Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Szia !
Találtam neked valamit... Remélem ez segít... Creating Your Own Models for Use With Proteus VSM Topic: Creating Proteus Models Én csak beleolvasgattam, de ha neked már nagyon megy a dolog megoszthatnád velünk is érthetően a lényeget, biztosan sokan örülnének neki !
sajna mg én is kezdő vagyok...
![]()
Mindenki úgy kezdi/kezdte.... a tanulás sokat segíthet.
Azt sajnálom a legjobban, hogy nincs benne nixie cső. Sajnos sem idegzetem, sem időm nincs, pedig nem lehet olyan nehéz megszerkeszteni, mint új alkatrészt.
Nekem van nixie cső benne. 7.7 SP2 (Build 9089)
7.10 és nincs. Vagy csak nem lelem. Milyen néven rejtik?
Az enyémben is van (bár lehet, hogy ez utólag került bele az új könyvtárak telepítésével), csatoltam a könyvtárat. A csomag tartalmát másold a Proteus Library mappájába és akkor elvileg megjelenik a komponens listában.
Aki nem használja a keresőt, magára vessen. Megyek vetni...!
![]()
Na kérem! Van olyan cső is ami nem 7szegmensesként működik? Amit találtam, nem tudom meghajtani számjegyenként(!) a 74141-el...
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013
Sziasztok.
Most ismerkedem a proteus programmal, azon belül is a NYÁK tervezővel. Abban kérném segítségeteket,h hogyan tudnék létrehozni egy smd relét- A könyvtárban csak alap relékből van választék, de sajna smd kivitel nincs, mert akkor azt módosítva szerintem meg tudtam volna csinálni. Ha valaki tudna ajánlaniitt a fórumon belül egy linket, megköszönném. El kezdetem olvasni ezt az elejéről, de eddig nem találtam benne ilyen leírást- Erről lenne szó- FTR-P6 Köszönöm a segítséget.
Köszi, hozzálátok....
Simpi!
A enyémre nem van megoldás? ![]()
Ennyi. Ez így normálisan nem használható. Azon filóztam, hogy szétbontom és leegyszerűsítem. Csak hát se időm, se kedvem nincs...
Ha máshogy nem, kalapáccsal...
![]()
Igen, már teszteltem és sajna nem működik. A töklámpásom tele van!
![]()
Egy normális nixie modell, az hiányzik...
Nekem vannak ilyenjeim... Hátha segít.
Még lemaradt valami 170V-os... A típusok: Nixealpha B5971 DEV_optical Nixealpha B5971 LED_optical Nixealpha B7971 DEV_optical Nixealpha B7971 LED_optical Nixealpha B8971 DEV_optical Nixealpha B8971 LED_optical Nixealpha-ZM1350 DEV-optical nixie tube 170V A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2013
Sziasztok! Proteus 8. Mikrokontroller szimulációban a soronkénti léptetés nem működik. F10-es billentyű van hozzárendelve, ezzel sem. Mi lehet a probléma?
Van egy kész kapcsolási rajzom az ISIS-hez, viszont generic kondenzátorokat és ellenállásokat használtam. Hogyan tudnám változtatni az ellenállások és kondenzátorok PCB méretét egyszerűen? 2.54 mm kellene egységesen, hogy ARES-ben megfelelő nyákot tudjak tervezni hozzá.
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy csatlakozó pontokat hogyan tudnék beletenni a kapcsolásba, illetve a nyáktervbe (tüskéket tennék a valóságban)?
A második kérdésedre biztosan tudom a választ: használd a PIN-single pin terminal nevű alkatrészt. (Ha szimulálnál, vedd ki belőle, mert megakad(hat))
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2013
Köszi, próbapanelon össze van rakva, úgyhogy szimulálnom nem kell, csak túl sok alkatrész van, és tisztességes nyákot nem bírnék összerakni úgy, hogy nem a kapcsolási rajz alapján lehet az alkatrészeket lerakni (Sprint Layout).
Közben megtaláltam, hogy hogyan lehet egyéni alkatrészt csinálni. Ezzel kapcsolatos új kérdésem az, hogy alkatész típust hogyan lehet lecserélni egyszerűen, lehetőleg a kapcsolásban az összes adott értékű, típusút. Mint a szövegszerkesztőben a csere.
Üdv!
A héten kezdtem el ismerkedni a Proteussal. Mint minden kezdő, hamar gondokba is ütköztem, amiknek a többségét meg is tudtam oldani egy kis "googlizással". Ám vannak gondok amikre nem jutok dűlőre. 1. - ha AVR szimulációt futtatok, az megy gond nélkül, de ha leállítom, akkor a proteus összeomlik 2. - egy AVR szimulációban a kódom, amit még WinAVR-ben írtam és ki is próbáltam egy próbapanelben szépen lefutott a próbapanelen is, sőt még a szimulációban is lement... pár módosítás előtt.
jelenleg a kód az SPIWR while-ban fagy le, de nem értem , hogy miért... Mi lehet itt a baj? A Simulation Log-ban egy hibát kapok: "Simulation not running in real time due to to excessive CPU load." Ezt hogyan lehetne orvosolni? Amit megpróbáltam: Az AVR XTAL1 pinre egy 10kHz-es külső órajelet raktam, de ez sem segített. Szimuláció: Egy ATMEGA8535-el SPI-n keresztül vezérelnék 4db MCP23S17-et. Mind a 4 IC Chip Select lába a PINB1-re van kötve és az első beállítással bekapcsolom a HAEN-bitet (kód 65. sora). A következő sorban meg csak az egyik ICt használnám. kód:
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2013
Dobd fel a progit meg a DNS fájlt, azzal többre megyünk.
DNS filet nem találtam, de minden más a RARban van.
Teljesen tanácstalan lettem.
A fent említett hiba alatt az SPI while ciklusa lefutott 21x. Aztán a main while(1)-ban már nem futott le. Még SCK órajelent sem kaptam. Azóta beraktam a szimulátorba egy SPI debugger-t. Így már lefutott... valami. A kódon végeztem egy kis módosítást, hogy jobban követhessem mit is csinál frame-by-frame szimuláció alatt. A fenti kód 75. sorában az MCPWR-ot "kibontottam". Miután kibontottam ez lett belőle:
A frame-by-frame szimuláció során azt tapasztaltam, hogy a while(1)ben az új kód felét simán kihagyta. Csak a PORTB ^= (1<<PINB0); adat ^= 0xFF; futott le. Ismét módosítottam ezt-azt(bocsi de túl sok mindennel próbálkozom, hogy mindet leírjam) és most már egyáltalán nem fut le 1 sor sem. Itt vannak az új file-ok.
Ha a proteus összeomlik, akkor ott nem a forrásoddal, hanem a proteussal van a baj.
Nálam a 8.0 sp1 frissítése volt instabil, de a frissítés nélküli 8.0 stabilan megy.
Nem tudom használ, vagy sem tüzfalat, de nekem pl a Outpost tüzfal miatt omlott össze a program random.
Sziasztok! Proteus 8. Mikrokontroller szimulációban a soronkénti léptetés nem működik. F10-es billentyű van hozzárendelve, ezzel sem. Mi lehet a probléma? Senki nem tud válaszolni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |