Fórum témák
» Több friss téma |
Megvan a formázás de sajnos egyúttal csinált egy rendszer lemezt , az a kérdésem hogy a te csatolmányodal írjam felül a hasonló fájlt ?
Gondolom az AUTOEXEC.BAT -ra gondolsz. Igen, írd felül. Minden mást hagyj úgy ahogy van.
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
Na , meghajtotta a floppyt, de azt írja ki hogy "the following file is missing or corupted : COMMAND.COM
type the name of the command interpreter (e.g., C:windows/command.com" mit tegyek, A> ??
Úgy formáztad, ahogy írtam? Ha bepipáltad a Create an MS-DOS startup disk négyzetet, akkor felmásolt minden rendszer fájlt a lemezre. A COMMAND.COM -ot is.
Ha mégsem működne, csatoltam egy programot, amivel formázd újra meg a lemezt. Utána törölj le minden .EXE kiterjesztésű fájlt a lemezről, máskülönben nem lesz elég hely. Ezután másold rá az előbb csatolt 3 fájlt, az AUTOEXEC.BAT-ot írd felül.
Szia!
Nem hiszem hogy az alaplapod olyan lenne hogy felismerné és flashelné az új BIOSt automatikusan. De lehet, nem tudom. Minden esetre amikor még csináltam én egy UNIFLASH nevű progit használtam erre a célra. De javaslom először olvass hozzá irodalmat,mielőtt neki fogsz mert könnyen ki is végezheted, a még működő lapodat.
Igen be volt jelölve ha nem lett volna nem csinál rendszer lemezt .
De van egy kérdésem , a floppy egység szalag kábeljen 2 soros csatlakozó van , az egyiknél vagy 5 vezetek sorrendje meg van fordítva, ez miért van? melyiket dugjam rá?
Az alaplaptól távolabbival próbálkozz, (szélső) ami az A: meghajtónak felel meg.
Látja a floppyt, hisz ezzel indított a kérdező. A vész-bios írja ki ezt neki, aminek az a feladata, hogy lehetővé tegye a ráfrissítést. Már persze ha sikerülne végre létrehozni azt a lemezt és a megfelelő bios .bin fájl és frissítőprogi lenne rajta.
Valamik megjelentek , előre azt írta hogy varjak , most azt írja
File name to program: 040203.bin save curent bios as : regi.bin "the file size does not match!
Újra inditotam az eljárást előre valami fájl nevet kér , ha nem nyúlok hozza akkor nekifog valamit csinál és csak aztán írja amit fentebb is írtam.
A lemezre rámentette a regi.bin fájlt?
Csatold be ide, ha igen.
Nem mentett semit.
húzd le a BIOS IC-ről a fényes lehuzit, és olvasd le az IC típusát.
Megpróbáljuk először csak lementeni a régit a csatolt AUTOEXEC.BAT-tal.
Az alaplap biztos nem MS8167C+ ? (általában az alaplapon a PCI buszok között szokta írni)
MS8167C 331 WInbond ,enyit ir rajta
Mit csináljak evvel a bat fájlal?
Írd rá a floppyra, felülírva a régit és bootolj róla.
A "File name to program" ablakba mar nem teszi be automatikusan azt a számos bin fajt, sárgával most arra figyelmeztet hogy: System was not new AWARD BIOSversion!
Please updata ROM BIOS first...
Ez azt jelenti, hogy nem a megfelelő bios-t akartad rátölteni, nem stimmel a méret, ezért nem csinál semmit. Nem az alaplaphoz való a bios fájl.
Ezen az oldalon is talaltam egy bin fajt , de annál is updatat kér.
Bejelentkeztem létöltotem , de nem megy avval sem
Csatoltam 2 új fájlt, ezeket másold rá a floppyra és bootolj. Le fogja menteni a mostani BIOSt regi.bin néven. Csatold ide, ha sikerült.
Irjam felul?
Hát, ha ez egy Matsonic alaplap, akkor az szívás, már nincs hivatalos weblapja és mindenféle bizonytalan forrásból kell megpróbálni letölteni a hozzávaló dolgokat. Próbáld a googléban a "MS8167C+bios" kulcsszavakkal keresni és reménykedni, hogy az egyik helyen jót találsz.
Hoppa .itt teljesen mas a felallas, mit nyomjak meg??
Magátol le kellett volna mentse a lemezre a régi BIOSt.
Quit -re menj, ami kilép a programból. Csatold a lemezről a regi.bin -t. Ja és a chip típusát is írd ide. ( Flash ROM chip: ) A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
Fel ajanlott egy tucat lehetoseget, gondolom Write backup bios image to file, erre adjak entert?
Amúgy ez szerint winbond w49f002u/5V, varom válaszod nyomhatómé az entert.
nem vartam entert nyomtam , azt irta unable to create file regin .bin . Error #162
A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2013
A BIOS méret stimmel, viszon így hogy nem tudod lementeni az eredetit elég rizikós.
Ha bevállalod, hogy esetleg az alaplap ennyit sem fog csinálni egy hibás flesselés esetén, akkor megírhatjuk. (saját felelősségre!) Ha jól látom foglalatban van az IC. Ha rosszul sülne el az égetés, ki fog kelleni venni és egy égetővel beleírni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |