg volt hajtva. (pont ahhogy ez elöbbiekben csatolt toner szerkezeti képen is van). Így az öregedés rugalmatlanság satöbbit kizárnám.
Ugyan az a toner a gyári első porral elégséges mennyiséget vitt fel a nyáknyomtatáshoz, majd utántöltött porral már nem, szóval a por valamilyen paramétere változott meg (nagy valószinűséggel).
Ezért én azt állapítottam meg a kisérleteim végén, hogy a feszültségek csak a hengereken tartják, illetve hengerek között átviszik a festéket, de hogy mennyi az a festék arra nincs jelentős hatásuk.
Ha lenne másik üres működő tonerem, akkor szorakoznék még vele egy kicsit (mert bosszant hogy nem tudom nyákhoz használni, pedig leginkább csak arra kellene, így meg mehetek rokonokhoz nyomtatni)...
A hozzászólás módosítva: Szept 18, 2013
(#) eyess válasza gulyi88 hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Azok a jó gépek amikben ilyen acél lemezes a kés.Nekem is van egy pár ilyen , és természetesen lehet többet is adni neki mármint a porból.De ez típus függő is lehet technikailag megoldható , és persze kísérletezés nélkül nem megy.
(#) sargarigo válasza elektrorudi hozzászólására (») Szept 18, 2013 /

Az economy módot szoftveresen szokták csinálni, ahogy a képen is láttad. Tehát minden második képpontot lövik csak meg, így feleannyi festék fogy. Az eredmény hasonlít a windóz 16 színű üzemmódjához. Csúf.
(#) sargarigo hozzászólása Szept 18, 2013 / 1

Ez a késes dolog félrevezető úgy tűnik!

Van a dob lehúzó kés (drum blade), ami szilikongumiból van, és a dobon maradó festéket távolítja el. Ha ez nem sikerül neki (például öregedési merevség miatt), akkor lesz a lap hátteres.

Ezzel szemben a doctor blade állítja be a mágneshengeren a festékvastagságot. Ebből én még csak acéllemez kivitelűt láttam. Komolyabb gépeknél csavarral lehet állítani a hengertől való távolságát, ezt hézagolóval szokás belőni. Samuéknál ezzel szemben a rászorítós módszer a használatos. Gondolom ezzel is lehetne játszani, alápolcolással, vagy óvatosan hajlítgatva a lemezt. Necces, mert az acéllemez rugalmas, szóval jó játék.
Következő: »»   62 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem