Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma
 
Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   119 / 292
(#) nila hozzászólása Nov 14, 2013 /
 
köbzoli, kaqkk mind kettőtök segítségét köszönöm, megfogadom, talán sikerül!
(#) kis59 hozzászólása Nov 16, 2013 /
 
Üdv mindenkinek!
Kicsit kínos a kérdés.
Mennyit szoktak kérni egy kiszállásért?
Anyáméktól 10 ezret kért a szerelő (Hibafelmérés és egy kis piszka.)
Reális a 30 ezer Ft a gáztöltésért? Ehhez el ekll szállítani a gépet?
(#) lukovicsek válasza Atka15 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
Szia.

Nézd meg a vezetéket a paneltől a fütőegységig hogy nincs e szakadás, és kell hogy legyen egy termosztát is valahol a lefagyott részen ráerősítve ami küldi az infót a panelnek, hogy fagyik már odabent, talán kettő is van benne, azoknak a vezetékeit is ellenőrizd.
Amugy a hütőfelület teljes része van lefagyva vagy csak egy része?
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
(#) Atka15 válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 16, 2013 /
 
A vezetékben nincs szakadás, kimértem. Az érzékelő ott van és az értéke megfelelő, mert a neten találtam hozzá service manualt amiből a hibakereső módot is kinéztem, és az értéke megfelel az ott leírtnak. A hűtéssel nincs gondja, mert a hűtő 1 hétig teljesen jól üzemel, mikor elkezd jegesedni. Szép fokozatosan egyre több és több jég van rajta. Ahol elpárologtató van benne ott fagy. Nincs gázhiány, vagy túltöltés benne(se dugulás, se szellőzési gond, és a fűtőbetét is jó), ezt leellenőrizte egy hűtős kolléga. A problémát így szűkítettük le arra, hogy a panelon van a gond.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2013
(#) lukovicsek válasza Atka15 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Akkor még annyit lehet tenni, hogy megkeresni a kis tranyót ami kapcsolja a BTB 16-t, megnézni vagy cserélni, esetleg forrasztáshibát keresni a triac-tól egész a prociig, esetleg még megnézni, hogy a triac másik lábán ott van e a 220v.
(#) Atka15 válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Tudnál mondani pontosabb mérési pontokat? A kis tranyó az a Z3M? Azt cserélve nem oldódott meg a probléma. És a vezetősávokban nincs szakadás. Hol mérjek pontosan feszültséget? Köszi a segítséget.
(#) lukovicsek válasza Atka15 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /
 
Az nem azt kapcsolja, az ventilátort kapcsolhat vagy valamit ami még van a hűtőben, de én nem is látok benne kis tranyót ugyhogy valami más kapcsolja végig kell követni a btb-től, amugy a nagy 1m kondit be kellene mérni ha kevesebbet mutat 0.8 nál akkor cserélni kell. A 220 pedig szerintem megvan a btb mellett mert arról a lábról más is kap áramot és ha más minden müködik akkor ott van 220. ugyhogy ha nem a kondi akkor a btb vezérlését kell visszakövetni, hogy hol veszlik el, az összes smd-t be kell mérni.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
(#) Puttonyos hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Sziatok!

Segítségeteket kérném Ariston MB40D2NTBS tipusú kombinált hűtővel kapcsolatban.A hiba jelenség:
a kijelző panelon az órajel, vagy az egész kijelző szabálytalan időközökben villog,felváltva.
Hiába indítom újra,ujból jelentkezik a villógás és nem lehet semmit kezdeni vele.Amúgy a hűtő mindkét része működik már elég rég óta,ebben az üzemmódban.Lehet,hogy a panel hibásodott meg?
Szívesen veszem a hozzászólásotokat,hogy mi tévő legyek,mert már idegesít a villogás.
Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) Priszilla hozzászólása Nov 18, 2013 /
 
Sziasztok! Volna egy kis gondom Van egy Liebherr gyártmányú, nagyon régi fagyasztó szekrény amin , 2 hete világít a piros kis gombocska amiben, van egy kis felkiáltó jel, és folyamatosan olvad, szépen lassan, polcról , polcra, fentről lefelé........Hang alapján a motor megy, a kis kijelző szerint közel +7 fok van :S Ha van valakinek ötlete, nagyon hálás lennék érte! Köszönöm! Szép Estét!
(#) kaqkk válasza Priszilla hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Szia ! Nagy valószínűséggel szökik a gáz belőle ,már nem sokáig húzza. Gyorsan nézd ki az utódját...
(#) kaqkk válasza Puttonyos hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
A legtöbb hasonló elektronikán van egy 1mikrofarad körüli kondenzátor (szögletes "nagy") először annak a cseréjével próbálkoznék .
(#) samarazoli hozzászólása Nov 19, 2013 /
 
Sziasztok! Olyan problémám van hogy van egy Gorenje hűtőm és a hátulja le van fagyva jegesedve. Szerelő azt mondja semmi baja pedig újkorában nem csinálta ezt. Tudja valaki mi lehet a baja?
(#) kaqkk válasza samarazoli hozzászólására (») Nov 19, 2013 /
 
Valószínűleg a szigetelése sérült , átnedvesedett . Ez a gorenjénél tipus hiba . Régebben sok helyen javították ma már szinte senki nem vállalja . Többe kerül mintha vennél egy másik használt hűtőt .Minimum 30000 és egy hét ....
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2013
(#) Atka15 válasza lukovicsek hozzászólására (») Nov 20, 2013 /
 
Igen, a kondenzátor az 0,6µF úgyhogy annak a cseréjével indítottam az egész folyamatot, most az 100% hogy jó. A BTB lábát visszakövetve van pár ellenállás és smd kondik, az ellenállások tökéletesek. Szerintem a kis kondik is jók, bár ezt nemtudom, hogy pontosan hogyan kell ellenőrizni. Az az igazság, hogy egyre jobban közelítünk ahhoz, hogy a nagy IC a hiba. Az pedig nem jó hír.
(#) lacko45 hozzászólása Nov 20, 2013 /
 
Sziasztok!

Ha már valaki kérdezte elnézést, de nem találtam hasonlót.

Egy Zanussi ZK21/6 -os hűtőgép változó időközönként leveri a lakásbiztosítékban lévő Fi relét.
Szigetelési ellenállást mértem, mind a kompresszornál, mind a vezérlő résznél egyaránt GOhm-kat mutatott a műszer.
Azt már kifigyeltem, hogy a kompresszor működése közben veri le a relét. Mértem a felvett áramot és a normál 1,5A helyett láttam a leverés előtt akár 6-7 A is. Ebből arra következtetek, hogy a kompresszorom zárlatos lehet.
Szerintetek kompresszor csere vagy érdemes lenne mással is próbálkozni?
Köszönöm a segítséget előre is.
(#) nila hozzászólása Nov 21, 2013 /
 
kaqkk-nak üzenem. Tanácsodra az abszorpciós hűtőm kiszerelt csőrendszerét földhöz vertem, egy darabig lötyögettem, majd vissza szerelve 220V-os fűtőbetéttel melegítettem. Tökéletesen működik. Előtte vettem az Apródon egy kis Lehel hűtőt, így most kettő van. Köszönöm az ötletet!!
(#) kaqkk válasza nila hozzászólására (») Nov 21, 2013 /
 
De kár volt kiszerelni ! Én régebben úgy csináltam hogy egy pokrócot kétszer összehajtva leterítettem és a hűtőt fejrefordítva többször "odavertem " ! Ez nem ötlet volt hanem mint írtam az utolsó lehetőség... de Örülök hogy segíthettem . Egyébként ha a hozzászólás fejlécén lévő "válasz gombra" klikkelsz kiírja a rendszer hogy kinek válaszoltál
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2013
(#) Rewall hozzászólása Nov 21, 2013 /
 
Üdvözlet mindenkinek! Hozzáertő segitségre lenne szükségem. Kb. 2 hónapja történt, hogy áramszünetet volt a kornyekunkon, mikozben azt észleltem, hogy az automatika föl-le kapcsolgatja az áramot, ami miatt gyorsan áramtalanítottam. Kivéve a hűtőt, ami azóta nem működik megfelelően. Ez egy kombinált, alulfagyasztos samsung, no frostos hűtő. A nem megfelelo működés azt jelenti, hogy amikor ujrakapcsolom, akkor lehűti magat, azonban utana, ha nem vagyok otthon és így nem figyelek rá, akkor azonban annyira felmelegedik, hogy megromlik benne minden. A kijelző míg hűt, addig villog. Azt már tudom, hogy a túlfeszültség vágta haza a készüléket. Termeszetesen az Elmu nem vallalja a felelősséget, az aegon biztosító pedig azt mondja, hogy ilyen káresemény nincs, az elmu hibája. Ilyen fantasztikus országban élünk. Dolgozom éjjel-nappal, általában nem vagyok otthon, igy akár minden elektromos eszköz tönkre mehetett volna, es dolgozhatok újra azért a dolgokért, amiket eddig megvettem, mert senki nem vállal felelősséget. A hűtőre visszatérve lehet, hogy vezérlőpanelt kelene cserélni? Az mégis mennyibe kerül?
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2013
(#) Rino88 hozzászólása Nov 24, 2013 /
 
sziasztok!
Van egy Whirlpool márkájú hűtőszekrényem, amely bekapcsoláskor nem indul el hanem világít pulzálva az Alarm felirat és hangjelzést is ad!
Mi lehet a probléma?
köszi
(#) kaqkk válasza Rino88 hozzászólására (») Nov 24, 2013 /
 
Elektronika hiba ...
(#) Magorh hozzászólása Nov 25, 2013 /
 
Sziasztok!

Keresek régi hűtőgép kapcsolási rajzo(ka)t?!
Ha valakinek akad a padláson és digitalizálná, azt megköszönném!

Köszönöm előre is!
(#) szikszaif hozzászólása Nov 26, 2013 /
 
Sziasztok! Új vagyok a fórumon, de régóta figyelemmel kísérem az itt folyó segítő munkát. Kérlek benneteket, segítsetek az alábbi problémámba. Van egy kis hűtőgépem, ami 12 és 220V -ról is tud üzemelni. Sajnos egy évig becsukva (bepárásodva) állt, de most újból szeretném használni. Biztosíték ép, elfüstölve semmit nem láttam, de meg se nyikkan. A beltérben lévő kis egységet leszereltem, és lámpázni akartam. Amikor a nyillal is jelzett barna vezetéket a lámpával rövidre zártam bármelyik mellette lévő vezetékkel, (piros,sárga, vagy fekete), azonnal beindult a kompresszor , és rendesen hűt. A belső kis elektronikus egység elég koszos és korrodálodott is. Mi lehet a baj, ill. tudtok-e valakit, aki korrekt áron megjavítaná?
Segítségeteket előre is köszönöm: Feri
(#) szikszaif hozzászólása Nov 26, 2013 /
 
A hűtő hátulnézetben!
(#) Baltas hozzászólása Dec 1, 2013 /
 
Sziasztok,

Az AEG S75398KG3 típusú kombihűtőnkkel van gond, a jelenség kísértetiesen hasonlít Atka15 problémájára kicsit korábban. A hűtő rendben működik, azt kivéve, hogy az elpárologtató kb. 1 hét alatt teljesen eljegesedik, ami a leolvasztás hibájára utal. Találtam egy angol nyelvű service manualt, ami szerint 2 közvetlen oka lehet a jelenségnek:
- a leolvasztó hőkorlátozók hibája (2db, egy 8 ill. egy 40 C fokos)
- a fűtőbetét hibája.
Az utasítás szerint megmértem az ellenállásokat a 3 körben. A hőkorlátozók 0 ohmot mutattak -18 fokos fagyasztónál, ami a papírforma szerint OK. A fűtőbetét köre viszont 600 ohm körüli értéket mutatott a hivatalos 240 ohm helyett.
Ez az eltérés azt jelenti, hogy megvan a hiba oka, és a fűtőbetét cseréjével javítható? Vagy ez az eltérés hibahatáron belül van, és tovább kellene keresgélni?
Előre is köszi a szakértő segítséget
(#) pepi671217 hozzászólása Dec 4, 2013 /
 
Sziasztok! Egy kis gondom lenne a kombinált hütőmmel,ahol az önleolvasztáskor keletkezett viznek le kellene folyni a motor fölé,az a lyuk 3 naponta befagy,nem gyözöm takaritani.....De csak kb.a lyuknál 3 cm. mélységig..../ Candy CFM 2554E/Ha valaki tud valami jó tippet ,kérem irjon!Köszi!Józsi.
(#) Busz válasza kis59 hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
Én mikor javíttattam akkor elvitték a nagy kombihűtőt és vissza is hozták (40 km-ert utazott) és ezért fizettem 20 ezer Ft-ot két évvel ezelőtt és volt rá gari is.
Azt mondta hogy azért kell elszállítani mert gáztöltés után szeretné tesztelni hogy hogyan hűt így járatja egy napot úgy hogy szemelőtt van.
(#) Busz hozzászólása Dec 4, 2013 /
 
Adott egy General Frost kitudja hány éves R134a gázos hűtőszekrény. Belül az elpárologtatója alumínium, hátul a kompresszor csövei rézből, a kondenzátor csőkígyó a gép hátulján meg nem tom miből van de rozsdásodik.

Sőt nagyon korrodált a gépen a csőrendszer, a kérdésem az hogy mivel tudnám megmenteni hogy minnél tovább bírja a gép? Ha lefestem, vagy gépzsírral bekenem a rozsdás részeket, forrasztásokat akkor nyerhetek vele időt vagy így is sokáig fog működni?
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
A kondenzátor (vasból van ) ha drótkefével lekeféled ,és lefested még 5-6 évet nyerhetsz. a gépzsírt felejtsd el .
(#) Busz válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
A fekete hőszigetelő anyaggal borított csövet a kondenzátor alatt (ahol a réz-alu kötés lehet) érdemes kibontanom és azt is lefestenem?

Amúgy az ilyen hűtők hol szoktak kilyukadni?

Illetve igaz az hogy üzemeltetés közben kisebb az esélye hogy elmegy a gáz mintha pl beállítom a sarokba?
(#) kaqkk válasza Busz hozzászólására (») Dec 4, 2013 /
 
A legtöbb hűtő az elpárologtatónál lukad ki , és ha folyamatosan megy és nagyon picike a luk akkor talán tovább húzza mintha leállítod (ha leáll kiegyenlítődik a nyomás és ahol luk van azonnal elszökik a gáz) de ez csak elméleti fejtegetés ...
Következő: »»   119 / 292
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem