Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   51 / 82
(#) pucuka válasza Robid hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Akkor valószínűleg elég lesz némi magasítás, a fa fölé. Ha lombhullató, akkor lehet, hogy elég lesz tavaszra megoldanod.
(#) Robid válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Ezt az antennát választottam hozzá.Bővebben: Link
(#) pucuka válasza Robid hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Nem biztos jó választás volt, az adó nincs túl messze, a térerő sem kicsi, a szélessávú erősítő több gondot okozhat, mint amennyit megold. Ki kellene próbálni erősítő nélkülivel is.
(#) Robid válasza pucuka hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Mivel úgyis fel kell mennem, magasabra szerelni, teszek egy próbát erősítő nélkül is.
Mindenkinek köszönöm a segítséget!
(#) bihari laci hozzászólása Nov 1, 2013 /

Sziasztok ,azt szeretném meg kérdezni ,hogy az rtl ,tv2 -töt lehet e fogni Nyirbátor környéken?.
A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2013
(#) zolika60 hozzászólása Nov 1, 2013 /

Sziasztok! Most, hogy megszűnt az analóg adás, a szomszédban is megkértek, hogy állítsam be, az Orion DVBT-800 típusú vevőjüket. Addig eljutottam vele, hogy betette a vehető csatornákat. A listából kivettem a fizetősöket. Viszont arra nem jöttem rá, hogyan lehetne az adások sorszámát (programhely számát) megváltoztatni. A használati utasítás nem ír róla semmit. A másik gondom vele, hogy két TV-hez két ilyen készüléket használnak és az egyiknél kikapcsolja az antenna erősség menüpontot minden kikapcsolásnál és így bekapcsolás után a menüben kell visszakapcsolni, ami egy 89 éves néninek megoldhatatlan feladat. Nem tudom hogyan lehetne a beállítást véglegesíteni. A használati utasítás erről sem ír semmit. Sőt ezt a funkciót meg sem említi, egy fél óra kínlódás után jöttem rá miért nem vesz semmit.
(#) Ge Lee válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Ennél ez típus (gondolom szoftver) hiba, az antennacsatlakozó 5V-ja minden bekapcsolás után hiányozni fog, kézzel kell bekapcsolni. Ami még ennél is szebb, hogy a feliratot sem lehet kikapcsolni rajta csak ideiglenesen. Tehát csatornát váltasz, és újra kirakja a feliratot, tehát minden csatornaváltás után kézzel ki kell kapcsolni.
A beállított adók sorszámán nem tudsz változtatni (nem is kell, úgy is sorban lépteti) ez beállítás függő, a menü beállítása szerint rakja sorba. A csatornákat persze lehet szabadon tologatni, rendezgetni. Viszont egy áramszünet esetén ezt is elfelejti , tehát kikapcsolni is csak úgy szabad, hogy kikapcsolod a távirányítóval a box-ot. Ha csak lenyomod az elosztó kapcsolóját, akkor rendezheted újra.
Az olcsóbb kategóriában a Strong-on és az Alcor-on kívül mást nem szabad megvenni, bár a Strong-ból amiket mostanában árulnak már szintén szoftverhibás.
(#) Mengyán válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Az olcsóbb kategóriában a Strong-on és az Alcor-on kívül mást nem szabad megvenni
Hozzátenném még a Wayteq-et. Van több is, eddig nagyon meg vagyunk elégedve vele, annak ellenére is, hogy az egyik firmware frissítést pont a mi készülékünk miatt adták ki (vagy mert túl sok került vissza hozzájuk azonos hibával).
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

A beprogramozott adások sorrendjét biztosan lehet változtatni, mert azt nekem is sikerült. Az antennát, meg a kettő közül csak az egyik kapcsolja ki.
(#) Ricsi89 válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Persze lehet, Fehérgyarmat felé kell állítani az antennát. A 38-as csatornán(610MHz) és az 58-as csatornán(770MHz) van a két MUX.
(#) bihari laci válasza Ricsi89 hozzászólására (») Nov 1, 2013 /

Köszi ,holnap ki probálom, a többi az megyen jol.
(#) bihari laci válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Sziasztok ,nekem a 38 csatornán semmi nem jön be ,lehet hogy gyenge a telyesitmény azért ,ha nagyon el forditom akko ,nem megy az 58 csatorna csak ,az lcd tv-vel probáltam ,mi lehet tenni?.Kb 80 km-re lakom az adotol.
(#) Ricsi89 válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

A gond ott lesz, hogy míg az A mux-ot 85kW-al, addig a C mux-ot 15kW-al sugározzák. Tokaj felé még meg lehetne próbálni, igaz az messzebb van, de ott kb ugyanolyan teljesítménnyel sugározzák mindkét mux-ot. A 63 és 68-as csatornán van a két mux.
(#) gaben62 válasza Robid hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Ez egy nagy nyereségű UHF antenna, jónak kell lennie, még 60-70Km távolságból jövő adókhoz is.
Valami más gond lesz ott, lehet hogy a koax. nem megfelelő, vagy a beltéri hibádzik.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2013
(#) Robid válasza gaben62 hozzászólására (») Nov 2, 2013 /

Szia! Azóta rendben van, magasabra tettem az antennát,eddig hibátlan a vétel, mondjuk még az időjárás is kedvező, de bízom benne hogy nézhető marad rossz idő esetén is.
(#) Kari55 hozzászólása Nov 3, 2013 /

Nálunk most éppen esik az eső, és teljesen bekockásodik az adás!
Nem is azt írja,hogy nincs jel, hanem "A szolgáltatás nem elérhető"
Ezért kellett átállni?
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2013
(#) kameleon2 válasza Kari55 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Pontosan ezen van kiakadva 78 éves édesapám. Elnézést a modiktól, autentikus idézet:
Idézet:
„Hogy a rosseb ette volna meg azt, aki kitalálta ezt a digitális átállást! Azelőtt ha rossz volt a vétel, kicsit behangyásodott, de nézhető volt a műsor. Most egyszerűen nincs semmi csak feketeség. Mire megjönnne a jel, kezdődik a reklám.....”
a pontok után következő részt már nem idézném.
Ehhez csak annyit tennék hozzá, hogy az EU- teljesítménycsökkentés csak még egy adag olaj a tűzre. Azelőtt olyan technológiát nem illett használni, ami nem volt kellően tesztelve hazai viszonyok között. Főleg nem úgy, hogy a régi rendszert fullra szétverték.
(#) Szpisti hozzászólása Nov 3, 2013 /

Látom mások is bosszankodnak a digitális sugárzás vétele miatt.
Mifelénk is amíg tiszta az idő, semmi gond, de pl. a mai felhősödés a lakásban található 4 különböző beltéri egyike sem volt hajlandó vagy fél óráig jelet adni.
Ha esetleg jár itt szombathelyi kollega, érdekelne melyik adóra irányította az itt elérhetőek közül az antennáját. Persze ez még városon belül is eltérhet, mert az innen kb. 7 km-re levő (város túlsó vége) toronyi adó 17 kW-ja nem volt értékelhető jellel fogható mikor szereltem. Most Kabhegyet nézem, de a felhősödés keményen be tud inteni ezen a távolságon.
Nem tudom Vasvár a 80kW-jával jobb lenne-e mint Kabhegy 100kW-al, mert ugyan közelebb van, de nem tudom a domborzat is mellette szólna-e?
Már a múlt évben is bosszantott mikor jöttek a hófelhők, nem szeretném az idén is ugyanezt.
Csak úgy tekerészni nem szeretném az árbocot, mert az antenna kint van 6m-en a padlásszint felett, és ezen az árbocon van a mikrós netem antennája is.
(#) kameleon2 válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Én csak azt nem értem...... Miért erőltetjük a műholdas és minél magasabb frekvenciájú műsorszórást, ha az égen továbbra is lesznek felhők. Márpedig azok - lesznek.... Egyszerűen a hullámok terjedési tulajdonságaiból adódik, hogy ez - szamárság. Az URH még elment, mert legalább a sztratoszférából visszaverődött valami. Az O.K., hogy digitális a jelfeldolgozás, de miért nem üvegszál akkor már, ha kell az a baromi nagy sávszélesség? Miért nem IPTV? Nálunk kitűnően hasít.
(#) kameleon2 válasza (») Nov 3, 2013 /

Kedves druszám! Arra azért kíváncsi lennék, bárkinek itt a fórumon van-e valamilyen betonbiztos megoldása a földfelszíni digitális adók vételére, netán... akár 2-3 készülékre - mert ugye ez már elég sok helyen alap... Eddig olyan megoldást én nem találtam, ami emberközeli lett volna - netán pénztárca közeli is. Kivéve.... a kici occó Androidos onlineTV megoldást - de az ugye nem igazán földfelszíni.... Az ugyanis nem igazán vonzó, hogy több TV-re több előfizetést is fizessen az ember - éppen elég a többi csekket kifizetgetni. Főként, ha az "ingyen" fogható adók színvonalát és reklám telítettségét is figyelembe veszem.. Bármilyen ötletre vevő vagyok, mert apám lassan agyonüt, ha nem találok neki stabil megoldást. Pedig igen nagy nyereségű antennát vettünk (kb. egy fél TV ára!) mégis vacak a vétel Biatorbágyon.
(#) kadarist válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Nekem van: keresd meg a legjobb térerejű adót, szerez be jó antennát vagy antennákat, kábeleket és élvezd a HD-minőségű műsorokat!
Itt a környezetemben nincs gond a vétellel.
(#) tiva77 válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

szia!

Igaz nem Szombathelyen hanem Söptén vagyok. Itt Kab-hegy felé irányítom az antennákat és eddig még nem volt panasz.
(#) Szpisti válasza tiva77 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Köszi!
Ezek szerint Neked is onnan a legjobb a vétel. Érdekes most meg teljesen stabil a kép mindenhol - kiderült az ég?
(#) kadarist válasza Szpisti hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Ha csak esőben rossz a vétel, akkor lehet beázás is a hiba oka.
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Egy átmeneti korban vagyunk. 30-40 éve sem lehetett minden TV-vel szines képeket nézni, söt a régi TV-khez szines konvertor sem volt, legfeljebb szines film, amit a képernyöre kellett ragasztani.
Ma könnyebb a helyzet, met veszel kispénzért egy dobozkát és akár a 30 éves TV-d is továbbra is mutat valamilyen képet ( ha nem is mindig, de ez majd idövel megjavul).
Sajnos ezt ki kell birni mint a gyerekbetegségek többségét. ( vagy be kell ruházni.)
(#) Ge Lee válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Mindegyik boxon van jelerősség és minőség kijelzés, vagy legalább az egyik. Ne firtassuk hogy ez mennyire jó vagy sem, de ha azok 100%-100%-on állnak, akkor biztos hogy nem lesz gond a vétellel rossz időben sem. Hiába nagy és drága a felszerelt antenna, ha csak 60-70%-os jelszintet produkál vele a vevő, sosem lesz jó, más megoldást kell keresni.
Nálam a box egy erősítős lepkével 100/100-at produkál, pedig nincs is kitéve az antenna a tetőre.

Az mondjuk tény, hogy amit hazánkban most produkálnak műsorszórás gyanánt, az szégyen. Ráfordítom a magyar adótoronyra az antennát, és a box meg sem találja a jelet, ha véletlenül mégis, akkor is csak 45%. A mögötte 30-40km-re távolabbra lévő külföldi adók meg jönnek...
(#) Massawa válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Valoszinü, higy ennek az átállás is az oka, mert most még a müholdon is gyengébb a jel, amiota az M1 is odakerült ( mintha ujraosztották volna a teljesitményt). Várjuk ki, majd csak egyszer összeáll a rendszer.
Nálam is a mult héten még 67 dBuV jel jött az analog adobol - digitálisokat (DVB-T) meg még az érzékeny müszer sem látja. Igy gyakorlatilag nincs vétel ( pedig az ado alig 20 km-re van)
(#) StMiklos válasza kameleon2 hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Szevasz!
"Miért erőltetjük a műholdas és minél magasabb frekvenciájú műsorszórást, ha az égen továbbra is lesznek felhők. Márpedig azok - lesznek.... Egyszerűen a hullámok terjedési tulajdonságaiból adódik, hogy ez - szamárság. "
Azért egy-két megjegyzést hozzáfűznék, hogy mégiscsak alkalmas-e műholdas technika valamire. Igen sommás volt a megállapításod, netán kevés az ismereted róla.
Nekem több műholdas "tányérom" van, vagy 8 fej van rajtuk, de felhőnek esélye sincs, szakadó esőnek, viharnak is igen kevés a vételemet zavarni. De persze azt mondok, amit akarok.
Akkor nézzünk ki a világba: a Földön használt távközlés (telefon, TV stb.) nagyobb része műholdas összeköttetést használ jeltovábbításra, természetesen akár kontinensek között is. Ha nem lenne műhold, nagy baj lenne....
Az amerikai hadsereg a drónok (pilóta nélküli repülő eszközök, amelyek ma már rakétát is indíthatnak) távirányítására, annak vezérlésére, közvetített képek fogadására műholdas jelátvitelt használ. Irányító központ Amerikában, bevetés mondjuk Afganisztánban. Műhold nélkül mi lenne??
Soroljam? A feladat megoldható, megoldott, nagy biztonsággal működik.
Ennyit az általad említett felhők és műholdak összefüggéséről. Megfelelően kell kiépíteni, ennyi...
Elnézést, de ezt nem tudtam szó nélkül hagyni, üdv: StMiklos (a technika csodálója, pedig születésemkor még nem létezett tranzisztor)
(#) Szpisti válasza kadarist hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Ezt a beázásos lehetőséget kizárnám, mert azonnyomban mikor a vastag felhő elvonult, helyrejött a vétel.
(#) Doky586 válasza StMiklos hozzászólására (») Nov 3, 2013 /

Idézet:
„a Földön használt távközlés (telefon, TV stb.) nagyobb része műholdas összeköttetést használ jeltovábbításra, természetesen akár kontinensek között is.”

Szerencsére ez nem igaz, talán a kisebb része lett volna helyes szóhasználat.. (főleg az egyirányú TV-nek ideális a műhold, de nem a telefonnak)
Tudom hogy ez a közhiedelem. De jó tudni hogy a rádióhullám csak fénysebességgel terjed.
Egy telefonbeszélgetés kérdése 2x 36000km utat megtesz, majd rá a válasz szintén 2x 36000km-t. Számold ki az ebből adódó késleltetést és belátható hogy nem eggyezik a megfigyelt telefonbeszélgetésben mért értékekkel..
Nem véletlen húznak kontinenseket összekötö tenger alatti kábeleket.
Következő: »»   51 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem