Fórum témák
» Több friss téma |
Igaz, IC-nek lábkiosztása van max, bekötés az áramkörtől függ.
A lábkiosztás itt van ha ez segít, de a guglit te is tudnád használni. Ez egy stereo erősítő. Üdv A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
Sziasztok! Vettem egy doboz mindenféle diódát. Meg lehet valahogy állapítani, hogy melyik zener?
Ez az IC be van kötve... LG hangvégfok ha jól tippelek. Mit szeretnél vele csinálni? Ha elromlott, nehézkes a beszerzése, mert régi és nem terjedt el ez a típus.
Rendelésre van.
Bővebben: Link
Nem nagyon. Legfeljebb amire rá van írva a zener feszültség. pl mint a képen.
Ám nem nagyon értem hogy lehet összevissza alkatrészeket venni.
Meglehet, ha van hozzá eszközöd..
Sorba kötsz vele egy 1kohm-os ellenállást, és a diódát záróiránba kötöd egy tápra. Addig növeled a feszültségét, míg az ellenálláson 5V nem lesz mérhető (ekkor 5mA lesz). ekkor megméred a diódán mérhető feszültséget. Ha nem tudsz az ellenálláson mérni, akkor a vagy a dióda könyökfeszültsége magasabb mint a táp, vagy sima diódáról van szó.. (1..2V körüli zénerdiódák, sokszor "nyitóirányba zénerek". üdv!
Köszönöm. De ha záróirányban ráeresztek áramot és növelem a feszt és kinyit a dióda, akkor az zener, nem?
Úgy, hogy nem ez a szakmám és vettem olcsón egy doboz diódát. : )
Köszönöm, épp ilyesmin töprengtem én is.
A sima dióda is kinyit záróirányban. Csak ha nem korlátozod az áramát akkor soha többé nem nyit ki.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
Igaz, nem ezt írtam, hanem az ellentettjét.. "Ha nem tudsz az ellenálláson mérni, akkor a vagy a dióda könyökfeszültsége magasabb mint a táp, vagy sima diódáról van szó.. De az nem ugyan az?
Köszönöm Urak, megértettem. Amelyik diódán ki tudom venni a feliratot, azt kibogarászom, a többi lutri. (Azért vettem meg a dióda-csomagot, hátha van köztük germánium, mivel már azt nem lehet kapni.)
A zéner is tönkremegy áramkorlát nélkül.
Azért nem tudod méréssel meghatározni, mert ugyanúgy működik, mint a normál dióda. A különbség annyi, hogy a zéner letörési görbéjét igyekeznek minél függőlegesebbre kiegyenesíteni. Méréssel meg meg nem mondod melyiknek milyen a görbéje. Ahhoz már precízebben kell méricskélni.
Felháborító ez a tokozás dolog. Egy 3 lábú állat is simán lehet IC meg tranyó is.
Az összes dióda zéner. Üröm az örömben, hogy egyikről sincs datasheet.
Sőt, processzort is rejthet, mint pl.: 1-wire eszközök.
A gyakorlatban tökéletesen elég, ha a proli007 által leírtak szerint mérsz. A teljesítményt (megengedhető átfolyó áramot számolni) pedig a tokozásból lehet: ha olyanok, mint a 4148, akkor max. 6..8mA (ZPD,ZF sor 0,5W), kicsit kövérebb üvegtokban ZPY - 1.2W, hengeres műanyag tokozásban - mint a 4007pl - 2W körüli ZY-ok, csavaros kivitelű fémházban - ami ma már ritka, mert drága - laknak a ZX-ek, amik valamivel több, mint 2W-ot képesek elfűteni.
Megnézted a Datasheet Archive-ben is? Írd be ide a nevüket, hátha valaki ismeri.
Sziasztok!
Ezt Bővebben: Link, kell helyetesitsem , de csak ilyenem van Bővebben: Link, mit kene meg beepitsek hogy mukodjon. Vagyis mukodik de nyitva marad. Elore is koszonom!
Tehát a zéner feladata az, hogy minimális áram mellett referencia feszültséget szolgáltasson?
Megnéztem googlival mindenhol.
Pl.: C12PH - ilyen PH-s van sokféle.
Üdv!
PH a gyártó röviditése ami itt a *ilipsre utal, a teljes nevét hagy ne írjam már ki. A C utáni számjegy a záró vagyis zénerfeszültséget jelenti, ebben az esetben ez 12V. A többi az adatlapban megtalálható...Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
Köszi!
Nyugodtan írd ki, hogy Philips, mert nincs ezzel semmi baj.
Nem igazán szeretek reklámozni csak ha nagy szükség van rá ... Ez legyen inkább a kereskedelmi TV csatornák feladata..
Ez akkor lenne reklám, ha egy kommersz terméküket vagy szolgáltatásukat is mellé tennéd. Egyébként a Philips vállalat már régen nem gyárt félvezetőket.
Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy ez mi és mivel lehetne helyettesíteni? Egy ősrégi szalagos magnó motorja előtt van 8 ilyen, amiből 4 fel van púposodva vagy el van az oldala törve. Kondira tippeltem volna, de az ohm jel gyanús.. Tetején NCC felirat van. Előre is köszönöm! Üdv Kokozo
Az 2 az egyben , ilyen alkatreszekrol mar volt szo itt a forumon. Kondi es ellenalas egy tokban.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |