Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR-es alkatrész (tranzisztor) teszter
Lapozás: OK   25 / 84
(#) eyess válasza ppeti84 hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Alatta a kapcsolási rajz az szerint lett csinálva , ha leköveted meg lesz minden.
Csak 3db átkötés van a nyákon a kocka padek , és ami a rajzon nincs , de a nyákon van az mind 0 ohm os smd átkötés.
De , ha megszeretnéd csinálni , majd segítek , ha valami nem egy.
(#) qvasz2 válasza eyess hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Idézet:
„Alatta a kapcsolási rajz az szerint lett csinálva”

Csak sajnos abból sem látszik konkrétan semmi
Nem bántásból: de ha már felraksz valamit , lehetne értelme is: mármint, hogy láthassuk!
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
(#) eyess válasza qvasz2 hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Ez , így volt a legegyszerűbb .Ugyanis én is az szerinti kapcsolási rajz szerint építettem meg , amit az imént feltettem.Sajnos szájbarágósabban nem tudom a nyák beültetését feltenni mivel az smd alkatrészek , és az alkatrészek nevei nem férnének el , és csak össze visszaságot lehetne látni.Ha meg ki lenne nagyítva , hogy látható legyen minden az meg nem férne bele a feltöltési mérethatárba.
De én úgy gondolom , hogyha valaki majdan rászánja magát , hogy megcsinálja pont ezt a verziót , és a kapcsolás szerint fog eljárni mint mindenki más .Akkor az kérdezni , fog illedelmesen , ha nem megy valami , és nem kritizálni.
(#) ppeti84 válasza eyess hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

Szia.
Ha lesz egy kis időm nekiállok beazonosítani a rajzból hogy mi micsoda.
Esetleg egy jó kép még segítség lenne az elkészült panelról.
Tehetsz fel fájlmegosztó oldalra is tervet ha csak az itteni mérethatár az akadály.
Köszi az eddigi segítséget is és a tervet.
Még régebbi verzió van nekem megépítve bár már a 328-al de ez már többet tud és szimpatikusabb az smd-k miatt.
(#) eyess válasza ppeti84 hozzászólására (») Okt 16, 2013 /

A kész panelról megint csak nehéz lenne képet csinálni egyébként pont úgy néz ki mint a 3d s modellen.
Szóval , mert már be van építve a dobozba vezetékelve van stb stb stb .Szét kellene annyira szedni , hogy azt már inkább nem csinálnám meg.A doboz látható valamivel visszább a fórumban.
De ha rászánod magad természetesen nyugodtan kérdezz itt tőlem , vagy bárkitől , mert a kapcsolás egy , talán a nyák rajz ami eltérő lehet , de majd segítek , ha elakadsz.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2013
(#) Beachway válasza eyess hozzászólására (») Okt 17, 2013 /

Nagyon szépen köszönöm! Így már minden tiszta. Vagy ha még sem. lesz miből kibogarászni!
(#) Beachway válasza eyess hozzászólására (») Okt 19, 2013 /

Van egy kis gond!! Sajna ez a kapcsolás nem egyezik azzal a PCB vel. Pontosabban a PCB nem tartalmazza azt a feszültség növelő integrált áramkört.És a két potit meg maga a kapcsolás nem tartalmazza. Nem lehet, hogy el lett keverve a két dokumentum?
(#) szili83 hozzászólása Okt 24, 2013 /

Szerintetek ez megéri az árát? Bővebben: Link

Csak nem tudni a határokat, hogy mit tud mérni.
(#) eyess válasza Beachway hozzászólására (») Okt 24, 2013 /

A kapcsolás egyezik a zéner méréshez tartozó részig.Ugyanis ezen verzió már hamarabb elkészült mint , hogy majd később lett fejlesztve a zéner mérés része.És azért nincs rajta a nyákon.De nem sokból tart megépíteni egy kiegészítő adapterként.Mert , ha később megint csak fejlesztik , akkor az ember mindig csinálja meg teljesen megint újból , csak mert egy új dologgal fejlesztették .Persze mindenki úgy csinálja ahogy saját magának jó .
(#) Beachway válasza eyess hozzászólására (») Okt 25, 2013 /

Köszi értem. Akkor neki is látok.
(#) obero hozzászólása Nov 13, 2013 /

Bekapcsolódnék. Nekem a régebbi változat van meg, Atmega8 procival. Most figyeltem fel, hogy ha egy diódás tranzisztort mérek, 1-bázis, 2-collektor, 3-emitter, akkor bázis-emitter között Ohmot mér. Bármilyen más csatlakoztatással, 1-collektor, 2-bázis, 3-emitter, már kettős diódát mér. Vadi új BU508DF-en próbáltam. Ez a műszer hibája, vagy az AVR-t kell frissíteni?
(#) eyess válasza obero hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Nem valószínű .A mérő készülék nagyon érzékeny a bemenetén lévő , és a bemenetéhez csatlakozó mérő előtétek , és hozzájuk vezető kábelezés , vagy forrasztás után visszamaradt szennyeződések által létrejövő szórt dolgokra. Legyen ez kapacitás , vagy ohm tulajdonságú.Nézd át a műszert ezek okozhatnak hibákat
(#) obero válasza eyess hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Köszi a gyors válaszod, de erre gondoltam én is, minden jónak tűnik, más nem lehet az ok? Ezt a furcsaságot csak a diódás tranyóknál fedeztem fel, minden más jónak tűnik.

Mivel minden helyzetben , tehát bárhogy teszed bele a vizsgálandó alkatrészt mindig ugyan azt az értéket kellene , hogy mutassa a műszer mert, hogy a mérő ellenállások is egyformák stb.
Innentől csak valami más lehet a gond , és valahol csak van valami átmeneti ellenállás , amit a műszer bemér.
Ezt egyébként úgy is megtudhatod , ha a mérő kimeneteket egymáshoz képest műszerrel megméred egyforma értéket kell kapni , ha nem így van , akkor már az alkatrész mérése során ezt az értéket a műszer már bele is méri a betett alkatrészbe. Amelyik kimeneten különbség adódik , azt a kört kell átnézni.

Megmértem a bemeneteket, kikapcsolt állapotban, diódamérésben oda-vissza, és mind egyforma.

Mondjuk ohm mérésben kellett volna nem dióda mérésben.De akkor még mérd meg az ic lábainál is ahová a 680 ohm , és ahová a 470 kohm os ellenállások mennek Ha ott is egyforma értéket kapsz , akkor el lehet gondolkodni az újra íráson , de én még mindig azt mondanám , hogy nem azzal van baj.

Természetesen ohm-mérő állásban mértem. Az IC bemenetén is tök egyformát mérek. Úgy emlékszem ékezetes magyar nyelvű program van benne. Le lehet cserélni egy modernebbre? Az alap nekem megfelel nem kell a kiegészítés.

Miért ne lehetne lecserélni , de lehet az is elég , ha ugyan azt töltöd bele .Bár nem tudom neked melyik van rajta van sokféle már ezekből a régiekből is.

Köszönöm a segítséged, előkeresem, és rátöltöm, aztán majd beszámolok az eredményről. További szép napot!
(#) erdgab hozzászólása Nov 13, 2013 /

Én is kapcsolódnék a témához,nekem is egy régi verzió van meg atmega8 procira,eddig jól működik,de szívesen kipróbálnék egy többet tudó verziót,ami még belefér az atmega8-ba,ha létezik ilyen.Sajnos,már elvesztem a sok verzió között,tisztelettel kérném a segítséget,hogy melyiket lehet még beleírni,köszönöm.
Folyamatban van az építése egy újabb teszternek atmega328 vezérlővel,zéner mérés,automata kikapcsolás,9V tápellátás.Hajt a kíváncsiság.
(#) eyess válasza erdgab hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Amiket szeretnél az már az atmega 8 ra felejtősek 168 tól felfelé már mennek.De mint , hogy írtad a 328 as processzorral építed meg , jó választás mivel majd később is ha még okosodik a dolog , akkor megfelelő lesz akkor is.
(#) erdgab válasza eyess hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Köszönöm a reagálásodat! Biztosan szükségem lesz még segítségre Tőled,Tőletek,ha majd aktuális lesz a program beégetése.
(#) eyess válasza erdgab hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Itt leszünk.
(#) pluto válasza erdgab hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Srácok !

Tényleg nem szeretnék kekeckedni, de mindenki el van foglalva a különböző verziókkal és honnan lehet beszerezni. Urak! Töltsétek le, alakítsátok a saját igényetek szerint a konfigurációt és fordítsátok le. Azért annyira nem bonyolult.
(#) eyess válasza pluto hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Ez különben egyértelmű , de vajon tudja mindenki hogy kell ?Tudjuk van erre anyag is , de tényleg amúgy kíváncsi lennék rá , hogy hányan tudnák.
(#) pluto válasza eyess hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Mindenesetre azért feltűnhetett volna, hogy létezik egy cikk. Most nem azért méltatlankodtam, mert én tettem közzé. De láthatólag a kérdésfeltevésből nekem úgy tűnt, hogy nem sikerült elolvasni. Pedig az alapján tényleg megoldható a probléma. Vagy szerinted bonyolult? Nem gondolom.
(#) erdgab válasza obero hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Hajtott a kíváncsiság,az én készülékemben is egy régi magyar,ékezetes verzió van és pontosan azt produkálja amit Te is leírtál,igaz,én egy BU2520DF tranyót mértem.Próba képen mértem IGBT-t is,azt fetnek méri,de pontosan határozza meg a lábkiosztást,ha úgy értelmezzük,hogy D=K,S=E,G=G.A feteket viszont szépen méri a belső diódára vonatkoztatva is.Próbálj meg germánium tranzisztort mérni,mondjuk ASZ1015-öt,ott is meglepő "mutatványokra" képes.Mértem egyazon ellenállást is minden kivezetéshez viszonyítva,mondhatom,hogy egyforma a három érték.
(#) erdgab válasza pluto hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Tudatlan fejemet lehajtva,mondom,hogy a cikkedet lementettem már régebben és át is olvastam,mint pap a bibliát,sőt mások hozzászólását is a témával kapcsolatban,szintén mentettem.Bújom a német oldalt Á-Z ig,bár ott szerintem már régen volt új dolog,bújom az orosz oldalt is Á-Z-ig,próbálom megérteni és az általad említett link a letöltésekhez is megvan.Sajnos,akkor sem értek mindent,de ez az én hibám,miért nem tanultam elektronikát és programozást vén szerkezetlakatos létemre.Van AVR-ISP programozóm és az AVR Studio4 programmal működik is.Egyetlen atmega8-16PU -t égettem be eddig.Gyakorlatom,tudásom nulla,de,ha valaki nem sajnálja a fáradságot és segít a mit-hogyan kérdésekben,akkor meg tudom csinálni.Az újabb,készülőben lévő készülékem "tervezésében" fel is használtam az általad a cikkben közölt kapcsolási rajzot,de megnéztem morgó oldalát is,az Ő rajzait is átnyálaztam és még sorolhatnám..Tisztelettel kérlek (!) ,hogy soraim elolvasása ne váltson ki sértődést,nem olyan szándékkal írtam,senkinek nem óhajtok kellemetlenséget okozni.A mikrovezérlők világa mindig is elvarázsolt,számomra egy érdekes dolog az elektronika világában és minden tiszteletem azoké,kik "beszélni is tudnak" ezekkel a csipekkel.Köszönöm!
(#) eyess válasza pluto hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Nekem nem bonyolult , és én annak ellenére , hogy tudom tudtam mit s hogyan elolvastam a cikkedet. De más vajon elolvassa ?És ha el is olvassa meg is érti ?Én erre értettem , amit írtam.
(#) pluto válasza erdgab hozzászólására (») Nov 13, 2013 /

Szia!

Igazad van, ebből a szempontból nem igen gondoltam utána. Csak kérdezz nyugodtan, amire tudunk, válaszolunk. Mindenesetre ha a programozód működik AVR Studio 6.xx alatt, tudnám ajánlani a váltást, még akkor is, ha az új verzió meglehetősen döhöm nagyra sikeredett. A baj az, hogy én személyesen a 4-t sosem használtam. De vélhetőleg vannak itt olyanok, akik kívülről-belülről ismerik. Ha minden kötél szakad, leírod milyen legyen és lefordítja bárki. A lényeg, hogy néma gyereknek az anyja sem ...
Következő: »»   25 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem