Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   398 / 1156
(#) matheattila válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Akkor annak örvendhetsz, mert legtöbb esetben csak 930GB, mivel, hogy a gyártók nem éppen úgy értelmezik az 1TB-ot, mint ahogy az kellene.
Ugyebár az 1TB az 1024GB lenne és ha még néhányszor megszorzod 1024-el, hogy megkapjad byte-ban akkor az így nézne ki: 1 x 1024 x 1024 x 1024 x 1024 = 1 099 511 627 776 byte. Igenám, de mi történik, ha ebből egy szép "kerek" értéket csinálnak a gyártók, vagyis nekik az "1 terra" az 1 000 000 000 000 byte, akkor ezt el kell osztani néhányszor 1024-el, hogy megkapjuk GB-ban, azaz 1 000 000 000 000 / 1024 / 1024 / 1024 = 931.32GB és máris megkaptuk, hogy valójában miért is kisebb egy merevlemez kapacitása az elvárt értéknél
(#) coyote55 válasza matheattila hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Marketing
(#) Gabó válasza matheattila hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Erre lényegébe lehetne mondani, hogy vásárlók megtévesztése..
(#) Leraz válasza matheattila hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Szia.
Ez pontosan így van de a kerekítést mi,felhasználók "találtuk" ki. Még akkor amikor csak MB nagyságú HDD-k voltak.A gyártók jól írták a kapacitást a HDD-kre csak byteban.Akkoriban egy 4,8,16 MB-os HDD-re még ráfért byteban az értéke.Mivel ez nehezen kimondható volt - és nem is számoltak utána - ezért az emberek kerekítettek, ugyan rosszul.Aztán a gyártók is átvették ezt mert egyszerűbb azt írni és kimondani ,hogy 500 GB vagy 1 TB .
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
(#) nedudgi válasza sastas01 hozzászólására (») Szept 15, 2013 /

Nem akarok nyelvtanár lenni, de az az "1 terra" az 1 tera(bájt).
(#) _ampervadasz_ válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Szia. Odáig eljutottam, hogy az asus m2n alaplap feléled, de csak pci videokártyával.

Amint együtt vannak (hiába állítom hogy a primer eszközöm a pci videokártya) illetve magában a pcie videokártya egyből anyázik. A videokártya hibátlan.
Arra gyanakszok, hogy nem kap meg minden feszültséget pl. kiszáradt kondenzátorok miatt.

Ettől kezdve a hiba nagyon kevés dolgon bukhat el, vagy pcie tápkör, vagy felvállt a gömb a híd lábánál igy nincs kapcsolatban a pcie portal ( ami nekem már nagy gondo jelent).
(#) 1984white hozzászólása Szept 16, 2013 /

Sziasztok!
Adott egy HP635 notebook egy "kis" problémával:
Amikor kaptam, először elindult 5 másodpercig és amikor bevillant a "logó" eltűnt a kép + háttérfény is, de a venti hdd stb tovább ment. Azóta a kérdéses gép már nem indul el, bekapcsol gombra, a caps lock ledje villan 6-ot majd kikapcsol a gép. (vga-n se jó)
A hp oldal így tudja: Bővebben: Link
Szerintük bios probléma.
Van valami ötletetek erre?
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
(#) tiggersoft válasza 1984white hozzászólására (») Szept 16, 2013 / 1

A HP leírása szerint a 4 nyíl gombot bekapcsoláskor lenyomva kell tartani. Ekkor visszaállítja az eredeti BIOS-t.
(#) 1984white válasza tiggersoft hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Próbáltam sajnos a 4 nyilat. Azóta viszont pihent egy órát és most újra bekapcsoltam. Megint ment 5 másodpercig. Lehet hogy a pasztázás lesz kikeményedve?
(remélem nem bga hiba)
A hozzászólás módosítva: Szept 16, 2013
(#) tiggersoft válasza 1984white hozzászólására (») Szept 16, 2013 /

Egy próbát megér.
(#) _ampervadasz_ válasza 1984white hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

Vagy memória gondok.
(#) 1984white válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

Nos szétkaptam. A paszta lepergett a cpu-ról és ráadásul a cpu meg a vga chip is bga-s. Kitakarítottam újrapasztáztam és most sem jó. Már egyszer sem indul el. (hidegen sem)
BGA lesz szerintetek is?
Ramot már cseréltem és másikkal sem jó.
(#) lacek29 hozzászólása Szept 17, 2013 /

Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy egy asztali gép HDD-je a mellékelt képen látható csatlakozóval,működne egy Netbook-ban?Itt leginkább a tápfeszültségekre gondolok,mivel hogy a laptop HDD +5V-al működik,az asztali gépben lévő pedig 5 és 12V-al.
(#) pittti válasza lacek29 hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

Ha a 12V hozzávezetése megoldható, akkor elvileg működhet. De nem tudod beépíteni, mert fizikailag nem fér bele - szóval elég furcsán fog kinézni.

Ha csak a tárolókapacitása kell, akkor a legegyszerűbb ha veszel hozzá egy USB házat (ebben a tápellátás megoldott, mert saját tápegysége van), ráadásul így mobil lesz - bármelyik gépen használhatod.
(#) lacek29 válasza pittti hozzászólására (») Szept 17, 2013 /

Nemszeretném beépíteni.Csak kiszeretném próbálni,hogy egyáltalán működik-e ez a netbook.Az eredeti HDD tönkrement benne,és sajnos csak ez áll rendelkezésemre.
(#) Csongi_ hozzászólása Szept 20, 2013 /

Sziasztok!!
Meg jelentkeztem egy HP Deskpro EN pc Hibaval. Akkor keszitettem videot, hogy mi a hiba. Ujratettem a Windows-ot, eggy ideig jol mukodott azonkivil, hogy nem tudtam feltenni a TV tuner driveret. Egyszer csak lefagyott es ujraindult. Azota megint azt csinalja mint a videoban.
Melyik alkatresz lehet a hibas?
(#) zolika60 válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Memóriákat ellenőrizted?
(#) Csongi_ válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Nem. De ha azok hibasak, akkor nem tudnek folyton uj Windowsot tenni ra. Nem?

Nem biztos. Ha csak egy bizonyos memóriacím nem működik, addig amíg az nem jön nincs hiba.

2 darab 256MB-os ram van benne. Ha mindketto benne van, akkor az van amit a videoban mutattam, ha ketto kozul egyik akkor is ugyanaz, ha pedig a masik akkor bekapcsolo gomb megnyomasa utan egyet villannak a LED-ek, es kikapcsol automatikusam.
(#) coyote55 válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Ha a "jó" modul másik foglalatban van, akkor is ugyanúgy viselkedik a gép?
(#) Csongi_ válasza coyote55 hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Igen.

Szerezz kölcsönbe másik két modult, ami tuti jó. Ha a jelenség nem változik, nehezebb az ügy. Megpróbálnám a foglalatok lábait újra forrasztani, de ez már minden mindegy alapon történne.
(#) coyote55 válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

A RAM foglalatokat alaposan át kellene nézni, esetleg sűrített levegővel átfújatni, mert ez a hiba olyan, mintha valami összezárna két címlábat. Nagyító használata erősen javallott!
A "rossz" modulnak is meg kellene takarítani a csatlakozóját, lehet ott is valami.
(#) Csongi_ válasza coyote55 hozzászólására (») Szept 20, 2013 /

Az alapos atnezes lehet, hogy jo otlet, ugyanis kaptam valakitol DDR1-es ramokat, es ami a gepbe volt kivettem, hogy csereljem ki oket, de csak akkor vettem eszre, hogy nem talal, amikor kivettem a regit. Visszatettem a regieket, es azota "rosszalkodik".

En az ujraforrasztast kihagynam, a reteges panel miatt, meg nincs valami profi forrasztoallomasom sem. Biztos tonkremennenek mas alkatreszek benne, ESD miatt.
(#) 1984white válasza Csongi_ hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Szia!
Az előző hsz-hez annyit fűznék még hozzá, hogy teszteld le a memóriákat a memtest 86+ programmal. Ha rosszak azok, a memtest ki fogja írni neked. CD-ről tudod indítani a hirens boot cd vagy az ubcd-ről.
(#) vladcepes hozzászólása Szept 21, 2013 /

Sziasztok! segítséget kérnék. Van egy gép a Bios rajta PhoenixBios, USB-s billentyűzet van csatlakoztatva de nem ismeri fel amikor cd-ről szeretnék bootolni. Bementem a biosba ,ilyet találtam hogy Power on/off Keybord ott állítottam enabled-re majd mentés újraindít de nem érzékeli.Valahol máshol kell beállítani? A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Ktulu válasza vladcepes hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Keress a BIOS-ban "Legacy USB" vagy "USB Keyboard Support" -ot.
(#) Placi84 hozzászólása Szept 21, 2013 /

Sziasztok!

A következő a jelenség:
A számítógép bekapcsolási után 15-50 másodpercen belül kikapcsol a gép.
Az alaplap ,ár nagyon beteges, így nem csodálkoznék ha az múlt volna ki, de hátha találkozott már valaki hasonlóval.

A válaszokat előre is köszi!

Üdv.: Laci
Következő: »»   398 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem