Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   512 / 1172
(#) usane válasza Steven002 hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Igaz, IC-nek lábkiosztása van max, bekötés az áramkörtől függ.
A lábkiosztás itt van ha ez segít, de a guglit te is tudnád használni. Ez egy stereo erősítő.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
(#) resystance hozzászólása Szept 28, 2013 /

Sziasztok! Vettem egy doboz mindenféle diódát. Meg lehet valahogy állapítani, hogy melyik zener?
(#) Sebi válasza Steven002 hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Ez az IC be van kötve... LG hangvégfok ha jól tippelek. Mit szeretnél vele csinálni? Ha elromlott, nehézkes a beszerzése, mert régi és nem terjedt el ez a típus.
(#) usane válasza Sebi hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Rendelésre van.
Bővebben: Link
(#) usane válasza resystance hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Nem nagyon. Legfeljebb amire rá van írva a zener feszültség. pl mint a képen.
Ám nem nagyon értem hogy lehet összevissza alkatrészeket venni.
(#) proli007 válasza resystance hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Meglehet, ha van hozzá eszközöd..
Sorba kötsz vele egy 1kohm-os ellenállást, és a diódát záróiránba kötöd egy tápra. Addig növeled a feszültségét, míg az ellenálláson 5V nem lesz mérhető (ekkor 5mA lesz). ekkor megméred a diódán mérhető feszültséget. Ha nem tudsz az ellenálláson mérni, akkor a vagy a dióda könyökfeszültsége magasabb mint a táp, vagy sima diódáról van szó.. (1..2V körüli zénerdiódák, sokszor "nyitóirányba zénerek". üdv!
(#) resystance válasza usane hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Köszönöm. De ha záróirányban ráeresztek áramot és növelem a feszt és kinyit a dióda, akkor az zener, nem?
Úgy, hogy nem ez a szakmám és vettem olcsón egy doboz diódát. : )
(#) resystance válasza proli007 hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Köszönöm, épp ilyesmin töprengtem én is.
(#) usane válasza resystance hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

A sima dióda is kinyit záróirányban. Csak ha nem korlátozod az áramát akkor soha többé nem nyit ki.
A hozzászólás módosítva: Szept 28, 2013
(#) proli007 válasza resystance hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Igaz, nem ezt írtam, hanem az ellentettjét.. "Ha nem tudsz az ellenálláson mérni, akkor a vagy a dióda könyökfeszültsége magasabb mint a táp, vagy sima diódáról van szó.. De az nem ugyan az?
(#) _vl_ válasza resystance hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Idézet:
„és kinyit a dióda, akkor az zener, nem?”

Ez a dióda 75V-nál letörésbe megy, és ez üzemszerű működése.
Ez a dióda meg 75V fölött letörésbe mehet, de ez nem üzemszerű működése (tönkre mehet tőle).
(#) usane válasza _vl_ hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Ezt próbáltam elmondani. Köszönöm.
(#) resystance hozzászólása Szept 29, 2013 /

Köszönöm Urak, megértettem. Amelyik diódán ki tudom venni a feliratot, azt kibogarászom, a többi lutri. (Azért vettem meg a dióda-csomagot, hátha van köztük germánium, mivel már azt nem lehet kapni.)
(#) usane válasza resystance hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

A zéner is tönkremegy áramkorlát nélkül.
Azért nem tudod méréssel meghatározni, mert ugyanúgy működik, mint a normál dióda. A különbség annyi, hogy a zéner letörési görbéjét igyekeznek minél függőlegesebbre kiegyenesíteni. Méréssel meg meg nem mondod melyiknek milyen a görbéje. Ahhoz már precízebben kell méricskélni.
(#) resystance válasza usane hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Felháborító ez a tokozás dolog. Egy 3 lábú állat is simán lehet IC meg tranyó is.
(#) resystance hozzászólása Szept 29, 2013 /

Az összes dióda zéner. Üröm az örömben, hogy egyikről sincs datasheet.
(#) bored hozzászólása Szept 29, 2013 /

Sziasztok! Erről tudtok valamit?

IMG_2043.JPG

(#) Sebi válasza resystance hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Sőt, processzort is rejthet, mint pl.: 1-wire eszközök.
A gyakorlatban tökéletesen elég, ha a proli007 által leírtak szerint mérsz. A teljesítményt (megengedhető átfolyó áramot számolni) pedig a tokozásból lehet: ha olyanok, mint a 4148, akkor max. 6..8mA (ZPD,ZF sor 0,5W), kicsit kövérebb üvegtokban ZPY - 1.2W, hengeres műanyag tokozásban - mint a 4007pl - 2W körüli ZY-ok, csavaros kivitelű fémházban - ami ma már ritka, mert drága - laknak a ZX-ek, amik valamivel több, mint 2W-ot képesek elfűteni.
(#) ujfalusi válasza Sebi hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

A ZX ÉS ZL hütve 10.5W-os.
(#) granpa válasza resystance hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Megnézted a Datasheet Archive-ben is? Írd be ide a nevüket, hátha valaki ismeri.
(#) laszlo raduj hozzászólása Szept 29, 2013 /

Sziasztok!
Ezt Bővebben: Link, kell helyetesitsem , de csak ilyenem van Bővebben: Link, mit kene meg beepitsek hogy mukodjon.
Vagyis mukodik de nyitva marad.

Elore is koszonom!
(#) resystance válasza Sebi hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Tehát a zéner feladata az, hogy minimális áram mellett referencia feszültséget szolgáltasson?
(#) resystance válasza granpa hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Megnéztem googlival mindenhol.

Pl.:
C12PH - ilyen PH-s van sokféle.
(#) mindenes válasza resystance hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Üdv!
PH a gyártó röviditése ami itt a *ilipsre utal, a teljes nevét hagy ne írjam már ki. A C utáni számjegy a záró vagyis zénerfeszültséget jelenti, ebben az esetben ez 12V. A többi az adatlapban megtalálható...Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2013
(#) resystance válasza mindenes hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Köszi!
(#) kadarist válasza mindenes hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Nyugodtan írd ki, hogy Philips, mert nincs ezzel semmi baj.
(#) mindenes válasza kadarist hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Nem igazán szeretek reklámozni csak ha nagy szükség van rá ... Ez legyen inkább a kereskedelmi TV csatornák feladata..
(#) kadarist válasza mindenes hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Ez akkor lenne reklám, ha egy kommersz terméküket vagy szolgáltatásukat is mellé tennéd. Egyébként a Philips vállalat már régen nem gyárt félvezetőket.
(#) kokozo hozzászólása Szept 29, 2013 /

Sziasztok!
Meg tudná mondani valaki, hogy ez mi és mivel lehetne helyettesíteni? Egy ősrégi szalagos magnó motorja előtt van 8 ilyen, amiből 4 fel van púposodva vagy el van az oldala törve. Kondira tippeltem volna, de az ohm jel gyanús.. Tetején NCC felirat van.
Előre is köszönöm! Üdv Kokozo

P1030248.JPG

(#) laszlo raduj válasza kokozo hozzászólására (») Szept 29, 2013 /

Az 2 az egyben , ilyen alkatreszekrol mar volt szo itt a forumon. Kondi es ellenalas egy tokban.
Következő: »»   512 / 1172
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem