Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   246 / 309
(#) Tarbur hozzászólása Szept 26, 2013 /

Köszönöm a választ mindenkinek!
Ez a Proxxon jól néz ki, de sajnos majdnem kétszer annyiba kerül. Akkor megszavazom a bizalmat egy Dremelnek.
Köszi szépen mégegyszer!
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
(#) Schnitt válasza Tarbur hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

A kétszeres árat nem tudom, hol láttad, de a dremel állvány 14650.-
Bővebben: Link

A proxxon meg 15985, ami több, mint a dremel, de nem 2x
Bővebben: Link
Az oldal közepe alá le kell görgetni, a cikkszáma: 28.606, a típusa pedig MB140/S.
(#) szamóca válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Azért egy marószettért 185 ezret.
(#) Schnitt válasza szamóca hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Én ilyet sohasem ajánlottam

Nem is azért mondtam, csak úgy a link hogy odadobott.

Ha a erre gondolsz, az új árban megfizethetetlen hobbi célra.
Szerencsére találtam egyet használtban picivel 70 alatt, csak még el kell mennem megnézni, mennyire van kikopva.
Ha minden jól megy, hétfőn bemutatom az új szerzeményt itt is.
CNC alapnak szánom, elég stabil, akár fém maráshoz is, és olcsóbb, mint amit gépalapnak lehet venni CNC témában hasonló munkaterülettel.
(#) Tarbur válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Akkor nem jó helyen nézelődtem.
Viszont valami akkor sem kerek, mert nálam a Proxxon állvány 12587Ft. Nettó. Ezt a nettózást nem is engedném, nem kicsit megtévesztő.
Még olcsóbb is mint a Dremel. Meggondolandó.
(#) Schnitt válasza Tarbur hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Beszoroztam 1,27-tel, úgy lett 15985
De azt még számold hozzá, hogy ha dremel fúród van, le kell gyártatnod a közgyűrűt, az is pénzbe kerül, ha nincs esztergályos haver.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
(#) Tarbur válasza Schnitt hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Igen, próbálok mérlegelni. Köszi az infókat!

Én csak ezt találtam. A tiéd nagyon jó ár!

Igyekszem is eltitkolni a forrást, amíg nem lesz meg
(#) zolika60 válasza szamóca hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Azért van ilyen is.
(#) Schnitt válasza zolika60 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Az egy más kategória.
A Te linkeden lévőbe a micromot szériát lehet befogni, 20mm átmérővel, Szamóca és az én linkemen lévő marógép meg 43mm-es befogóval van szerelve, rendes kézifúrógépet is bele lehet akár fogni, és minden irányban 0,05 mm pontossággal mozgatható az asztala.
Megtévesztő, hogy a fotó ugyanakkora mindkettőről, nem lehet látni a méretarányokat.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 30, 2013 /

Sziasztok!
Ma gazdagabb lettem egy igazi pákával eddig még csak képen láttam de most már van nekem is egy régi de zsír új pákám, csak kipróbálni tudtam (kb 2 perc) de elég jónak tűnik! Az ára se volt olyan vészes.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2013
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Szerintem ez a legjobb páka a fix hőfokosok között, illetve megszégyenít egy két hőfok szabályzósat is. Jó pákászást hozzá.
(#) zolika60 válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Gratulálok hozzá. Már több mit harminc éve ilyennel forrasztok. A legrégebbit elajándékoztam, de még az is ment. Vettem egy használt szebbet és most az van. Mivel nem igen SMD-zem már ez is marad.
(#) zoly15 hozzászólása Szept 30, 2013 /

Köszönöm szépen a válaszokat, hallottak alapján jó döntésnek bizonyult ez a páka, de majd kivallatom, nekem is van 2 solomon de a hegyük viszonylag hamar "elromlik".
(#) CHZ válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Idézet:
„nekem is van 2 solomon de a hegyük viszonylag hamar "elromlik".”

Én is így tapasztaltam, ezért WELLER hegyet használok hozzá.
(#) pluto válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Csak halkan jegyzem meg, hogy az enyémet 1985-ben vettem újonnan trafóval együtt. A mai napig még minden eredeti benne. Még a hegy is meg van. Igaz, hogy én csak hobbiból használom/használtam - azóta leváltotta egy Ersa - de ő már csak családtag marad.
(#) zoly15 válasza CHZ hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Ezt ki fogom majd egyszer próbálni, de a weller mellett nem hiszem hogy fogok a solomonnal dolgozni.
(#) zoly15 válasza pluto hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Egyik fórumtárs is mondta hogy 35 évig ment neki a pákája, majd elajándékozta de még akkor is működött. Belekukkantottam elég jól meg van oldva a belső felépítése!
(#) Gabó válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

A solomonoknak tényleg a hegyük nem minősíthetőek, de én ilyen wellerrel még smd-t is forasztottam. Persze megfelelő hegy kell hozzá. Most nyugdíjjazott állásba van, (megnövekvő munkák miatt WD1M van WP80 és WSP80al ) de ha vigyáz az ember rá, örök darab. A hegye meg vagy 1000x tovább bírja a fent említett "páka" hegyénél.
(#) zoly15 válasza Gabó hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Tervezem a hegyek beszerzését, de még csak nézelődök, van valakinek valami jó tippe?
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Nekem solo volt az első pákám a 220-as után, majd kaptam egy wellert.......azóta eladtam a solo állomást.
(#) zoly15 válasza Doncso hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Nekem van 2 Solo-m is, egy digitális hőfok kijelzős és egy analóg 2 pákával, lehet hogy én is eladom a digitálist, bár eléggé brutál a mérete a trafó miatt. (110W)
(#) szamóca válasza Doncso hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Nekem is van egy ilyen kattogós Wellerem, sőt van 15W-os fekete változatban is, de annyira megszoktam az őstrafós csehremeket, hogy nekem az áll kézre csak. Ezek meg azért vannak, hogy elmondhassam nekem is van Wellerem!
(#) Doncso válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Akkor pontosan akkora mint az enyém volt.
(#) Doncso válasza szamóca hozzászólására (») Okt 1, 2013 / 1

Én azt szeretem benne, hogy egyrészt nem hül el mint a solomon, tényleg tartós darab, a szilikon kábel valami hatalmas találmány, mintha ott se lenne. A solomonba azt a merev kolbászt nem tudtam elviselni, meg azt, hogy nagyobb fóliaszigetektől megijedt. Hiába, weller az weller.
(#) Schnitt válasza Doncso hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

A kábele tényleg izmos volt, én anno le is cseréltem egy 5 szálas biztonságtechnikai kábelre, a végére meg tettem egy tuchel dugót.
Sikerült találnom olyan 5 eres kábelt, amiben 2 ér vastagabb volt, mint a többi, az volt a fűtőszálra kötve.
Mostanra én is "megWelleresedtem"

Juteszembe, csipeszpákát használ itt valaki?
A weller wmrt-re sajnálnék kiadni több mint 100000 Ft-ot, de SMD kiforrasztáshoz jól jönne valami használható alternatíva.
(#) Gabó válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Két vékony hegyű páka?
Következő: »»   246 / 309
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem