Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Előfordul a noname-nél is jó, csak nemigen tudni melyik az. Nekem asztali fémdaraboló 15 percet bírt. Gari csere, jobban vigyáztam, ez kb. egy óra üzem, szakaszosan, és kuka.
Tényleg ilyen hülyék az emberek???(Már aki)
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne. Elsősorban az, hogy most gázkonvektorral fűtünk egy kis szobában legkissebb fokozaton és jó meleget csinál. Ez körülbelül hány kW energiának felel meg? Egy régi FÉG barna színű konvektorról van szó. Úgy gondoltam, hogy ez max fokozaton kb 5kW-ot tud, szóval a legkissebben teszem azt úgy 1kw. Namost arra gondoltam, hogy ugyebár ezt mi csak napközben használjuk éjszakára teljesen le van kapcsolva (nem bízom benne), és jó lenne ha inkább villannyal fűtenénk. Néztem a Tescoba 7 ezer körül van egy Sencor nevű pillekönnyű elektromos konvektor. Van benne egy fűtőszál, két fokozatkapcsoló meg egy állítókapcsoló meg valami termosztát max teljesítménye 2kW. De ugyan így 12 ezer körül lenne a legolcsóbb Tescós olajradiátor is ez is 2kW. Melyik lenne a jobb megoldás? Egyébként vissza térve a konvektoros megoldásra, azért választanám a 2kW-os kis villanykonvektort, mert kis fokozaton (valami 750W körül lehet) is jó lenne szerintem kifűteni ezt a kis szobáta amiben lakunk -és persze egész éjjel reggelig mehetne nyugodtan. Úgy érzem még ha drágábbra is jönne ki ezzel fűteni, megéri nekem. Mi a véleményetek erről? Tapasztalatok? (a szoba sima kisméretű téglaházból készült régi ablakos kisház, nulla szigetelés, kb 3x4 méteres és 2 méter magas) Szóval mondjuk lesz -5, -8°C körül hajnalban és menne kis fokozaton reggelig. Elég-e lesz így? Vagy kevés az a 0.75-1kW amire beállítanám? Mindenkinek megköszönném a vélmeményét!
Én nem csak azon gondolkodnék hogy vajon kifűti e hanem hogy mekkora lehet az élettartama?Szerintem az ami bírja a strapát az nem 12 nél kezdődik.
Miért? Ilyen gyorsan tönkre tud menni egy elektromos konvektor vagy olajradiátor?
Miért? A komoly 2000Wattosnak jobb melege van? Vagy mitől jobb egy "jobb"? Ezek szerint van valami tapasztalat? Mert ha igen kérlek írd le.
Szereztem egy nokia 3410-est, fel szeretném "tuningolni", csak sajnos senki nemír a topikjába...
Nem tudom eldönteni milyen színű ledet kapjon, ötlet?
Gondolom parapet konvektor; abból nem bír visszaáramlani semmi, ha jól van beépítve (hacsak nem nyitott ablak, és befelé huzat). Miért nem bízol, nincs karbantartva? Hiába ~3x annyi 1m3 gáz, mint 1kW villany, mégis olcsóbb. Én inkább néznék valami szigetelő anyagot a falra (fa, hungarocell...), legalább 1m magasságig, és az ablakokat is szigetelném (nylon az egyik felére, a másikat lemosni, sziloplaszt).
A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
Igen mi is használtunk ilyen hősugárzót.Az is 2KW os volt de szerintem ezek folyamatos használatra nem valók inkább amolyan fűtéskiegészítés.Szerintem is inkább valami szigetelés kéne és ha nem bízol benne hívj egy gázszerelőt.Ha azért gondoltál villanyra mondván biztonságosabb szerintem ugyanúgy mind a 2 csinálhat komoly galibát ha nincsenek kellően karbantartva.
Igen, parapetes konvi. Ezt még valamikor a 70-es években építhették be. Állapotáról hogy mennyire jól van-e beépíte azt nem tudom. Igen amúgy nincs karbantartva. Albérletben lakunk. Így is úgy megy, hogy a gáz elzárónál csavarom vissza legkissebbre a csapot és nem a konvektornál (mivel a tekerője elromlott) és csak csúcson vagy nullán megy. Nem akarok költeni már szigetelő anyagokra ebben a házba, mert olyan, mintha a sátorra tennék egy jó vastag paplant de az ajtót nyitva hagynám.
Ablakok rosszak, mennyezet nem szigetelt, ajtó is rossz (vetemedett régi fa és szelel) Szóval ide kéne vagy 200 ezer. 10-20 ezreket meg elkezdenék rákölteni attól még alig ha lehetne érezni a melegebbet. Inkább veszek egy olajradiátort vagy egy villanykonvit azt hagy menyjen 700-1kw-on reggelig. Nagyjából menne egy nap 10-13 órát. (Nem kell 24 fokot csináljak vele ketten vagyunk a párommal, felnőttek vagyis elvagyunk egy pulóverben nappal) 18-20 fok van simán jó. 40 Forintval /óra számolva ha feles (kb 1kw) fokozaton menne egy olajradiátor az úgy 4-500Forint lenne. 30 nap legyen 16-20.000 ezer forint a villany. Alapból rezsivel mindennel együtt fizetünk 40 -et nyáron ha most erre rájön még egy 20-as a fűtés miatt az se sok (gázra is elmegy körülbelül ennyi -úgy hogy este ki van kapcsolva teljesen vagyis reggelre jó hüvös van. Ez a gondolatom.
Azért némi kézimunka, (hulladék anyag)gyűjtögetés, és a nyílászárók szigetelése (akár filccel)nem oly nagy tétel, de megéri. A födémet mindenképpen érdemes szigetelni, akárcsak hungarocell lapokat, darabokat felrakni, mert a java hő ott szökik (és nem szakad le a födém).
Lehet szórok fel a szobába is a 2 centisből, már az is sokat számít. Az előszobába már felraktam még a nyáron.
Ha a 'padlásra' fel tudod rakni, akármilyet (szállítási védő, pl hűtő, TV, stb.) feltehetsz vastagon. Nagyjából össze kell passzítani a széleit. Raklapból mehet a fal elé.
Ilyet nem tudok szerezni, inkább veszek megint egy bálával. Meg egy zsák csemperagasztó és belülre rakom fel. Azért mégis csak nem rögtön a meleg levegő a jéghideg mennyezeti betonra csapódik neki hanem a hungarocellnek.
Rábeszéltél a szigetelgetésre!
A lábméreted szorozd meg kettővel, majd adj hozzá 40-et. Az eredményt szorozd meg 50-nel és adj hozzá 13-at. Az így kapott számból vond le a születési évszámod (négyjegyű szám).
Az eredmény első két számjegye a lábméreted lesz, az utolsó két számjegy pedig az, hogy hány éves vagy".
Nem nyert!
De nyert! Nem vontam le a születési évet. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
Akkor számold újra.
((((Lm*2)+40)*50)+13)-Sz.év(19xx)= A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2013
Egy iskolás gyermek házi feladatul kapta a 9-es szorzótábla leírását. Felírta ahogy kell szépen egymás alá hogy:
1x9= 2x9= 3x9= 4x9= 5x9= 6x9= 7x9= 8x9= 9x9= 10x9= Nos azt tudta hogy, 1x9=9 2x9= 3x9= 4x9= 5x9= 6x9= 7x9= 8x9= 9x9= 10x9=90 Gondolta megszámolja hányat nem tud. 1x9= 9 2x9=1 3x9=2 4x9=3 5x9=4 6x9=5 7x9=6 8x9=7 9x9=8 10x9=90 De hogy biztos legyen a dolgába, visszafelé is megszámolta. 1x9= 9 2x9=18 3x9=27 4x9=36 5x9=45 6x9=54 7x9=63 8x9=72 9x9=81 10x9=90
A fűrészes hozzászólásokat köszönöm mindenkinek!
Szétnézek a piacon.
Ezek a konvektorok mindig maximális teljesítményen működnek. A gombal egy termosztátot állítasz ami a beállított hőmérsékleten lekapcsolja a főégőt, ott van valahol hátul az érzékelője, egy vékony rézcső a végén egy vastag hengerrel. Ha az elzáróval veszed vissza az nem igazán jó ötlet mert megváltozik a gáz-levegő keverési arány. Állítsd egyesre és figyeld, ki kell kapcsoljon egy idő után majd vissza. Ha nem így tesz, beszélj a tulajjal, hogy csináltassa meg, vagy egyezkedj vele, hogy megcsináltatod, de tudjátok be a bérleti díjba, ugyan így a felülvizsgálatot.
Nekem volt ilyen olcsóbb olajradiátorom, fél év után szétégett a kapcsolója, szerencsém volt bele fért a gariba, de inkább levásároltam mert nem javították és már nem volt. A pici ventilátoros cuccok nem bírják a folyamatos használatot.
Mindkét variáció van. Mennyiségszabályozós, és csak ki-be kapcsolós. Ezt annak idején a gázszerelő így mondta ismerősömnek, amikor konvektorokat választott. Végül egy kisméretű ki-be kapcsolós, többi nagyobbak folyamatos-mennyiségszabályozós lett, ezt látni is működésükön.
Talán a kicsik ki-be kapcsolósok, nagyok mennyiségszabályozósak, de ezt nem tudom. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2013
Részben igaza van mindenkinek. A nagyon régi készülékek (törölközőszárítók) voktak ki-be kapcsolósak, a konvektorok kombinált (lángmoduláció és ki-be) szabályzásúak. Mikor majdhogynem eléri a levegő a kívánt értéket, elkezd csökkenni a láng 'magassága' majd vegül lekapcsol.
Életet menthetsz
Éppen most kapok idegösszerappanást. Hónapok óta keresek-kutatok azért, hogy kislányom (aki zeneszerzést tanul) szintetizátorát össze tudjam kötni valamivel (pl egy táblagéppel) és azzal fel tudja venni a műveit. A megoldás már meg is lenne, egy headsetet kell átalakítani, de sajnos én nem tudom megcsinálni. Segítséget nem tudom honnan tudok kérni, itt párszor feltettem ide-oda, de sajnos semmi válasz. Természetesen nem kérem ingyen mivel ez munka.
Az a baj, hogy ehhez egy laptop kell abból csak egy van. (PC-m sincs most körülnézve )
A kottatartóra lenne helyezve, hogy tudja kezelni.
A gond az, hogy az egyszerűbb usb-s hangkártyákon is általában egy vonalkimenet és egy mikrofon bemenet van. Plusz nem tudhatod, hogy a tablet tudja-e kezelni.
A nagymami esetén nem működik: 37 -es lába van és 101 éves. Az eredmény: 3801
((((Lm*2)+40)*50)+13)-Sz.év(19xx)= Lm * 100 + 2013 - Sz.év(19xx)
a minőség nem számít. a lényeg hogy a háttérzajt és a billentyűkopogást ne vegye fel.
a headset mikrofonját akarom csak kicserélni úgy hogy a szintiből vegye a hangot
Panaszkodok tegnap Zolinak, hogy a tanulóknak se eszközt, se gyakorlati helyet nem biztosítanak. Akkor így hogy a fenébe lehet valakiből "szakembert" nevelni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |