Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   68 / 117
(#) Chipmunk1960 válasza V1rusH hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

Szia, Chip-et ott használnak, ahol egyben van a kazettában minden. HP, Samsung... Ahol csak egy festéktartály van, ott általában a keverőszárra tesznek jeladót, a opto, vagy reed relével adja át a "kifigyott" jelet. Párat már megtöltöttem, /valahol elrejtve meg fogod találni a gyári töltő helyét/, de mikor bejöttek a chippek, már nem érte meg olyan drágán adták. Persze azóta biztosan változott már. Most egy Epson tintásom van, persze már az is chipes. Sikerült olyan utángyártottat szereznem hozzá amelyben resetelhető a chip. Sokszor volt, hogy kiirta: " Cartridge is not recognized! " vagyis elfelejtette. Ahogy utánnaolvastam, az Epson lecserélte a firmware-t a nyomtatóban, /biztos rájött, hogy nem fogy eléggé a drága tintája/, s betett egy védelmet. Azóta is kiirja néha, de csak resetelek s már nyomtathatok is tovább, nem kell a fél vagy 3/4 kazettát kidobni.
(#) Pyte válasza V1rusH hozzászólására (») Okt 26, 2013 /

A képen bal oldalt van az a mélyedés ott kell lennie a chipnek, azt is eltudom képzelni, hogy ez még az első toner amin nincs chip. Az első festék betételekor indul a szàmláló ami lehet 500-1000 oldal ig. Utána kell bele a chipes toner. Meglehet tölteni simán. Azét írtam, hogy chippel megkéne nézni mit tesz a nyomtató.
(#) V1rusH válasza Chipmunk1960 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Én nem vadáazgattam, egyszerűen megskalpoltam a kazettát. A ragasztásnál szétvágtam, és felcsiszoltam. Tervben van a festékpor beszerzse...

Pyte: annyira nem foglalkozam vele, hogy megkarcoljam kicsit, nem-e benne van a csip. A mélyedés mélységét tekintve, ha lenne benne csip (közel) síkban lenne a mélyedés szélével. Szerintem ezen nincs.
(#) Pyte hozzászólása Okt 29, 2013 /

Valakinek nem lenne bontott Lexmark E-210 fixálója?
(#) lobo67 hozzászólása Okt 30, 2013 /

Sziasztok!
Elnézést, ha volt már ilyen kérdés, de nem olvastam végig az egész folyamot.
Egy HP LaserJet 5 nyomtatóval az a probléma, hogy a nyomat jobb oldalán egy kb 6-7 mm-es függőleges sávban az előző sorok tartalma jelenik meg halványan, és itt mintha a papír is meg lenne nyomva.
Egy másik gond egy színes HP 2600-as nyomtatóval, hogy feketét tökéletesen nyomtat, de a színei nagyon fakók, halványak az eredeti tonerrel is, meg utángyártottal is.
Köszi
(#) tranzisztor válasza lobo67 hozzászólására (») Okt 30, 2013 / 1

HP LaserJet 5 nyomtató fényhenger törlőlamella hiba.
HP 2600-as nyomtató a lézer egység optikája koszos.
Sok sikert!
(#) lobo67 válasza tranzisztor hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Köszi szépen, a hét végén kipróbálom.
(#) V1rusH válasza Pyte hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

megtaláltam a csippet! Trükkös módon nem a kazettára volt ragasztva, hanem a tartó bölcső alatt, a nyomtatóba ragasztva!
Tehát akkor most már egyre biztosabb, hogy a csip "járt" le.
Azonban nem tudom most hogy melyik csippet vegyem meg, mert kétfélét találtam. Az egyik olyan, mint mit én találtam a nyomtatóban, a másik mint egy mini ram...
Mellékelem a képet a talált és a vele megegyező új csippről, és a másikról.

A másik kérdésem az volna, hogy az elindított nyomtatásokat, avagy lapokat mérettől függetlenül számolja? Ha kisebb lapokra nyomtatatok, A4 helyett A6-ra, akkor is ugyan annyi oldalt tudok nyomtatni?
Mint sokan itt, nyák minta nyomtatására kellene, ami kevesebb tintát eszik mint egy teli A4-es oldal. (Bár ez minta függő)
(#) Gabó válasza V1rusH hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Az első kép az olyan mint a normál chip a toneren, az alsó meg mint a lopásgátló a termékeken. Nekem HP nyomtatóm van, és ha leszedem a chipet (olyan van rajta mint az első képen) akkor annyit ír ki, hogy nem detektálható toner, de nyomtat rendesen. Próbáltad chip nélkül?
(#) V1rusH válasza Gabó hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Nem próbáltam még, mert a kazetta szét van szedve, festék kellene bele, de még nem tudtam venni.
(#) Pyte válasza V1rusH hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

Ami a második és a harmadik képen látszik olyan kell rá az 100% Azt viszont nem tudom, hogy számolja az oldalt, van olyan ami pixeleket számol van olyan ami a rendes kinyomtatott oldalt nézni .. Nem tudom
Becsapós mert a gyártók 5%-os telítettségre adják meg a toner kapacitását.
(#) tranzisztor válasza V1rusH hozzászólására (») Okt 30, 2013 /

A nyomtatót meg lehet guberálni ! Itt van a megldás nálam többször bevált :
Reszet
Sok sikert!
(#) V1rusH hozzászólása Okt 30, 2013 /

Módosítottam volna a hsz-em, de kifutottam az időből, és nem ment át...

Tuti az való hozzá, mert elhelyezkedésileg ott van ahol a kazettán van a helye, csak máshova volt ragasztva. Ha lopás gátló lenne, nem ennyire eldugott helyen lett volna... Na meg a gugli is dobott találatot ilyenre, onnan a második kép is...

tranzisztor: megnéztem a videót (félig, mert a lényeg a közepén van) de sajna HD-t nem tudok nézni, így csak találomra tudom eldönteni mi mivel van összekötve.
Az tiszta, hogy a piros és fehér vezetékre van ráforrasztva átkötés, de az hova megy, nem tudom kinézni, mert egybeolvad.
Az a fekete vezetékre köt, vagy máshova van kötve. Írd már le légyszíves az áthidalás módját!
(#) Chipmunk1960 hozzászólása Okt 31, 2013 /

Szia, Nagyon jó, tetszik hiába, "Tudnak ezek az Oroszok!" Én úgy látom 3 vezeték megy a számlálóra, fekete, /föld/ piros/táp/, fehér/jel/ . Gondolom én. Ha jól látom a fehér simán össze van kötve a jelvezetékkel. Ha valakinek jobb a szeme, javítson ki. Udv: Mike
(#) tranzisztor válasza V1rusH hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Hello!
Nem részletezem, a fehér meg a fekete szálat kell összekötni!
Sok sikert!
(#) V1rusH válasza tranzisztor hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

Ettől mi kellene részletesebben?! Nem azt kértem, hogy írd le onnan, hogy előveszem a nyomtatót, kiveszem a... Csak nem tudtam kivenni a videóból pontosan mi hova van kötve, találomra meg nem akartam nekiugrani. Ennyit kértem csak, hogy írd le, mit mivel kössek össze...
Köszönöm, remélem beválik!
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
(#) Ricsi89 hozzászólása Okt 31, 2013 /

Sziasztok!
Nincs valakinek elfekvőben Lexmark E120-as nyomtatóhoz hibás fényhenger egysége? Abból is inkább a fényhenger mögött lévő gumi henger kellene. Az enyém valahogy tönkrement, tiszta rücskös a felülete, így a nyomtatás is tiszta foltos.
(#) tranzisztor válasza V1rusH hozzászólására (») Okt 31, 2013 /

A reszletek alatt ennek az RFID rendszernek a teljes leirására gondoltam!
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2013
(#) V1rusH válasza tranzisztor hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Nos erről még hallani sem hallottam, de felkeltette az érdeklődésemet. De utána olvasok!
(#) V1rusH hozzászólása Nov 1, 2013 /

Utánna is olvastam! Ennyi részlet épp elég is volt, hogy értsem mi lényege van. Köszönöm, duplán segítettél!
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) Pyte válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Talán nekem van egy, holnap megnézem.
(#) lobo67 válasza tranzisztor hozzászólására (») Nov 15, 2013 /

Köszönöm a segítséget, az arány 1:1 (ami szerintem nem rossz).
A LJ5 baja nem a törlőlamella volt, hanem az OPC dob volt kopott az egyik szélén. Sikerült kicserélnem, jó lett.
A CLJ 2600 talált, nem volt egyszerű szétszedni, de valóban poros volt benne 2 tükör, tisztítás után tökéletes. Mondjuk kimaradt belőle 4 csavar, de még 1-2 javítás, és összerakok a maradékokból még egy nyomtatót...
Még egyszer köszönet!
(#) spgabor hozzászólása Nov 19, 2013 /

Sziasztok!

HP 2840-es nyomtatóval kapcsolatban van egy problémám. Pontosan a scannerrel. Bekapcsolás után gyakran "scanner error 5" hibaüzenet jelenik meg és kattog. Scanner végállásban húzza az olvasó fejet, de ezt nem érzékeli, ezért próbálja tovább húzni, a kattogás ennek eredménye.
Böngésztem sokat a neten, hogy milyen megoldások vannak erre, de a különböző forumokon/youtube-on a kommentek alapján egyik sem 100%-os:
- volt aki simán szétszedte és odébb tolta a fejet? ez nem tudom, mennyire egészséges a nyomtató elektronikának (kalibrálni kell utána?)
- volt aki a tükör tisztításra esküdött (kalibrálni kell utána?)
- volt aki teljes lapolvasó cserét javasolt (ár és alkatrészhiány miatt nem a legjobb megoldás)

Volt esetleg tapasztalatotok a problémával kapcsolatban? Van valamilyen megoldás az egység cserén kívül?

Előre is köszi és üdv:
spgabor
(#) bbb válasza spgabor hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Nézd meg, hátha van hozzá firmware frissítés. HP nyomtató hasonló gonddal járt nálunk és a gépre feltelepített full csomag összedugás után azonnal írta a fw hibát és már frissítette is, amitől megjavult a masina.
(#) Pyte válasza spgabor hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Azért ugrál, mert nem tudja megmérni a fény mennyiséget ki kell pucolni és jó lesz leveszed az üveget valószínűleg le kell venni az egész szkenner részt. Utána ki veszed az egész szkenner fejet, ki kell venni a ccfl csövet is óvatosan megpucolni ablak tisztívóval azt a műanyag fehér házat is amiben benne van a cső.
Még mielőtt vissza teszed a csövet a műanyaggal együtt az összes tükröt is le kell tisztítani vigyázz mert nagyon sérülékeny meg ne karcolódon mert a másolaton lesz egy csík végig.
Aztán minden vissza a helyére, legutolsó lépés az üveg alján van egy fehér csík azt is meg kell tisztítani és ha minden oké akkor jónak kell lennie.
Nekem ez bevált már elég sok gépnél.
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) kaqkk hozzászólása Nov 19, 2013 /

HP2100 nyomim van az eredeti toner tönkrement ezért vettem bele egy utángyártottat, azóta minden beállításban nagyon halványan nyomtat (fóliára). Papíron nem annyira látszik de ott sem az igazi. Lehet valamit "ártani neki" vagy csak az eredeti toner a megoldás?
(#) spgabor válasza Pyte hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Szia!

Köszi!
Az Error 6 kód mit jelent? Mert találkoztam ezzel is, viszont erre nem nagyon ír neten senki semmit.

Üdv:spgabor
(#) Gabó válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Sajnos, nekem is ugyan ilyen az utángyártott. A por minősége miatt ilyen.
(#) kaqkk válasza Gabó hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Ha ujratöltetem megjavulhat??
(#) Gabó válasza kaqkk hozzászólására (») Nov 19, 2013 /

Ha jó minőségű porral tölteted, nagy esély van rá. (Nekem is van utángyártott, és abba a por miatt fakó, halvány a nyomat, OPC henger csere se segített, ezért írom a port.) De ha a régibe még az OPC henger jó, megpróbálhatod a cserét is.
Következő: »»   68 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem