Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
2*90VDC-ről kb mennyi jöhet ki belöle?
Ha elég nagy a trafód akkor űber sok.Gondolom 60-65vAc biztos,ami 4ohmon 900w,8ohmon 450w kb.
Egy 2KW-os kapcsolóüzemű táp.
Tekintélyes masina lett belőle
Remélem az MJE340/350 így már lefogadható hőmérsékletű.
Az MJE340-350 még langyos sem volt 30 perc sinus gyötrelem után,mert lelóg a panelról a borda az jót tett a levegő áramlásának,javasoltam Gyurinak is a borda alá 1-3 kis lukat fúrni meg induljon a levegő az jót tesz neki.
A visszacsatolásnál 820R helyett 220R lett igy nem kell 1.7v neki a teljes kivezérléshez. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Gábor javasolta csináljak szitát a panelből, inkább kinyítottam az ablakot, így elég langyos maradt.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2013
Jaj, 2-2db 3-as furat nem szita, hanem huzat.
Amikor meg becsukom az ablakot, akkor meg féktisztitóval hűtöm, elég hatásos. Tegnap 5 flakkon fogyott el.
Igen, szerintem is működhet az a szabályzó áramkör a peltier cellával is akár. Ki kell próbálni!
Szia! Megrendeltem a 400W teljesítményűt, majd meglátjuk. 2 hét. Egy bibi van vele, ha valami miatt megszünik a cella működése, akkor nem lehet használni az erősítőt. Persze a klixon nem fogja megengedni a végfoknak, hogy tovább dolgozzon.
Sziasztok!
Van 2db SAL 3610 Front hangsugárzóim! Mekkora erősítőt ajánlotok, vagy milyet? Hisz külön a sub-ot is be lehet kötni az erősítőbe. Gondolom akkor a legpraktikusabb házimozis erősítőt vegyek, na de milyet? Kinek volt ilyen hangsugárzó párja? Keretem olyan 10.000Ft-15.000Ft között lenne rá. Előre is köszönöm a segítségeket! Pz/Pn: 250/150 W Z: 4 Ohm SPL(1W/1m): 91 dB f: 35-20.000 Hz kivitel: 3 utas, bassz-reflex állódoboz. A 8 Ohmos mélysugárzó önálló szub-erősítőre is köthető. A mélyközép + magas szekció szintén 8 Ohmos. A tartozék aranyozott áthidaló felhasználásával azonban 4 Ohm lesz a front doboz eredő impedanciája.
Sziasztok!
A mellékelt erősítőről lenne egykét kérdésem, megépítette már valaki, van már valakinek tapasztalata róla? Illetve ha van aki megcsinálta tudna nekem egy Nyáktervet mellékelni? Köszönöm!
Szia! A VF2 témában találod.
Osztom a szerző véleményét abban, hogy az áramkorlátozóját újra kéne gondolni.
[sup][/sup]Sziasztok! Logitech z523-as 9pines csatlakozójánál kontakthiba van...szerintem. Mikor bekapcsolom csak a 2 magas szól, ha a 9 pin-es kábel a tövénél megmozgatom picit kattan egyet és szól rendesen a mélyláda is, de volt olyan, hogy ingadozott a feszültség (led fénye halványult erősödött felváltva).
Szóval koppan egyet és szól, de elég idegesítő, meg nem is használ neki. Kontaktspray-t használtam ,de semmit nem javult. Mi lehet a gond? Mit tegyek ,hogy jó legyen? Köszi a segítséget! Szevasztok! http://www.audiovideo-trend.hu/ftp/2012/december/logitech_speaker_s...13.jpg A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Lehet hogy a csatlakozóhüvely oxidálódott, vagy kitágult, vagy vezetékszakadás.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Az a 9 pin-es csatlakozó eléggé mozog a hüvelyben. rendesen megszórtam kontaktspray-el, de nem használt. Házilag orvosolható a dolog vagy inkább bízzam szakemberre?
A kontaktspray nem tudja mechanikailag javítani.
Nem látom hogy csavarral, vagy szegecseléssel van rögzítve a D9 sub csatlakozó, de a legtisztább lenne a cseréje. Lehet kókány módszerrel próbálkozni, tűvel megpróbálni összébbnyomni a hüvelyeket.
Hogyan cserélhetem ki magam? Ki kell forrasztani? Mire figyeljek oda?
http://www.hestore.hu/prod_10032438.html ilyet kell beforrasztani? az enyémnek menetes csavar helye is van, amivel a csatlakozó lehet fixálni, olyat is lehet kapni?
Szerintem ilyen van benne.
Kiforrasztani óvatosan kellene a panelből, nem felszakítva a vezetősávokat. De biztos, hogy a beépített a rossz? Nem lehet a másik fele?
Először próbáld kideríteni, hogy a vezeték, vagy a csatlakozó aljzat a kontaktos.
Mikor nem szólt a mélyláda, végig nyomkodtam d sub kábelt ,de nem jött vissza a hang, de ha a csatlakozó tövénél mozgattam, pukkanó hang után újra jó lett. De persze nem kizárható...
azt dsub hosszabbítóval tudnám kicserélni ha egyik végét levágom vagy erre is van boltban kábel?
Licitálós vagy hirdető oldalakon nézhetsz valami használt hifi erősítőt hozzá, szerintem ennek a hangsugárzónak 50-60W-os erősítő bőven elég.
Ilyesmik: Bővebben: Link - Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Több, mint valószínű, hogy nem az aljzat lesz a hibás, a lengő kábelről kellene levágni a gyári beöntött csatit annyi hosszt hagyva rajta, hogy még ki tudd csengetni egy multiméterrel, melyik színű ér melyik csatipontra megy. Aztán egy új csatit ráforrasztasz a kábelre, ez lesz a megoldás.
Előtte szedd szét a berendezést, és nézd meg, hogy a nyákból nincs-e kilazulva az aljzatnak valamelyik lába. Sajnos a mai gyártmányoknál gyakran a csati lábának a nyákhoz való forrasztását gondolják mechanikai teherviselő elemnek...helytelenül. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
Sziasztok,létezik hogy a jelkábel olyan zavarokat szed össze hogy kiüti a hangkártyámat,és a keverőbe az ic-ket?Kicseréltem az összes ic-t,a keverő jó lett,jelkábelt kellett cserélnem mert csak brummogott vele,a másik egyszerű tesós kábellel pedig tökéletes.Sajnos a hangkártyát végképp kivégezte.
Nem, a keverőben szétmentek az IC-k amik kinyírták a hangkártya kimenetét, ez a valószínű, bizonyos keverőknél előfordul..
Szia ahova dugtam a 12 csatornából a jelvezetéket ott ütötte is ki az ic-t,4 csatorna igy elhalt aztán kábelt cseréltem és tovább semmi probléma.De minden elképzelhető
Lehet, hogy szakadt volt a nulla és a bemenetre került a két készülék közötti potenciál, ami többszáz volt is lehet, főleg, hogy a PC földelt. Nekem akkor halt meg több hangerőszabályzó IC-m amikor sokáig nem volt bedugva az erősítő a gépbe, amikor bedugtam a bal oltalt (jack vége ugye) hozzérintettem a számítógépház burkolatához, ami szikrázott is ilyenkor.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
Kimérem a vezetékeket,az majd elárul mindent,de kárt azt csinált rendesen
Szia! Ki voltak kapcsolva a készülékek mikor összedugtad őket?
Természetesen,mindig összedug,keverők bekapcs, és utána végfok.A hangkártyáért kár,teljes némaság van most miatta.nem tudom mi és hogyan történt.Este hallgattam,elkezdett a hangkártya progija kiírni mindenféle csatlakozást,aztán búgás és csend,utána próbáltam más bemeneteken is a régi jelvezetékkel,de csak ütötte ki őket,aztán csere és helyre állt minden.Persze pár Ic-csere után.De nem az Ic-k voltak a hibásak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |