Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Ez egy 64us-os késleltető művonal TV-be. (Mielőtt megkérdezed, ma már semmire nem jó.) üdv!
Köszönöm! Nem akarnám használni, csak érdekes.
En is talaltam ilyent, ha megkerlek nem irsz 2 szot rolla hogy mit is tudott csinalni az az uveg lapka az elektronikaban.
Hello! Ez nem üveglapka, hanem piezoelektromos tulajdonságokkal rendelkező lap. A két bevezetésnél van az adó. A villamos töltések a lapkában hanghullámot gerjeszt, ami ez után ide-oda verődve a lapkában eljut az ugyan ilyen vevőig. Ott ismét töltéseket hoz létre. Útközben a jel elfárad, és közben idő telik el. Így a kimeneten a jel hasonmása a gerjesztő jelnek, csak időben késése van. Lerajzoltam hogyan jut el, a hullám az adótól a vevőig. Mivel a kettő azonos felépítésű, mindegy melyik - melyik. üdv!
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Ez egy piezó elven működő átalakító. Az elektromos áramból ultrahangot állít elő, amit a másik végén visszaalakít elektromossággá. A mechanikus rezgések pedig időkéséssel érkeznek meg a kimenetre, és ezt a késleltetést hasznosítják.
A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2013
Koszonom szepen mindketotoknek.
Ha S. Tóth Ferenc könyvét kiolvassátok, kellő képen ki lesztek oktatva a témában..
Sziasztok! Van egy MBR1060 diódám. Dióda vizsgálóval egyik írányban sípol a műszer, másik íránybí szakadást mutat. Ohm mérővel egyik írányba 3.5Kohm másik írányba semmi. Ez jó alkatrész vagy kuka?
Szia!
Ez egy jó alkatrész lesz. A nagyon kicsi nyitófeszültség miatt sípol a műszered.
Üdv mindenkinek, kezem ügyébe került egy régi TV elektronikája, ezt szétbontotam. Viszont vannak alkatrészek amiket nem tudtam beazonosítani pl a felső sorban a harmadik fehér mütyürt, ill ugyanitt az utolsó 5 alkatrészt. A legelső talán valami trafó?? lehet, de a primer kapcsokat nem tudom beazonosítani, nincs ráírva semmi. A kis nyákot nem bántottam, szeretném megkérdezni, hogy mire való, hátha használható így egyben.
A BU126-os tranzisztort pedig milyen kapcsolásban lehetne hasznosítani? Ill alul a kondikról szeretnék kérdezni annyit, h ezek még használhatóak? A nagy kondenzátorról pedig gondolom valahogyan le lehet hámozni a fém tokot... Nos, eléggé hosszúra sikeredett a mondanivalóm... Köszi előre is a segítséget mindenkinek!
Szia!
Szegény Orion tévé... A fehér alkatrész egy lemágnesező PTC ellenállás. De miért akarod lehámozni az alumíniumlemezt?
Kedves István segíts légyszives még egy alkatrészben. Lencse kondira hasonlít sárga 15 mm átmérőjű. Ami rávan írva fentről lefelé, első sor 275V, másodk sor 595-BCc, harmadik sor 0102.
Várom válaszod. Köszi. Ohm mérővel szakadást mutat, Kapacitás mérő pedig 0.40 nF ot. A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Nem feltétlenül akarom lehámozni, csak gondoltam a benne lévő kondi kicserélésével máshol is használhatnám ezt a szép borítást...
A többire esetleg nincs ötleted?
A 3 egyforma alkatrész az fólia kondenzátor, rajta vannak az értékek is. Az utána következő az dióda, a legutolsó meg ha jól veszem ki szintén egy kondenzátor. Nem hiszem, hogy a kis lappal tudsz valamit kezdeni így kompletten.
Ha szakadást mutat a műszer, akkor ez rossz? Nekem is ilyesmi bajom van. Mosógép MKP 1.5µF kondihoz kapcsolodik.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Ezek a kapcsolóüzemű tápegység alkatrészei, ha jól látom. Trafó, fóliakondenzátorok meg elektrolitkondenzátorok. A kapacitásuk rájuk van írva.
Nem, akkor jó, mert ez csak a ráírt feszültség túllépésekor válik hirtelen vezetővé. Ez egy túlfeszültséget rövidre záró alkatrész, egy védőellenállás.
A trafó bekötésére esetleg nincs ötleted?
István ezzel a frekiváltóval küszködök már pár hónapja, mosógép 3 fázisú motorjánál van. 3 vezetéken kommunikál, rámegy a táp, rámegy a tachgenerátor. Elindítja a motort mosás, balra forog jobra forog, centrifugázni nem hajlandó. Majd egy idő után kiáll F20 hibára, amire a svájci forgalmazó vagy szervizes visszaírta, hogy cseréljek frekiváltót. Ami érdekes, hogy amikor a motornak mennie kell vagy el is indul, de cska lassú fordulaton, a gép elején lévő kijelző el kezd villogni. Ha lehúzom a frekiváltóról a 3 vezetékes jel kábelt a kijelzőn megszünik a villogás. Van ötleted?
Kétszer véletlen sikerült a centrifugázást elindítanom, többszőr nem. Sajnos.
Hát ha "meghámozod" azt a kondit, a burkolatot esetleg használhatod valamire, de ami benne volt, az kuka.
Ez a téma nem ide való, de azt azért nézd meg, hogy a nagy pufferkondin (DC-Bus)hogyan változik a feszültség a különféle terhelési állapotok hatására.
Értettem, elkezdem mérni és a nem haragszol meg privben írok róla, köszönöm.
Ezt nem tudod hasznosítani, mert ez egy kapcsolóüzemű tápegységhez való transzformátor.
DCmérés motor áll 330V , motor elindul lassú fordulaton 310 V DC környékén mozog a kondenzátor kapcsain a feszültség. A kondi 400V 220µF os.
Sziasztok. Lenne egy alkatrész amit nem sikerült azonositanom. A neten hiába kerestem nem találtam rólla semmit. A tipusszáma LX12945CDD. A lenti képet a neten találtam rólla.
És amikor átkapcsol centibe, akkor mit mérsz?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |