Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   404 / 1156
(#) djseed1 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 7, 2013 /

De egy kicsit melegszik a stabilizátor. A CoreCell felirat, a chip hűtőjén van. Azt a hűtőt már leszedtem, hisz az a chip is gyanús volt. Csak nemtudom hogy most akkor mejiket is cseréljem? A Winbond IC-ből van de a kis chip-ből nincs. Te cserélted azt a chip-et?
(#) djseed1 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Majdnem megvolt a Winbond IC csere, de megálltam. Az IC-k száma ugyanaz csak a végén THF, a cserealkatrész pedig HF-AW felirat van a számok után.

Ahogy néztem a két IC bekötési diagramját, mintha ugyanaz lenne, de valami különbség mégis csak lehet!

Most mit tegyek? Cseréljem vagy ne? Vagy egye fene, ennek az alaplapnak már úgyis mindegy?

A mellékelt képeken látható! 1 kép a THF, második a HF-AW
A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2013
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Szia!
A tokozás alakja a más, egyébként ugyanaz mindkettő.
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Ránézésre, ugyanaz a tokozása, mármint méretben. De lehet hogyha a helyére teszem akkor fogom észrevenni hogy nem ugyanoda esnek a fegyverzetei ahogy a panelen van!

Na egye fene, megpróbálom.
(#) kadarist válasza djseed1 hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Az egyiknek a sarkai nincsenek levágva?
(#) djseed1 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Nem, nincsenek.
(#) djseed1 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Te cserélted azt a CoreCell IC-t? Vagy honnan tudtad hogy az volt a hibás?
(#) mizsei.robi válasza djseed1 hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Nem cseréltem, de a tulaj letépte róla a bordáját fogóval és sérült volt az IC és a nyák körülötte.
(#) _vl_ válasza djseed1 hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Nem ugyanaz a két IC belseje. Keress adatlapot, mindkettőhöz van, már a feature-lista felsorolásából látni fogod, hogy nem szó szerint ugyanaz van bennük.
(#) djseed1 válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 8, 2013 /

Már rájöttem hogy nem ugyan az a kettő. Csere megvolt de a hiba maradt. Ezért visszakerült az eredeti IC. Csak nemtudom hogyan tovább!
(#) Hx-2 válasza Attis 79 hozzászólására (») Okt 10, 2013 /

Megoldodott a problemad?
(#) .colin válasza _vl_ hozzászólására (») Okt 11, 2013 /

Közben próbálgattam a HP-t és annyi változás van hogy a vinchester visszajelző ledje folyamatosan világit. Valami ötlet hogyan tovább?
(#) Placi84 válasza Norberto hozzászólására (») Okt 15, 2013 /

A tápegység volt a ludas.
Kicseréltem arra, amelyik régen volt benne. Annak semmi baja nem volt mikor lecseréltem, csak free-be szereztem ezt az akkor zsír új Gigabyte Superb GE-R460-V1 tápegységet, ezért cseréltem ki annó.
Tehát most visszaraktam a régi tápot és minden rendben.
A következő pár hónap valamelyikébe betervezem a rossz táp vizsgálatát is

Üdv.: Laci
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2013
(#) orizon hozzászólása Okt 19, 2013 /

Olyan problémám adódott, hogy van egy bedobozolt gépem, amit nem használok, talán már másfél éve /Asus M2N32 SliDeluxe/be van dobozolva végszükség esetére. Viszont RAM az nincs benne. Minden telepítve van rajta, szóval készen áll arra az esetre, ha a most haszált gép kibukna hirtelen. Tegnap elővettem, mert szereztem egy pár 1 gigás Corasir XMS2 DDR2 800Mhz Ramot és beletettem. Elindult minden rajta, de se kép se csipogás se semmi. Kivettem a most használt gépből a ramokat /1GB Geil Black Dragon DDR2 800/beletettem és azzal elindult. Majd ismét kivéve a gépből visszaraktam a szerzeményt , azzal meg sem nyikkant. Valahol hallottam, hogy ki kell venni? az alaplapi elemet a gépből és utána visszarakni, talán az segít a problémán. Ezt megcsináltam és most már teljesen halott a gép. Vagyis ránézésre működik az összes hardver, de a monitoron semmi hír arról,hogy mi is a helyzet. Csipogás sincs. Kíváncsiságból megmértem az alaplapi elem feszültségét szinte nullával volt egyenlő, pár tized voltot mértem csak. Kérdezem a következőt. Elem csere után mit kell tenni a Bios beállításában, már ha egyáltalán vissza fog állni? Ilyet még nem csináltam, azért kérdem előre, hogy mire is lehet számítanom. A segítséget mindenkitől szívesen fogadom. Lesz probléma, már érzem előre.
(#) pittti válasza orizon hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Hát azt az elemet mindenképpen cseréld ki. (CR2032)
Indulás után CTRL + ALT + DEL, ezzel belépsz a biosba, LOAD SETUP DEFAULT - majs SAVE and EXIT.

Ha egyéb gond nincs, ezután működnie kell.
(#) KTobi válasza pittti hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Biztos nem ez a betűkombináció, általában kiírja alul mivel lehet belépni BIOSba, ha mégse az Esc-re kiírja, Del, F11, vagy valami hasonló. A CtrlAltDel újraindítsa a gépet, nem lép be a BIOSba.
(#) pittti válasza KTobi hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Bocs, ezt benéztem - természetesen csak DEL-t akartam írni.
Egyes alaplapoknál lehet F2 is.
(#) _ampervadasz_ válasza orizon hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Próbáld meg PCI videokártyával az elemcsere után.
Ennek az alaplapnak ha valami nem teszik, akkor egyből alapértelmezett beállítosokkal indul el, de a BIOS -ban az eltárolt értékek megmaradnak.

Ha szerencés, vagy akkor úgy jártál mint én is az M2N standard belépő szintű verziójával, hogy a PCI-E lehalt. Ekkor sem kell kidobni, mert így is használható, például OpenBSD fejlesztésű FreeNAS -rendszerszoftvert felrakod (csak addig kell a videokártya) utána Etherneten keresztűl webes felületről tudod konfigurálni, és az összes létező fájlrendszert ismeri, tud 2p2, ftp, http, ww, proxy, stb.. üzemmódot.
(#) orizon hozzászólása Okt 20, 2013 /

Nincs BIOS, nincs semmi. DEL se! Nem tudok belépni a biosba, mert semmi nincs.Viszont minden működik, mindennek megy a ventilátora, megy a táp, megy a procihűtő a videokártya venti, CD-rom működik, megy a Vinyó. De a monitoron semmi. Majd most azt csinálom, hogy szétszedem teljesen a gépet és egyesével rakom be a hardvereket.Valami elszállhatott. Lehet az alaplap. Majd kideül. Csak az nem értem ,hogy egy Ram és egy elem csere, hogy végződhetett így.
(#) Hx-2 válasza orizon hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

A monitorod jo?
(#) eSDi válasza orizon hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Üdv!

Az, hogy mennek a ventillátorok, még nem jelent semmit. Az csak arra utal, hogy megkapják a tápfeszültséget.
A következőt javaslom: szedd szét teljesen, mindent portalaníts le, a kártyák és memóriamodulok érintkezőit tisztítsd meg tiszta alkohollal. A processzoron cseréld le a hővezető pasztát és mielőtt visszarakod a CPU hűtőt, a proci foglalat karját töbször nyisd ki és csukd vissza úgy hogy a proci benne van. Ezek után az asztalon rakd össze úgy, hogy csak a proci van benne és kapcsold be. Ha minden jó, akkor jeleznie kell, hogy nincs benne memória. (hosszú sípolások), ezután tedd bele a memóriát és így próbáld ki, ha jó akkor úgyan úgy jelezni fogja a VGA hiányát (egy hosszú és három rövid sípolás). Ha a VGA behelyezése után rendben bekapcsol a gép, akkor mehet be minden a házba és berkhatod a többi hardvert is. Innentől már mennie kell a gépnek rendesen...
(#) pittti válasza orizon hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Hát akkor ott még kell legyen valami. Lehet érintkezési hiba (mielőtt a bővítőkártyákat, ramot visszarakod egy alkoholos fülepucával nem ártana megtisztítani!)

A bios elem közelében szokott lenni egy jumper (Clear CMOS), ezt fél percre érdemes lenne áttenni, majd vissza a helyére.

(remélem az elem nem fordítva lett beletéve, nem bántani akarlak, de volt már rá példa!)
(#) orizon válasza Hx-2 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

A monitor az rendben van. Most a fő gépemen dolgozom épp annak a monitorját kötöttem be előzőleg is. Ami nem megy az a tartalék gépem. Dobozolva volt sokáig teljes harci gálában. Windows, minden rajta van, ami nekem kell. Csak memória nem volt benne. Mi nap kivettem a dobozából, mint említettem alább, mert vettem egy jó vételnek számító Corsair DDR2 memóriát. Beleraktam a ramokat a gépbe és se kép se hang. Majd egy másik próbálkozással kivettem egy ramot abból a gépből, amit most használok és azzal egyből elindult. Majd ismét próbálkoztam a szerzett Corsair ramokkal, azzal megint semmi. Utána kivettem az elemet és meg mértem a feszültségét, szinte le volt merülve teljesen. Vettem bele újelemet, beleraktam és nem megy most azzal a rammal sem amivel idáig egyszer elindult. Sőt vettem egy zsír új 2gb-os Samsung ddr2-800-as ramot biztos ami biztos alapon. Semmi. Szóval marad a gép szétszedése , tisztítása, vezetékek alaplap átnézése, és újra összerakása.
(#) orizon válasza pittti hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Nem lett fordítva belerakva. Viszont ,van 1-1 kétlábű tüskével rendelkező kis csatlakozó közvetenül az elem mellett ,de azokon nincs Jumper.A gépkönyven sem szerepel jumper ott.

A táp teljesen új, Chieftec GPS450A model. Arra gondolni sem gondolok hogy a táp miatt lenne valami hiba. Annyit ment, hogy összeraktam a gépet, felraktam a windowst és utána bedobozoltam az egész gépet. Talán, ha 2-3 órát üzemelt összesen, akkor sokat mondok.A winchester is zsír új, az szintén annyit ment mit az említett táp. Az egy 320 Gb walami.Most meg nem mondom a típusát. Proci zsír PHENOM X2 560 3,3Ghz. Egyedül a videokártya használt .Az Sapphire HD3870. De az is működött. Van még egy régebbi Sapphire X1900XTX-es videokártyám. Megpróbálom majd azzal is.
(#) sastas01 válasza orizon hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

A gép alkatrészeinek van, hogy többet árt az állás mint a működés. Próbáld ki az alkatrészeket egyesével egy másik gépbe. Előtte mindenképpen takarítsd ki.
(#) Mengyán válasza orizon hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Arra gondolni sem gondolok hogy a táp miatt lenne valami hiba.
Pedig jól tennéd, ha gondolnál rá! Alap, hogy semmit sem zárunk ki, tápot pedig főleg nem! Természetesen ha kipróbáltad 1-2 üzembiztos táppal az alaplapot, és viszont, a táp is megy másik alaplappal, akkor utána kizárhatod. Az, hogy nem is sípol, arra utal, hogy nem indul el a proci vagy az alaplap. A memóriát és a VGA-t lesípolja, ha működik a VGA, akkor pedig kiírja a monitorra. Szóval vagy alaplap, vagy proci, vagy TÁP!!! Esetleg még az is lehet, hogy zárlatos valamelyik ág a +12V/+5V közül valamin - én egérrel(!) jártam így -, és nem nem engedte elindulni az alaplapot. Ráadásul vadi új egér volt, egy használt laptophoz kaptam bónuszba, csak soha nem használtam hozzá. Mire rájöttem, hogy rossz, eltelt vagy 2 év, a laptop már meg sem volt. Viszont amikor megvettem laptopot, kipróbáltam vele, és az a poén, hogy működött.
(#) pittti válasza orizon hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Idézet:
„...A gépkönyven sem szerepel jumper ott.”

De az viszont szerepel, hogy a CMOS kisütéséhez egy jumpert kell arra a tüskepárra tenni. Fél perc után pedig levenni - én a helyedben azért megpróbálnám.
(#) KTobi válasza pittti hozzászólására (») Okt 20, 2013 /

Ha állt a gép,nem kellene, hogy romoljon. Az elem álltában gyorsan merül, ezt cserélni kell igen. Mielőtt pánikolunk, nézzük meg mi a gond, nincs kép. Vedd ki és tedd vissza a grafikus kártyát. Az előző konfiguráció ugyan ebben a házban, amit most is használok szeretett ilyet csinálni. Ha valamiért hozzányúltam nem volt kép. A ház túl ócska, vagy mi van nem tudom, nem illeszkedett jól a grafikus az alaplapban. Egy RAM csere képes volt meghülyíteni. Nem sípolt csak kép nem volt. Valószínű, a lap látta a grafikust, de a képet mégse vitte át. Egy grafikus kivétel, újra betevés meg szokta oldani.

Uraim, jelentem megcsináltam a gépet. Szétszedtem ripityára a gépet és egyből egy meglepetéssel találtam szembe magam. Még pedig akkor mikor a hűtőt vettem le a processzorról. A hűtő az jött pocesszorostól együtt, és úgy, hogy a kis záró-nyitó karhoz hozzá sem nyúltam. Pedig gyakorlatilag le volt zárva. Ki lehet venni a procit a foglalatból úgy, hogy a kar zárva van? Én arra tippelek itt volt a hiba. Először a procit raktam vissza, majd bekapcsolás, egyből csipogott a gép, hogy kellenek a többi cuccok. Majd szép sorban jött a Ram és a többi motyó . Minden egyes hardver beszerelése újraindítással kezdődött és kikapcsolással végződött. Jelen állás szerint működik a gép, bejött a Windows ,idáig még minden OK. Annyi még a teendőm, hogy holnap vennem kell hűtőpasztát, mert van itthon valahol, de nem találom. A nélkül meg nem nagyon akarom használni a gépet.
Következő: »»   404 / 1156
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem