Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   251 / 308
(#) Schnitt válasza nagym6 hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

Megkeresem az optimumot, digit hőmérővel a két gyárilag belőtt hőfokot, de azt előrebocsátom, hogy ezzel a pákával panel közelébe nem megyek.
Ezt kifejezetten a vezetékek forrasztgatásához vettem, és a nyákokhoz amúgyis jobban kézreáll a weller lr21.
Igaz, ahhoz a legolcsóbb hegy is drágább mint ez a páka kompletten.
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 27, 2013 /

És Schnitt kollégának is:
Idézet:
„rutin kell a be-ki kapcsolgatás ritmusának megérzéséhez. Nálam a kb. 1,5-ös átmérő, és a nagyobb hosszúság vált be, mert ez nem melegszik egy kritikus hőfok fölé, aminek örül a panel”

Pontosan ugyanez a helyzet nálam is. Valamennyi rutin-begyakorlás után nyákot is problémamentesen lehet forrasztani, egy-két forrasztásért nem várok a "normális" páka bemelegedésére. A kapcsolgatás ritmusával egészen jó hőfokszabályozás valósítható meg. Ha sztatikus töltésre érzékeny alkatrész van a nyákon, összeföldelem a pillanatpákát a nyáktesttel, egy erre készített dróttal.
Nagyobb tömegekhez rövidebb pákahegyet készítek, pld. vastagabb drótvégek.
Az új pákahegy pákával érintkező felületeit megcsiszolom, néha a pákát is, ahova a hegy érintkezik. Ez sokat jelent, itt nagy áram folyik, pici kontaktbizonytalanság, máris gyenge a páka.
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
(#) efraim válasza Schnitt hozzászólására (») Okt 28, 2013 /

Vezetékek grundolásához még Magyarországon, egy kettéfűrészelt kétszemélyes kávéfőfőt használtam. Megtöltöttem cinnel, tettem bele egy kevés fenyőgyantát, aztán nyomkodtam bele a kábelvégeket
(#) Feki hozzászólása Nov 8, 2013 /

Sziasztok ! Egyszer már bemutattam az én műhelyem , de mint láthattátok az télen igencsak hideg , így most megmutatom , hogy ilyen az én "téli" műhelyem .
(#) nagym6 válasza Feki hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Vannak haragosok? Falon a puska okán gondolom.
Annyiból magamra ismerek, hogy a nagy asztalon egy tenyérnyi a munkaterület nálam is.
Asztal jobb oldalán a fekete doboz mi?
(#) Feki válasza nagym6 hozzászólására (») Nov 8, 2013 /

Mindenkinek akadnak nemkívánatos személyek az életében. Egyébként pedig szeretem a lőfegyvereket , és ezt speciel nagyapám ajándékozta nekem , ez egy nagyon régi FÉG puska. Van még 2 airsoft is csak az nem látszik. Ennél még kevesebb hely is lesz ha fokozódik majd a káosz (rendetlenség..). Az a fekete doboz az erősítőm (Pioneer vsx-839rds)
(#) szamóca hozzászólása Nov 13, 2013 /

(#) Schnitt válasza szamóca hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Az ötlet nem rossz, de ritka, hogy egy csavaranya körül ekkora szabad hely van.
A másik, hogy látszólag csak a kéz szorítása tartja a szerszámot a csavar lapkáin. Minél nagyobb a csavar, annál nyitottabb tenyérrel, ami gyengülő szorítást eredményez. Csavaráskor a fellépő erők igyekeznek szétnyitni a kulcsot, ezt az erőt a mechanika továbbítja a tenyér felé, ami erőnléttől függően vagy bírja, vagy átugrik a kulcs egy lapkát, és esetleg a júzer leveri a bütykét a betonon.
Ha univerzális, állítható kulcs, akkor inkább ez:
Bővebben: Link

De még jobb egy csillag-villás készlet.
Ez a fogó alakú valami max ellent fogni jó.
(#) szamóca válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Magáért az ötletért raktam be. A felhasználhatósága az egyértelműen látható hibák miatt korlátolt.
(#) Schnitt válasza szamóca hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Az ötlet az nagyon jó, ha befőttesüveg méretben lenne, már rendelném is.
(#) szamóca válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

(#) _vl_ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Hú. Azt az elsőt, azt hol és milyen keresőkifejezéssel lehet fellelni?
(#) szamóca válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 13, 2013 / 1

(#) _vl_ válasza szamóca hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Hálám örökké üldözni fog
(#) baloghvl hozzászólása Nov 13, 2013 /

Ez sem egy rossz ötlet! Persze nem csak csavarhúzónak...
(#) Schnitt hozzászólása Nov 13, 2013 /

Ha már a tárolás szóba került, mérőzsinórokat szerintetek hogy lehet helytakarékosan, gubancmentesen tárolni? (a közepüknél fogva fellógatáson kívül)
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
(#) baloghvl válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Például azzal amit az előbb feltettem.
(#) szamóca válasza baloghvl hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Az elég drága mutatvány.
Ha krhákágyílcsipeszes a vég, akkor rá lehet csíptetni pl. fali szerszámtartóra.
(#) mikrokapcsolo válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 13, 2013 / 1

Nálam otthon, és a suliban is, a mérőzsinórok egy fésűszerűen bevagdosott L lemezbe vannak akasztgatva, ami a falon kapott helyet. A suliban a stúdióban viszont még nem sikerült bevezetnem ezt a megoldást, tápkábelek, RCA-k, jack-ek, XLR-ek, minden félbehajtva kampón, vagy felcsavarva egy csomóba, és a közelebbi sarokba dobva. Eredmény, minden rendezvény előtti utolsó percekben: Ki a fene vágta tönkre már megint a jack kábelt?/Mitől kontaktos a jack, mikor tegnap még jó volt? És társai..
(#) elektrorudi válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 13, 2013 / 1

Na, ehhez még én is hozzá tudok szólni...
Régen, a cégnél, egy pozdorja lapba kb. 3 cm-es raszterral, a banán dugóknak megfelelő méretű lyukak voltak fúrva, és azokba voltak bedugva a mérőzsinórok. A tábla pedig a falra volt felszerelve.
(#) Schnitt válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Ez tetszik!
Annyit változtatnék rajta, hogy U alakú lemezt használnék, a közepéig bevagdosva, a másik szára az U nak meg mehet a falra 2 csavarral.
Köszi a tippet.
(#) Schnitt válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Ez is jó, de elég vegyes mérőzsinórjaim vannak, banándugós, krokodilos, griffcsipeszes, multiméterbe való, meg hőmérőszonda is, a fésűs módszer mindegyikkel kompatibilis.
(#) mikrokapcsolo válasza Schnitt hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Most hogy mondod, nem is L alakúak, hanem a bevagdosott szára fel van hajtva egy 1-1,5cm magasan, hogy "azé' le ne csússzon má' szegény derót". A bevágás szélessége, meg értelemszerűen a vezeték átmérőjénél kicsit nagyobb, de a fejénél kisebb.
(#) Petjaa hozzászólása Nov 13, 2013 / 1

Üdv Nektek!

Lehet kapni szekrénybe való perforált kábelcsatornát. Én azt használom a vezetékek tárolására. Nem kell hajtogatni csak a megfelelő hosszra levágni.

Üdv Petjaa!
(#) mikrokapcsolo válasza Petjaa hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Na, erre én nem is gondoltam, ez mennyire jó! Be is szerzek, mert kellene még itthonra is, csak valahogy nem volt sok kedvem reszelgetni, de ezzel nem is kell.
(#) szamóca hozzászólása Nov 13, 2013 /

V alakban vágott, hajlítható, egyenes profilú csempeélvédő .
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
(#) mikrokapcsolo válasza szamóca hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Ezt most valahogy nem tudom magam elé képzelni. Tudnál mutatni valamilyen képi leírást róla? Ezt hogy vágod be? Méretben ez nem túl kicsi? Elvégre két csempe élről van szó, nem?
(#) szamóca válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

(#) mikrokapcsolo válasza szamóca hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Ja, hogy ja! Így más! De azért ennek is felhajtanám a végét. De ezek szerintem nem valami nagy méretűek a képek alapján, OK, egy pár krokicsipeszt megtart, de egy sor tápkábelt nem tudsz ráaggatni.
(#) szamóca válasza mikrokapcsolo hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Mérőzsinórokra gondoltam, arra jó. Olyan két centis lehet sac.
Következő: »»   251 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem