Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba
 
Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   55 / 261
(#) qvasz2 válasza botesz hozzászólására (») Szept 21, 2013 /
 
Akkor holnap megpróbálom, ma már semmit se látok.
Köszönöm az eddigieket !!
(#) Koncsar válasza botesz hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Szia Botesz. Van egy nagy érzékenységű mikrókapcsolóm amit kazánoknál és mosogatógépeknél is használnak. A fórumon a mi ez az alkatrészre feltettem képet és típust. Megnézed? A kérdésem az, hogy hol tudnék ilyet venni. Köszi a segítséged. Üdv: Gyuri
(#) Koncsar válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 23, 2013 /
 
Szia! Ha a fűtőhenger vezeték helyén mértél ellenállás értéket akkor az jó. Egy Ampermérőt be kéne iktatni a rendszerbe és megnézni, hogy mennyi áramot vesz fel a gép. Ha néha megjelenik a fűtés 8-10 A -re kb. akkor meg kell nézni, hogy nem e a cső belső felén lerakodott vizkő miatt gyorsa túl hevűl a csőfűtőtest, és a rajta lévő hővédelem letílt. Így a vized majdnem hideg marad. Majd folytatjuk. Üdv: K.Gy
(#) pethezoli hozzászólása Szept 24, 2013 /
 
Tisztelt Hozzáértők!

Szeretném megosztani Veletek a problémámat, hátha találkoztatok már ilyen hibával és tudtok benne segíteni. Van egy Privileg 45_2 CDX04 (Privileg 4910)mosogatógépem. A kálvária azzal kezdődött, hogy nem fűtötte fel a vizet, hidegen mosogatott. Szétszedtem, a fűtőelem kb. 5 percet üzemelt az elején, aztán leállt. A helyi szaki szerint "biztosan a klixon fáradt, azzal lesz a baj". Utánajártam, kiderült, hogy nem az a baj, a panelről eleve nem jött ki a 220V a fűtőelemhez. A próbálgatások alatt 3 rövid impulzus után benn maradt a relé, fűtött is rendesen, lement a program.
Azóta viszont nem hajlandó elindulni a gép. Ürítéssel kezd, 2x2 percet megy az ürítő szivattyú, aztán jön az "i20" hibajel: Vízleeresztési idő túllépése(A nyomáskapcsoló nem áll vissza ÜRES állásba két vízleeresztési szakasz – 120 másodperc – után.)
A gyűjtőtartály pedig teljesen üres, de ezt szerintem nem érzékeli a gép. Találtam egy szenzort a tartály alján, amiben egy NTC és egy infrasorompó(?) van (képek mellékelve). Csak az NTC-t sikerült kimérnem, az ellenállása szobahőmérsékleten kb. 5kohm, ami forró vízbe mártva lecsökkent 1,3kohmig. Ez szerintem OK. Az infráról csak annyit látok, hogy világít(fénykép).
Szétszedtem a vezérlőpanelt, találtam a fűtőrelénél két felszakadt forrasztást, amit kijavítottam.
A kérdésem, hogy jó nyomon járok-e, ez az infrasorompó érzékelné a szintet és kapcsolná ki az ürítő szivattyút, vagy más érzékelő? A membrános nyomáskapcsolót jónak találtam, az szerintem csak a feltöltést érzékeli és üresen a fűtőelemet is tiltja.
Az a félelmem, hogy esetleg a vezérlő panel ment tönkre a fűtőrelé kontakthibája miatt. (A leírás szerint statikus feltöltődésre érzékeny.) Egy ilyen vezérlőpanelhoz hogyan és mennyiért lehet hozzájutni? Elnézést, ha hosszúra sikeredett a kérdésem, várom a véleményeteket, minden válasz érdekel.
Köszönet!
(#) botesz válasza pethezoli hozzászólására (») Szept 24, 2013 / 1
 
Szia!
Majdnem jó nyomon jársz.Az az infra(AQUASENSOR) az csak az edények szennyezettségét nézi.Az elektronika azt nézi hogy adott idő alatt az ételdarabkák hányszor szakítják meg a sugarat.Kell valahol lennie egy nyomáskapcsolónak ami a víz szintet nézi.Ha nyomáskapcsolós persze.Mert van literszámlálós is.Az a víztartályban van 2 vezetékkel a nyomáskapcsolóra 1 cső megy és min 2 vezeték.
(#) pethezoli válasza botesz hozzászólására (») Szept 25, 2013 /
 
Kedves Botond!

Köszönöm a gyors választ, és azt, hogy eltereltél az infraszenzortól. A membrános nyomáskapcsolóra koncentrálva rájöttem, hogy saját magamat szivatom két napja. Ugyanis a fűtésproblémát keresve rákötöttem egy 40w-os izzót próbalámpa gyanánt a fűtésrelé kimenetére. Kb. a mellékelt "szakrajz" szerint. Ezzel pedig átvágtam szerencsétlen vezérlőt, mert a fűtőszálon és az izzón keresztül olyan jelet kapott, miszerint a gépben még víz van. Ahogy lekötöttem, rögtön rendbejött minden! Még egyszer köszönöm a segítségedet, felesleges kiadástól mentettél meg!
Üdv:
pethezoli

rajz.jpg
    
(#) danihandball hozzászólása Szept 26, 2013 /
 
Kedves Fórumozók!

Már egy jó ideje bújom a guglit és próbálok keresgélni v*mi hasznos infót ez ügyben, de úgy igazából még nem sikerült hozzájutni semmi említésre méltóhoz.

Van egy mosogatógépem, Indesit Di 72, most múlt el 10 éves (előkapartam a számláját meg a papírjait, hátha írnak v*mi erről a hibáról). Idáig tette a dolgát, néha talán kicsit hangosan is, de mosogatott rendesen

Pár napja nincs kedve többet mosogatni... Bármelyik programon elindítom, egy ideig megy dolgozik és kb 1-2 perc múlva leáll és nem történik semmi. Néha ciripel egyet egyet, hogy ő most megállt, néha még azt sem.

Nah* fogtam, kiszedtem a helyéről, kivittem a szabadba, és az alját lecsavaroztam. Következő linken feltöltöttem pár képet, hogy mi is fogadott.

Bővebben: Link

Mint látható egy jó része már állhatott a vízben, ki tudja mióta. Idáig semmi baja nem volt. Alatta sem folyt a víz, még csak nem is szivárgott, legalábbis nem lehetett semmit látni.

Legyetek szívesek pár tippet adni, hogy hol is kezdjem el. Multiméter van.

Köszi,
Peti
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
(#) botesz válasza danihandball hozzászólására (») Szept 26, 2013 /
 
Szerintem szimeringes a keringető szivattyúja és ott ereszt.Mikor megáll akkor van feszültség a motoron? Nem búg a motor mikor áll?Elektronika nem jelez hibát?
(#) Koncsar válasza danihandball hozzászólására (») Szept 26, 2013 /
 
Ahogy Botesz mondja, szimeringes lett valamikor. Némelyik géphez lehet kapni turbina házat, valamelyikhez nem. Az a baj, hogy itt nálad már a motor turbinaoldali csapágya is kaphatott rendesen, így motorostul cserélném. Nem mindegyik motort lehet megcsapágyazni, meg kinlódás is. Persze nem 100%. Üdv. Két hokedli a gép alá, és védőlemez nélkül óvatosan megvizsgálni. Áramokra figyelni. Ha még jó a motor, de nehezen indul, akkor még a segéd kondi értékét meg kéne nézni.
A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2013
(#) ethcbi hozzászólása Okt 13, 2013 /
 
Sziasztok,
Segítségeteket kérném. Egy JUNO JSI6564E típusú mosogatógép ma reggel a programfutás közben azt üzente hogy 30-as hibakód, elárasztás védelem aktív. És valóban azóta víz nem jut a gépbe. Mi a teendő ilyenkor?
(#) botesz válasza ethcbi hozzászólására (») Okt 13, 2013 /
 
Lehet hogy nikecel úszóra gondol a gép padlólemezén.Nézd meg lehet hogy folyik valahol.
(#) kasznai hozzászólása Okt 16, 2013 /
 
Sziasztok!
Sajna még mindig a Candy CDI45 mosogatógépemmel kapcsolatban kérdeznék. Az eredeti hiba E04 volt, de megállapítottam a lúgszivattyú nem megy. Ezt sikerült megoldanom, de továbbra is beadta a hibát. még egyszer lekaptam a burkolatot és mit látok, csepeg a víz a só beöntő nyílástól kb 1 cm-re egy kb 0,5mm luk van.
Kérdésem, mivel elég szabályos a luk, ez gyári lehet, mert a logikával nem egyezik. Vajon behegeszthetem, vagy mit csináljak. Üdv
Kasznai
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Okt 16, 2013 /
 
Fotózd le úgy hátha meg tudom mondani.
(#) kasznai hozzászólása Okt 20, 2013 /
 
Szia Botesz!
Köszönöm a segítséget! A képen nem látszik, de nekem egyenletesnek tűnt a lyuk, csak én megpróbáltam beragasztani szilóval. Egyszer végig is ment a program hiba nélkül.
Tegnap megpakoltam szennyessel és mit ad isten most E07 kód, ami ha jól tudom a szintjelző. Valóban nem használtam sokáig a gépet, mit kell pucolni ilyenkor.
Még valami ha valaki így járna: A szivattyú állórész tekercs elment és még az Orczyban sem tudtak adni hasonlót, csak gyárit 18000Ft-ért. megvettem a legolcsóbb utángyártottat és egyszerűen csak a tekercset átraktam, Az tök jó lett.
Üdv

DSC01072.JPG
    
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Az a kis fekete pont a lyuk?Annak az lesz a baja hogy ott lefolyik a víz az aljába és bekapcsol az elárasztás elleni védelem.
(#) stenglt hozzászólása Okt 20, 2013 /
 
Szervusztok !

Segítséget kérnék Electrolux ESI63020 mosogatógépet az elárasztás elleni védelem leállította. A hibát megszüntetve a gépet elindítjuk a program elejei szivattyúzás elindul, leáll de nem engedi a vizet és áll a gép. Normálisan világítanak a ledek, nincs hibaüzenet. Kb. 3 perc után ismét elindul a szivattyú leáll de ekkor már engedi a vizet és tökéletesen végig megy a program.
Mindegyik programon ezt csinálja.
Találkozott-e valaki már ilyen hibával ?
(#) stenglt válasza kasznai hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Szia !

Sajna anyaghibás a lemez azért lyukadt ki. Én is jártam így két komponensű ragasztóval beragasztottam azóta megy.
(#) botesz válasza stenglt hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Ha végigmegy a program akkor szerintem ne foglalkozz vele.Esetleg azt a nikecel úszót megnézheted.És a vízszintszabályzót.
(#) kasznai válasza botesz hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Szia!
Igen, azért fekete, mert fekete szilóval ragasztottam, de szerintem is.
Az E07 hibával viszont mit kezdjek?
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Most kérdés hogy melyik szintjelző.Az ami a padlólemezen van(az elárasztás védelem miatt)vagy maga a vízszintszabályzó.Mindkettőt nézd meg.Mikor dobja a hibakódot?
(#) kasznai válasza botesz hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Már lassan végez a mosással amikor dobja a kódot
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Az aljában(belül a motortérben)Nem áll víz?Ha igen ott lesz a gond.
(#) kasznai válasza botesz hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Mióta megragasztottam a lyukat azóta nem néztem belülről, de most nem az E04 kód van.
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
És azt is a végén dobja?
(#) neocska hozzászólása Okt 21, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
Egy olyan problémám lenne, hogy hozzám került egy Ariston atd104.
A volt gazdája azt állitja, hogy kivolt hivva a szervizes, és ö kivette belöle az eeprom-ot.
Valaki megtudja mondani hogy milyen tipusu eeprom találhato ezekben a mosogépekben?
(#) kasznai válasza botesz hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Már vagy 40 percet ment, de az edények még nem voltak tiszták. Ezért gondolom hogy a mosás vége. Ma megpróbálom újra megdönteni és beszámolok.
(#) botesz válasza kasznai hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Vizet fűti?
(#) kovesani hozzászólása Okt 21, 2013 /
 
Kedves Hozzáértők! Segítségre van szükségem! Van egy Bosch SGS53F02EU tipusú mosogatógépem. Bármelyik programra kapcsolok, elindul, de csak búg. Mindent kitisztítottam, a bejövő vizet és a szűrő részét is. A szivattyú valószínűleg működik, ugyanis töltöttem bele vizet, RESET gombra kapcsoltam, a vizet leszivattyúzta, de nem áll le - búg folyamatosan. Én nőből vagyok, de ha kapok valami támpontot, a párommal megcsináltatom. Köszi
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
(#) botesz válasza kovesani hozzászólására (») Okt 21, 2013 /
 
Az attól függ.Valami a gépen belül búg vagy a szelepnél(a csapnál)?
Vizet betölti és utána búg?
(#) kovesani válasza botesz hozzászólására (») Okt 24, 2013 /
 
Köszi a választ. Ha beindítom, akkor a szivattyút kezdi el működtetni és ennél a fázisnál el is akadt, búg és nem áll le. Odáig el sem jut a dolog, hogy a vizet kezdje el szívni.
Következő: »»   55 / 261
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem