Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Ma már olcsóbb, ráadásul több helyen lehet. Meg kell keresni a legjobbat, persze 1db-okért nem nagyon érdemes csináltatni, csak ha nagyon bonyolult.
Sziasztok. Nyomtató vásárlása előtt állok. Nem utolsó sorban nyákok nyomtatásához is használnám. Kérdés hogy a 600*600 dpi elég e mondjuk valami msop tokos IC méretéhez (szerintem igen, de pont ma mondták nekem hogy az elég kevés). Esetleg valami jófélét tudtok ajánlani? Én valamelyik HP laserjet-re gondoltam.
Nyákok nyomtatásához ? Ezt nem értem na mindegy.
Számít igen , hogy mennyit tud dpi ben , de valahol azt is mérlegelni kell ,hogy később lehet , hogy kevés lesz , akkor nem fogod megbánni , hogy miért nem egy olyat vettél ami jobb ? A másik , ami talán a legfontosabb , hogy a fenntartási költsége olcsó legyen úgy , mint alkatrész , vagy toner , vagy utántöltés stb.stb.stb. Valahol meg kell találni a közép utat , hogy milyen is legyen mérlegelve a dolgokat.
Nekem egy Canon LBP6020 van. Ennek is hasonlóak a paraméterei, 130 g-os műnyomóval alkalmi NYÁK okat gyártok. Eddig mindig sikerült vele egy IC 2 lába között 2 vezetőt elvinnem.
És nem mellesleg 6 ezer bele egy toner, amivel elég sokáig bírja. Szerk.: Óvatosan a nyomtatókkal, a modik nem szeretik... A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
Én 600dpi-s nyomtatót használok, e elégedett vagyok vele.
HP1102 Utángyártott toner: Bővebben: Link CE285A toner Én ilyet vennék most. A többi nyomtatóval vigyázni kell, olcsó, de a toner bele nagyon drága, vagy nincs után gyártott.... Ezeket mérlegeld.
Igen, én is pont ezt néztem. Annak idején rengeteg nyákrajzot nyomtattam szintén hp-vel. Csak az mind furatszerelt volt, nagy láb/vonaltávolságokkal. Itthoni nyomtatóm meg 4800*1200dpi-t tudott, ezért is merült fel bennem a kérdés, hogy mire is elég egy 600as
eyess: nyákrajzra gondoltam fotózáshoz
Melyik is az a rajz ? Mert voltak próbálkozások sokféle felbontással , és más más nyomtatókkal is .
Amit rávilágítok a nyákra. Én sima papírra szoktam, azt is levilágítja gond nélkül.
Jó de melyik rajz , mert éppen nem, tudom , hogy melyikről van szó , és melyik milyen felbontással készült stb.
Az lézer, vagy tintasugaras volt?
A tintasugaras más tészta, hiába nagyobb a felbontása, de papiron pl jobban elmosódik, a lézer élesebb, azaz határozottabbak a vonalai. Pl puska nyomtatásra a 600dpi-s lézeremmel olvashatóbb ugyanaz a betűméret, mint ha a tintasugarasomal nyomtatnám Annak a leírása itt: Idézet: „ Up to 1200 x 1200 rendered dpi black when printing from a computer Up to 4800 x 1200 optimized dpi color when printing from a computer and 1200-input dpi”
Olvastam itt a fórumon, hogy évekkel ezelőtt voltak próbálkozások ezüst nitráttal, furat galvanizálás házilagos készítésére.
Van esetleg valakinek ezzel a témával kapcsolatban valami pozitív tapasztalata?
Én is a pantonba szoktam venni, a fényes 135g nekem is nagyon bevált. Laminálás után vízbe téve néhány perc alatt teljesen leválik a nyákról, utána elég csak ujjal addig dörzsölni, amíg a vezetősávok feketébbnek nem látszanak vagy a vékony helyek körül ki nem jött a maradék papír.
Én is 135g -ost használom és tökéletes, csak én még a vizes áztatás után miután le esett a papír, bele dobom pár percre 20%-os ecetbe. Na az aztán teljesen meg eszi a papír maradékot, utánna újjal át dörzsölni.
Köszönöm Nektek is, az ecetes megoldást ki fogom próbálni, mert mindig szöszös marad, nem sikerült még sohasem tökéletesen leszednem a papírt a panelről. Úgy szoktam, hogy miután megszárad a papír a felületén (pár perc), utána lekapargatom valami hegyes eszközzel a maradékot. A HEStore-ban vettem utoljára az A/5-ös méretűt, de azzal az a baj, hogy mindig állítgatni kell a nyomtatót. Azt tudja valaki, hogy az kb. hány grammos?
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2013
A műnyomóról annyit, hogy ha bemegy az ember bármelyik kis nyomdába azzal, hogy hobbi célra kellene egy kupac 115 vagy 135 gr-os műnyomó, biztosan megteszik, hogy összevágnak néhány tucat A4-es méretet. Persze, gondolom ki kell fizetni, de biztosan olcsóbb lesz, mint bármelyik dekorációs vagy grafikai szaküzletben.
Ismerős úgy nézett rám ilyen kérésre a nyomdájában, hogy azóta be sem merek menni. Pedig papír sem lett.
Ha nem használ az ecet, akkor már ketten vagyunk. Mert én ecetezhettem, semmit nem mart le műnyomópapírnál. De azért próbáld meg.
20%-os ecettel kell. A 10%-ossal meg sem mozdul.
Ha rajta marad a papir, akkor mi hibát okoz maratáskor? Mert eddig én elég jól le tudtam áztatni, és nagyon vékony vezetőt nem martam (0.4mm volt a legvékonyabb eddig, de a 0.3mm-es tervben van)
Azok a pöttyök emiatt maradtak: Bővebben: Link
Visszaolvastam, de lehet, nem minden hozzászólást, ami a furatgalvánhoz kapcsolódik, mert amit olvastam, azokban a hozzászólásokban nem találtam meggyőző konkrétumokat. Ezek nekem inkább csak próbálkozásnak tűntek.
Ezüst nitrát ammóniás oldatából redukcióval (pl. cukorrral) ki lehet választani fém ezüstöt. Ez esetleg megtapadhat a furat falán is, amire azután lehetne rezet galvanizálni. Jó lenne tudni, hogy ez az út mennyire járható, kitaposta-e már valaki ezt az ösvényt?
Szia
Itt a leírás, a 2 teáskanál az 20g. Nem vagyok kémiaszakértő, de ha kérdésed van itt tedd fel hátha másnak is hasznos a válasz. Egyébként jónéhány nyákot megcsináltam már ezzel a módszerrel tehát működik.
Köszi!
Ez már meggyőző leírás. Sajna ezt nem találtam meg a keresővel. A formalint régebben lehetett kapni patikákban is, de az Unio rákkeltőnek minősítette és azóta a patikák nem forgalmazzák. Az ezüst nitrátot sem. Azt még sikerült vennem egy vidéki patikában, ahol volt még elfekvőben 3-4gramm. Viszont tudsz-e valamit a formaldehidről? Kell-e hozzá ÁNTSZ papír? Az EDTA-t az Erdey-Gruz féle Vegyszerismeret című könyv éppen csak megemlíti, mint komplexképző szerves vegyületet. Ez valószínűleg a réz szulfát oldatban tartásához kell a magas pH érték mellett. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
Szia
A formaldehidről csak annyit, hogy amikor patikában vettem 100ml-t, az első kérdés az volt: Minek az magának? Egy olyan nézés kíséretében, mintha mérget vagy bombaalkatrészt kértem volna. A József körúti vegyszerboltban meg olyan természetesen adták ki az 1 litert, mintha ásványvizet kértem volna. Náluk nem kell semmilyen papír, egyik alkotóelemhez sem. Ezüst-nitrátot is árulnak ha esetleg elfogyna. Az EDTA a réz oldatban tartásához kell. Nátrium-EDTA-ként kell kérni. Sajnos a vegyszerek vidéki beszerezhetőségéről nincs infom.
Nyákot csináltam DRY fóliával és Octamex lötstoppal.
emmzolee leírása alapján: -Levilágítási idő: 3 perc -Előhívás mosószóda -Öblítés víz -Szárítás 100fok 5 perc -Beégetés UW 30 perc -Beégetés Sütővel 30 perc 140fokon Minden nagyon szép de a forr szemek sötétvörösek lettek. Ez nem baj? Lehet forrasztani? A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |