Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   245 / 309
(#) szamóca válasza blackdog hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Ráadásul az egyik kérdés pontosan ez a vill. szer vizsgán.
(#) SzervízMacska válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Ha rám hallgatsz, mindig azt kell venni, amire éppen szükség van. Az, hogy mit fogsz folyton magadnál hordani, hosszú évek alatt fog kialakulni. Próbalámpa sosem árthat, mert a fáziscerka néha megviccel...
(#) jani1987 hozzászólása Szept 19, 2013 /

Munkaügyis villanyszerelő képzés.
(#) SzervízMacska válasza blackdog hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Én már a blankolónál elakadtam. Nem sorolnám semelyik szakma 10 legfontosabb szerszáma közé sem.
(#) blackdog válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Én odáig el sem jutottam. Bár nem osztom a véleményed mert egy jó blankoló felgyorsítja a munkád. De ez más kérdés.
Nekem van egy alap szakmám amit 17 évesen végezetem. Azóta 5 különböző képzésen voltam és mindenhol kérdés volt a vizsgán, hogy mik az alapvető eszközök. Legyen az a munkaügy által szervezett vagy biztosított képzés.
De a lényeg:
Tanulja meg tisztességesen a szakmát munka közben lépésről-lépésre és akkor majd átlátja, hogy mire lesz szüksége és apánként megveszi. Nem a szerszámvásárlással kell kezdeni.
Én amúgy a fázisceruzánál leakadtam. Miért nem tiltják még be!?
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

A kérdésem részben költői volt, mert sajnos ezt elszúrták.
A két pisztoly menete is jelentősen eltér egymástól, a leeresztő szelepes a nagyobb, a sima pisztoly a kisebb, de még ez is jelentősen nagyobb mint a külön képen kinagyított adapterek menetei. Vélhetően ritkán fogok ezzel focit vagy matracot pumpálni, és gumicsónakom sincs, de ha már megvan, nem bántam volna ha csatlakoztatható.
(#) gerenk válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Nekem is van ilyen készletem, az adapterek nélkül, a két pisztoly csatlakozása egyforma.
Spiráltömlő levegő gyors csatlakozóval illik hozzá.
(#) 2ltb válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Ha nem tevedek akkor a levegö fujo pisztolybol azt a hoszu csövet kicsavarod es annak a helyere megy a többi adapter....
(#) zolika60 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Az adapterek a pumpához valók, különféle eszközökhöz. Például bringa, foci, gumicsónak stb. A menetes részen kell belefogni őket.
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2013
(#) zolika60 válasza 2ltb hozzászólására (») Szept 19, 2013 / 1

Nem kell kicsavarni, az autó szeleppel megegyezők a menetek.
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Erre nem is gondoltam, jó ötlet, kipróbálom majd.
(#) szamóca válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 19, 2013 /

Egy 1800-as kapcsolószekrény bekábelezésénél, azért megváltozna az első öt percben ez a véleményed.
(#) SzervízMacska válasza szamóca hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Oda biztosan nem a 0 kilométerest küldik... Persze, egy 6 emeletes irodaház szerelvényezésénél is nagyon jól jön! Anno' a seregben a mester azt mondta, hogy gyakoroljunk bátran az oldalcsípővel, meg a kábel-késsel.
(#) Alkotó válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Kipróbáltam, igazad volt. A betétek tökéletesen passzolnak az órás pisztoly csövének végén lévő csatlakozóhoz.
Köszönöm az útbaigazítást. (Most már teljesen nyilvánvaló, nem is értem miért nem jöttem rá magamtól.)
(#) szamóca válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

"Elmélyültél a projektbe. Ilyen a kreatív elme! Néha egy külső szemlélő többet lát."
(Az 50első randi)
(#) Schnitt válasza blackdog hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Miért kéne betiltani a fáziscerkát?
Én akkor is használom, ha minden biztosítékot lekapcsoltam, mert hátha nem alszik az ördög.
Panelban lakom, ott a szomszéddal közös falon egymásnak háttal van az ő és az én konnektorom ugyanabban a lyukban. Ha nincs normálisan bekötve, és hozzáér a vezetéke az enyémhez, ugyanúgy megrázhat a hálózat más pontján.
Nevezz paranoiásnak, de én a bizti lekapcsolása után végigtapogatok mindent a fázisceruzával, aztán szigetelt nyelű csavarhúzóval és fogóval nekiállok a szerelésnek.
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2013
(#) Collector válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Viszont a fázisceruzád akkor is világíthat, ha te tényleg mindent lekapcsoltál, viszont elég közel fut egy másik fázisvezető a tietekhez (pl a szomszédé), csak ilyenkor jóval halványabban a másik soros kapacitás miatt.
(#) szamóca válasza Collector hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Erre az üzemi vill.szerelők a régi megoldást, konkrétan a két E14-es foglalatba sorosan kötött 15W-os izzókat használják a feszültség detektálására. 400V-nál erősen, 230-nál halványan világítanak az izzók. Egy elosztószekrényben, semmire sem mennénk egy fáziscerkával.
(#) mps válasza szamóca hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Azért talán van egy eset amikor jól jön, tegnapi eset nálam: panellakás (jó régi), fel kellett tennem világítást a pult fölé, amihez 230/12V táp van, a legközelebbi dobozban nincs földelés, csak a fázis-nulla. Na itt jó volt a cerka annyira, hogy tudjam mit viszek a kapcsolóra. Mondjuk ez előtt nem tudom mikor volt, hogy használtam
(#) Ricsi89 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Pont ilyen próbalámpánk van itthon is. Ez tökéletes megoldás mind 3 fázishoz, mind 1 fázishoz.
(#) titike01 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

És ha csak úgy bedobod a szerszámosba a lámpát a legjobb megoldás ha a két izzóra ráraksz védelemből műanyag kupakot ami pl. pezsgő tabletta van csomagolva és az izzó ne sima e14 es legyen hanem kapható olyan amit a varrógépekbe szoktak rakni.Ez azért jobb mert a benne lévő izzószál erőseb kivitelű és bírja a rázkódást is.
(#) szamóca válasza titike01 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Olyan van benne, de nekem még sohasem tört el a szerszámos dobozban. Viszont gyakran kicsavarodnak az izzók. A másik, régi visszajelzős foglalatú búra nélküli bajonettáras izzókkal meg meg is van a mechanikus védelem.
(#) titike01 válasza jani1987 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Még a szerszámokhoz nem árt egy kicsengető készülék is én egy 555-ös ic-vel csináltam meg.
Ezzel főként a vezetékeket tudod beazonosítani áramkörök szerint.

Ha egy öreg villanyszerelőtől elfogadsz egy-két tanácsot soha ne spórolj a csővel és az átmérővel, valamint ha lakás villanyszerelést csinálsz próbálj mindig egy csővel többet beépíteni a fő elágazó részekhez így ha a tulaj menet közben kitalál még fogyasztót nem lesz gondod hova húzd be a vezetéket.
A másik tanács ne köss a fogyasztók alatt tehát ha van három dudalj (konektor) ne abban köss hanem a felette lévő dobozból vigyél le annyi áramkört amennyi kell.
A kialakításnál mindig függőleges leágazásokat csinálj és így elkerülöd azt ha a tulaj ennek ellenére is utólag beszegeli vagy megfúrja a vezetékedet nem lesz gond a cserével mert a kötődobozból könnyebb lesz.
(#) Alkotó válasza titike01 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

A kicsengető (szakadásvizsgáló) eszköz valóban sokszor hasznos. De a csak hangjelzés nem a legideálisabb megoldás, mert előfordulnak olyan javítási/szerelési környezetek, ahol jelentős a zaj. Ilyenkor a fényjelzés, vagy egyéb optikai jelzés a megfelelő.
Tehát ha van rá lehetőség, akkor a két funkciót kombinálni kell, mert ha nem tudsz oda nézni, akkor jól jön a hangjelzés, ha viszont nagy a zaj, akkor nélkülözhetetlen a fényjelzés.
(#) titike01 válasza Alkotó hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Így van és ez már a Led világában egy egyszerű dolog
(#) Tarbur hozzászólása Szept 25, 2013 /

Sziasztok!
Tervben van egy Dremel 220 fúrógép állvány vásárlása. Esetleg van valakinek tapasztalata vele amit megosztana? Elsősorban az érdekelne, hogy mennyire strapabíró a szerkezet, mennyire precíz, van-e kotyogás/lötyögés benne, a tárgyasztalhoz képest a fúrógép derékszögben áll-e, erősebb előtolásra ez mennyiben változik, szóval a szokásos. Elég húzós az ára, de ha van olyan jó mint maga a fúrógép, akkor talán megéri beruházni rá. Persze ha valakinek van olcsóbb és/vagy jobb javaslata akkor azt is szívesen fogadom.
(#) Schnitt válasza Tarbur hozzászólására (») Szept 25, 2013 / 1

Úgy rémlik, mintha Dress fórumtársnak lenne ilyenje.
Nem tudom, szokott-e erre járni, esetleg dobj neki egy üzenetet.
(#) _vl_ válasza Tarbur hozzászólására (») Szept 26, 2013 / 1

Nekem is van. Mióta megtaláltam a kis hernyócsavarokat, azóta már nem lötyög ~1mm-t oldalirányban... A másik bánatom viszont továbbra is él. Bővebben: Link
(#) SzervízMacska válasza Tarbur hozzászólására (») Szept 26, 2013 / 1

Szia! Nagyon jól használható némi beállítást követően.
(#) Schnitt hozzászólása Szept 26, 2013 / 1

Én így oldottam meg a kérdést.
Bővebben: Link
A proxxon állvány atomstabil, van rajta állítható párhuzamvezető, kukoricamaróval lehet nyákot is darabolni.
És egyetlen műanyag alkatrésze van, az előtoló kar végén a gomb.
Oldalirányú kottyanása nulla, van mélységütköző és 90fokig elforgatható a befogó mindkét irányban.
Következő: »»   245 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem