Fórum témák
» Több friss téma |
Örülnék ha 1:1 es lenne de az a baj hogy az én számlálómon a tengelyt kb 3,6 szor el kel forgatni ahoz hogy egyet váltson na meg persze csak 999 ig számol
Akkor szerezz egy másikat, olcsobb, jobb és sokkal megbizhatobb mint bármelyik elektronikus dolog ilyen célra.....
a tekercselő eredetileg tesla tekercshez készül de persze muli funkciós lesz
ráadásul amint említettem majdnem teljesen automata azaz be kapcsolom és csak akkor kapcsolom ki ha elérte azt a számot (korábban tekertem egyet kézzel kb az egész napom ráment ráadásul 0,1 mm huzalt használtam és 1700 menetet tekertem szóval jobb lenne ez a gép)
EzBővebben: Link megfelelő lenne neked, beállítható a szükséges menetszám és kikapcsol, még figyelned sem kellene.
Ezzel nagyon sokat segítettél nagyon köszönöm, csak annyi lenne még a gondom ,hogy a pic hez van e program mert az oldalon nem találtam.
Ott van minden. Én is megépítettem, lapoz vissza (kb3.-4. oldal). ebben a topikban.
HEX: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Én is egy Teslatekercshez eszkabáltam a tekercselöt, majdnem 4000 menetet tekertem motorral és mechanikus számláloval alig 2 ora alatt. Ma már sokkal gyorsabban menne ( a drot vezetését átdolgoztam. A mechanikus számlálo elönye, hogy leállhatsz egy sörre, kint a kertben is tekerheted, s nem kerül semmibe. Az enyém valamilyen magnobol valo 4 tárcsás.
A tiedét könnyü modositani, csak egy lassito áttétel kell ( kisebb tárcsa) akár egy furogépen is leesztergálhato kb. 5 perc alatt mondjuk egy seprünyélböl.. A hozzászólás módosítva: Aug 9, 2013
Majd ha elkészülök teszek fel róla képet lényegébe csak számláló hiányzik és olyan ,hogy lehet állítani huzal vastagsághoz, a tekercselés sebességét meg 1-2 extra
csak szépíteni kell
csak az a baj hogy se esztergám de még csak állványos fúró nincs szóval viszonylag sokáig tart egyet csinálni
Körzöd meg ollod talán még akad.
Kartonpapirbol vagy sztirol lapbol vágj ki 2 egyforma tárcsát 3.6x kisebb átmérövel, mint a számlálo tárcsája. Ezt a 2 kis tárcsát fogd közre 2 nagyobb átméröjü tárcsával ( ragaszd öket össze) és már csak fel kell erösiteni a tengelyre. Egy gumigyürü és már mehet is. Szerintem gyorsabb megcsinálni, mint leirni. Én sem iszok, ennek ellenére sok sikert.
Már sikerült meg oldani csináltam egy körtárcsát ami 10 nagyobb részre van osztva azon belül 10-10 kisebbre és pont 100 menet még egyszer körbe ér.
De a digitális kijelzőt meg fogom csinálni mert nagyon érdekel. A segítséget azért köszönöm.
Elkészítettem a tekercselőt habár képet nem rakok fel róla mert hiányos (bizonyos alkatrészeket nem tudok be szerezni). Lehet állítani a tekercselő sebességét, irányát meg késztettem egy huzal vezetőt ami magától mozog szintén szabályozható iránnyal és sebességgel.
A tesla tekercs szekunderét kb 10 perc alatt megtekerte.
Nagyon fontos alkatrészek hiányozhatnak, ha a amúgy használható. Tedd csak fel bátran, a köz okulására.
az esztétikára gondolok meg a digitális kijelzőhöz kellene ic aminek darabja 12000ftés 3 db kellene de akkor teszek fel róla képet.
Itt vannak képek maximum 40 cm hosszú és 6mm től 10cmes átméő között lehet vele tekercselni.Látható a megtekercselt szekunder (a rések közöttük szándékos mivel régi a huzal ne érjenek össze de majd le lesz lakkozva.)
A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2013
7447 es ic a kijelzőhöz van egy hely ahol csak 380ft de körülményes buszmiatt.
Ha mindenképpen az elektronikus számlához ragaszkodsz, akkor mérlegeld még egyszer egy ocska zsebszámológép használatát. Azt is kapsz annyiért mint az IC-k meg a display, és annak csak a + vagy = gombját kell fordulatonként nyomogatni (akár egy bütyök is lehet a tengelyen....
).
lehet megcsinálom azt de előbb vagy utóbb meg csinálom azt 7 szegmenses kijelzővel.
Már szóltam, hogy a nagybetűváltó (SHIFT) használata nem választás kérdése, hanem elvárás! Legközelebb nem leszek elnéző!
Szereztem 7447-es ict hamarosan el készül a teljes verzió szépen be burkolva normális vezérlés stb.
szia énit meg építtetem de nem működik az eeprom meg írtam willem pcb 50 vennel és nem működik milehet a baj 16f88 ic semi nemindul rajta.
Ha úgy építetted meg, ahogy írtál, akkor ne csodálkozz!
szia ne haragudj roszul tudok irni magyarul
Szia!
Ha mindent jól csináltál, működnie kell. Kijelző megfelelő hozzá? PIC égetése rendben van? Ezeket kéne tesztelni.
szia igen melékelek képet szerintem valamit nemjol csináltam meg
|
Bejelentkezés
Hirdetés |