Fórum témák
» Több friss téma |
a cd íróban 780nm-es a dióda, éppen hogy csak látható az emberi szemnek. nem lesz az jó neked
Már meg is érkezett a Lézerem amit rendeltem az e-bay-ről és nagyon jó szerintem tudja is azt a teljesítményt ami rá van írva mert nappal is eléggé erős a fénye!8mW-ot tud!
Van zöld dióda. Csak nagyon drága.
Lemérted? Az ilyen kis lézerek kevesebb, mint 5mW-ot adnak, ebben 100%-ig biztos vagyok. Mivel classIIIa a besorolásuk, ami azt jelenti, hogy <5mW. Az, hogy mit írnak rá, ne tévesszen meg, mert köze nincs ahhoz a teljesítményhez, amit a lézer magából kiad zöldben. De az a fontos hogy neked jó legyen.>
Igazad van! 5 cd romot beleztem ki mindegyikbe más más volt a dioda, egynek annyi lába volt mind 1 százlábunak
Akkor csak a dvd iró a nyerő???? Bubu honnan rendelted a lézered?
muti azt a zöld diódát, kíváncsi vagyok van e már.
dióda lézerből eddíg csak a 405nm(nameg a vörösöket) est ismerem, ilyenem van, tudom hogy dolgoznak már egy kéken és egy türkíz színűn de azokat csak bejelentés szinten ismerem, működőt még nem láttam árulni
Értelek!Szerintem nekem amire használni akarok tökéletesen megteszi mostan egyenlőre!
Én úgy tudom, h kéklézer már van egy jó ideje Lásd az új technólógiás Blu Ray lemezeket. Ott olyankat alkalmaznak, ha jól tudom
köszi olyanom van (illetve volt mert elcseréltem), az 405nm-es. csakhogy az nem kék hanem UV-lila
Hiszek neked Szóval UV, az se lehet rossz Fényérzékeny nyákot gravírozni
én most a kékes-zöld vagy türkíz diódára várok, nagyon févörit az a szín nekem, de szerintem extrém drága, a bluray dióda is amikor megjelent 3000USD volt az ára mosz azért lement jóval...
sztem is tuti drága lesz. Amúgy én meg régebben próbálkoztam TEAnitrogén lézer építésével, de sajnos nem jött össze. Igaz ez nem dióda méretű, de UV és olcsó és ebből lehet akár festék lézert is csinálni, csak kell kristály vagy folyadék ami megint nem olcsó
Hi !
Csak egy kicsit tévedtél el mert nincs zöld lézer dióda ,és ezért nem találtad. A zöld lézer úgy működik hogy adott egy KTP hybrid kristály ami egy 808nm-es infra tartományban működő diódának a kristályba fókuszált fényét alakítja át zöld 532 nm -es hullámhosszú lézerre.
Van 1064nm-es dióda is, amihez csak YVO kristály kell, és van tisztán zöld szinű dióda is. Nagyon drága dolog, a hatásfoka viszont sokkal jobb a hibrid kristályos megoldásnál.
Régebben írtam néhány lézer típusról és összegyűjtöttem némi infókkal együtt, akit érdekelnek a lézer típusok az nézze meg Bővebben: Link
Koszonom a segitseget..
Neki allok butykolni, majd kepeket is teszek fel, ha elakadok kerem a segitsegeteket! Elore koszonom! Udv Kovi!
Illetve rosszul mondtam, mert nem YVO kell az 1064-eshez, hanem csak KTP.
Van egy 30mWos zöld modulom, amit ugy kaptam, mikor a abban volt amiből ki lett véve akkor még ment, most ugyanugy van bekötve, annyi áramot kap stb. de csak annyi látszik hogy a kristály ami van a kilépésnél(gondolom az a KTP vagy YVO, az pirosasan világít nagyon halványan, esetleg elmozdult a kristály?
Jah, valószínű a ktp elmozdulhatott. 45 fokban kell lennie halálpontosan. Remélem nem néztél bele a diódába, hogy ezt megtudd..
dehogy néztem vagyi néztem de ugy hogy nem volt rajta áram ahogy birizgáltam a kristályt egyik sarkábol egy kis darab levált de nagyon nagyon pici és csak a sarka, attol még nem ment tönkre ugye?
Szerintem rakj fel valami fotót róla hogy hogy van.. nem működik, most meg a ktpből törnek le a darabok.
teszek ma fel képet. a KTPn nemis látszik a letörés igazából, csak ahogy piszkáltam az egyik sarkábol vált le egy darab. eredetileg ugy müködött gyári állapotban h miután bekapcsoltam a lézershowt, maga a lézer csak 10-20 másodperc alatt éledt fel. gondolom ez nem maga a lézer bekapcsolása hanem valami elektronikai késleltetés lehetett. van valami határ hogy mekkora teljesítménnyel kéne a KTP-t küldeni hogy zölden világítson? (azt sem tudom hogy 808+YVO+KTP, vagy 1064+KTP a lézer, mert igazábol a diodáig esélytelen lebontani, mert ez ugy készülhetett hogy egy alu rudba van a dioda benne, ott a lencse, ktp és az egészre rávan "húzva" egy rézcső, de a kettőt elválasztani lehetetlen így igazábol a ktp is nehezen tud elmozdulni vagy bármi változni benne. 30mW volt a lézer, akkor az infradiodáját mekkora árammal kéne megkínálni?
"azt sem tudom hogy 808+YVO+KTP, vagy 1064+KTP"
Az utóbbiba ne is reménykedj. "maga a lézer csak 10-20 másodperc alatt éledt fel. gondolom ez nem maga a lézer bekapcsolása hanem valami elektronikai késleltetés lehetett." ?? Lehet hogy a ktp felmelegedése tartott enyi ideig?? "van valami határ hogy mekkora teljesítménnyel kéne a KTP-t küldeni hogy zölden világítson?" Nem tudok pontos teljesítmény határról. Viszont a nyalábátmérő, a ktp geometriai elhelyezése, és hőmérséklete igencsak befolyásolja a működését. "30mW volt a lézer, akkor az infradiodáját mekkora árammal kéne megkínálni?" Mondjuk kb 200mW-os IR dióda lehet, ami 2V-on felvesz 100mA-t kb. De ez csak saccolt érték.
skaczok !
miért van az hogy a zöld lézeremet villogtatom szkennerben és egy bizonyos freki után mondjuk 6-7-K sebesség felett elkezd a kristály kihagyni és a bank így csúnán kezeli az ábrát.
Hali!
Vette megy 50mW-os zöld lézer "pen"-t, namost ezzel miket tudok csinálni? tehát a youtube-on láttam hogy lufit pukkasztanak, meg szigszallagot égetnek, meg meggyújtják vele a gyufát. Erre az én 50mW-os lézerem is képes?
Hát ez jó. Mi lenne, ha kipróbálnád?
Amúgy manapság találomra írják rá a teljesítményt ezekre a lézerekre, szóval az 50mW lehet kb 10-20 zöldben max.
Igen, lufim nincs itthon, gyufát viszont az istenér se gyújtja meg.
üdv!
Az soha nem lessz 50 mw 50 mw hoz legalább 400 mw-os 808 kell a kristály meghajtására az meg elég sokat vesz fel . Nekem az 500 mw-os meghajtásnál full belőve kb max 60 mw-ot ad le a kristály. a fehér falon már égtelenül vakít a pont és még mellette se nagyon érdemes nézelődni. a fekete szigszallagot olvassza de csak módjával lufit is pukkantana de nincs lufim bár ha nem fekete a lufi akkor nem csak ha egy fekete pontot rajzolunk rá és azt célozzuk meg. De így is csak a kimenettől kb 10 centire max ahol még a 808-nak van ereje ugyanis a kristályon van a fókusz pont. |
Bejelentkezés
Hirdetés |