Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1411 / 2532
(#) lukacsp válasza janikukac hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Vannak olyan CD drive-ok, amiket régebben úgy neveztek "play-gombos". A CD kiadást kezdeményező gomb mellett volt még egy gomb amivel lejátszás parancsot lehetett kiadni. Ha olyanod lenne az lenne a jó, mert akkor csak egy line jelet kellene rákötnöd az előfok/végfokra, és meg is lennél.
(#) janikukac válasza lukacsp hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Ez már modernebb, ez egy bizonyos LG lejátszó.
Tudom különben milyenre gondolsz, volt régen olyanom is, csak már nincs meg, azon volt még fejhallgató csatlakozó is ...
Üdv!
(#) Koncsar válasza reloop hozzászólására (») Szept 21, 2013 /

Szia István! Ennél a 2 KW trafónál tegyek be a tápágakba egy egy biztit, Mert most az ST csak úgy simán rá van kötve. A lágyindítónál van egy bizti, de az nem biztos, hogy elfüstől ha a végeken lesz valami bibi. A kocka elé vagy után kéne betenni? Köszi előre is. A bizti miatt nem lesz nagy feszültség esés? A végfokon ott van a kettő, de az mást véd.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
(#) simoniotto hozzászólása Szept 21, 2013 /

Sziasztok! Pár barátommal megépítettünk a highand féle hibajavítós erősítők közül párat. Úgy csináltuk meg, hogy a hibajavítást ki-be lehessen kapcsolni. Eszméletlen amit a hanggal csinál a hibajavítás. Azonban az egyik kapcsolást nem tudtuk elindítani a hibajavítással. Próbáltunk neki levelet írni, de nem válaszol, lehet, hogy nem nézi ezt a mail címet. Ha valaki tudja az elérhetőségét, kérem küldje meg priviben. Köszönöm.
(#) szamóca válasza simoniotto hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Végre felkavarodik az állóvíz!
Írhatnál valami bővebbet is róluk.
Zoli ritkán néz be, de szerintem venni fogja az üzenetet.
(#) Ge Lee válasza simoniotto hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Konkrétan melyik hibajavító az ami "eszméletlen" dolgot csinál a hanggal, csak mert elég sokféle rajzot csatolt highand ezzel kapcsolatban. Most azon (is) töröm a fejem, hogy a Quad-ét megpróbálom belegyömöszölni egy másik végfokba. Láttam már ilyen próbálkozásokat, de azok eléggé félresikerültek.
(#) havranarpi hozzászólása Szept 22, 2013 /

Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy szűrős előerősítőt.
Én ezt néztem ki: Bővebben: Link
Az lenne a probléma ,hogy nem áll rendelkezésre logaritmikus poti csak lineárils.
Az lenne a kérdésem ,hogy használhatom-e a Lineárist vagy nagyon rossz lesz beállítani a hangerőt.Pontosan P1 potira gondoltam
(#) matyusz válasza havranarpi hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Üdv.
Igazából be bírod így is állítani, csak más a 2 poti karakterisztikája. Itt látod, hogy melyik potinak hogy változik a karakterisztikája. Csak más potméterállásnál más lesz a hangerő, de ugyanúgy be bírod állítani mind a kettőnél ugyan azt a hangerőt és ugyanúgy belehet állítani a hangerőt. Működésbeli befolyása nincs.
A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
(#) reloop válasza havranarpi hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Szia! Építettem már lineáris P1-gyel, semmi gondja
(#) havranarpi válasza reloop hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Köszönöm mindenkinek a segítséget.
El is készültem vele Pik-pakk.
dobtam fel róla képeket ide: Bővebben: Link
(#) vipera1997 hozzászólása Szept 22, 2013 /

Hello!Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy trafó zúgását hogyan tudnám kiszedni, illetve eltüntetni?A baj az , hogy nagyon közel van a trafó és a panel, de sajnos nincs több helyem. Valami megoldás esetleg?

Köszönöm!
(#) blasz válasza vipera1997 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Szia árnyékoló lemez,van 100nf kondi a tápon?Egyenkocka minden lábán körbe,és a tápon a kondiknál pozitív-föld,negatív-föld között?
(#) Buvarruha válasza vipera1997 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Szedd ki a dobozból és tedd egy külön dobozba, mint valami külső tápot. Nagyon jó hatással lesz a zajra, főleg, ha messzebb viszed az erősítőtől.
(#) vipera1997 válasza blasz hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Nincsen sehol kondi ez egy gyári kapcsolás ami egy német erősítőből lett kiszedve így sajnos nincs.

Külön táposra nemigazán szeretném mert akkor külön még 1 doboz meg ilyesmi........
(#) blasz válasza vipera1997 hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Próbáld meg a 100nf kondikat azok segitenek sokat
(#) vipera1997 válasza blasz hozzászólására (») Szept 22, 2013 /

Rendben megpróbálom köszi!
(#) elyelibator válasza simoniotto hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Szia. Igen engem is érdekelne hogy mi az ami változik, mert felyhalgatóerősítőnek is megépíteném. Te milyen végfokot tettél az opamp után?
(#) Koncsar hozzászólása Szept 23, 2013 /

Sziasztok! Felteszem a Skori féle hangszoró védelem és kopp gátló nyáktervét. Nagyon jól működik, de a fő kérdésem, hogy ha elszáll valamelyik tápág elfüstől az áramkör vagy sem. Ha valaki átlátja ezt a kapcsolást kérem segítsen. Még nem volt merszem lecsatolni valamelyik pólust, hogy kiderüljön.

Köszönöm ha valakinek van tipje.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
(#) Koncsar válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Mindenki elment alukálni?
Akkor majd máskor kapok választ. Üdv.:K.Gy
(#) every hozzászólása Szept 23, 2013 /

Van e olyan kapcs.rajzotok ami arra kellene, hogy van a műhold vevő és annak a audio jelét akarom fel erősíteni, hogy el tudjam vezetni kábelen a 20 méterre levő másik tv-hez. Köszi!
(#) lukacsp válasza Koncsar hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Nem füstöl el, dehogy!
Lekapcsol a relé, aztán jólvan.
(#) lukacsp válasza every hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Semmilyen erősítő nem kell hozzá, hogy egy vonal hang kimenetet elvezess 20m-re, csak árnyékolt vezeték.
(#) Koncsar válasza lukacsp hozzászólására (») Szept 23, 2013 /

Szia! Köszi. Ez mennyire biztos? Kipróbálhatom? +/- 80V ra van méretezve.

Ha mégis elfüstöl, és tényleg a tápelvételtől, akkor vendégem vagy egy másik védelemre.

Köszönöm szépen ezt a késő esti válaszod. Ezt a kapcs. rajzból mondod?

Igazából megjelenítettem magamban, hogy Skori milyen hangszóróvédelmet tervezhetett... Persze, hogy megnéztem a rajzot!

Péter akkor nagyon szépen köszönöm Neked. Sokat segítettél. Holnap leszaggatom külön-külön, egy próbára, és megírom Neked. Üdvözlet: K.Gy
(#) every válasza lukacsp hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Mert most közönséges piros/fekete dróttal vezettem el a hangot és a 15 méterre levő tv-n alig hallatszik a 20 méteren levőn meg nincs is hang.
(#) matyusz válasza every hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Gondolom mert nagy a fajlagos ellenállása a vezetékednek amin elviszed. Nem kell túl vastag, de ha tiszta rendes réz vezeték, és nem festett alumínium, akkor is lesz egy kicsi veszteséged, de leginkább a vezetékedre kell figyelni meg annak árnyékoltságára és vezetőképességére.
(#) djloui hozzászólása Szept 24, 2013 /

Sziasztok valaki tud abban segíteni hogy ezzel a módszerrel ami a képen van válogattam feteket az erősítőbe szóval az a kérdés, mennyi eltérés megengedett? Amit mértem 4.79v és 4.81v között vannak.

Névtelen.png

Következő: »»   1411 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem