Fórum témák
» Több friss téma |
Gondolom lehúzott magnetron-vezetékek mellett mértél.
De, úgy kell, mert így nem mérsz bele más alkatrészt.
Annak tűnik. Van a közeledben másik mikró?
Szerezzél egyet vagy kettőt. Sok pénzt ne költsél magnetronra, mert akkor inkább vegyél új készüléket.
Azért kérdeztem, hogy lehet-e javítani, vagy csak cserélni, és ha csak cserélni, akkor milyet kell venni helyette, mert nem tudok szerezni másikat, max. postán valakitől.
Üdv!
Minden mérést csakis áramtalanított és az alkatrészekről lehúzott sarukkal szabad végezni ellenkező esetben a mérést a további részegységek meghamisítják.. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2013
Javítani nem lehet. Egy másik beszerzése pedig annyiba kerül, mint egy új mikró.
Olvastam valami áteresztő kondenzátor cseréről.
Ott néztem. Lecsíptem, de így már nincs ellenállás a kivezetések közt, csak az alsó, és a fémlemez közt 28 ohm és a kivezetések közt kb. 0,5 nF-ot mértem. De akkor ha jól gondolom, nem ez, vagy nem csak ez rossz. De azt se tudom, hogy kéne ezt kiszedni, cserélni, ha rossz. Fűrésszel? És milyen kondenzátorral lehet helyettesíteni?
Hali!
Hogy lehet azt kimérni,hogy a trafón át megy e aminek át kell menni? A trafóba bemegy a 230V, de hogy ki jön e valami azt nem tudom. Köszönöm!
Szia!
Ellenállásméréssel eldöntheted a trafó jóságát.
Ezt én is gondoltam, de milyen értéket kell mérni? A képen látható magnetronról lehúzott két vezeték vég között nullát/drótot mérek. Van még a harmadik, amely a biztin keresztül a kondira megy, ott mit kell mérni?
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2013
Neked is mutatom a mikró kapcsolását: Bővebben: Link. Holnap megmérem a szekunder tekercs ellenállását és referálok. De itt is úgy van, hogy ha zárlatos, akkor azt füstfelhővel honorálja. A szakadás meg ugye egyértelműen mérhető.
Megmértem és az én példányomnál 166 ohm-os a szekunder tekercs.
Köszi, akkor ami nálam van az összeolvadt, látszik is rajta kissé, hogy valami történt vele. Ezt akár hogy mérem, 0. Egyébként ezek a trafók mennyire kompatibilisek?
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Eléggé kompatibilisek. A nagyfeszültségű oldal egyik tekercskivezetése a trafó testére van kötve, és ez nehogy hamis mérést okozzon!
Amit küldtem képet, jól látszik, hogy a magnetronról lehúztam a két vezetéket. Itt mérted a 166 ohm ot?
Amit küldtem mikrórajz, abból mit szűrsz le? A trafótest (készüléktest) és a nagyfeszültségű kivezetés között mérj ellenállást. A nagyfeszültségű kivezetés a kondenzátorra csatlakozik a nagyfeszültségű biztosítékon keresztül.
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2013
Szia!Van a trafó mellett egy Nagyáramú Dióda,ami a Kondi,és a trafó között van!Valószinű zárlatos4sok ilyennel találkoztammár!
Hali!
Azon a ponton, amit beszéltünk, ill. Te 166 ohm ot mértél, én itt 266 ohm ot mérek. Van nálam egy másik trafó is, azon 240 ohm ot mérek. Egyébként, mikor bekapcsolom a készüléket, teljesen az a jelenség, mint ha jól működne. Szakaszos melegítésnél hallani a megszokott hangot, ahogy beindul, ill. kikapcsol a magnetron, de melegíteni nem akar. ???
Nagyfeszültségű biztosíték, dióda, kondenzátor, magnetron. Ezek lehetnek rosszak. Egy mikró szerencsére egyszerű, mint egy fagolyó
Csupán azért próbálkozok egy kis segítséget kérni valakitől, mert azok a dolgok amiket felsoroltál, bár milyen mosolygós, szinte minden ki van zárva. Minden ki van cserélve. A magnetron átrakva másik mikróba működik. Köszi, fel adom! Kidobós!
Még az is lehet, hogy valamit elkötöttél a cserélgetések során. Ilyen mindenkivel előfordulhat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |