Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Altium Designer

Témaindító: Pavel, idő: Feb 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   30 / 47
(#) elektros90 válasza HTEurep hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Köszönöm a válaszod.
Amikor próbálom importálni a nyáktervezőbe, akkor kér, hogy rendeljek hozzá csomópontokat a +5V és a DGND hez. Ez ment is, mert a +5V a VCC nálam, a DGND pedig GND. Viszont kérte, hogy a NETC1_2-t is rendeljem valamihez. Ezt már nemtaláltam meg, hogy mi lenne. Van rá mód esetleg, hogy kimutassa melyik az?
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 16, 2013 /

Miután hozzárendeltem valamihez és ellenőriztem a változásokat, a következő hibákat kapom.
https://www.dropbox.com/s/9npcca349f4y6rb/Screenshot%202013-11-16%2...43.png
https://www.dropbox.com/s/ss0xyjqnzw28949/Screenshot%202013-11-16%2...09.png

Mivel van a probléma és mi lehet a megoldás?
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 17, 2013 /

Esetleg valaki rátudna nekem nézni a projektre?
ITT találjátok a projektfájlokat az alkatrész fájlokkal együtt. (Maga a bekötés nem feltétlenül hibátlan.)
Köszönöm előre is a sok sok szíves segítséget. Remélem előrejutok.
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2013
(#) HTEurep válasza elektros90 hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Szia!
Ránéztem a projektre. A megoldás a következő:
- Az importálás előtt töröld a PCB-én lévő Net-eket: Design > Netlist > Edit Nets
- Az R12-nek nincs footprintje
(#) elektros90 válasza HTEurep hozzászólására (») Nov 18, 2013 /

Hálásan köszönöm neked. Rengeteget segítettél nekem!
(#) b_zoli hozzászólása Nov 19, 2013 /

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? A probléma az, hogy ha be van kapcsolva a direct x akkor homályosak a feliratok (designator-ok). Ez mitől lehet? Látott már valaki ilyet?
A videokártyám: Ati Radeon 4650 / 1GB hardveres DirectX támogatás 10.1
(#) HTEurep válasza b_zoli hozzászólására (») Nov 20, 2013 /

Szia! Legújabb drivert telepítetted? Milyen windows/Altium verziót használsz? Mit ír a program, ha Use DirectX checkbox melletti Test DirectX-re kattintassz?
(#) b_zoli hozzászólása Nov 21, 2013 /

Sziasztok!
Megoldódott a probléma. A Catalyst Control Centerben egy hangyányit más képernyőfelbontás volt beállítva( 1920*1080 helyett 1920*200). Ezt állítottam át a win-ben beállítottra, és jó lett.
Köszönöm HTEurep-nek, hogy foglalkozott vele. És örülök, hogy megoldódott.
Üdv.
(#) sysy hozzászólása Nov 21, 2013 /

Segítség!

Valamit elbarkácsoltam az Altiumban. Hogyan lehet visszaállítani vagy átállítani a furatok színét?

Furat1.jpg

(#) b_zoli válasza sysy hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Szia!
Options-> Board Layers & Colors -> Pad Holes

PadHole.jpg

(#) sysy válasza b_zoli hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Köszönöm! Tökéletes.

Viszont van még egy kellemetlen jelenségem. Ha rákattintok egy elemre vagy vonalra, hogy odébb húzzam, akkor a vonszolás alatt nem látható, mert ameddig nyomom az egér szemét, addig láthatatlan lesz a vonal. Mikor elengedem, akkor lesz látható az új poziciójában. Mi lehet a hiba?
(#) b_zoli válasza sysy hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

Szia!
Ki van kapcsolva a DirectX-ed.
Preferences-> PCB Editor-> Display-> bal felső sarok: Use DirectX if possible (pipát a négyzetbe). És menni kéne neki.
Üdv.
(#) sysy válasza b_zoli hozzászólására (») Nov 21, 2013 /

És tényleg megy! Nagy köszönöm a segítségedet.
(#) osi hozzászólása Nov 25, 2013 /

Sziasztok.
Egy kis help kellene.
Saját alkatrész készítésnél az lenne a cél, hogy egy 3 lábú alkatrészhez (pl. FET vagy TL431) egy 8 lábú Footprintben egy lábhoz több láb tartozzon. ( G(1)-4, D(2)- 1,2,3, S(3)-5,6,7,8 )
Mi módon lehet ezt elérni ?
(#) cpt.zoltan.simon válasza osi hozzászólására (») Nov 25, 2013 /

Én az SCHLIB könyvtáramat csináltam standard-re:
Ez azt jelenti hogy pl.
Tranzisztor: ECB/123, FET: SDG:123, DualGateFET:SDG1G2:1234
Diódánál: AK:12, Polarizált kondinál +=1, stb
Így a bekötések a könyvtáramban úgy változnak hogy, a footprintek lábait kell átszámozni. Az én terminológiámban:
SOT23(A), és SOT23(B) ugyan az az alkatrész, csak másképp vannak a PAD-ek számozva a bekötés érdekében.
(#) osi válasza cpt.zoltan.simon hozzászólására (») Nov 25, 2013 /

Köszi a választ.
De nem a számozás a probléma, hanem az, hogy 1 db sch lábat szeretnék több db pcb lábhoz rendelni . Most úgy van, hogy egy igbt-nél az sch-ban 3db Drain van egymásra rakva és 4 db Source. Az SO8-as tokban igy minden lábnak meg van a párja. A rajzban ha bekötöm a lábat tesz rá egy pöttyöt (mert hát több lábra megy a vezetékezés), ami engem eztétikai szempontból zavar. Bíztam benne, hogy erre létezik más megoldás is. ( A PIN MAP-ban kopaszegérrel elválasztva felsorolva a számokat. A vessző, kettőspont, pontosvessző, zárójel nem működik. A vesszőt ugyan elfogadja, de csak az elsőnek felsorolt lábra van NET a PCB-ben, a többi számra rá sem hederít.
(#) gepesz13 hozzászólása Nov 27, 2013 /

Sziasztok!
A Netlistkészítésnél a Design->Netlist For Document-ben a Protel; és a Protel2 közül melyiket kell használni? Mi a különbség köztük?
Üdv és köszi.
(#) gepesz13 hozzászólása Nov 27, 2013 /

Még azt kérdezném, hogy miként lehetne ezt a hibajelzést kikapcsolni?
A pad-ek elég távol vannak, és mégis bezöldül az alkatrész mert a körvonalai összeérnek.
Köszi
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2013

1.JPG

(#) röntgen válasza gepesz13 hozzászólására (») Nov 27, 2013 /

Szia,
A Design/Rules-en belül próbáld meg a "Component clereance" állítást.

rules.JPG

(#) sysy hozzászólása Nov 28, 2013 /

Szeretném megkérdezni, hogy hol lehet a panelize funkciót megtalálni a Altium 9 alatt. Szeretném a kis panelt összemontírozni egy nagyobb egységgé úgy, hogy a fúrófile is legenerálható legyen a gyártónak.
(#) HTEurep válasza sysy hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Legegyszerűbb, ha hozzáadsz még egy .PcbDoc-ot, majd ott lehelyezel egy Embedded Board Array-t (Place menü):
http://altiumvideos.live.altium.com/#Detail/1188/True
Lehet a kész gerber fájlokat is panelizálni. Ehhez a gerberkészítés után a Camtastic Editorban válaszd a Tools menü Panelize parancsát.
(#) HTEurep válasza gepesz13 hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

A Tools > Design Rule Check ablakban a Rules to Check részen ki tudod kapcsolni a Component Clearance szabály online figyelését.
(#) HTEurep válasza osi hozzászólására (») Nov 28, 2013 /

Szia!
Én úgy oldanám meg, hogy egymásra helyezném az 1-2-3 és 5-6-7-8-as pineket az SchLib-ben.
Az a lényeg, hogy a pinek csatlakozási pontjai egy pontra essenek. Így, ha bekötsz egy vezetéket, akkor az összes pin megkapja majd azt a net-et.
Valahogy úgy, ahogy a csatolt képen látszik.

fet_8.png

(#) gepesz13 hozzászólása Dec 11, 2013 /

Szisztok!
Nem tudom van-e jelentősége, de megint észrevettem két figyelmeztetést.
El akartam tüntetni a képen levő < 10mil hibajelzést, és a a képen levő enabled pipa kikapcsolásával sikerült. Azt szeretném kérdezni, hogy ez jó-e?
Utána észrevettem, hogy valamit bekapcsolhattam, mert az összes kötésvonalon megjelent két párhuzamos vonal mitől lett valamit elszúrtam?

névtelen.jpg

(#) elektros90 hozzászólása Dec 11, 2013 /

Sziasztok!
AD ben van a jobb sarokban 2 legördíthető menü. Az egyik a neteket, a másik az alkatrészeket emeli ki. De miután rákattintok valamelyik alkatrész nevére, vagy netre, utána már az egészet érdekesen mutatja. Ha üresen hagyom akkor is, nem mutatja az alkatrész körvonalakat és mintha az egész sötétebb lenne. Mi a megoldás, hogy minden újra jó legyen?

Köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2013
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

Továbbá lenne olyan probléma is, mint az előttem szólónak. Az AVCC gumivonalat nemmutatja nekem, hogy 2 kondi nem lenne összekötve. (Nincs is, DRC ben is írja) Viszont gumivonalat nem mutat. Aztán ha közelebb zoomolok, akkor a másik kondiról az IC AVCC lábáig mutat egy vonalat, amin a megszakítás, ill. párhuzamos jel van mint feljebb Gepesz13 hozzászóllásánál is.
Akkor most mi is lehet a probléma?
(#) elektros90 válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 11, 2013 /

A 2. probléma megoldva. Elvolt rejtve az AVCC és ezért nemmutatta rendesen.
(#) HTEurep válasza gepesz13 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Lefutott egy offline DRC (Design Rule Check). A képen lévő hibajelzés az Unrouted Net hibát jelöli. Ki is kapcsolhatod a hibának a figyelését (Tools > Design Rule Check > Rules to Check részen), de el is tüntetheted a jelölőt a connection line-ról. Ehhez nyomd meg az L betűt (View Configurations ablak), majd jobb oldalt a DRC Detail Marker elől vedd ki a pipát. Inkább az utóbbit javaslom, hisz jó, ha szól a program, ha van egy bekötetlen neted.
(#) gepesz13 válasza HTEurep hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

Köszi szépen.
A AD 9 et használom, de a view configurationsban megtaláltam.
Üdv!
(#) HTEurep válasza elektros90 hozzászólására (») Dec 12, 2013 /

A fenti eszköztár bekapcsolja a maszkolást amit a jobb alsó sarokban lévő Clear gomra kattintva állíthatsz vissza. Gyorsbillentyű: Shift+C
Következő: »»   30 / 47
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem