Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Csak akkor ha bekapcsol a vpp. Multival mértem,lehet nincs jelentősége, egy szemvillanásra látok valamit de szerintem káprázik a szemem vdd tesztnél 4,5v körül van a vpp.
Akkor a kimenet felé nézd át a panelt, alkatrészeket, valamint az osztót(r7,r8,r31), a q3-q4 párost is. Gondolom a gyantától lemostad.
A hogyanra még csak tudnék válaszolni... Egy érdekeset találtam: A "Code Image" memória egy 4 megabites Atmel SPI EEPRom...
Igen érdekes, de tényleg az van benne. Én mindkét helyre 25VF040B-et forrasztottam gondoltam abból baj nem lehet. Véső esetben megpróbálhatom kiolvasni egy eredetiből.
Különben minden működik rajta csak a "Programer to go" menü nem jön fel a beállításokban, és azt olvastam néhány sw verzió panaszkodhat, hogy az FW túl régi.
Nem tudom igazán mi az oka, csak találgatni lehet:
- A PICkit3 -at még az SST felvásárlása előtt tervezték. - Az AT25DF041A képes egy parancssal 1 .. 256 byte írsára, így egy ciklussal bele lehet írni egy USB csomag tartalmát. Még egy eltérés van a két típus között: Az AT25DF041A és az SST25FV040B sequential write működésében. Az AT25DF041A egy byte -onként ír, míg az SST25FV040B 2 byte -onként.
Én sem tudom fontos-e a különbség, de láttam a neten olyan után építést ahol így volt megoldva. Azért beraktam a kosaramba egy 25LC256-ot hátha ez a probléma. Őszintén szólva a FW-s része jobban izgat, mint a programtárolás (legalább nem kell lyukat fúrni a gombnak ).
_vl_-nek: hogy érdemes legyen elmenni hozok NAU7802-t is A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Üdv. Mostanában elkezdett szórakozni velem a pickit2 klónom. Felismeri a gép de néha nehézkesen találja meg a proci típusát amit csatlakoztatok rá és ha be is égetem a programot nem indul el. Ui. mostanában a szintén usb-s bill-em is bebodolondult pár betűt nem tudok leütni rajta nem érzékeli . Netán valami vírus okozhatja ezt?
Szia!
Töltsd le a PICKit3 Scripting Host forrását, benne van minden... 25LC256: Neki csak két byte címet kell küldeni a parancskód után. 0x00..0x03 - version Type, Major, Minor, Dot, 0x04..0x11 - serial number, 0x12..0x15 - Version Type, Major, Minor, Dot -- Type nem lehet 0x00 és 0xFF, 0x16..0x35 - Toolname -- # -kal kell kezdődnie. A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2013
Ellenállások jók, tranyók is jók. Lemosva sokadszorra. Lehetséges hogy a picben csak ez a rész rossz?
Tegyél fel éles nagy felbontású képet a két oldaláról! Talán észre veszünk valamit rajta.
A kondi is jó? Mármint a 47u/25V-os, és a 100n. Próbáld ki úgy, hogy a q3 emitterét leválasztod. Ezzel kiderül, hogy előtte van e a baj, vagy utána. Mérd meg a pic 2-es lábán is a feszültséget.
Még egy dolog: a diódát(D8) is megnézted? Nincs véletlenül fordítva?
A dióda alatt volt zárlatos. Most már tökéletes! Nagyon köszönöm a segítséget!!!
Három hete erre vártam
Hát ezt még olvasgatni kell egy darabig. Addig jutottam, hogy az OS le kell cserélni, a Pickit3.mcw-t sem sikerült egyből lefordítani (bár lehet ezt nem is kellett volna piszkálni), de végül megoldódott. De a Scripting még magas. Nem is találtam ilyen cikket "Scripting kezdőknek". Alszom rá párat, hátha beugrik .
Nem kellene újrafordítani. Elég lenne a 25LC256 -ot előre felprogramozni egy PICKit2 -vel az előző hozzászólásom szerinti tartalommal.
Értem, azt hittem a beírást is scripttel kell megoldani. Azt megtaláltam én is, hogy hogyan kell kiolvasni. Úgyis ki akartam cserélni az ic-t. Köszi a segítséget.
Üdv. Elkezdett velem szórakozni a pickit2-m és nem indulnak a beégetett programok sem és a blank check ellenőrzésnél is hibát ír ki. "Program memory is not blank starting at adress 0x000000. Mi lehet a baja a programozómnak? Mert volt egy áramköröm ami évek óta jó kitöröltem a pic tartalmát újrairtam ugyanazzal a programmal de már el sem indul az áramkör..
Szia!
Nézz rá a képre. Egy piros feliratot nézz: "All protect". Ez atz jelenti, hogy a betöltött program kiolvasás elleni védelme aktivizált. Ha beprogramozod egy kontrollerbe, a programozás allatt még sikerül az ellenőrzés, de a programozás befejezése után nem lehet a tartalmat kiolvasni. Innen fakad a hibajelzés. A program egy kicsit hibás: Ha betöltötted vagy kiolvastad a tartalmat, amiben a kiolvasás elleni védelem aktív, ezt a jelzést akkor sem tudod eltünteni, ha másik állományt töltesz be vagy törlöd a kontroller és kiolvasod. Ilyenkor ki kell lépni a programból és újra el kell indítani. Amennyiben az All protect egy védelemmel el nem látott program beprogramozása és kiolvasásá után állt be, a PGD vonal és a föld között zárlat van vagy a vonal a PICkit2 és a kontroller között szakadt (4k7 lehúzó ellenállása van a PICKit2 -ben).
Szia. A kép csak illusztráció hogy ugyanezt írta ki az enyém is ,a képet internetről kerestem nincs most fent sajnos képlopóm. Védelem nincs a programon. De most a programozó adapteromon a lábak között próba alapon vékony csavarhúzóval ki "vakargattam" a területeket és elindult a program újra , szóval lehet tényleg zárlat volt valami gyanta maradvány miatt
Jó képlopó: Printscreen (PrtScn) gomb, billentyűzet jobb felső sarkában, aztán paint, szerkesztés-beillesztés, utána mentés.
A lényeg, hogy megvan a hiba.
Alt + Print Screen az aktív ablak képét teszi a vágólapra.
Igen, és köszönöm a tippet.
Idézet: Felírom, sose hallottam még, de nagyon jól jön „Alt + Print Screen az aktív ablak képét teszi a vágólapra.”
De kell.
Az Alt+PrinScr az aktív ablakot teszi vágolapra. A sima PrintScr a teljes asztalt.
Ja értem, ez tényleg új nekem is, sose használtam! Köszi!
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Szia.
Gratulálok a munkádhoz! Leírásod alapján a 16F145x család programozása megoldható. Egy USB-UART_TTL átalakítót szeretnék majd késziteni, így került képbe ez a típus is. Pickit2-vel rendelkezem, a legfrisseb 1.62.14 device file nem tartalmazza ezeket az MCU-kat. Tudnál segíteni, hogy hogyan induljak el? A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Köszi.
Próbáltam keresni a 16f14, 16f145, 16f145x, ... kifejezésekre meg át is olvastam az utolsó kb 30 oldalt. Azt tudtam, hogy van megoldásod, de úgy tűnt valamiért nem publikus. Szóval a fájlra nem is kerestem rá. Erre itt a kész fájl . Köszi még egyszer.
Kigyűjtöttem a változásokat a "1.62.14_mod6" -ból a "1.62.14"-hez képest:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |