Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1418 / 2532
(#) vipera1997 válasza blasz hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

2*90VDC-ről kb mennyi jöhet ki belöle?
(#) blasz válasza vipera1997 hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Ha elég nagy a trafód akkor űber sok.Gondolom 60-65vAc biztos,ami 4ohmon 900w,8ohmon 450w kb.
(#) vipera1997 válasza blasz hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Egy 2KW-os kapcsolóüzemű táp.
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Tekintélyes masina lett belőle
Remélem az MJE340/350 így már lefogadható hőmérsékletű.
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Az MJE340-350 még langyos sem volt 30 perc sinus gyötrelem után,mert lelóg a panelról a borda az jót tett a levegő áramlásának,javasoltam Gyurinak is a borda alá 1-3 kis lukat fúrni meg induljon a levegő az jót tesz neki.
A visszacsatolásnál 820R helyett 220R lett igy nem kell 1.7v neki a teljes kivezérléshez.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Gábor javasolta csináljak szitát a panelből, inkább kinyítottam az ablakot, így elég langyos maradt.
(#) blasz válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Jaj, 2-2db 3-as furat nem szita, hanem huzat.
(#) Koncsar válasza blasz hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Amikor meg becsukom az ablakot, akkor meg féktisztitóval hűtöm, elég hatásos. Tegnap 5 flakkon fogyott el.
(#) lukacsp válasza Koncsar hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Igen, szerintem is működhet az a szabályzó áramkör a peltier cellával is akár. Ki kell próbálni!
(#) Koncsar válasza lukacsp hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Szia! Megrendeltem a 400W teljesítményűt, majd meglátjuk. 2 hét. Egy bibi van vele, ha valami miatt megszünik a cella működése, akkor nem lehet használni az erősítőt. Persze a klixon nem fogja megengedni a végfoknak, hogy tovább dolgozzon.
(#) sonny007 hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok!
Van 2db SAL 3610 Front hangsugárzóim!
Mekkora erősítőt ajánlotok, vagy milyet? Hisz külön a sub-ot is be lehet kötni az erősítőbe. Gondolom akkor a legpraktikusabb házimozis erősítőt vegyek, na de milyet? Kinek volt ilyen hangsugárzó párja? Keretem olyan 10.000Ft-15.000Ft között lenne rá.

Előre is köszönöm a segítségeket!

Pz/Pn: 250/150 W
Z: 4 Ohm
SPL(1W/1m): 91 dB
f: 35-20.000 Hz
kivitel: 3 utas, bassz-reflex állódoboz.
A 8 Ohmos mélysugárzó önálló szub-erősítőre is köthető.
A mélyközép + magas szekció szintén 8 Ohmos.
A tartozék aranyozott áthidaló felhasználásával azonban 4 Ohm lesz a
front doboz eredő impedanciája.
(#) elektro777 hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok!
A mellékelt erősítőről lenne egykét kérdésem, megépítette már valaki, van már valakinek tapasztalata róla? Illetve ha van aki megcsinálta tudna nekem egy Nyáktervet mellékelni?
Köszönöm!
(#) reloop válasza elektro777 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Szia! A VF2 témában találod.
Osztom a szerző véleményét abban, hogy az áramkorlátozóját újra kéne gondolni.
(#) pesta3 hozzászólása Okt 2, 2013 /

[sup][/sup]Sziasztok! Logitech z523-as 9pines csatlakozójánál kontakthiba van...szerintem. Mikor bekapcsolom csak a 2 magas szól, ha a 9 pin-es kábel a tövénél megmozgatom picit kattan egyet és szól rendesen a mélyláda is, de volt olyan, hogy ingadozott a feszültség (led fénye halványult erősödött felváltva).
Szóval koppan egyet és szól, de elég idegesítő, meg nem is használ neki. Kontaktspray-t használtam ,de semmit nem javult. Mi lehet a gond? Mit tegyek ,hogy jó legyen? Köszi a segítséget! Szevasztok!

http://www.audiovideo-trend.hu/ftp/2012/december/logitech_speaker_s...13.jpg
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
(#) szamóca válasza pesta3 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Lehet hogy a csatlakozóhüvely oxidálódott, vagy kitágult, vagy vezetékszakadás.
(#) pesta3 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Az a 9 pin-es csatlakozó eléggé mozog a hüvelyben. rendesen megszórtam kontaktspray-el, de nem használt. Házilag orvosolható a dolog vagy inkább bízzam szakemberre?
(#) szamóca válasza pesta3 hozzászólására (») Okt 2, 2013 / 1

A kontaktspray nem tudja mechanikailag javítani.
Nem látom hogy csavarral, vagy szegecseléssel van rögzítve a D9 sub csatlakozó, de a legtisztább lenne a cseréje.
Lehet kókány módszerrel próbálkozni, tűvel megpróbálni összébbnyomni a hüvelyeket.
(#) pesta3 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Hogyan cserélhetem ki magam? Ki kell forrasztani? Mire figyeljek oda?
http://www.hestore.hu/prod_10032438.html
ilyet kell beforrasztani?
az enyémnek menetes csavar helye is van, amivel a csatlakozó lehet fixálni, olyat is lehet kapni?
(#) Gabó válasza pesta3 hozzászólására (») Okt 2, 2013 / 1

Szerintem ilyen van benne.
Kiforrasztani óvatosan kellene a panelből, nem felszakítva a vezetősávokat. De biztos, hogy a beépített a rossz? Nem lehet a másik fele?
(#) szamóca válasza pesta3 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Először próbáld kideríteni, hogy a vezeték, vagy a csatlakozó aljzat a kontaktos.
(#) pesta3 válasza Gabó hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Mikor nem szólt a mélyláda, végig nyomkodtam d sub kábelt ,de nem jött vissza a hang, de ha a csatlakozó tövénél mozgattam, pukkanó hang után újra jó lett. De persze nem kizárható...
azt dsub hosszabbítóval tudnám kicserélni ha egyik végét levágom vagy erre is van boltban kábel?
(#) lukacsp válasza sonny007 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Licitálós vagy hirdető oldalakon nézhetsz valami használt hifi erősítőt hozzá, szerintem ennek a hangsugárzónak 50-60W-os erősítő bőven elég.

Ilyesmik: Bővebben: Link - Bővebben: Link
(#) lukacsp válasza pesta3 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Több, mint valószínű, hogy nem az aljzat lesz a hibás, a lengő kábelről kellene levágni a gyári beöntött csatit annyi hosszt hagyva rajta, hogy még ki tudd csengetni egy multiméterrel, melyik színű ér melyik csatipontra megy. Aztán egy új csatit ráforrasztasz a kábelre, ez lesz a megoldás.

Előtte szedd szét a berendezést, és nézd meg, hogy a nyákból nincs-e kilazulva az aljzatnak valamelyik lába. Sajnos a mai gyártmányoknál gyakran a csati lábának a nyákhoz való forrasztását gondolják mechanikai teherviselő elemnek...helytelenül.
(#) blasz hozzászólása Okt 3, 2013 /

Sziasztok,létezik hogy a jelkábel olyan zavarokat szed össze hogy kiüti a hangkártyámat,és a keverőbe az ic-ket?Kicseréltem az összes ic-t,a keverő jó lett,jelkábelt kellett cserélnem mert csak brummogott vele,a másik egyszerű tesós kábellel pedig tökéletes.Sajnos a hangkártyát végképp kivégezte.
(#) Buvarruha válasza blasz hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Nem, a keverőben szétmentek az IC-k amik kinyírták a hangkártya kimenetét, ez a valószínű, bizonyos keverőknél előfordul..
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Szia ahova dugtam a 12 csatornából a jelvezetéket ott ütötte is ki az ic-t,4 csatorna igy elhalt aztán kábelt cseréltem és tovább semmi probléma.De minden elképzelhető
(#) Buvarruha válasza blasz hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Lehet, hogy szakadt volt a nulla és a bemenetre került a két készülék közötti potenciál, ami többszáz volt is lehet, főleg, hogy a PC földelt. Nekem akkor halt meg több hangerőszabályzó IC-m amikor sokáig nem volt bedugva az erősítő a gépbe, amikor bedugtam a bal oltalt (jack vége ugye) hozzérintettem a számítógépház burkolatához, ami szikrázott is ilyenkor.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
(#) blasz válasza Buvarruha hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Kimérem a vezetékeket,az majd elárul mindent,de kárt azt csinált rendesen
(#) reloop válasza blasz hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Szia! Ki voltak kapcsolva a készülékek mikor összedugtad őket?
(#) blasz válasza reloop hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Természetesen,mindig összedug,keverők bekapcs, és utána végfok.A hangkártyáért kár,teljes némaság van most miatta.nem tudom mi és hogyan történt.Este hallgattam,elkezdett a hangkártya progija kiírni mindenféle csatlakozást,aztán búgás és csend,utána próbáltam más bemeneteken is a régi jelvezetékkel,de csak ütötte ki őket,aztán csere és helyre állt minden.Persze pár Ic-csere után.De nem az Ic-k voltak a hibásak.
Következő: »»   1418 / 2532
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem