Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Témaindító: Müszi, idő: Okt 19, 2006
Témakörök:
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Megkeresem az optimumot, digit hőmérővel a két gyárilag belőtt hőfokot, de azt előrebocsátom, hogy ezzel a pákával panel közelébe nem megyek.
Ezt kifejezetten a vezetékek forrasztgatásához vettem, és a nyákokhoz amúgyis jobban kézreáll a weller lr21. Igaz, ahhoz a legolcsóbb hegy is drágább mint ez a páka kompletten.
És Schnitt kollégának is:
Idézet: „rutin kell a be-ki kapcsolgatás ritmusának megérzéséhez. Nálam a kb. 1,5-ös átmérő, és a nagyobb hosszúság vált be, mert ez nem melegszik egy kritikus hőfok fölé, aminek örül a panel” Pontosan ugyanez a helyzet nálam is. Valamennyi rutin-begyakorlás után nyákot is problémamentesen lehet forrasztani, egy-két forrasztásért nem várok a "normális" páka bemelegedésére. A kapcsolgatás ritmusával egészen jó hőfokszabályozás valósítható meg. Ha sztatikus töltésre érzékeny alkatrész van a nyákon, összeföldelem a pillanatpákát a nyáktesttel, egy erre készített dróttal. Nagyobb tömegekhez rövidebb pákahegyet készítek, pld. vastagabb drótvégek. Az új pákahegy pákával érintkező felületeit megcsiszolom, néha a pákát is, ahova a hegy érintkezik. Ez sokat jelent, itt nagy áram folyik, pici kontaktbizonytalanság, máris gyenge a páka. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2013
Vezetékek grundolásához még Magyarországon, egy kettéfűrészelt kétszemélyes kávéfőfőt használtam. Megtöltöttem cinnel, tettem bele egy kevés fenyőgyantát, aztán nyomkodtam bele a kábelvégeket
Sziasztok ! Egyszer már bemutattam az én műhelyem , de mint láthattátok az télen igencsak hideg , így most megmutatom , hogy ilyen az én "téli" műhelyem .
Vannak haragosok? Falon a puska okán gondolom.
Annyiból magamra ismerek, hogy a nagy asztalon egy tenyérnyi a munkaterület nálam is. Asztal jobb oldalán a fekete doboz mi?
Mindenkinek akadnak nemkívánatos személyek az életében. Egyébként pedig szeretem a lőfegyvereket , és ezt speciel nagyapám ajándékozta nekem , ez egy nagyon régi FÉG puska. Van még 2 airsoft is csak az nem látszik. Ennél még kevesebb hely is lesz ha fokozódik majd a káosz (rendetlenség..). Az a fekete doboz az erősítőm (Pioneer vsx-839rds)
Az ötlet nem rossz, de ritka, hogy egy csavaranya körül ekkora szabad hely van.
A másik, hogy látszólag csak a kéz szorítása tartja a szerszámot a csavar lapkáin. Minél nagyobb a csavar, annál nyitottabb tenyérrel, ami gyengülő szorítást eredményez. Csavaráskor a fellépő erők igyekeznek szétnyitni a kulcsot, ezt az erőt a mechanika továbbítja a tenyér felé, ami erőnléttől függően vagy bírja, vagy átugrik a kulcs egy lapkát, és esetleg a júzer leveri a bütykét a betonon. Ha univerzális, állítható kulcs, akkor inkább ez: Bővebben: Link De még jobb egy csillag-villás készlet. Ez a fogó alakú valami max ellent fogni jó.
Magáért az ötletért raktam be. A felhasználhatósága az egyértelműen látható hibák miatt korlátolt.
Az ötlet az nagyon jó, ha befőttesüveg méretben lenne, már rendelném is.
Hú. Azt az elsőt, azt hol és milyen keresőkifejezéssel lehet fellelni?
Ez sem egy rossz ötlet! Persze nem csak csavarhúzónak...
Ha már a tárolás szóba került, mérőzsinórokat szerintetek hogy lehet helytakarékosan, gubancmentesen tárolni? (a közepüknél fogva fellógatáson kívül)
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Például azzal amit az előbb feltettem.
Az elég drága mutatvány.
Ha krhákágyílcsipeszes a vég, akkor rá lehet csíptetni pl. fali szerszámtartóra.
Nálam otthon, és a suliban is, a mérőzsinórok egy fésűszerűen bevagdosott L lemezbe vannak akasztgatva, ami a falon kapott helyet. A suliban a stúdióban viszont még nem sikerült bevezetnem ezt a megoldást, tápkábelek, RCA-k, jack-ek, XLR-ek, minden félbehajtva kampón, vagy felcsavarva egy csomóba, és a közelebbi sarokba dobva. Eredmény, minden rendezvény előtti utolsó percekben: Ki a fene vágta tönkre már megint a jack kábelt?/Mitől kontaktos a jack, mikor tegnap még jó volt? És társai..
Na, ehhez még én is hozzá tudok szólni...
Régen, a cégnél, egy pozdorja lapba kb. 3 cm-es raszterral, a banán dugóknak megfelelő méretű lyukak voltak fúrva, és azokba voltak bedugva a mérőzsinórok. A tábla pedig a falra volt felszerelve.
Ez tetszik!
Annyit változtatnék rajta, hogy U alakú lemezt használnék, a közepéig bevagdosva, a másik szára az U nak meg mehet a falra 2 csavarral. Köszi a tippet.
Ez is jó, de elég vegyes mérőzsinórjaim vannak, banándugós, krokodilos, griffcsipeszes, multiméterbe való, meg hőmérőszonda is, a fésűs módszer mindegyikkel kompatibilis.
Most hogy mondod, nem is L alakúak, hanem a bevagdosott szára fel van hajtva egy 1-1,5cm magasan, hogy "azé' le ne csússzon má' szegény derót". A bevágás szélessége, meg értelemszerűen a vezeték átmérőjénél kicsit nagyobb, de a fejénél kisebb.
Üdv Nektek!
Lehet kapni szekrénybe való perforált kábelcsatornát. Én azt használom a vezetékek tárolására. Nem kell hajtogatni csak a megfelelő hosszra levágni. Üdv Petjaa!
Na, erre én nem is gondoltam, ez mennyire jó! Be is szerzek, mert kellene még itthonra is, csak valahogy nem volt sok kedvem reszelgetni, de ezzel nem is kell.
V alakban vágott, hajlítható, egyenes profilú csempeélvédő .
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2013
Ezt most valahogy nem tudom magam elé képzelni. Tudnál mutatni valamilyen képi leírást róla? Ezt hogy vágod be? Méretben ez nem túl kicsi? Elvégre két csempe élről van szó, nem?
Ja, hogy ja! Így más! De azért ennek is felhajtanám a végét. De ezek szerintem nem valami nagy méretűek a képek alapján, OK, egy pár krokicsipeszt megtart, de egy sor tápkábelt nem tudsz ráaggatni.
Mérőzsinórokra gondoltam, arra jó. Olyan két centis lehet sac.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |