Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Ráadásul az egyik kérdés pontosan ez a vill. szer vizsgán.
Ha rám hallgatsz, mindig azt kell venni, amire éppen szükség van. Az, hogy mit fogsz folyton magadnál hordani, hosszú évek alatt fog kialakulni. Próbalámpa sosem árthat, mert a fáziscerka néha megviccel...
Én már a blankolónál elakadtam. Nem sorolnám semelyik szakma 10 legfontosabb szerszáma közé sem.
Én odáig el sem jutottam. Bár nem osztom a véleményed mert egy jó blankoló felgyorsítja a munkád. De ez más kérdés.
Nekem van egy alap szakmám amit 17 évesen végezetem. Azóta 5 különböző képzésen voltam és mindenhol kérdés volt a vizsgán, hogy mik az alapvető eszközök. Legyen az a munkaügy által szervezett vagy biztosított képzés. De a lényeg: Tanulja meg tisztességesen a szakmát munka közben lépésről-lépésre és akkor majd átlátja, hogy mire lesz szüksége és apánként megveszi. Nem a szerszámvásárlással kell kezdeni. Én amúgy a fázisceruzánál leakadtam. Miért nem tiltják még be!?
A kérdésem részben költői volt, mert sajnos ezt elszúrták.
A két pisztoly menete is jelentősen eltér egymástól, a leeresztő szelepes a nagyobb, a sima pisztoly a kisebb, de még ez is jelentősen nagyobb mint a külön képen kinagyított adapterek menetei. Vélhetően ritkán fogok ezzel focit vagy matracot pumpálni, és gumicsónakom sincs, de ha már megvan, nem bántam volna ha csatlakoztatható.
Nekem is van ilyen készletem, az adapterek nélkül, a két pisztoly csatlakozása egyforma.
Spiráltömlő levegő gyors csatlakozóval illik hozzá.
Ha nem tevedek akkor a levegö fujo pisztolybol azt a hoszu csövet kicsavarod es annak a helyere megy a többi adapter....
Az adapterek a pumpához valók, különféle eszközökhöz. Például bringa, foci, gumicsónak stb. A menetes részen kell belefogni őket.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
Nem kell kicsavarni, az autó szeleppel megegyezők a menetek.
Erre nem is gondoltam, jó ötlet, kipróbálom majd.
Egy 1800-as kapcsolószekrény bekábelezésénél, azért megváltozna az első öt percben ez a véleményed.
Oda biztosan nem a 0 kilométerest küldik... Persze, egy 6 emeletes irodaház szerelvényezésénél is nagyon jól jön! Anno' a seregben a mester azt mondta, hogy gyakoroljunk bátran az oldalcsípővel, meg a kábel-késsel.
Kipróbáltam, igazad volt. A betétek tökéletesen passzolnak az órás pisztoly csövének végén lévő csatlakozóhoz.
Köszönöm az útbaigazítást. (Most már teljesen nyilvánvaló, nem is értem miért nem jöttem rá magamtól.)
"Elmélyültél a projektbe. Ilyen a kreatív elme! Néha egy külső szemlélő többet lát."
(Az 50első randi)
Miért kéne betiltani a fáziscerkát?
Én akkor is használom, ha minden biztosítékot lekapcsoltam, mert hátha nem alszik az ördög. Panelban lakom, ott a szomszéddal közös falon egymásnak háttal van az ő és az én konnektorom ugyanabban a lyukban. Ha nincs normálisan bekötve, és hozzáér a vezetéke az enyémhez, ugyanúgy megrázhat a hálózat más pontján. Nevezz paranoiásnak, de én a bizti lekapcsolása után végigtapogatok mindent a fázisceruzával, aztán szigetelt nyelű csavarhúzóval és fogóval nekiállok a szerelésnek. A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
Viszont a fázisceruzád akkor is világíthat, ha te tényleg mindent lekapcsoltál, viszont elég közel fut egy másik fázisvezető a tietekhez (pl a szomszédé), csak ilyenkor jóval halványabban a másik soros kapacitás miatt.
Erre az üzemi vill.szerelők a régi megoldást, konkrétan a két E14-es foglalatba sorosan kötött 15W-os izzókat használják a feszültség detektálására. 400V-nál erősen, 230-nál halványan világítanak az izzók. Egy elosztószekrényben, semmire sem mennénk egy fáziscerkával.
Azért talán van egy eset amikor jól jön, tegnapi eset nálam: panellakás (jó régi), fel kellett tennem világítást a pult fölé, amihez 230/12V táp van, a legközelebbi dobozban nincs földelés, csak a fázis-nulla. Na itt jó volt a cerka annyira, hogy tudjam mit viszek a kapcsolóra. Mondjuk ez előtt nem tudom mikor volt, hogy használtam
Pont ilyen próbalámpánk van itthon is. Ez tökéletes megoldás mind 3 fázishoz, mind 1 fázishoz.
És ha csak úgy bedobod a szerszámosba a lámpát a legjobb megoldás ha a két izzóra ráraksz védelemből műanyag kupakot ami pl. pezsgő tabletta van csomagolva és az izzó ne sima e14 es legyen hanem kapható olyan amit a varrógépekbe szoktak rakni.Ez azért jobb mert a benne lévő izzószál erőseb kivitelű és bírja a rázkódást is.
Olyan van benne, de nekem még sohasem tört el a szerszámos dobozban. Viszont gyakran kicsavarodnak az izzók. A másik, régi visszajelzős foglalatú búra nélküli bajonettáras izzókkal meg meg is van a mechanikus védelem.
Még a szerszámokhoz nem árt egy kicsengető készülék is én egy 555-ös ic-vel csináltam meg.
Ezzel főként a vezetékeket tudod beazonosítani áramkörök szerint. Ha egy öreg villanyszerelőtől elfogadsz egy-két tanácsot soha ne spórolj a csővel és az átmérővel, valamint ha lakás villanyszerelést csinálsz próbálj mindig egy csővel többet beépíteni a fő elágazó részekhez így ha a tulaj menet közben kitalál még fogyasztót nem lesz gondod hova húzd be a vezetéket. A másik tanács ne köss a fogyasztók alatt tehát ha van három dudalj (konektor) ne abban köss hanem a felette lévő dobozból vigyél le annyi áramkört amennyi kell. A kialakításnál mindig függőleges leágazásokat csinálj és így elkerülöd azt ha a tulaj ennek ellenére is utólag beszegeli vagy megfúrja a vezetékedet nem lesz gond a cserével mert a kötődobozból könnyebb lesz.
A kicsengető (szakadásvizsgáló) eszköz valóban sokszor hasznos. De a csak hangjelzés nem a legideálisabb megoldás, mert előfordulnak olyan javítási/szerelési környezetek, ahol jelentős a zaj. Ilyenkor a fényjelzés, vagy egyéb optikai jelzés a megfelelő.
Tehát ha van rá lehetőség, akkor a két funkciót kombinálni kell, mert ha nem tudsz oda nézni, akkor jól jön a hangjelzés, ha viszont nagy a zaj, akkor nélkülözhetetlen a fényjelzés.
Így van és ez már a Led világában egy egyszerű dolog
Sziasztok!
Tervben van egy Dremel 220 fúrógép állvány vásárlása. Esetleg van valakinek tapasztalata vele amit megosztana? Elsősorban az érdekelne, hogy mennyire strapabíró a szerkezet, mennyire precíz, van-e kotyogás/lötyögés benne, a tárgyasztalhoz képest a fúrógép derékszögben áll-e, erősebb előtolásra ez mennyiben változik, szóval a szokásos. Elég húzós az ára, de ha van olyan jó mint maga a fúrógép, akkor talán megéri beruházni rá. Persze ha valakinek van olcsóbb és/vagy jobb javaslata akkor azt is szívesen fogadom.
Úgy rémlik, mintha Dress fórumtársnak lenne ilyenje.
Nem tudom, szokott-e erre járni, esetleg dobj neki egy üzenetet.
Nekem is van. Mióta megtaláltam a kis hernyócsavarokat, azóta már nem lötyög ~1mm-t oldalirányban... A másik bánatom viszont továbbra is él. Bővebben: Link
Szia! Nagyon jól használható némi beállítást követően.
Én így oldottam meg a kérdést.
Bővebben: Link A proxxon állvány atomstabil, van rajta állítható párhuzamvezető, kukoricamaróval lehet nyákot is darabolni. És egyetlen műanyag alkatrésze van, az előtoló kar végén a gomb. Oldalirányú kottyanása nulla, van mélységütköző és 90fokig elforgatható a befogó mindkét irányban. |
Bejelentkezés
Hirdetés |