Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Sprint-Layout NYÁK-tervező
Alkotó fórumtárs Sprint Layout 6 leírása: sp6_alkoto.pdf
Teljes mértékben igazad van, én csak próbálkoztam a felvetett kérdés megoldásával...
A hozzászólás módosítva: Okt 18, 2013
Ez amit készítettél a teleföldben van. Én a zone /területre/ gondolok. Oda miért nem lehet TH kapcsolatot létrehozni? Logikusnak kellene lennie, hogy lehessen ott is olyan kapcsoklatot létrehozni. Sőt, egyszerűbb lenne mint a teleföldnél.
Sziasztok!
Olyat lehet a sprint layout 5.0-ban, hogy NYÁK tervből kapcsolási rajzot? Tudom, hogy ez egy tervező program, de nekem most egy meglévő nyáktervet kéne kapcsolási rajzzá alakítani... Ha valaki tud akkor kérem segítsen! Köszönöm!
Ez nem Termálkapcsolat. Ez egy egyszerű összekötése a zone/terület/ és a teleföldnek. Ennkek sok jelentősége így nincs. Én azért erőltetem a thermálkacsolat létét, mert így ha ilyen módon alakítunk ki forrszem kapcsolatot a fólián, akkor nem folyik rajta szét a forrasztóón. Magyarán, egy kerek szép esztétikus forrasztást kapunk a rézfólián. Mindenki találkozott már paraxisa során elvetemülten csúnya forrasztási pacával..
Szia! Ez csak kézi munkával fog menni. Ennek a programnak éppen az egyszerűségében rejlik a nagyszerűsége. Semmi csicsa, semmi fölösleges fíling. Sasolod a kapcsolási rajzot az egyik szemeddel, másikkal meg elképzeled az alkatrészeket, közben néhány mozdulattal összekötöd őket.
Idézet: „Olyat lehet a sprint layout 5.0-ban, hogy NYÁK tervből kapcsolási rajzot?” Ilyen semmilyen program nem tud, azt neked kell megrajzolni.
Igaz, de nem kisebbítené a program nagyszerűségét az, ha a fejlesztők találnának valami megoldást erre a lehetőségre. Nem vagyok programozó, csak a program használója, de hiányolom ezt a lehetőségét a programnak. Ha ez funkció meg lenne, akkor nem is kellene tovább fejleszteni a programot. Úgy jó, ahogy van.
Kár! Ezek szerint neki kell fognom a munkának
Akkor biztosan ilyenre gondolsz. Zónán belül van a forrpont
És ha nincs bekapcsolva a leleföld opció? Amúgy hogyan készítetted a művet?
Amit a képen látsz, annak semmi köze a teleföld opcióhoz. Véletlenül bekapcsolva hagytam
1/Fogok egy forrszemet 2/Berajzolok négy vezetékdarabot 3/Húzok egy kört, minél vastagabb annál könnyebb folytatni 4/Megrajzolom a zóna körvonalait vonallal 5/Zone opcióval, több részből kitöltöm a zone körvonal és a kör közötti területet. Ha elég vastag a kör, akkor akár két lépésből is sikerülhet. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2013
Kipróbáltam. Működok. Köszi a jó tanácsot.
Sziasztok! Az létezik, hogy ami a Sprint 6 ban lett tervezve, azt a Sprint 5 vers. nem nyítja meg. Köszi.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
Persze. Visszafelé nem lehet.
Csak 5-ben tervezve lehet a 6-ban megnyitni.
Köszi. Akkor érdemes használni a 6 os-t?
Igen, az 5-ös már elég régi és azt nem fogják bővíteni, javítgatni.
A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2013
Ha jól tudom a program 6. verziója ismeri az 5. fájljait, fordítva viszont ez már nem igaz. Egyszóval létezik.
Létezik! Úgy tűnik felfelé nem kompatibilis.
Olyan kérdésem lenne: lehet sprint layout tervbe beilleszteni egy másik elmentett terv, részét, egészét?
a beilleszteni kívánt részt kijelölöd és elmented makróba, ha ez kész megnyitod azt amelyikbe be szeretnéd tenni és a makrók között ( jobb oldali alkatréz lista) ott lesz az elmentett részlet amit aztán beillesztesz.
Másik tervet kompletten a Board>import board from file... menüvel lehet. Ha csak egy részére van szükséged akkor kitörlöd ami nem kell!
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2013
Sziasztok!
Én is használom ezt a progit már évek óta, nagyon megszerettem, most kipróbáltam a 6-ost is, tetszenek az újitások benne, viszont az a problémám, hogy nyomtatáskor a track-ek hajszál vékonyak maradnak, a pad-ek rendben vannak csak a vonalak... Valakinek van valami ötlete mit lehet kezdeni vele, mert így gyakorlatilag használhatatlan a program, megtervezek benne egy nyákot amit aztán csak nézegetek, mert nem tudom kinyomtatni?! Előre is köszönöm!
Frissíteni kell.
Köszi, most működik
Sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy hogyan illetve milyen programmal tudom a kész nyák rajzot PDF dokumentumba menteni, mert még az "alkotó" féle leírásban sem találtam rá utalást.
Segítséget előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |