Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   885 / 1271
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Igen kapacitás vesztett, nincs szétdurranva, de már lejött róla sok helyen a fólia mindegy. Csak azért nem akartam azt berakni egyből amit valaki előttem is belerakott, mert nem tudom mit vett ki, az is lehet, hogy olyan értékű volt benne, de lehet, hogy csak egy közeli értéket rakott be. Azért kérdezlek meg titeket, mert ha én is tudom, hogy annak ott mi a szerepe gond nélkül beraknám a 4,7µF-et is, de mivel gondoltam megkérdezem, hátha tudjátok mi a pontos szerepe annak a kondinak ott és mekkora eltérést tűr el. Meg azért is kérdeztem, mert nemigen kéne annak ott melegedni annak a kondinak és ami bent volt, azon igencsak nagy melegedés hatására szakadozott (olvadt) le a fólia. Köszönöm a segítségeiteket.
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Nem fontos a pontos érték, alapjában véve egy korrekciós tag egyik eleme, plusz még csatoló (leválasztó) szerepe is van. Tehát próbáld bele valamelyik hasonló értékű példányt.
(#) laszlo raduj hozzászólása Okt 18, 2013 /
 
Sziasztok!
Ujra en , megint problemazik a GRUNDIG TV-em. Hangja van, de kep oszecsuklott egy feher vizszintes csikba, az IC, potmeter es par pasziv alkatresz nem reg volt cserelve (1-2 honapja), hol keresem a bajat?
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
A függőleges körben mindenféleképpen.
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Az IC lehet-e kiegve ha van meg feher csik.
(#) matyusz válasza eyess hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Ne érts félre, bocsánat. Azért amit te írtál az hangyánit sértő ebben a mondatkörnyezetben.
(#) eyess válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Nem értem félre , és nem haragszok , de nem tudhatom távlatból , hogy ki milyen tudással , ismeretekkel , felszereltséggel rendelkezik .És a sok kondenzátor felsorolásból más jött le nekem.És úgy gondoltam , ha információ is még ha mint kiderült ismeretes is nem árt , de ezt nem tudhattam előre.
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Ha visszakeresed azon írásainkat , amiket akkor irtunk neked , akkor azt kövesd végig ok ?
Lehetőség szerint ne ismételjük már el megint ugyan azt.Tudom egyébként miről van szó , és elég rendesen rajzok alapján is be lett határolva a hiba , és a mérési értékek is .Ellenőrizd le az ottaniakat, és ha akkor sem lesz eredmény jelezd ok ?
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Azt keresgelem mar legalabb 30 perce, mas CUC7303-sat es a GRUNDIG-jet megtalaltam de az enyemet nem.
Megkerhetlek hogy keresoben kerezsd ki a hozzaszolasaimat es linkled be nekem , valahogy ugy kell , hogy: *user;es a nevem, persze nem bisztos hogy igy van. A sajatomat nem adja ki csak ha masera keresek ra.
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Talán innen kezdődik az érdemi rész.
Szépen végig csináltad az instrukciókat , és a végére sikerrel jártál.

Tessék
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Meg azért fordultam egyből hozzád, mert jóval több tv-t javítottál mint én Az nem lehetséges, hogy aki előttem javította, ő cserélte ki 2,2 uf-ra? De akkor mért főzte szét magát? 400V-os 105 fokos minőségi japán kondi. (Az rajzon meg 0,47µF 160V )
(#) kadarist válasza matyusz hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
A konkrét érték képcsőméretfüggő, mert egy sassziszám alatt többféle alfaj is létezik, eltérő képcsővel. Nagyobb képcső--->más értékek.
(#) laszlo raduj válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Meg all az eszem , amig itt kerezsgeltem kinyilt a kep 70%-ra es folyamatosan lassan nyilik meg teljes kepre. Ezek informaciok alapjan , tapasztalatod szerint le tudod szukiteni a hibajat?
(#) kadarist válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
A fokozatos méretnövekedést elektrolitkondenzátor-hiba szokta okozni.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Köszönöm minden segítséged. Csak mivel mondtad, hogy a rajz szerinti lenne jobb ezért gondoltam a 2 soros 1µF-es kondit, csak nem tudtam mi lenne a hatása. Szóval megy bele 2,2µF-es elkó. Elméletileg gyárilag 0,47µF van benne a rajz szerint a lap tetején írja ezt a típust. Amúgy milyen más tulajdonsága lesz 2db soros kondinak mint egy db-nak?
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Feltehetőleg igen kondenzátor , de lehet bármi más is még az ic körében mérj ki mindent.
(#) laszlo raduj válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Tanacsotokra juliusban kicsereltem minden kondit az arramkorbol, mind a 3 potit, IC-et, es 80%-at az ellenalasoknak.
(#) matyusz válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Keress repedt forrasztásokat, ha sok alkatrészt cseréltél.
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Jo holnap , mericskelek , habar nagyon felek, en ha csak leveszem valaminek a hatat az mar elromlik .
Igy hogy most mukodik megtalalom a hibat?
Kondit nem tudok merni.
(#) matyusz válasza kadarist hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
2,2µF-et betéve ugyanaz a helyzet, változatlan a kép.
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Feltehetően jó fajta kondenzátorokat vettél bele .Ha esetleg kontakt hiba merülne fel az adott környéken ahol javítást végeztél , akkor mondjuk egy műanyag pálcával , vagy rúd enyhe mozgatással , vagy kocogtatásával , ha vissza tudod majd csalogatni a hibát , akkor már is behatároltad a helyét.
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Itt nem olyan alkatreszet veszek amilyent akarok , hanem amilyen van es altalaban 1 tipus, amely a leg olcssobb es amin a leg tobbet nyernel eladaskor
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Értem , akkor az is lehet , hogy a kondenzátorok már ott álltak egy ideje a boltba , és lehet , hogy valamelyik tényleg megadta magát,.
Általában ilyen helyekre minimum x uf / 1050 os konenzátorokat szoktak tenni.
(#) laszlo raduj válasza eyess hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Ha nem azok akkor rohelyes lesz , mivel a tulaj egy TV-e szerelo es a sajat uzletebol taplalkozik, teehat az altala megjavitott TV-ek sem mukodhetnek sokaig.
(#) eyess válasza laszlo raduj hozzászólására (») Okt 18, 2013 /
 
Relatív dolog ez .Én is hoztam már el kollégától egy alapból processzort , amiről ő váltig állította , hogy jó , aztán még sem volt jó.
Azt pedig , hogy mégis milyeneket vettél , azt meg te látod.
(#) kérdező hozzászólása Okt 19, 2013 /
 
Sziasztok!
Egy Németországi hulladéktelepen kaptam egy SABA 31cm-es tv-t. (Olyan mint a Junoszty, csak több benne az IC, de még a képcső is ugyan olyan, Saba A31 120-W, ami egyezik a Videoton TC 1612 OC 31LK 3B-vel. ) Kifogástalanul működik, de a sorvégnél sötétben áthúzások látszanak, kékes fénnyel a malomkeréknél. Erős ózonszaga van. Mit lehet vele csinálni a kiporoláson kívül? Igaz, itt a páratartalom is sokkal magasabb mint Magyarországon.
Érdekessége, hogy ha be van dugva, akkor fele fűtőfesz rajta van a képcsövön. Bekapcsoláskor azonnal van fény. Még ilyet nem láttam. Nem csökkenti az élettartamot? Persze kihúzva fogom tartogatni. Gyárilag létezett ilyen megoldás? Nagyobb készülékeknél miért nem terjedt el? (Nem látszik rajta utólagos beavatkozás.)
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
(#) balint2005 hozzászólása Okt 20, 2013 /
 
Sziasztok, van egy régi orion ctv025-ös tv-m, ami "meglepő" módon tönkrement, így 20 év után. Bekapcsolás után a led világít, a szokásos minimális alapzaja is megvan a tv-nek csak éppen se kép, se hang, viszont kikapcsoláskor egy fényes fehér pont felvillan egy rövid időre (ezt eddig nem csinálta) A fűtőszál izzik a képcsőben, így gondolom az, és a trafó rendben van. (Bár nem értek hozzá, csak tippeltem ) Égés nyom, púpos kondi nincs benne. Tudna valaki segíteni, hogy egyeltalán merre kellene a problémát keresni?
(#) eyess válasza balint2005 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Első körben a tápegységek kell szemügyre venni .Kimérni , hogy minden feszültség aminek meg kell lennie meg van e. Gyanítom , hogy nincs.
(#) cz350 hozzászólása Okt 20, 2013 /
 
Üdv mindenkinek.Ha tudnátok segiteni egy kis infóval,nagyon megköszönöm.Orion T2836MTX-s tévéről kérdeznék.Egy pc volt rákötve, egy ati9250 videokimenet RCA-val.Takaritáskor ahogy széthúztam a kábeleket,elszállt a tv.Ilyen,van?,Ez normális,vagy csak a véletlen műve hogy ponnt akkor?És Mitől lehet hogy van kép,,mármint rizsa,van menükép,van kék képenyő,van hang,mármint sistergés,a tuner is ugy csinál mintha találna adókat,de az adások és a hangjaik nem jönnek be.Gondoltam elszállt a tuner,de a SCART és RCA bemeneteknél is ugyanez a helyzet,ahogy mondjuk a DVD-t rákötném.Ott sem jön át a műsor..A kérdésem,lehet ez akkor a tuner,vagy ez más?Valamelyik IC? Érdemes ebbe feccölni,,esetleg valami tipp,vagy hogy ez kb mit kóstálna,?Vagy merre kotorásszak?,, (Amúgy még a képe fényes,tökletes volt.meg mondjuk a pc nem földelt dugaljban volt,,panellekás) Köszönettel.
(#) dokidoki válasza cz350 hozzászólására (») Okt 20, 2013 /
 
Helló.
99%, hogy ha kicseréled a dzsungel IC-t akkor minden visszajön úgy mint rég. Valami 56 lábú STV2246/47/48 a típusa. És jobban jársz ha foglalattal teszed a másikat bele, de majd látod, hogy a lábtávolság az kicsi, emlékeim szerint 1,25mm.
Következő: »»   885 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem