Fórum témák
» Több friss téma |
A rajz alapján meg tudod keresni azokat a pontokat, ahol feszültségeket lehet mérni. Ott meg vannak az adatok, amiket át kell vinni a nyákrajzolatra. A szekunder oldalon a negatív-hoz (test) kell tenni a műszered negatív vezetékét.
Értem!
Felfedeztem egy kis gondot! Mivel nincs kedvem 230 alatt mérni, egy 33voltos tápot nyomtam a primer oldalra kimérés képp! Nos a D804 zener után jön az opto, és közte nem volt fesz, (próbáltam másik zenert de semmi...) kicseréltem egy schottky-ra, és már ott is van fesz! Ez a probléma utalhat valamire? Illetve a kimenő részén már van 1.xx volt! Idáig az ic800 9es lábán nem volt fesz, most már van! A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
De legyen a kedved 230V-hoz, mert 33V-al teljesen működésképtelen a táp.
Rendbe van!
Mérek tovább! :/ Nos, ha a primer oldalon megkapja a 300voltot a trafó összes lába, és a másik oldalon per pill kevesebb mint 1 volt jön ki, akkor ez hány %-ban utal trafó hibára? A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2013
Nulla százalékban utal trafóhibára. Van két optó meg egy kazal ellenállás meg dióda a primer és a szekunder oldalakon. Ezeket kellene kiméregetni.
Üdvözök mindenkit!
A SAMSUNG LE40A616A3F típusú LCD tv-vel kapcsolatban tennék fel pár képet, mert nem igazán tudtam elmagyarázni a hibajelenséget! Mi okozhatja ezt a hibát? Folyamatosan tűnik el az előző kép,de lassan! Jobbról balra!
Nem nagyon, csere előtt érdemes lenne kipróbálni másik t-con panellal. Kereshetsz nagyon melegedő IC-ket, de úgysem tudnál másik IC-t beszerezni, szóval nagyon kicsi a sikeres javítás esélye.
De azért nézz rá a panelra, hátha mázlid lesz és csak valami sima szakadás.
Rendben azt teszem! Most ép szedem le a hátulját!
Sajnos ez cserés lesz,mert nem reagál semmire!
Életre kelt az LG 32lg2000!Bár nemkaptam javitási tippet,sikerült megtalálni a hibát!A tápegység inverter trafo primer lábánál volt szakadt a folia!
Üdv. Van egy Panasonic tx-l32c10p tipusú lcd tv-m. A gond az vele, hogy nem indul be, csak villog a zold led. A tápban a kondikat leellenőriztem és jók. Hol keresgéljek tovább?
Na addig eljutottam vele, hogy mostmár elindul, de kb 20 mp múlva ki is kapcsol és villog a stand by led.
Szia!
És mitől indult el? Mit csináltál vele?
ujraforrasztottam a kondik, trafok és tranzisztorok lábait
A tapban hol kellene keresgelnem? kb 20-30 mp-ig megy, csak utána kapcsol le.
Ha lekapcsol, ha nem ezeket mindenképp ellenőrizd le , hogy tudjunk konkrétumokat.Remélem ez nagy segítség lesz neked .Szóval hajrá.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2013
Üdvözlet. Van egy Toshiba LCD TV /32BV502B/ ami egy viharos napon hiba jelenség nélkül üzemelt!
Majd a következő nap bekapcsoláskor a következőt írja ki "készenlét jel hiányában "! Érdeklődnék találkozott már valaki ezzel a jelenséggel ? Válaszotokat várom Laci
Vestel gyártmányú TVknél van ez. Beállítások\Egyébb beállítások\TV készenlét 4óra
Ha nem kap a tv gombokról, vagy távról vezérlést akkor 4óra múlva kikapcsol, bekapcsolás után írja a látott üzenetet. Kikapcsolod a funkciót és nincs ilyen gond többet.
Az a probléma ,hogy sehova sem tudok belépni mert nem reagál a távirányító egyetlen gombjára sem!
Kb 10 másodpercig megjelenik ez az üzenet és kikapcsol a készülék!
érintő kapcsolók és csak a bekapcsolásra reagál.
hallani a kis pittyenést nincs valami olyan megoldás ,hogy egyszerre két gomb és utánna navigálni tovább?
Menüt elvileg a két hangerő egyszerre lenyomására tudod előhozni.
Most próbálgatom de semmi változás
olyan mintha a tv le lenne "zárva" Minden bemenetre tettem jelet de semmi!
Lehet rajta van a gyerekzár.
Érdekes ilyen hibával még nem találkoztam. |
Bejelentkezés
Hirdetés |