Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Tedd azt ha kedves az életed
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2013
Az, hogy gázálarc, még nem minden, lehet, hogy semmi.
A gázálarc szűrőbetétek cserélhetők, nem mindegyik alkalmas finom por kiszűrésére. Erre is figyeljünk, mert esetleg feleslegesen izzadunk az álarcban. Én hozzáértő helyen veszem a szűrőbetéteket, és ott mondják, hogy csak melyik -néhány- fajta alkalmas a finom por kiszűréséhez. Van festék anyagokhoz való betétem, ha abban vágom a nyákot, érzem a nyákpor szagát. Ha finomporszűrővel, akkor szagát sem érzem. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013
Én azért nem nagyüzemi termelésben vagyok. Az a heti egy nyák, kint a szabadban levágva nem hiszem, hogy problémás legyen.
Amúgy meg munkavédelmi szakmérnök a második diplomám, úgy kell nekem.
Sziasztok,
Azt szeretném megtudni, hogy lehet e házilag műanyag fóliára nyomatott áramkört előállítani majd laminálni vagy lakkozni a védelem érdekében. Hasonló vagy mondjuk pont ugyan olyan végeredményt szeretnék elérni mint a 80-as 90-es évek autóiban a műszerfal fóliája. Amennyiben ez nem lehetséges házilag akkor tudna valaki javasolni lehetőleg Budapesten olyan céget akik tudnak ilyet gyártani? előre is köszönet
Szerintem házilag reménytelen. Hacsak nem ragasztasz vékony rézfóliát műanyag hordozóra és maratod ki az egyik ismert eljárással.
Pl Náluk próbálkozhatsz. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
A tiffanisok hasznának öntapadós réz fóliát , igaz szerintem csak 1cm körüli szélességű a max. Azt nem tudom ennek a ragasztója mennyire maratásálló.
Sziasztok!
Szeretném megépíteni Ezt a kapcsolást! csak az a problémám,hogy nem tudom mérethelyesen kinyomtatni a nyákrajzot a linken szereplő kép alapján.Tudna segíteni valaki,hogy felrak egy már mérethelyes képet? Próbálkoztam ugyan de már fogyóban van a tónerem és még kellene lamináljak Nagyon köszönöm előre is a segítséget!
Az a baj , hogy ez png be van , és nem pdf be jó lesz úgy is ?
Esetleg azt próbáltad már, hogy azt megkeresed, aki oda azt a rajzot felrakta? A hozzászólásba írtak alapján ő megrajzolta azt a panelt, valószínűleg odaadja szerkeszthető, nyomtatható formátumban is.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013
Természetesen jó lesz,csak a lényeg,hogy ne kelljen méretezgetnem.
Hanem már nyomtatás után mérethelyes legyen,normál esetben megcsinálnám,de sajnos talán annyi tonerem van még,hogy letudom gyártani!
Tessék parancsolj 9x11,3 a helyes mérete.
Nagyon szépen köszönöm a gyorsaságodat és a segítségedet!
Sikeres után építést hozzá.
Első nyákom ilyen lett. A vasalásos technikát választottam, később kipróbálok mást is. Nem lett hibátlan, de majd belejövök.
Hello!
EAGLE 6.5 ben tervezek egy áramkört. Végre a schematic kapcsolás kész lett, most a nyákterven dolgozok, és majd ezt szeretném az ingyens verzióban használható méretben (100 x 80 mm) legyártatni valahol. Tudtok esteleg Budapesten cégeket, akik foglalkoznak nyákgyártással? Furatgalvanizáltan kellene nekem majd, egyelőre 1 rétegben, de ha nem jön össze az 1 rétegben való tervezés, akkor 2 rétegben tuti megvalósítható az áramköröm majd. Meg még tanácsot kérnék hogy furatgalvanizált esetben mekkora furat átmérőt, és körülötte forrasztási kör területet kéne használnom. Érdekelne az is hogy a nyákon milyen huzalvastagság lenne ideális. Az áramkörröl annyit kell tudni, hogy a 230V-os hálózatból méri majd a sinuszos feszültséget, egy kis ellenálláson, és ezt a feszültséget optocsatolóval leválasztja és így lehet mérni az áramkör kimenetén a jelet majd, galvanikusan leválasztva. Az áramkör LM324 műv. erősítőkből áll, és 2db 4N28 optocsatolóból. Tápnak pedig majd 4db sima 9V-os elem kell hozzá. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2013
Szia!
Első két kérdésedre tudok csak választ adni. Elsőre: Gugli(NyÁK gyártás Budapest), vagy itt a témában is van sok leírt gyártó(használd a keresőt). Másodikra: Ha találtál egy neked megfelelő gyártót ő leírja, hogy mik a minimum méretek. Azt kell figyelembe venni. Idézet: „Érdekelne az is hogy a nyákon milyen huzalvastagság lenne ideális.” Erre részleges válaszom: Azt ami ideális. Én általában Eagle-ben a ~0.6 os vezetőszélességet alkalmazom. Kivéve ahol nem lehet(nagy áramok stb.). Idézet: „Furatgalvanizáltan kellene nekem majd, egyelőre 1 rétegben” 1-oldalas panel esetén nincs furatgalván. Idézet: „Meg még tanácsot kérnék hogy furatgalvanizált esetben mekkora furat átmérőt, és körülötte forrasztási kör területet kéne használnom. Érdekelne az is hogy a nyákon milyen huzalvastagság lenne ideális.” Ez furatgalvántól független. Te a végső furatátmérőt adod meg, az a gyártó problémája, hogy mekkora fúróval fúrjon, hogy a galvanizálás után pont a megadottra csökkenjen a furat mérete. A furat körüli gyűrű legkisebb szélességére, ill. a legkisebb vonalvastagságra a gyártónak általában van előírása, ha túl vékony vonalakat szeretnél, akkor előfordulhat, hogy a gyártó extra felárat kér, vagy egy ponton túl azt mondja, hogy olyan vékonyat már nem tud. Persze ha nem pici SMD cuccokat használsz, akkor valószínűtlen, hogy a sarki gyártók minimum méreteivel gondjaid legyenek. A furat körüli gyűrűnél az sem mindegy, hogy 2-oldalas furatgalvános, vagy 1-oldalas (furatgalván nélküli) a panel, ugyanis az a gyűrűvastagság, ami furatgalván mellett még stabil, az furatgalván nélkül (1-oldalas panelnál) már lehet, hogy könnyen leválik forrasztáskor. Sok gyártó azt szokta mondani, hogy a furat körüli gyűrű a furat átmérőjének fele vastagságú legyen minimum (tehát 0.8-as furat esetén 0.4-0.4mm körben a gyűrű, így 1.6mm lesz a forrszem teljes átmérője). Normál IC lábaknak a 0.8mm megfelelő, nagyon vékony lábú alkatrészeknek talán sok is (legfeljebb kicsit lötyög majd forrasztás előtt), a vaskosabb alkatrészekhez (pl. TO220-as tokok, csatlakozók) viszont nagyobb luk fog kelleni. Hogy pontosan mekkora, azt az adatlapból meg lehet tudni (vagy tolómérővel meg kell mérni). A valós max. méretre 0.15-0.2mm-t érdemes ráhagyni.
Nagyon szemléletes hozzászólás, még öreg rókáknak is hasznára válhat
Elkészült neked ez a rajz remélem , így már jó lesz.Mérethelyesen pdf be .Csak simán nyomtasd ki nem kell semmit állítani.Megcsináltam negatívba is hátha neked , vagy valakinek esetleg , így kellesz . Jó építést kívánok hozzá.
Sziasztok! Hoztam 3%-os Hidrogén-peroxidot. Milyen arányban keverjem 25%-os sósavval?
Nem 30 csak 3%. Ha töményen keverem mindkettőt, és még fel is melegítem, akkor talán jó lesz?
Folyadék, de próbáltam melegíteni is. kb. fele-fele kevertem, egy kicsit marni kezdte a széleit, de hamarabb lejött az alkoholos tollas rajzolat, mint a réz. Így semmire se jó.
Esetleg próbáljak még tenni bele valamit?
Kár próbálkoznod bármivel ha nem elég tömény a peroxid nem fog megindulni a "reakció" Ha a híg peroxidból többet használsz csak hígítod az elegyet . Próbálj meg 30% os peroxidot venni .
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |