Fórum témák
» Több friss téma |
A két db 21w os az pont jó lesz sorba kötve.
Rákötöttem az izzókat amikor rámértem 14.5V volt de szép lassan emelkedett 17.7V -ig
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Akkor gondolom , hogy egyértelmű a számodra is , hogy a táp az jó.
![]() A teszt sikerrel járt viszont ott a monitor ami nagyobb falat lesz. A monitor pontos típusát írd már le Acer ???? A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Mérd már meg légyszives az átfolyó áramot is. Nekem gyengének tűnik a táp. Az izzóval sorban ampermérő.
Az jó ha 14,4v van ?? Nagyon lassan emelkedett 17.7-ig.
Acer AL1714sm A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Nézd meg amit írtam nekem nem tetszik az amit mértél észleltél... Kérlek ennyit tegyél meg nekem és vagy nekünk, mert ha azt megcsinálod csak utána mehetünk tovább.
A külső tápja ennek egy inverter , és azért van az , hogy felmegy , majd 18 v ig ami normális is.
Ha nem menne fel , akkor lenne baj. És ugyebár ő 60w os mi meg azért cirka 40 - 42 wattos terhelést tettünk rá, és szerintem jól tesz a dolgát. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
1.15 A mérek. Most akkor mi van a táppal ??
Szerintem várjuk meg a mérését... Akkor talán nem is számoltam én sem rosszul, de annak ott nem szabadna leesni akkora terheléstől hidd el.
Szóval a tápod ROSSZ és nagy pont. A tápnak ami rá van írva tudnia kell ami rá van írva azt a 19V-ot tartania kell azzal a kb 3A es terheléssel.
Na azt neki tudni kéne hogy 3,16A es terhelés mellett is tartja a feszt. (MAx amit ráhazudnak picit egy fél voltot eshet mondjuk)
Na várj , azért ez nem ilyen egyértelmű Az áram felvétel függhet attól is , hogy mekkora a terhelés .És a 19volt 3,16A az 60w ra van megadva .De a 3,16A nem azt jelenti , hogy annyin is fog menni a táp az a max ahol már a a biztosíték leold.
És ha 40 wattal tartósan tudta tartani a feszültséget , akkor szerintem a táp jó. Viszont a monitorban vannak még táp részhez tartozó dolgok szerintem azzal lesz gond. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Szerintem ne veszzünk rajta össze. "rostiron" nézd meg másik táppal, hogy "eyess" megnyugodjon. Ha van egy laptoptápod és a csatija jó és a lábkiosztás (ha sima dc csati akkor nem mindegy ugye ott sem, hogy külső negatív belső pozitív...) egyezzen.
Persze Á dehogy veszünk össze én is arra törekszek , hogy minél pontosabban kiszűrjük a hiba okát .Egyébként nézd csak erre gondolok én , hogy ezzel lesz a bibi.
A monitornak, a leírtak alapján 19V 2.6A-re van szüksége!
A két 21W-os izzóval terhelve nem tudott csak 1,15A leadni a táp, a 2,2A helyett! Szerintem csoda, hogy néha egyáltalán elindul a monitor, ezzel a táppal. A legjobb megoldás, amit "matyusz" írt: "próbáld ki egy laptop táppal", azok általában 19V 2-4A-sek.
Köszönöm a megerősítést de nem hagyom annyiban hanem előszedek itthon több tápot is és lemérek mindent! Ami rá van írva az a névleges fesz és áram ami annyit takar hogy azt a névleges feszt tudja azon megadott áram terhelés mellett.
Sajnos a laptopom dugója más pedig az lenne a legegyszerűbb. Még mielőtt összevesznétek kb hány % az esélye hogy a táp a rossz ?
Belenéztem a monitorba ilyesmi a táp része A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Régebben már szükségem volt hasonló mérésekre laptop tápoknál. Még a kínai táp is tudta azt ami rá volt írva. 19V 4A-es tápot terheltem 3A-el, és tabilan tartotta a 19V-ot. Abban igaza van "eyess"-nek, hogy a max. Amper, a táp lekapcsolását, vagy a biztosíték kioldását jelzi, és az ilyen UH-val hegesztett tápokat elég nehéz szétszedni.
Egy 20V-os 3,25A-es laptoptáp 2,6A-el beterhelve is 2 TIZED voltot esett. Üresjárati 20,1V terhelt 19,9V.
Idézet: „Sajnos a laptopom dugója más” Két db vezeték, és meg van oldva. Idézet: „kb hány % az esélye hogy a táp a rossz ?” Ha helyesek a méréseid, akkor 100. Ja, és szerintem nem veszünk össze, csak "megvitatjuk" a témát. ![]()
Ezekben nagy általában csak a 230 as oldalon van bizti, az sem kicsi és opto a védelem bennük általában. Tudom, nehéz őket szétbombázni, nem egyet szedtem már szét monitorét laptopét meg egyéb tápot, az ilyen gagyik könnyebben engednek. Persze vannak olyanok amelyikbe ilyen pici "pico fuse" van, ilyen ellenállás szerű "tokozásban" de melyiknél milyen persze. De ezek a biztik is felé vannak méretezve. Pl.: a 230-as oldalon is ilyen 2-2,5-3A-es bizti van bennük az is lomha és a max áramfelvétele 1,7A mondjuk.
Az az invertere a monitornak ami képet feltettél.
szitko : szétlehet szedni szinte láthatatlanul , de addig tényleg nem kellene , amíg nem biztos hogy az a rossz.
Nem vagyok műszerész, de a méréseket hol ronthattam el ?? Csak hogy ellenőrizzem magam.
Szedtem már szét két toshiba tápot azok is ragasztva voltak. Ha az az inverter akkor nem tudom melyik a táp része belül, így néz ki: A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Elméletileg sehol. Hisz, csak Ampert, és Voltot kellet mérni.
Ezek a tápok nem ragasztva vannak, hanem ultrahanggal hegesztve, igazából összeolvasztva. De a laptoptápos dolgot azért próbáld ki. Még a műszer mérővezetéke is jó egy próba erejéig.
Van annak egy trükkje hogy kell szétszedni .
Fagyasztóba bele szoktam rakni kb egy jó fél órára , és utána rideg lesz a műanyag. Ilyenkor az összetétel mentén gumi kalapáccsal végig ütögetem , szépen elválik egymástól a két oldal . De tényleg csak akkor kéne szétszedni , ha valóban tutira bebizonyosodik , hogy a táp nem jó. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |