Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Rámértem és a kimeneten 6,2 -- 6,3V feszültség van. Ez mitől lehetséges?
Elnézést az egymás utáni 2 hozzászólásért, de már nem tudtam szerkeszteni az előzőt. Most vettem észre, hogy a 386-osnál nincs felcserélve a rajzon a 2 és a 3 láb?
Vannak itthon mindeféle TO220 NPN tranyók, kipróbálgatom majd. Bázis elé 1K maradhat?
Volt egy régi RC autóm, a NYÁK-ját kiszedtem.
Szóval kiszedtem a NYÁK-ját, lehetséges ezt összekötni a pc-vel usb-n keresztül?Mint például ezek az arduino chipek-nél csak ott ugye van usb foglalat rajtuk, ezen viszont nincs.Van rajt egy nagyobb chip, annak két lába viszont nincs beforrasztva lehetséges hogy ott kéne összekötni usb-vel?Bocs ha butaság de még kezdő vagyok.
Egyrészt nem tartom valószínűnek, hogy össze lehetne kötni. Másrészt kismillió féle RC autó van, kismillió nyákkal. Szóval ennyi infó édeskevés, de valószínűleg az elképzelésed nem fog működni.
Maradhat, de inkább maradj a Darlington-tranzisztornál vagy a FET-nél. A Darlington-tranzisztor nagy áramerősítési tényezője miatt nem kell nagy bázisáram a kivezérléséhez, ezért praktikus.
Igazság szerint a a bemenet ugyanúgy lehet a 2-es láb, mint a 3-as láb. Az IC kimenetén mért fele értékű tápfeszültség normális és ez a feszültséget választja le a kimeneti csatolókondenzátor.
Szia!
És mégis mit szeretnél kihozni ebből az USB-s összekötésből?
Igazából annyi lenne az egész hogy szeretném azt megcsinálni hogy a távirányitóval vezérelném a szervókat, ugye alapból ha nyomom a távirányitót folyamatosan pörgeti a szervókat, a lényeg az lenne hogy ne folyamatosan pörgesse hanem x fokban állitsa be a szervókat, pl: megnyomom egyszer az előre gombot és 180 fok-ot megy, megnyomom még egyszer akk visszaáll 0 ra.Igazából azért szeretném ezt igy mert az arduino chipek ahogy néztem jó drágák viszont ha nem lehetséges akk kénytelen leszek megvenni.
Még mindig nem értem. Át akarod programozni PC segítségével a távirányítós autó vezérlőjét? Ez nem fog menni, mert ebben a tokban csak egy nagyon egyszerű célirányos vezérlés van.
Igen, át akarom programozni.
Szóval akkor lehetetlen?
Igen, lehetetlen. Ilyen célra nagyon jók a programozható mikrovezérlők.
Hát kár érte.Reménykedtem benne hogy nemkell vennem külön mikrovezérlőt.
Azért köszönöm a választ!
Értem, viszont ha rákötöm a 8 Ohm-os pickupot, akkor az hallhatóan zizeg.
Az áramkör kimenetére kellene kötni egy 8 Ohm-os hangszórót, de ez esetben egy 8 Ohm-ra áttekercselt hangszedőt kell rá kötni, ami majd gerjeszteni fogja a húrokat és emiatt "végtelenségig" szól majd.
Így már érthető. A zaj, amit hallasz teljesen természetes jelenség, ráadásul ez az IC nem a zajmentességéről híres. Ha elemről táplálod, akkor is zizeg? Vagy eleve arról megy?
Igen, arról ment alapból, mert a gitár testébe kell tenni az áramkört is a hangszedővel együtt és emiatt csak az elemes megoldás lehetséges. Nem írták egyetlen ezzel foglalkozó fórumon sem, hogy zizegne a hangszedő, ezért is gondoltam arra, hogy nálam lehet a hiba.
Hali. Ajándékba készíítenék egy PICis villogót, jópár leddel, viszont nem olyan nagy lenne az áramfelvételük, nem világítanának erősen. Egy ,,hordozható,, (lényeg hogy ne legyen külső tápja) ajándék lenne, de nem tudom hogy oldjam meg az áramellátását. Gondoltam itt AA vagy AAA tölthetős elemekre, viszont abból hányat rakjak össze? Mivel 5 V kell, így kereken nem jön ki, vagy 4,8V vagy 6V. (4 elem vagy 5 elem) Várom a megoldásokat
9V-os elem, tovább bírja, mint a ceruza elem.
szerk.: Ja és 7805 és az 5 volt s meg van oldva. A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2013
Még valami. Külső erősítő vagy keverő sem volt rákötve erre az áramkörre? Mert ha igen, akkor az esetlegesen fellépő földhurok kerregését lehet hallani a hangszedőből.
És abból venni 7805el áramot?
Igen, oda is írtam csak utólag.
Milyen pic-et használsz és mekkora órajellel? Lehet, hogy elég neki a 4,8V is, még ha merül akkor is. A 7805 sokat fogyaszt, kell neki legalább 8V, hogy stabil legyen az 5V-ot. Ezt egy 9V-os elem nem bírja sokáig.
877A, lesz benne max 50 LED. (Most így elgondolva, annak azért már van áramfelvétele..)
Semmi extra a progi, egy hasonló egy knight rider efekthez.
A 78xx-nek 2V a dropout, azaz a 7805-nek 7V kellene a stabil működéshez és ráadásul nem megterhelő egy 9V-os elem számára.
Sajna ennek kell 4V. Viszont az 50 led nem kevés, sokat nem fog menni kis elemről. Egy kisebb feszültségen működő pic és lipo akksi lehet, hogy jobb választás lenne.
Sziasztok! Szeretnék építeni egy telefontöltőt, ami úgy működne hogy feltoltenék egy telefon akkumulátorokból álló pakkot és arról tölteni. Úgy gondoltam, hogy két teló akkumulátort sorbakötnék és egy stabilizátorral előállítani az 5V-ot vagy meglehet oldani diszkrét elemekből?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |