Fórum témák
» Több friss téma |
Én sem próbáltam még ki csak elvi dolog volt . De ennek úgy kellene működnie , hogy a mikrofonról érkező jel, aminek az erősítése R6 al állítható.Az ez utáni komparátor utáni egyenirányított jel húzatná meg a jelfogót .Aminek a húzva záró érintkezője kapcsolja amit éppen kell.Jelen esetbe a műszert indítaná
Ha most neked egyből húz , akkor nem lehet az , hogy túl érzékeny ? A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Túlzottan nem mélyültem bele, próbapanelen összeraktam, akkor derült ki, hogy kell a relé, mert annélkül nem húzta eléggé földre az AVR bemenetét. Így viszont trükközni kellett az ellenállásokkal. Majd ha lesz egy kis időm, kipróbálom a komparátor bemeneteinek felcserélésével is.
Végül is túlzottan nem zavar, mert meghúzott relével 8,5-10 mA a fogyasztás, a teszterben lévő 1100 mAh telefonakksi bírja... A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Szóval belső aksi , és akkor töltőáramkör is van benne vagy ?
Igen töltő is, meg DC-DC konverter is kettő. Egy az 5V-nak, meg egy másik a zener teszternek.
Ez utóbbi átkapcsolható, egyik állásban 48V, másik állásban 27V-ot ad. A 27V azért kellett, mert így stab IC-ket is tudok mérni - tesztelni. Már csak előlapot kéne csinálni. Itt egy kép, nehezen, de ki lehet venni, hogy benne van egy 78L12 IC: A hozzászólás módosítva: Szept 3, 2013
Megszületett a "füttykapcsoló" egyszerűsített változata. Még csak próbapanelen lett összedugdosva, de hibátlanul működik, és csak 0,15 mA a fogysztása.
Hello!
Ha csak LM2733 (40v-os) DC-DC van az is elég Z dióda méréshez? Vagy mindenképp kell 50 V-os DC-DC?
Hello!
A 40 voltos is jó,de azzal csak 40 voltos zener-ig mérsz...
Köszi!
Üdvözlök mindenkit az oldalon.
![]()
Kiegészíteném még .
Elektrolit kondenzátoroknál feszültség vesztést % ban a névleges értékhez képest. Feszültség mérést is tud , és hang vezérelt mérést is.
A hang vezérelt mérést az enyém nem tudja még.Vagy is ha ezt akarom használni ,akkor ki kell egészítenem az áramkörömet hardveresen is hozzá.
![]() ![]()
Igen egyén válogatja a felhasználást , és a kiegészítő funkciók megépítését.
De van egy két dolog ami , ha te is változtatni szeretnél , akkor nem lesz elég csak a processzor csere. Külső kvarc kell , ha a tiéd most is ilyen , akkor nem kell , lehet anélkül is , de kvarccal pontosabb. Kell referencia feszültség forrás hozzá 2,5v . És a zéner méréshez megint csak a kiegészítő áramkör .És a mérő ellenállások a 680 ohm , és a 470 k ohm os ellenállások cseréje min 1% tűrésűre .
Nos még az enyém belső órajellel működik.Még nagyon az elején építettem meg.Annyi extra van benne, hogy magától kikapcsol.
![]() ![]() ![]()
Egy a baj ez enyém full smd , de pill. szétnézek.
Üdv!
Tedd fel kérlek az smd változatot is...én arra lennék vevő. Nekem mindegy a kialakítás,csak minél többet tudjon minél kisebb helyen.
Nos akkor itt lesz a tiéd gondolom el tudsz majd rajta igazodni.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Szia! Az én verziómat pedig megtalálod itt, a hangkapcsolóval és a step-up konverterrel együtt, az automata kikapcsolás nélkül:
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
Ez pedig a saját full smd változatom.
Tessék parancsolj.
Mind kettőtöknek nagyon szépen köszönöm.Még alszom rá párat, hogy melyik legyen.
![]() ![]()
Szívesen , és ha valami gond lesz nyugodtan kérdezz ,akár Morgó kollégától , vagy tőlem , vagy itt a fórumon bárkitől .
Ehez a verzióhoz jó lenne egy kapcsolási rajz is.
![]()
Szia!
A te SMD változatodban beültetve programozod az AVR-t?Vagy már beültetve,ha igen akkor megvan hozzá a programozó csatlakozó? Köszönöm a választ!
Igen már beültetve programozom, illetve van külső programozáshoz is adapterem atmega328 hoz.
Nincs külön csatlakozó a panelon a megfelelő pontokról van elvezetve a doboz alján lévő csatlakozóhoz.
Köszönöm a gyors válaszodat így már érthető!
Szia.
Tudnál egy beültetési rajzot is mellékelni?
Ennek a PCB-nek a kapcsolási rajzát fel tennéd nekem valamikor??Előre is köszi!
![]()
Tudnék , de mivel smd , és túl zsúfolt lenne talán , így egyszerűbb.
Egy két alkatrész sajna nincs meg a 3d könyvtáramban ,és azért nem jelenik meg, de talán nem nehéz kideríteni.
Köszi a képet de ebből nem igazán lehet kideríteni ki kivel van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |