Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   116 / 293
(#) Laca987Papa hozzászólása Szept 4, 2013 /
 
Sziasztok!
Van egy Hotpoint Ariston NMBL 1922 tip. kombinált hűtőm, aminek mind a három lámpája villog, mert úgy olvasztottam le, hogy nem húztam ki
A könyvében az van írva, hogy tekerjem le a szabályzó gombot, majd vissza, és nem fog villogni. Ez nem szünteti meg a villogást. Ez a villogás annyit jelez, hogy a gép szerint veszélyesen megemelkedett a hőmérséklet a fagyasztóban, ezért hogy le ne fagyassza a kiolvadt cuccot, nulla fok körül tartja a hőmérsékletet, amíg az előbb leírt módon nem jelzem az okos hűtőnek, hogy most már fagyaszthat. Ez jó, de nem reagál.
Sok szerelőt hívtam telefonon, ugyan mondják már meg a tekerési technológiát, de vagy nem is hallottak ilyenről, vagy szoftver újraírást javasolnak 10000 Ft-ért. De az egyik már régebben találkozott ezzel a problemmel, akkor hosszas netezés után talált megoldást, ami megszüntette a lámpák villogását, de sajna már elfelejtette.
Nem tud valaki megoldást? (én már több napja keresem a neten, de semmi )
(#) StMiklos válasza ikrisz999 hozzászólására (») Szept 4, 2013 /
 
Szevasz!
Kétségbeesés helyett azt döntsd el, hogy a kompresszora jár, vagy a ventillátor.
Ha a ventillátor, mert szerintem az, akkor minden további nélkül normális lehet a dolog.
Üdv: StMiklos
(#) mrbecherovka válasza NegerDee hozzászólására (») Szept 8, 2013 /
 
ha a kattogás a kompresszor felől is jön akkor azért mert csak pillanatokra indul el a kompresszor, stabilan csak akkor kapcsol be ha már átég a relén/termosztáton az oxidréteg...
(#) hosszutoll hozzászólása Szept 9, 2013 /
 
Van egy Whirpool kombinált hűtőnk, alul fagyasztós. A hátulján ez volt ART668/G-211047047
A hűtő rész automatikus leolvasztású, csak az a baj, hogy az olvadék víz egy csomóban megfagy.
Időnként kiszedjük a jeget.
A leeresztő nyílás nincs eldugulva, azt kipróbáltuk.
Nincs valakinek ötlete, hogy lehetne megszüntetni a fagyást ?
(#) mrbecherovka válasza TaaT hozzászólására (») Szept 11, 2013 /
 
lehetséges: általában a panelen van fel van szitázva hogy mi micsodának a csatlakozója
(#) kaqkk válasza hosszutoll hozzászólására (») Szept 11, 2013 /
 
Egy képet tudnál feltenni a fagyás helyéről ?
(#) kaqkk válasza TaaT hozzászólására (») Szept 11, 2013 /
 
Legtöbbször egy 3 eres szürke vezeték a panel jobb oldalán . Két érzékelő van minden gépben,és általában mindkettő a műanyag borítás alatt...
A hozzászólás módosítva: Szept 11, 2013
(#) Zole hozzászólása Szept 11, 2013 /
 
Sziasztok. Ezt a Danfoss hütő termosztátot milyennel lehetne helyettesíteni? 090B4051 ez a száma.
(#) Tihii hozzászólása Szept 15, 2013 /
 
Sziasztok!

Van egy Bosc classixx frost free (KGU30604GB/02) típusú kombinált hütőgépem, amelynek a fagyasztó része nem müködik. Két hétig nem használtam és amikor visszajöttem a vakácioból, bekapcsoltam elindult, a hütő része az müködik de a fagyasztó része nem. A kijelzön megjelent a piros figyelmeztető(háromszögben felkijáltójel), indul el és kapcsol ki. Valaki meg tudná mondani mi lehet a probléma? Elöre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza Tihii hozzászólására (») Szept 15, 2013 /
 
Idézet:
„indul el és kapcsol ki.”
Ha ezt sűrűn csinálja akkor a kompresszor, jobb esetben az indítórelé "halt meg" .
(#) zoz11 hozzászólása Szept 15, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.
Adott egy folyadék hűtő, amit meg kellene töltenem. Meg van már minden hozzá, csaptelep vákuum szivattyú, töltő csatik be vannak forrasztva, meg a nyomás próba is meg volt nitrogénnel, minden rendbe van.
Viszont hol tudnák R134 es hűtőközeghez hozzá jutni? Mert ha jól tudom akkor akárkinek azt nem adnak ki?
(#) synex hozzászólása Szept 15, 2013 /
 
Sziasztok!

Használt külön fagyasztós hűtőt szeretnék vásárolni.
Mire figyeljek, a helyszínen mielőtt megvásárolnám, hogy ne
érjen kellemetlen meglepetés? Hogy teszteljem a helyszínen?
A hozzászólás módosítva: Szept 15, 2013
(#) zsupi hozzászólása Szept 19, 2013 /
 
Sziasztok

Van egy Indesit Biaa 13 típusú kombi hűtőnk (alul fagyasztós), tavaly decemberbe vettük teljesen új volt. Egészen augusztus közepéig teljesen jól működött, jól hűtött, viszonylag keveset ment. Aztán észrevettem, hogy sokat megy és feltűnt hogy a hűtőrész hátfalának csak felső része deresedik, ( ez kb a 2 felső polc) az alsó két polcnál pedig egyáltalán nem deresedik és nem hideg a hűtő. Azóta 2szer volt szervízbe és még mindig fent áll a probléma. Az egész úgy jön ki hogy mi vagyunk hülyék és a hűtő jól működik. A szervíz szerint így is kell működnie. A kérdésem az lenne hogy tényleg így kell-e működnie? A tetejétől a vízleeresztő nyílásig deresnek kell lennie? Vagy csak a felső 1/3-ban kell hogy hűtsön? Nagyon kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Ha esetleg van valakinek hasonló típusú hűtője az kérem írja meg.

Válaszotokat előre is köszönöm
(#) ügyes hozzászólása Szept 20, 2013 /
 
Sziasztok!
A LEHEL F300ET fagyasztóláda (1993 évjárat) indítóreléjében (valszeg AEG, de nincs rajta semmilyen felirat) darabokra tört a PTC, így ki kellene cserélnem. Ezt a típust már nem lehet kapni. Mivel helyettesíthetem (esetleg melyik MPV sorozatú jó hozzá)? A kompresszor típusa: M1040C.
Köszönöm a segítséget!
(#) csaszy hozzászólása Szept 20, 2013 /
 
Sziasztok!

Keresek side by side hűtő vezérlő elektrónikához értő szakit.
(#) Georgee hozzászólása Szept 20, 2013 /
 
Üdv Mindenkinek! Tegnap este szétszedtem a hűtőnket, mert a termosztát nem kapcsolt, be volt kormolódva az érintkezője. Tisztítás után visszatettem, de a következő a probléma, elsőre lehűl a hűtő üzemi hőfokra, a második indulásnál amikor már be kéne kapcsolnia a motor nem indul el csak búgó hangot ad. Ha a termosztátot kikötöm, és a motort direktbe teszem akkor viszont semmi gond nincs, szépen dolgozik (gáz van benne nem szökik). Kihúzom körülbelül 30 percre visszadugom, a motor ismét szépen dolgozik.
Esetleg még az a kérdésem lenne, ha veszek új termosztátot bele, akkor milyet vegyek, vagyis milyen hőmérsékleten kapcsoljon? Kombi hűtőről van szó felül fagyasztós alul sima hűtő. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) miksu hozzászólása Szept 21, 2013 /
 
Amatőr vagyok, mégis elkezdtem mert nem vállalták. LG hűtő ivóviztömlő csere. Nem tudom hogyan lehet a tömlőt levenni a mágnesszelepeknél, mi a trükkje? Le fel mozgatható kicsit de nem akarom letépni. Ha levettem hogyan lehet visszarakni? Köszönöm ha segít valaki.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
(#) proli007 válasza miksu hozzászólására (») Szept 21, 2013 /
 
Hello! Egy képet feltehettél volna róla, mer lehet nem ismerik a gépet, ugyan úgy mint ahogy én sem. De egy tömlőt általában húzni nem érdemes, mert csak rászorul. Vagy is ha lehet a végéről tolni érdemesebb. Vissza rakni meg csúszóssá kel tenni. Víz-szappan-zsír.. tömlő anyagától és a használattól függően.. üdv!
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
(#) Georgee hozzászólása Szept 21, 2013 /
 
A múltkor már említettem a problémát a hűtőnkkel kapcsolatban. A termosztát lesz a hunyó, sajnos a megrendelt termosztát leszállítási ideje 2 hét, és addig kéne a hűtő. Megoldható az, hogy a kompresszort direktbe kötöm a termosztátnál és időkapcsolóval szabályozom az üzemelési időt, vagy nem javasoljátok? A másik kérdés, mivel nem vagyok háziasszony, a hűtőben kb. 6 foknak kell lennie? Illetve, ha esetleg építenék egy elektronikus szabályozót, akkor a hőérzékelőt hova érdemes betenni, ahol a kapilláris cső volt, vagy bentre a hűtőtérbe is lehet, és akkor ahhoz állítom be a ki és bekapcsolási hőfokokat?
(#) pcb12 válasza Georgee hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Szia!

Valószínű elállítottad a differenciát és ezért nem tud visszaindulni a kompresszor.
(#) pcb12 válasza Georgee hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Milyen hűtő kombinált?
Vagy csak normál?

Ha kombinált akkor a mélyhűtő részbe kell tenni az érzékelőt.

Normálnál teheted akárhova a légtérbe.
(#) Georgee válasza pcb12 hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Felül fagyasztós, egykörös, tehát két független tér van egy kompresszoron, de a fagyasztó a hűtő nyitása nélkül elérhető konkrétan erről van szó. Időközben kiderült, hogy a termosztát adta meg magát. Először nem indult be a kompresszor, de kapcsolt a termosztát, szétszedtem az érintkezők el voltak égve, megtisztítottam, összeraktam, így már a hőmérsékletre nem reagál, de a kompresszor már rendesen megy. Ideiglenesen időkapcsolóra kötöttem a hűtőt, addig amíg új hőkapcsolót nem tudok beszerezni.
(#) Vikiangel hozzászólása Szept 23, 2013 /
 
Kedves Mindenki!

Van egy kis Helkama hűtőm amit használtan vettem. eddig nem volt semmi baja de az előbb ahogy raktam be a kaját, megnyomtam a hűtőszabályzó közepén lévő gombot és leállt a hűtő és úgy látom most olvad is. ötlet, hogy mi lehet vele? illetve hogy hívjak-e szakit hozzá?

köszönettel

Viki
(#) Georgee válasza Vikiangel hozzászólására (») Szept 23, 2013 1 /
 
Tudomásaim szerint az a gomb olyasmi gyorshűtő funkció lenne. Tehát ha benyomod, akkor elindul a kompresszor. Ki kell húzni várni vagy 10percet makd vissza kell dugni. Hátha elindul.
(#) Vikiangel válasza Georgee hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
köszi, csak beragadt a gomb és ezért nem tudott beindulni szegény. köszönöm a gyors választ
(#) StMiklos válasza Vikiangel hozzászólására (») Szept 23, 2013 / 1
 
Szevasz!
Félautomata leolvasztású a hűtőd, ami annyit jelent, hogy Te kezdeményezed a leolvasztást (egész pontosan LEOLVADÁST, mert passzív a dolog) a sárga gomb megnyomásával.
Amint a hőérzékelő hőmérséklete eléri a +4 fokot (már leolvadt minden), automatikusan újra fog indulni. Türelem!
Üdv: StMiklos
(#) zozogtti hozzászólása Szept 24, 2013 /
 
Sziasztok vettem egy használt HOT POINT mistral plus 8596p kombinált alul fagyasztós hűtőt, egy kompresszoros.Nagyon jól működik felsőrészben +6 alul -22 fok van benne.Állítani csak digitálisan lehet azt is csak a felsőrészt 0-6 fokig. "fogyasztása adattáblán 186w"
Kicsit sokat jár a kompresszora ezért rákötöttem egy fogyasztásmérőt ami 12 óra után 1.33 Kwh fogyasztást mutat azaz kb napi 2.66 Kwh ami szerintem kicsit sok,ez cirka havi 3700-3800 forint csak a hűtő.
Szerintetek ez reális fogyasztás vagy valami gond lehet ?
A segítségeteket előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2013
(#) kaqkk válasza Vikiangel hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Ha legközelebb ilyen történik , és nem akarod kivárni hogy leolvadjon : kapcsold ki a kőfokszabályzóval és 10 perc múlva visszakapcsolhatod .
(#) kaqkk válasza Georgee hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
A gyorsfagyasztó kapcsoló amire te gondolsz mindig kívül egy kezelő panelon van elhelyezve , a kérdező a belső hőfokszabályzó gombon lévő (picike) nyomógombról kérdezett...
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2013
(#) pcb12 válasza zozogtti hozzászólására (») Szept 24, 2013 /
 
Szia!

Ez normális ennyi a fogyasztása.
Ez van ezt kell szeretni.
Következő: »»   116 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem