Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Lapozás: OK   102 / 214
(#) tbazsi hozzászólása Szept 24, 2013 /

Sziasztok,

Olyan kérdésem lenne, beszereltünk egy új fejegységet a kocsiba, működik is, de be és kikapcsoláskor durrannak a hangfalak és ha bármelyik gombot megnyomjuk rajta... Mi okozhatja ezt a durranást ?
Nincs erősítő nincs mélyláda , semmi... sima egyszerű mezei hangszórók és fejegység...
köszi a segítséget előre is...
Balázs
A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2013
(#) tbazsi hozzászólása Szept 24, 2013 /

Köszi, de a kocsin nincs külső antennám...
(#) proba válasza tbazsi hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Leginkább a bekötést nézném át még egyszer, azután a hangszórók testhez való viszonyát. Sok kimenet nem viseli el a (tévedésből/hibából) testelt hangszóró kivezetéseket. Ha ezek rendben vannak, akkor fejegység hiba. (nem tudom a rádió háza külön nem testelendő esetleg?)
(#) eyess válasza tbazsi hozzászólására (») Szept 24, 2013 /

Azért nem ártana némi információ , hogy milyen is az új szerkezet , és a régivel is csinálta e.
Egyébként általában , akkor szokott ilyen lenni , ha potenciál különbség alakul ki , ami bekapcsoláskor jön létre , és a kimeneten hallatszik. ami megint csak furcsa , mert ha teljesen nincs hangerő vezérlés rajta , akkor meg sem szabadna mukkannia.
Árnyékolás , test pont , hiányosságok stb .
(#) dodogi555 válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 25, 2013 /

Szia Attila! Nekem egy ugyanilyen rádióm van és a jelenség is megegyezik a fent leírtakkal. Tiszteletteljes kérdésem az volna, hogy közelebb jutottál-e a megoldáshoz? Én egy kis kondenzátor mikrofont képzeltem bekötni, de nem igazán jutottam még el a megvalósításig.

Válaszod előre is köszönöm.

dodogi555
(#) dodogi555 válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 26, 2013 /

Hello! Arra már sikerült rájönnöm, hogy a mini ISO csatlakozó lábkiosztása mi. Az már biztos, hogy mikrofon bemenet nincs rajta. Már csak arra kell rájönnöm, hol megy át a mikrofon jele az előlapból a fejegységbe, hogy a külső mikimet a megfelelő helyre tudjam beforrasztani. (erről sajna még nem találtam semmit, se 1 kapcs. rajz, semmi) Már persze ha lehet egyáltalán. Ha esetleg erről van valami ötleted azt szívesen meghallgatom.
(#) Lali24 hozzászólása Okt 2, 2013 /

Hello, van nálam egy kenwood kdc w7531-es autorádió az a probléma vele, hogy ha bekapcsolnak fényt vagy fütést az autoba vagy ha felhuzom a hangot maxra mindig ujra indul. Mi okozza ezt a problémát?
(#) hentes5 hozzászólása Okt 3, 2013 /

Szaisztok,
A témakörbe azért jelöltem be az audiotechnikát, mert az ACC bekötéssel itt találkoztam legelőször.
Az autó rádiónál ha az ACC -t állandó 12V -ra kötöm, akkor mindíg megy a rádió.

A kérdésem a következő:
Minden esetben tartós 12V -ra lehet kötni az ACC -t, akkor is ha nem autó rádióról van szó?

Erről a bekötéstől lenne szó.
Állandó 12V áramra köthető az ACC?

A válaszotokat előre is köszönom.
(#) szamóca válasza hentes5 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Az ACC-t a gyújtáskapcsolóra kell kötnöd.
(#) hentes5 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Szia.
Igen, alapbol oda kell. De nem szeretném a teszt időszak alatt (4-5 nap) szétszedni az autót.
(Mert mi van ha rájövök, hogy nekem mégsem ez a berendezés kell.)
Az ACC bekötése nélkül viszont nem müködik a berendezés... nem tudom tesztelni.
(#) szamóca válasza hentes5 hozzászólására (») Okt 3, 2013 /

Akkor köss egy kapcsolót (Fehér) és a pozitívra menő (piros) közzé, amíg teszteled. Ha marad, akkor meg bekötöd fixen a gyújtáskapcsolóra.
(#) bozsec hozzászólása Okt 8, 2013 /

Sziasztok!

Szeretnék segítséget kérni. Ford Galaxy-ban lévő Sony rádió a következőt produkálja. Elkezdenek pattogni a hangszórók a hangerő vissza esik és a hangerőn kívűl semmire nem reagál. Ha csak simán leállítom az autót és újraidítom marad a hiba, de ha hosszabb ideig áll akkor ismét jó. A hiba rendszertelenül és nem mindig jön elő.

A válaszotokat előre is köszönöm.
(#) csaba9985 hozzászólása Okt 14, 2013 /

Sziasztok! Segítségeteket Szeretném kérni. Adott egy M.N.C. inno cd express autós fejegység semmi baja sem volt eddig, volt egy motorgenerál, azóta a pendrive-ra(kingston 8gb) annyit csinál: READ és ennyi meg sem mukkan, a rádió része teljesen jól működik. Resetelni próbáltam nem működött úgy sem. Leformáztam a pendrive-ot(kingston 8gb) amivel eddig tökéletesen működött, újrapróbáltam semmi. Az sd kártya részre még nem volt időm megnézni. Mi lehet a hiba?
(#) eyess válasza csaba9985 hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Pc látja a pent ?
Hogyan formáztad NTFS re , mert akkor lehet az baj. Fat fájlrendszerrel próbáld.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013
(#) _vl_ válasza csaba9985 hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Hegesztés is volt az autón? Ha igen, akkor pl. van rá komoly esély, hogy a hegesztő iparos rosszul végezte a munkáját, és tönkrement pár elektronikus alkatrész. Ami meghibásodott, azt meg kell javítvani, vagy ki kell cserélni.
(#) eyess válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

Na PL ez is igaz.
Mondjuk néha elég egy jó kis zárlat is.
(#) csaba9985 hozzászólása Okt 14, 2013 /

Hali! Köszi a válaszokat, de semmi nem volt heggesztve az autón. max. annyi történhetett, hogy levették az akksi sarukat meg az akksit kivették, meg szinte mindent kiszedtek belőle a motorral eggyütt és mikor kész lett mindent vissza pakoltak a kocsiba. Elektromos dolgokhoz nem nyúltak.
(#) csaba9985 válasza eyess hozzászólására (») Okt 14, 2013 /

PC látja igen, és fat fájlrendszerrel formáztam

Egyet tudok esetleg , hogy meg kell nézni az usb aljzatát a fejegységben .Szerintem nem érintkezik rendesen , vagy a nyákon az aljzat elvált , és nincs kontakt a géppel .

Egyet tudok esetleg , hogy meg kell nézni az usb aljzatát a fejegységben .Szerintem nem érintkezik rendesen , vagy a nyákon az aljzat elvált , és nincs kontakt a géppel .

2 hónapos a fejegység szóval akkor ha tuti az a rossz akkor garival visszaküldöm és csinálják meg ők Más nem nagyon lehet a probléma ugye?
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2013

Nem tudni , de ez a legvalószínűbb mivel azért , csak volt az használva rendesen ki , be stb.Szóval az első lépés az lenne , hogy megtudni nem sérült e az aljzat .
De ha garancia van rajta , akkor ne bántsd , mert elvész a garancia.

Nem bántom és köszönöm!
(#) Honda130 hozzászólása Okt 20, 2013 /

Sziasztok! Tudna nekem segíteni valaki? Be szeretnék kötni egy régi kazettás Clarion és egy Pioneer autórádiót, aminek nincs meg a gyári csatlakozója hátul. Bolhapiacon vettem és nem volt rajta semmi csati. Műhelybe szeretném, oda jó. Elég régi cuccokról van szó, de valószínű hogy még működnek. Ki lehet ezt valahogy mérni hogy hova adjak mondjuk pluszt, meg mínuszt, És természetesen a hangszórókat,
Köszi!
(#) Szabi1 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Szia mérőműszerrel mérve a test a fémházon kell legyen, ha megkeresed milyen végfok IC van benne megnézed az adatlapját és tudod, hogy melyik lábára mi kell menjen, forrasztasz vezetékeket,a + a bizosítékház egyik lábára kell menjen. (A régi rádióknak eredetileg csak 4-5 vezeték kivan húzva és egy cimkére ráirva hogy mi micsoda.)
(#) proba válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Típusra rákeresve szinte biztos. hogy megtalálod a te esetedet. Az elektrotanya honlapján is nagyon sok fent van.
(#) ReGekko hozzászólása Okt 23, 2013 /

Sziasztok!!
Lenne egy olyan problémám hogy az autó be kell bikázva és a rádión azóta csak egy adó jön be... hiába keresem a többit nem talál semmit.. mitől lehet és hogyan lehetne ezt orvosolni ?? a készülék egy Pioneer MVH-150UI.. előre is köszi!!
(#) Tomi111 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 23, 2013 /

Helló!
Itt nézd meg: autórádió bekötések. Az oldalon lefelé találod a típusokat!
Üdv! Tomi
(#) Honda130 hozzászólása Okt 27, 2013 /

Sziasztok! A múltkori problémámra köszönöm a tanácsokat! a Clarion autórádióra egyértelmű infókat találtam a bekötést illetően. Viszont a Pioneer KE-2700-DSK típusú rádiómra sajnos nem annyira egyértelmű a dolog. Vannak teljesen hasonló 20 pines csatlaköozókról leírások, de egyrészt nem is mindet tudom értelmezni, másrészt nem konkrétan ehhez actípushoz vannak a rajzok. Sajnos ahogy nézem, minden hasonló típusú csati ami más tipusú készülékhez van csinálva, más a kiosztásuk. Kár lenne bármelyiket is alapul venni szerintem, mert a készülék halálához vezetne. Esetleg nincs valami mégjobb ötletetek? Hogy lehetne ezeket kimérni?
(#) Tomi111 válasza Honda130 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Helló!
A pioneerhoz: leírás.
Remélem így sikerül.
Üdv! Tomi
Következő: »»   102 / 214
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem