Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   402 / 1156
(#) pittti válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Szept 27, 2013 /

Akkor nem marad más, vagy az eszközök hibásak (bár egyszerre két winyónál ez nem valószínű), vagy a tápegységed.

A márkáját nem írtad, az hogy 600W-os az égvilágon semmit nem jelent - némelyikre mesébe illő értékeket írnak. A tesztelésben sem vagyok egészen biztos, váloztatható műterhelés és oszcilloszkóp nélkül nem lehet korrekt módon tápot tesztelni. (a számtech boltokban pedig nincs ilyen)

Tehát nem marad más, próba egy másik tápegységgel.
(#) coyote55 válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

A processzor nincs tuningolva?
(#) tallerkrisztian válasza pittti hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

A régi tápegységet raktam most vissza ami igaz már lassabb mint új korában több mint 3 éves de azzal legalább nem fullad le.

A régi táp: Mercury 400WATT
Az új: M-Tech 600WATT
(#) tallerkrisztian válasza coyote55 hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

A procit csak kipróbálásra állítottam tuningra, de utána egyből vissza is tettem az alap értékekre, nem szeretem ha valami húzva van.
(#) pittti válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Idézet:
„...több mint 3 éves de azzal legalább nem fullad le.”

Azt hiszem, hogy ezzel meg is van a kérdésedre a válasz...
(#) tallerkrisztian válasza pittti hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Nincs meg, mert nem a régi produkálja a bajokat hanem az új mellett voltak a lefulladások a winyók esetében (szektorhibák) pedig mindkét táppal.
(#) 20sz Jófiú válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Mindkét táp nagyon gagyi. Ilyen tápokat nem is tennék be pc-be. Szerencsém volt javítani mindkét típusból egyet. Szinte az összes alkatrész alul méretezett. Mindkettőt megjavítottam ugyan de végül is úgy döntöttem, hogy a szemétben a helyük. Bementem egy bontóba és vettem 3000Ft-ért egy 300W-os FSP tápot ami tudja is a ráírt teljesítményt, sőt még többet is.
(#) pittti válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Szept 28, 2013 /

Idézet:
„Nincs meg, mert nem a régi produkálja a bajokat hanem az új mellett voltak a lefulladások...”

De nagyjából megvan, mert mind a régi, mind az új tápod csapnivaló, megbízhatatlan gyártmány. Amit helyette ajánlani tudnék: Chieftec, FSP, esetleg DTK. Ha nagyon jól el vagy eresztve, akkor Enermax, Corsair, vagy Seasonic - ezek már felsőkategóriások. Napi szinten javítom ezeket, tudom hogy mit beszélek - esetleg olvasd el a tápos (PC táp javítása) témákat.

Bizonytalan, kihagyó vagy tüskés tápfesz pedig nagyon könnyen produkálhatja a fenti winyóhibákat, sőt akár véglegesen is tönkreteheti őket.
(#) 1984white hozzászólása Szept 30, 2013 /

Sziasztok!
Van nálam egy gép, amiben a vga rosszalkodik. Hol ad képet, hol nem. Szerintem bga hibás lesz a cpu-ja.
Érdemes volna megmelegíteni hőlégfúvós állomással? (aoyue 960a+ típusom van)
(#) Gombszem válasza 1984white hozzászólására (») Szept 30, 2013 /

Előbb nézd át nagyítóval, hátha látszik egy elvált forrasztás. Ettől a beavatkozástól, lehet hogy végleg kuka lesz. Ezt csinálnám utoljára.
Meg lehet próbálni fagyasztó spray-el is. Avval még a hibahely is behatárolható.
Meg hát ott van a klasszikus kocogtatás valami szigetelő anyaggal.
(#) Beringer 600 hozzászólása Szept 30, 2013 /

Sziasztok! Én egy nagyon fura problémával fordulok hozzátok.Nos ma amikor délután kapcsolom be a gépet,és tennék be egy zenét,hát a zenék mappa teljesen eltünt.Esetleg tudna valaki segiteni hogy miért,és hogy-hogyan lehetne vissza hozni az elveszett mappámat?5gb zene tünt el.Előre is köszönöm.
(#) pittti válasza Beringer 600 hozzászólására (») Szept 30, 2013 / 1

Tedd be a winyót egy másik gépbe másodlagosnak, és úgy nézd meg.

Mivel az Op-rendszer minden indulásnál és leállításnál ír a merevlemezre ezért ha nyüstölöd, három - négy indítás, leállítás után semmi sem marad - hiszen a zenéid által foglalt területet a rendszer szabadnak érzékeli és felülírja.

Ha a másik gépen sem látszik a mappa akkor próbáld meg ezzel.
(#) Beringer 600 válasza pittti hozzászólására (») Okt 1, 2013 /

Szia! Sikerült a vissza állítás,és nagyon szépen köszönöm a segítséget.
(#) nagym6 hozzászólása Okt 2, 2013 /

Sziasztok. Egy kérdésem lenne. Laptopomon idővel belassul az XP, újratelepítés után gyors, ismét sokáig jó. Eddig értem. Legutóbb a friss XP telepítést (driverek is telepítve) azonnal kimentettem a "Norton Ghost" progival, hogy ne kelljen mindig a hosszadalmas telepítésekkel bajlódni. Most visszahoztam a Ghost mentést, rendben visszajött, régi törölve. De ugyanolyan lassú maradt, mint előtte a belassult XP. Mi lehet az oka, ez a mentés mégsem az igazi? Így nem olyan, mint a friss telepítés? Köszönöm.
(#) kadarist válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Szia!

Idézet:
„Így nem olyan, mint a friss telepítés?”

Igen, ez a baj, mert a mentés a sok szemetet meg a a rengeteg registry és egyéb bejegyzést is visszaállítja. Ilyen lassulásos esetben használj tisztítóprogit, olyat, mint például a CCleaner.
(#) Placi84 válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Szia!

CCleaner-rel próbáld ki a szabad terület törlését. Lehet az a baja, hogy a vinyó olyan területét használná, amit már korábban írt, törölt is, de csak elvi síkon, fizikailag az adat ott maradt. A következő írásnál először törölnie kell, majd csak ezután tudja írni azt a terület.
Javítsatok ki, ha valamit rosszul tudok.

Üdv.: Laci
(#) Gombszem válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Idézet:
„>> Mi lehet az oka, ez a mentés mégsem az igazi? <<”

A Ghost mentés (meg minden más partíció mentés) pontosan azt tartalmazza, ami a mentéskor volt. Ha akkor jó volt, most is az lesz. Hacsak nem lett azóta valami hardver probléma, vagy elállított Bios.
De vissza Ghostolás után a fájlrendszer töredezett, tehát a Win saját töredezettség mentesítőjét használni kell. Az a tapasztalatom, hogy nem is egyszer kell futtatni, hanem kétszer vagy háromszor.

Egy tanács: partíció mentés előtt a gépet rendbe kell rakni. Azaz futtatni a CCleaner-t, futtatni a Win lemez karbantartót, és töredezettség mentesíteni is kell. Ha nagyon töredezett, a Ghost hibásan menthet, vagy leáll a mentés alatt, esetleg a visszaíráskor mert hibás a mentett gho fájl. Ezek is mind tapasztalatok.
(#) Ktulu válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

HDD Sentinellel nézz rá a merevlemezre. Lehet, hogy haldoklik. Ilyenkor akár leveheti az adatátviteli sebességet. (Ultra DMA mode)
Ezt akár a Device Manager - IDE ATA-ATAPI Controllers - Primary/Secondary - Advanced Settings - Current Transfer Mode alatt is ellenőrizheted.
(#) nagym6 hozzászólása Okt 2, 2013 /

Ccleanert rendszeresen használom. Próbáltam ccleanerrel szabad terület törlést, nem jobb. A mentés így készült: jogtiszta XP feltelepítés, ebben teljes formázás, driverek feltelepítés, ccleaner tisztítás, töredezettségmentesítés az XP programjával. Ezután ment Ghost-tal mentésre. Ez lett most visszahozva, utána töredezettmentesítve. Bios-hoz nem nyúltam. HDD Sentinel ugyanazt a sebességet adja, mint 1 éve, amikor jó volt. Hibátlan HDD felület. Kb. 1 éves Toshiba 750GB.
Újratelepítem rendesen XP Cd-ről, -nem Ghost- meglátom mi lesz.
Köszönöm mindenkinek a segítségét.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
(#) Gombszem válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 / 1

Idézet:
„Újratelepítem rendesen XP Cd-ről, -nem Ghost- meglátom mi lesz”

Az nem kérdeztem, melyik Ghost-ot használtad. Mert ha az újabb 15-öt, az "melegen" menti a partíciót. Ha valamelyik DOS verziót használtad, akkor kizárt hogy ne ugyanaz legyen a visszarakott partíción, mint ami a mentéskor volt.
A Ghost különben nem menti el a lapozófájl (pagefile.sys) tartalmát, csak a méretét. Visszaállításkor egy ugyanilyet hoz létre üresen.

Még annyi, hogy a formázással nem tűnnek el a fájlok, csak a bejegyzésük. Ha nincs újra particionálva valami kicsit eltérő méretre, a Win újra telepítése után is ott maradnak azok a fájlok, amiket nem írt felül telepítésnél. Ebből már láttam galibát.

Ja igen: ha az MBR fertőzött, azt a Win telepítés nem írja felül csak ha particionálás is történt. Azaz a vírus túlélheti az újra telepítést.

Ellenőrzés

Ha tiszta, ez látható a log fájlban:
  1. device: opened successfully
  2. user: MBR read successfully
  3. kernel: MBR read successfully
  4. user & kernel MBR OK

Ha fertőzött, akkor például ez:
  1. device: opened successfully
  2. user: MBR read successfully
  3. kernel: MBR read successfully
  4. user & kernel MBR OK
  5. malicious code @ sector 0x1d37f8b2 size 0x1aa !
  6. copy of MBR has been found in sector 62 !
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2013
(#) nagym6 válasza Gombszem hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

A Ghost DOS, 8-as verzió, nagyon régi. Formázással nem tűnnek el a fájlok? A teljes formázást választom XP-ben, sokáig tart, azt hittem a teljes felületet felülírja. Particio: egész 750GB, ez kétfelé van véve. c: 60GB, itt az XP. d: a többi 640Gb, ezen vannak az adatok képek stb. Attól félek, ha módosítok -csökkentek picit- a c: partición, a d: -n elvesznek a fontos fájlok. Vagy nem zavarja a d: -t? Az "mbr.exe" -t letöltöttem, indítása a írtad: "Ha tiszta, ez látható a log fájlban:" címszó alattit adja pontosan. Tehát ez tiszta.
Köszönöm.

Idézet:
„Particio: egész 750GB, ez kétfelé van véve. c: 60GB, itt az XP. d: a többi 640Gb”

Akkor ne nyúl hozzá, mert azonnal elvész az összes adat a D: -n is.
A teljes formázás töröl is, azért tart tovább. Az egyszerű csak a bejegyzéseket törli, ezért is lehet aránylag könnyen visszaállítani.

Sajnos elfogytak az ötleteim.
Telepítsd újra, és akkor csinálj egy Ghost mentést, ha mindent jónak tartasz. Az nem baj ha a Ghost régi, erre a feladatra tökéletesen megfelel. De kipróbálhatsz egy újabb verziót, avval is hasonló eredmény lesz.

Ja igen: ha a memóriával gond van, pl kisebbnek látja a Win, mint eredetileg, azt észre sem veszed egykönnyen, csak a drámai lassulásból, mert ha elfogy a memória, a lapozófájlt kezdi használni, avval meg akár két nagyságrenddel is lassulhat.

Nézd meg a foglaltságot amikor rossznak tűnik a gép: Shift-Ctrl-Esc (Feladatkezelő). A teljesítmény fülön, vagy lent a tálcán látszik a foglaltság.
(#) nagym6 válasza Gombszem hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Memória 1GB, furcsa, hogy sokat és sokáig megy a vincsi. Néha egy mappa megnyitására fél percet kell várni, előtte semmit nem csinált, tehát nem azt fejezi be.
Köszi a segítséget. Memóriateszt, utána újratelepítés.
(#) pittti válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 / 1

Mivel a felhasznált memória mértéke meghaladja a létező fizikai memóriáét, ezért a rendszer a SWAP állományt használja a merevlemezen - ezért olyan lassú.

Két megoldás van:

1, Memóriabővítés 2G-ra.

2, Az automatikus indításból kiveszed a nem szükséges programokat.
(#) nagym6 válasza pittti hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Elfelejtettem írni, ez a kép (feladatkezelő) egy HD video lejátszása, ezt régebben akadás nélkül tökéletesen vitte ugyanez a hardver. De biztosan kevés az 1GB ha mondod, én nem értek hozzá. Automatikus indításnál ki van véve szinte minden.
Köszi.
(#) pittti válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Nem kell ehhez különösebben érteni. Nézd meg a képeden jobboldalt a legfelső számot, ez a rendelkezésedre álló fizikai memória. Baloldalt alul pedig a csúcs, illetve az aktuális memóriahasználat értékei vannak.

1 Giga memóriához általában másfél Giga swapfile tartozik, ennek a kiírása (cseréje) percekig is eltarthat.

(a fizikai memóriát 70%-nál jobban nem illik kihasználni, ha ennél nagyobb az igény akkor bővítés)
(#) nagym6 válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Okt 2, 2013 /

Ez nekem magasröptű amit írtál, de más programmal meg tudom nézni a vincsi felületet. Nemrég néztem, tökéletes. (Ha ezt jelenti a "chkdsk"). Köszi.

Paraméteres chkdsk helyett (ugyanaz):

Sajátgép > C: > Tulajdonságok > Eszközök > Hibaellenőrzés

Újraindítás után végzi el. Ha nem a C: (amiről az Op rendszer fut), akkor azonnal.

Ps: Lehet, hogy igazam lesz a RAM-mal? De akkor az sosem volt elég, vagy valami olyan fut, ami telerakja. Mellesleg az XP SP3 simán elmegy 1GB RAM-mal, még akkor is, ha fut a Firefox (akkor van 70% körül, nélküle kb 50%). Ha nem így van, ki kel nyomozni mi az ami foglal. De erre ott van az említett Feladatkezelő > Folyamat fül.
(#) nagym6 hozzászólása Okt 3, 2013 /

Megint segítséget kérnék. Laptop, 750GB vincsi kétfelé véve. c: 60GB itt az XP, d:640GB.
XP újratelepítést rendben megcsináltam, Ghost progival menteni akartam, hogy legközelebb csak visszamásolom, nem kell telepíteni. De mellényúltam, c: partíciót másoltam d: partícióra. Észrevettem azonnal, mire le tudtam állítani, megtörtént a baj. d: megnyitásakor kiírja, hogy "d:/nem érhető el" " a fálj vagy könyvtár sérült, vagy nem olvasható". Próbáltam a "Smart partition recovery" és a "Recuva" progikkal, ők sem látnak semmit a d: -n. Vincsit ki tudom venni, és -adapterrel- USB-re kötni, másik gép van.
Kb. 5 másodpecet mehetett, tehát adatok 99%-a nem lett felülírva.
Az XP indításakor bejött a kék képernyő, a valami fájlrendszer konzisztencia -nem tudom pontosan- és lefelé gyorsan ment sok-sok nem tudom, talán fáljnév. Ezeket törölhette?
Van-e megoldás erre, rengeteg szükséges dolog van a d: -n.
A hozzászólás módosítva: Okt 3, 2013
(#) pittti válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 3, 2013 / 1

Hát ha a CHKDSK futott, az bizony ilyenkor mindent töröl (a hibás, sérült MFT alapján próbálja „javítani” a file rendszert. Öngyilkosság végig lefuttatni.

Mindenképpen próbáld meg másik gépbe áttenni, semmi olyan, ismétlem SEMM OLYAN programot ne futtassál ami írni próbál arra a partícióra. Amit én használok ilyen esetekben az a HandyRecovery, általában jobb eredményt hoz mint a nagynevű, méregdrága társai. De ha a neten keresel, számtalan találatot kapsz. A mentőprogramot a másik gép rendszere alá kell telepíteni, és a mentés is ide történjen. Tehát legalább annyi szabad hely kell rajta legyen, mint a mentendő adatmennyiség.

Viszont azt is bele kell kalkulálni, ha bizonyos részei a partíciónak felül lettek írva, akkor semmiképpen, vagy csak pokoli nehéz manuális munkával (diskeditoros javítás) lehet róla menteni, akkor sem mindent.
Következő: »»   402 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem