Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Vannak olyan CD drive-ok, amiket régebben úgy neveztek "play-gombos". A CD kiadást kezdeményező gomb mellett volt még egy gomb amivel lejátszás parancsot lehetett kiadni. Ha olyanod lenne az lenne a jó, mert akkor csak egy line jelet kellene rákötnöd az előfok/végfokra, és meg is lennél.
Ez már modernebb, ez egy bizonyos LG lejátszó.
Tudom különben milyenre gondolsz, volt régen olyanom is, csak már nincs meg, azon volt még fejhallgató csatlakozó is ... Üdv!
Szia István! Ennél a 2 KW trafónál tegyek be a tápágakba egy egy biztit, Mert most az ST csak úgy simán rá van kötve. A lágyindítónál van egy bizti, de az nem biztos, hogy elfüstől ha a végeken lesz valami bibi. A kocka elé vagy után kéne betenni? Köszi előre is. A bizti miatt nem lesz nagy feszültség esés? A végfokon ott van a kettő, de az mást véd.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2013
Sziasztok! Pár barátommal megépítettünk a highand féle hibajavítós erősítők közül párat. Úgy csináltuk meg, hogy a hibajavítást ki-be lehessen kapcsolni. Eszméletlen amit a hanggal csinál a hibajavítás. Azonban az egyik kapcsolást nem tudtuk elindítani a hibajavítással. Próbáltunk neki levelet írni, de nem válaszol, lehet, hogy nem nézi ezt a mail címet. Ha valaki tudja az elérhetőségét, kérem küldje meg priviben. Köszönöm.
Végre felkavarodik az állóvíz!
Írhatnál valami bővebbet is róluk. Zoli ritkán néz be, de szerintem venni fogja az üzenetet.
Konkrétan melyik hibajavító az ami "eszméletlen" dolgot csinál a hanggal, csak mert elég sokféle rajzot csatolt highand ezzel kapcsolatban. Most azon (is) töröm a fejem, hogy a Quad-ét megpróbálom belegyömöszölni egy másik végfokba. Láttam már ilyen próbálkozásokat, de azok eléggé félresikerültek.
Sziasztok!
Szeretnék csinálni egy szűrős előerősítőt. Én ezt néztem ki: Bővebben: Link Az lenne a probléma ,hogy nem áll rendelkezésre logaritmikus poti csak lineárils. Az lenne a kérdésem ,hogy használhatom-e a Lineárist vagy nagyon rossz lesz beállítani a hangerőt.Pontosan P1 potira gondoltam
Üdv.
Igazából be bírod így is állítani, csak más a 2 poti karakterisztikája. Itt látod, hogy melyik potinak hogy változik a karakterisztikája. Csak más potméterállásnál más lesz a hangerő, de ugyanúgy be bírod állítani mind a kettőnél ugyan azt a hangerőt és ugyanúgy belehet állítani a hangerőt. Működésbeli befolyása nincs. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2013
Szia! Építettem már lineáris P1-gyel, semmi gondja
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
El is készültem vele Pik-pakk. dobtam fel róla képeket ide: Bővebben: Link
Hello!Tudna nekem segíteni valaki abban, hogy trafó zúgását hogyan tudnám kiszedni, illetve eltüntetni?A baj az , hogy nagyon közel van a trafó és a panel, de sajnos nincs több helyem. Valami megoldás esetleg?
Köszönöm!
Szia árnyékoló lemez,van 100nf kondi a tápon?Egyenkocka minden lábán körbe,és a tápon a kondiknál pozitív-föld,negatív-föld között?
Szedd ki a dobozból és tedd egy külön dobozba, mint valami külső tápot. Nagyon jó hatással lesz a zajra, főleg, ha messzebb viszed az erősítőtől.
Nincsen sehol kondi ez egy gyári kapcsolás ami egy német erősítőből lett kiszedve így sajnos nincs.
Külön táposra nemigazán szeretném mert akkor külön még 1 doboz meg ilyesmi........
Próbáld meg a 100nf kondikat azok segitenek sokat
Rendben megpróbálom köszi!
Szia. Igen engem is érdekelne hogy mi az ami változik, mert felyhalgatóerősítőnek is megépíteném. Te milyen végfokot tettél az opamp után?
Sziasztok! Felteszem a Skori féle hangszoró védelem és kopp gátló nyáktervét. Nagyon jól működik, de a fő kérdésem, hogy ha elszáll valamelyik tápág elfüstől az áramkör vagy sem. Ha valaki átlátja ezt a kapcsolást kérem segítsen. Még nem volt merszem lecsatolni valamelyik pólust, hogy kiderüljön.
Köszönöm ha valakinek van tipje. A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
Mindenki elment alukálni?
Akkor majd máskor kapok választ. Üdv.:K.Gy
Van e olyan kapcs.rajzotok ami arra kellene, hogy van a műhold vevő és annak a audio jelét akarom fel erősíteni, hogy el tudjam vezetni kábelen a 20 méterre levő másik tv-hez. Köszi!
Nem füstöl el, dehogy!
Lekapcsol a relé, aztán jólvan.
Semmilyen erősítő nem kell hozzá, hogy egy vonal hang kimenetet elvezess 20m-re, csak árnyékolt vezeték.
Szia! Köszi. Ez mennyire biztos? Kipróbálhatom? +/- 80V ra van méretezve.
A hozzászólás módosítva: Szept 23, 2013
Ha mégis elfüstöl, és tényleg a tápelvételtől, akkor vendégem vagy egy másik védelemre.
Köszönöm szépen ezt a késő esti válaszod. Ezt a kapcs. rajzból mondod?
Igazából megjelenítettem magamban, hogy Skori milyen hangszóróvédelmet tervezhetett... Persze, hogy megnéztem a rajzot!
Péter akkor nagyon szépen köszönöm Neked. Sokat segítettél. Holnap leszaggatom külön-külön, egy próbára, és megírom Neked. Üdvözlet: K.Gy
Mert most közönséges piros/fekete dróttal vezettem el a hangot és a 15 méterre levő tv-n alig hallatszik a 20 méteren levőn meg nincs is hang.
Gondolom mert nagy a fajlagos ellenállása a vezetékednek amin elviszed. Nem kell túl vastag, de ha tiszta rendes réz vezeték, és nem festett alumínium, akkor is lesz egy kicsi veszteséged, de leginkább a vezetékedre kell figyelni meg annak árnyékoltságára és vezetőképességére.
Sziasztok valaki tud abban segíteni hogy ezzel a módszerrel ami a képen van válogattam feteket az erősítőbe szóval az a kérdés, mennyi eltérés megengedett? Amit mértem 4.79v és 4.81v között vannak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |